Dziewczyna nie czuje potrzeby bliskości - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dziewczyna nie czuje potrzeby bliskości

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Dziewczyna nie czuje potrzeby bliskości

Od razu zaznaczam, iż nie jestem kobietą, ale potrzebują kobiecego spojrzenia na mój problem wink Mam 28 lat, moja dziewczyna ma 26.
Poznaliśmy się w połowie lutego bieżącego roku, po 3 tygodniach znajomości zostaliśmy parą. Od miesiąca dzieje się coś czego do końca nie jestem w stanie zrozumieć.

Dominika praktycznie nie czuje potrzeby bliskości, to samo dotyczy seksu, jej libido jest tak niskie, że jest to aż niepokojące. Jeśli chodzi o przytulanie, całowanie się, to w 90% przypadków wychodzi to z mojej inicjatywy, ona jakby tego nie potrzebowała. Kiedy idziemy spać, przeważnie odwraca się plecami. Seks wychodzi również z mojej inicjatywy (ona bardzo rzadko ma na to ochotę) i jest krótki bo tylko 1 numerek i ona więcej nie chce.

Nie wygląda mi to na sytuację, gdzie jej na mnie nie zależy bo od samego początku znajomości zależało jej na tym żebyśmy byli razem, dwa tygodnie po pierwszym pocałunku zapytała mnie wprost czy możemy już uznać, że oficjalnie jesteśmy parą, do dziś chętnie odbiera ode mnie telefony, pisze do mnie, spotyka się. Bardzo chciała, żebym poznał jej rodziców, chętnie poznaje mnie ze swoimi znajomymi.   
Obecnie jesteśmy na etapie, gdzie nie kochaliśmy się już miesiąc, ona tłumacz to tym, że ma dużo stresu związanego z pracą magisterską, do tego mówi, że nigdy nie potrzebowała dużo seksu, nigdy się nie masturbowała. Rozmowa na ten temat kończy się tak, że ona stwierdza iż nie będzie się zmuszać nie mając ochoty tylko dlatego, że facet chce.

Problem jest duży, ponieważ ja jestem bardzo czuły, wrażliwy w związkach i bliskość jest dla mnie ogromnie ważna, poprawia mi samopoczucie, jest najlepszym lekarstwem na stres, ładuje mi bateryjki po ciezkim dniu.
Powinienem napisać to na początku, Dominika ma zdiagnozowaną osobowość borderline, przyczyny problemów doszukuje się tutaj, ale nie musi być to tym spowodowane bo są różne kombinacje i nasilenia tego zaburzenia.

Nie wiem kompletnie co robić, zastanawiam się nad rozwiązaniem, zeby dać jej z 1-2 miesiące, na nic nie naciskac jęsli będzie tak samo, podjąć rozmowę i jasno powiedzieć, że ja nie jestem tak w stanie żyć i jesli nic sie nie zmieni to nasz dalszy związek nie ma sensu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna nie czuje potrzeby bliskości

Wyjścia są trzy.  Albo to akceptujesz,  albo się rozstajecie. Albo terapia

Jeśli Ona tak ma,  to myślę że niewiele da terapia

Jak widzę to ja? Całkowicie  Cię rozumiem,  rozumiem że męczy  Cię to i potrzebujesz zupełnie  czego innego niż może Ci dać,  a raczej daje. Masz do tego prawo.  Masz prawo być szczęśliwy

3

Rozumiem Ciebie, rozumiem ją. Jesteście razem 2 miesiące, to ultra krótko, może dla niej za wcześnie?

Istotka6 napisał/a:

Wyjścia są trzy.  Albo to akceptujesz,  albo się rozstajecie. Albo terapia

Jeśli Ona tak ma,  to myślę że niewiele da terapia

Jak widzę to ja? Całkowicie  Cię rozumiem,  rozumiem że męczy  Cię to i potrzebujesz zupełnie  czego innego niż może Ci dać,  a raczej daje. Masz do tego prawo.  Masz prawo być szczęśliwy

Akceptacja nie wchodzi w grę. Co do terapii, to mam podobne zdanie.

Lady Loka możliwe, że tak jest chociaż jakoś mam dziwne przeczucie, że to nie o o to chodzi.
Chyba faktycznie najlepszym rozwiązaniem będzie dać jej trochę czasu, poobserwować, porozmawiać i jak nic się nie zmieni to to zakończyć, ech.

5

Pochodzicie z dwóch róznych światów, tych wewnętrznych. Przykro mi, ale przy tym zaburzeniu nie sądzę żeby Twoja dziewczyna potrafiła zaspokoić Twoje potrzeby. Jeśli już teraz jest taki problem, to będzie on jeszcze się uwydatniał z czasem.

6

JakToRozkminić napisał/a:

Lady Loka możliwe, że tak jest chociaż jakoś mam dziwne przeczucie, że to nie o o to chodzi.
Chyba faktycznie najlepszym rozwiązaniem będzie dać jej trochę czasu, poobserwować, porozmawiać i jak nic się nie zmieni to to zakończyć, ech.

Moim zdaniem na tak wczesnym etapie dawanie jej czasu jest bez sensu. Jesteście razem dwa miesiące, od miesiąca nie ma seksu, a Ty chcesz dawać jej czas. Jeżeli ona tego nie czuje, to tak naprawdę zrobisz jej przysługę wychodząc z tego układu i pozwalając jej na samodzielne znalezienie kogoś, kto po prostu będzie do niej bardziej pasował. I Ty sobie taką szansę też dasz przy okazji. Bo tak to się będziecie tylko męczyć ze sobą. Jej się nagle nie odmieni i libido jej nie wzrośnie magicznie. Raczej będą wzloty i upadki, ale bez szału.

Na tym etapie relacji, na którym jesteście, to jeszcze nie powinien być moment na dawanie sobie czasu i szans.
Ja bym postawiła na ostatnią szczerą rozmowę, w której zawrze się temat rozstania, ale nie potraktowany emocjonalnie i nie szantaż, że jak nie będzie seksu, to odchodzisz, ale tak odpowiedzialnie, szczerze i normalnie pogadać o tym, że widzisz, że Wasze potrzeby są inne i że może to po prostu nie jest to, skoro tak się rozjeżdżacie i przez to będziecie wzajemnie się unieszczęśliwiać.

7

Jak wyżej.  Musicie porozmawiać  szczerze  jak to widzicie. Jakie są Wasze oczekiwania,  natomiast  miej na uwadze,  że z czasem może być gorzej,  tym bardziej że jesteście na początku gdzie jest fascynacja  itp i libido powinno być na naprawdę innym poziomie niż miesiąc bez seksu. Nawet potrzebę  bliskości macie zupełnie inną, także według  mnie nie ma to sensu  bo frustracja  będzie narastac i dawanie  czasu tak naprawdę  odwleka co według  mnie nieuniknione. Chyba,  że jest Ci to w stanie  wynagrodzić czymś  innym by potrzeba bliskości i seksu  zeszła  na dalszy  plan,  ale myślę,  że znasz odpowiedź. Natomiast prośba ogromna,  nie oceniaj  Jej w rozmowie,  nie zwalaj  winy na Nią,  ponieważ tym zrobisz Jej ogromną krzywdę. Po prostu jesteście zupełnie  inni. Trzymaj się smile

8

Powinienem napisać to na początku, Dominika ma zdiagnozowaną osobowość borderline, przyczyny problemów doszukuje się tutaj, ale nie musi być to tym spowodowane bo są różne kombinacje i nasilenia tego zaburzenia.

Autorze, to Twoje życie i Twoje decyzje. Jak poczytasz o przeżyciach ludzi w związkach z osobami z tym zaburzeniem, niezależnie od tego, że jest ponad dwieście siedemdziesiąt jego odmian, to w każdym przypadku masz jedną radę - uciekaj jak najszybciej. To zaburzenie nie jest wyleczalne, to nie choroba psychiczna. Osoba z tym zaburzeniem powinna być pod stałą kontrolą psychologa i mieć wspomaganie farmakologiczne, ale niezależnie od tego, bycie w związku z taką osobą jest jak radosne podskakiwanie na polu minowym.
Schemat postępowania osoby zaburzonej borderem jest taki, że w pierwszej fazie jest uzależnianie od siebie. W większości przypadków dzieje się tak poprzez łatwy dostęp do seksu, ale w Twoim przypadku -

/.../ponieważ ja jestem bardzo czuły, wrażliwy w związkach i bliskość jest dla mnie ogromnie ważna, poprawia mi samopoczucie, jest najlepszym lekarstwem na stres, ładuje mi bateryjki po ciezkim dniu.

- jej schemat działania jest inny. Uzaleznia Ciebie brakiem seksu i czułości.
W drugiej fazie, gdy już będzie absolutnie pewna Twojego przywiązania emocjonalnego do niej, zrobi Ci z życia jesień średniowiecza. Nawet jeżeli uda Ci się wyrwać z tego uzależnienia, dochodzenie do siebie może trwać latami, a najczęściej kończy to się długą terapią.

Nie wiem kompletnie co robić, zastanawiam się nad rozwiązaniem, zeby dać jej z 1-2 miesiące, na nic nie naciskac jęsli będzie tak samo, podjąć rozmowę i jasno powiedzieć, że ja nie jestem tak w stanie żyć i jesli nic sie nie zmieni to nasz dalszy związek nie ma sensu.

Twoja decyzja musi być dla Ciebie tą najlepszą. Pamiętaj, że w zdrowym związku, tyle się dostaje ile się daje i nie trzeba żebrać o czułość i bliskość.

9

Jak ten seks wygląda, może nie ma z niego przyjemności.
Może ma jakieś niemiłe doświadczenia związane z seksem.
Może jest zmęczona, zestresowana  jak sama mówi. Facet zestresowany, zmęczony też może nie mieć ochoty na seks.
Może ma jakieś problemy zdrowotne.

10

Dominika ma zdiagnozowaną osobowość borderline, przyczyny problemów doszukuje się tutaj, ale nie musi być to tym spowodowane bo są różne kombinacje i nasilenia tego zaburzenia.

Jak chcesz z nią być to musisz w pewnym sensie być mistrzem świata w tym temacie chodzi mi o borderline dla własnego dobra ,jednocześnie nie możesz być terapeutą i chodzić na palcach przy dziewczynie,nie możesz tłumić swoich naturalnych potrzeb w obawie przed konsekwencjami jej zaburzenia takie niby poświęcenie Ciebie wykończy a nie spodziewaj się wdzięczności od niej z automatu.
Bardzo częstym zachowaniem w zaburzeniu border jest też świetna wiedza bordera z zakresu psychologi oraz to że taka osoba się doskonale orientuje i niby zna rozwiązania problemów,ale po rozmowach i nawet uzgodnieniach robi zupełnie odwrotnie.

11

Nie pasujecie do siebie, nie dobraliście się pod względem temperamentów i potrzeb seksualnych. Ledwo co rozpoczął się Wasz związek, i już takie problemy? nie wróży to dobrze. Więc albo to akceptujesz - rzadki seks, mało pieszczot itd - albo się rozstajecie. Możesz znaleźć kobietę lepiej dopasowaną do siebie - a Twoja dziewczyna też.

12

Jak wyżej już parę osób pisała, także uważam, że po prostu się nie dobraliście. Dopiero początek związku a tu już wychodzi takie niedopasowanie, co wróży, że będzie tylko gorzej. Bo nawet jak jedno ma niższe libido, to gdy dwoje ludzi się w sobie zakochuje, to chcą być jak najwięcej razem, rączek od siebie oderwać nie mogą, cieszą się każdą wspólną chwilą, seksu z tej radości jest co niemiara i świata poza sobą nie widzą :-D
A tu masz babo placek :-/

13

Od razu zaznaczam, iż nie jestem kobietą, ale potrzebują kobiecego spojrzenia na mój problem wink Mam 28 lat, moja dziewczyna ma 26.
Poznaliśmy się w połowie lutego bieżącego roku, po 3 tygodniach znajomości zostaliśmy parą. Od miesiąca dzieje się coś czego do końca nie jestem w stanie zrozumieć.

Dominika praktycznie nie czuje potrzeby bliskości, to samo dotyczy seksu, jej libido jest tak niskie, że jest to aż niepokojące. Jeśli chodzi o przytulanie, całowanie się, to w 90% przypadków wychodzi to z mojej inicjatywy, ona jakby tego nie potrzebowała. Kiedy idziemy spać, przeważnie odwraca się plecami. Seks wychodzi również z mojej inicjatywy (ona bardzo rzadko ma na to ochotę) i jest krótki bo tylko 1 numerek i ona więcej nie chce.

Nie wygląda mi to na sytuację, gdzie jej na mnie nie zależy bo od samego początku znajomości zależało jej na tym żebyśmy byli razem, dwa tygodnie po pierwszym pocałunku zapytała mnie wprost czy możemy już uznać, że oficjalnie jesteśmy parą, do dziś chętnie odbiera ode mnie telefony, pisze do mnie, spotyka się. Bardzo chciała, żebym poznał jej rodziców, chętnie poznaje mnie ze swoimi znajomymi.   
Obecnie jesteśmy na etapie, gdzie nie kochaliśmy się już miesiąc, ona tłumacz to tym, że ma dużo stresu związanego z pracą magisterską, do tego mówi, że nigdy nie potrzebowała dużo seksu, nigdy się nie masturbowała. Rozmowa na ten temat kończy się tak, że ona stwierdza iż nie będzie się zmuszać nie mając ochoty tylko dlatego, że facet chce.

Problem jest duży, ponieważ ja jestem bardzo czuły, wrażliwy w związkach i bliskość jest dla mnie ogromnie ważna, poprawia mi samopoczucie, jest najlepszym lekarstwem na stres, ładuje mi bateryjki po ciezkim dniu.

szczera rozmowa..

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dziewczyna nie czuje potrzeby bliskości

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024