to nawet tu o Julce i Islamie? ![]()
to nawet tu o Julce i Islamie?
Ja nie zaczelam ![]()
Gdzie tak pisalam? Podaj cytat mojej wypowiedzi. Jezeli prawo w samym kraju uznaje nikah oraz poligamie za legalna to wystarczy, by po zarejetrowaniu slubu w takim kraju stal sie on wazny prawnie rowniez w innym kraju.
Nie. To tak prosto nie działa nie działa.
JuliaUK33 napisał/a:Gdzie tak pisalam? Podaj cytat mojej wypowiedzi. Jezeli prawo w samym kraju uznaje nikah oraz poligamie za legalna to wystarczy, by po zarejetrowaniu slubu w takim kraju stal sie on wazny prawnie rowniez w innym kraju.
Dziala. Ja wiem ze dziala,bo za bigamie w Anglii grozi 7 lat wiezienia. Skoro wiec zadno z tych 20 000 malzenstw poligamicznych nie siedzi za kratami to co oznacza? Ze zapewne zarejestrowali slub w kraju, gdzie poligamia jest legalna prawnie.
Jack Sparrow napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Gdzie tak pisalam? Podaj cytat mojej wypowiedzi. Jezeli prawo w samym kraju uznaje nikah oraz poligamie za legalna to wystarczy, by po zarejetrowaniu slubu w takim kraju stal sie on wazny prawnie rowniez w innym kraju.
Dziala. Ja wiem ze dziala,bo za bigamie w Anglii grozi 7 lat wiezienia. Skoro wiec zadno z tych 20 000 malzenstw poligamicznych nie siedzi za kratami to co oznacza? Ze zapewne zarejestrowali slub w kraju, gdzie poligamia jest legalna prawnie.
Ale za jaką bigamię? Bigamia to zawarcie małżeństwa. Nie slub religijny nieuznawany prawnie. W sensie prawnym jesteś kochanką. To nie jest bigamia.
Lady Loka napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Nie musi. Wazne, ze slub jest wazny prawnie nihah i poligamiczny
Sama pisałaś wcześniej, że musi
Gdzie tak pisalam? Podaj cytat mojej wypowiedzi. Jezeli prawo w samym kraju uznaje nikah oraz poligamie za legalna to wystarczy, by po zarejetrowaniu slubu w takim kraju stal sie on wazny prawnie rowniez w innym kraju.
Proszę:
Lady Loka napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:I co z tego? W swietle wiary sa wazne, a dla Muzulmanow nikah jest duzo wazniejszy. Poza tym jezeli slub nikah zarejestruje sie w kraju, gdzie poligamia jest wazna jak prawdziwy slub wg prawa to bedzie taki slub rowniez w swietle prawa wazny
Podaj podstawę prawną
"If you had your Nikah abroad or registered; in a country which practices and recognises Sharia Law, your marriage will be recognised by UK law. As a result, couples who have chosen to get their Nikah in this way will have access to the exact same benefits as couples within a civil marriage."
72 2024-08-14 12:45:49 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-14 12:46:25)
JuliaUK33 napisał/a:Jack Sparrow napisał/a:Nie. To tak prosto nie działa nie działa.
Ale za jaką bigamię? Bigamia to zawarcie małżeństwa. Nie slub religijny nieuznawany prawnie. W sensie prawnym jesteś kochanką. To nie jest bigamia.
W sensie prawnym tak. Nie w swietle Islamu i nie w swietle prawa,w kraju gdzie poligamia jest legalna. Po zarejetrowaniu slubu w takim kraju bedzie moj slub rowniez legalny w Anglii. Dla was moge byc kochanki co mnie to obchodzi. Tak samo jak para bioraca slub koscielny bez cywilnego tez moze byc dla was para kochankow:D dla Muzukmanow najwazniejsze jest nikah, a slub cywilny jest opcjonalny. Poniewaz u nas wszystko reguluje sad islamski
Lady Loka napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Dziala. Ja wiem ze dziala,bo za bigamie w Anglii grozi 7 lat wiezienia. Skoro wiec zadno z tych 20 000 malzenstw poligamicznych nie siedzi za kratami to co oznacza? Ze zapewne zarejestrowali slub w kraju, gdzie poligamia jest legalna prawnie.
W sensie prawnym tak. Nie w swietle Islamu i nie w swietle prawa,w kraju gdzie poligamia jest legalna. Po zarejetrowaniu slubu w takim kraju bedzie moj slub rowniez legalny w Anglii. Dla was moge byc kochanki co mnie to obchodzi. Tak samo jak para bioraca slub koscielny bez cywilnego tez moze byc dla was para kochankow:D dla Muzukmanow najwazniejsze jest nikah, a slub cywilny jest opcjonalny. Poniewaz u nas wszystko reguluje sad islamski
Tak tak
baju baju.
JuliaUK33 napisał/a:Lady Loka napisał/a:Ale za jaką bigamię? Bigamia to zawarcie małżeństwa. Nie slub religijny nieuznawany prawnie. W sensie prawnym jesteś kochanką. To nie jest bigamia.
Tak tak
baju baju.
Nie baju baju tylko tak jest
o zarejetrowaniu slubu w takim kraju bedzie moj slub rowniez legalny w Anglii.
Toć ci tłumaczymy, że nie będzie. Byłby, gdyby takie małżeństwo było pomiędzy dwójką ludzi, a ów ślub został zarejestrowany. Każda kolejna "żona" w rozumieniu prawa jest po prostu kochanką. Ślub religijny jest po prostu formą obrządku, ale sam w sobie nie ma mocy prawnej jak ślub cywilny. Jeśli chcesz, aby ślub religijny był ważny, to musi zostać zarejestrowany.
JuliaUK33 napisał/a:o zarejetrowaniu slubu w takim kraju bedzie moj slub rowniez legalny w Anglii.
Toć ci tłumaczymy, że nie będzie. Byłby, gdyby takie małżeństwo było pomiędzy dwójką ludzi, a ów ślub został zarejestrowany. Każda kolejna "żona" w rozumieniu prawa jest po prostu kochanką. Ślub religijny jest po prostu formą obrządku, ale sam w sobie nie ma mocy prawnej jak ślub cywilny. Jeśli chcesz, aby ślub religijny był ważny, to musi zostać zarejestrowany.
No i bedzie zarejestrowany w kraju partnera, gdzie poligamia jest legalna