jakis_czlowiek - życiowe problemy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » jakis_czlowiek - życiowe problemy

Strony Poprzednia 1 10 11 12 13 14 108 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 716 do 780 z 6,992 ]

716 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-04-06 21:14:37)

Odp: jakis_czlowiek - życiowe problemy
Serberys napisał/a:
paslawek napisał/a:

a oglądanie związków innych ludzi przez szybę nie jest i nigdy nie będzie tym samym co własne przeżycia

A co jeśli ktoś ma wyjątkowo negatywne doświadczenia z kobietami  i na każdym kroku spotyka się z odrzuceniem? tongue

Wyjątkowo negatywne to bardzo względne zero konkretu
To ma jak ma tu bardzo istotne są konkrety a nie powierzchowne ogólniki  ,a życie nigdy nie było i nie będzie tak zwane sprawiedliwe
i dla wszystkich jednakowe .Indywidualną sprawą jest odbiór i reakcja na doświadczenie .

KoralinaJones napisał/a:

No, tongue

No to jesteś w niebezpieczeństwie tongue
Jeżeli pisząc że jesteś gdzieś pomiędzy  masz na myśli to że nie zmuszasz się do związku jednocześnie nie zakazując go sobie
to np ja po mniej więcej pól roku od tego odkrycia złamałem nogę w kostce i od tego się zaczęło smile

Zobacz podobne tematy :

717

paslawek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

. Emocjonalne rollercoastery miałem i podziękuję.

Ile tego było w związku z kobieta i jak długo to trwało chodzi mi o czas a i kiedy to było .

Jeżeli patrzysz na związek pod kątem jednej nieudanej inwestycji co też jest względne to po prostu nie jesteś realistą idealizujesz lub deprecjonujesz bardzo subiektywnie swój jeszcze nieistniejący związek i  związki chcesz słynnej gwarancji na doskonały i idealny związek inwestycję .
Jakiej nagrody oczekiwałeś ,zysku kiedyś i co Ciebie rozczarowało powodując uraz - zdrada o ile pamiętam parę lat temu .

Nie chodzi o kwestię związku co bliskich relacji, co natury ludzkiej, płynności w kładzeniu na szali zaufania. Jak mówiłem, ja w swoim byciu jestem totalistą. Nie mam potrzeby pakować się w coś, gdzie będę zastanawiał się, czy dana osoba nie zrobi mnie w wała.
A zdrada z doświadczeń przelała czarę goryczy.

Psycholog Na Niby napisał/a:

Czyli to były duże koszty. Hmm. Tak się zastanawiam dlaczego ja się nie zraziłem pomimo kosztów, bo każdy w jakiś sposób je poniósł w swoim życiu. Chyba zwyczajnie traktuje człowieka jako wadliwego z natury i nie bywam jakoś mocno rozczarowany. Albo to natura ryzykanta.

Albo dalej widzisz w tym korzyści, które możesz uzyskać, warte ponownego wejścia.

Jezeli jesteś heteroseksualny, nie uwierzę ze nie zasnąłbyś w kobiecych cyckach.

Dlatego mam rynkową możliwość wyboru ich. Po prostu na krótki okres czasu je mogę kupić.

718 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-06 21:18:10)

lody miętowe napisał/a:

To ja się jeszcze raz czepne. Bagiennik, wybacz, ale sam uporczywie "reklamujesz" swoją ścieżkę innym, sam robisz w stosunku do innych to czego nie lubisz, gdy ktoś robi to w Twoja strone. Bądź konsekwentny. Dobra, starczy, co złego to nie ja.

Postaram się smile
I tego samego oczekuję w zamian smile Zamiast ciągłej i uporczywej próby przekonywania, że robię źle i moja decyzja kiedyś się obróci przeciwko mnie.

Łatwo zaprezentować ogólną teorię, wedłu której niby wszytko funckonuje tak a nie inaczej, po czym twierdzić, że nieważne co kto napisze, ważne jest to, co niby tam w nim siedzi, co nie pozwala mu wyjść ze strefy komfortu, przynajmniej w jednej kwestii..
A może właśnie ten komfort(w tej właśnie kwestii) jest tym, czego szukam? Nie obchodzi mnie, żę ktoś to nazywa patologią czy zapaścią - ja to nazywam wygodą lub bezpieczeństwem, czymś jak najbardziej pozytywnym. Komfortem, który jest moim celem?
To tak, jak z wieloma innymi próbami, jakimi się w życiu poddajemy: wiemy, że w to czy w tamto wejdę, spróbuję, sprawdzę, bo jest ryzyko, ale ewentualne korzyści są atrakcyjne i przewyższają straty.
W co innego zaś  nie będę się pakował, bo są te "pewniki"z tym związane, które działają jak woda święcona na diabła.

Myślę, że wyczerpałem już tutaj swoją argumentację i nie zamierzam więcej powtarzać tego po raz n-ty.

edit: Chyba Koralina czuje blues'a big_smile

719

Lucyfer666 napisał/a:

Albo dalej widzisz w tym korzyści, które możesz uzyskać, warte ponownego wejścia.
M

Brzydko mówisz, nawet jeżeli tak jest big_smile. Po prostu warto czasem logikę odstawić na bok. Dla mnie na przykład 5 letni dobry związek okupiony zdradą i tak się „opłaca”, tylko ja z założenia mam wpisane w DNA ze zawsze będę sam dlatego wszystko powyżej traktuje jako benefit big_smile. W ogóle uważam ze ustalenie swojej doktryny w postaci „jestem sam i umrę całkiem sam” jest korzystne. Mi to odpowiada. Nie mam żadnych oczekiwań ze będę miał żonę, ze będę miał dzieci, ze na pogrzebie ktokolwiek będzie. Ale żeby to zadziałało, trzeba chociaż trochę się lubić i doceniać.

720

bagienni_k napisał/a:

Chyba Koralina czuje blues'a big_smile

Albowiem zaprawdę nie jest jeszcze ciepło a jak się zrobi cieplej to poczuje lambadę,twista ,czaczę  smile
prawdopodobnie bo tak to już jest

721 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-06 21:31:28)

paslawek napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Chyba Koralina czuje blues'a big_smile

Albowiem zaprawdę nie jest jeszcze ciepło a jak się zrobi cieplej to poczuje lambadę,twista ,czaczę  smile
prawdopodobnie bo tak to już jest

Aleś się uczepił. Wcale nie twierdzę, że będę się biła na pięści z przeznaczeniem tongue
Ani w jedną ani w drugą stronę. Ani za samotność, ani za związek.

722

Paslawek żeś się wkręcił, że tak powiem, na pół gwizdka rzucając kaczuszki w ten intelektualny stawik, w którym reszta sobie wesoło odbija piłkę plażową, Hehe smile Ja też na ręczniku sobie poleżę, policzę mrówki wink

723

DeepAndBlue napisał/a:

Paslawek żeś się wkręcił, że tak powiem, na pół gwizdka rzucając kaczuszki w ten intelektualny stawik, w którym reszta sobie wesoło odbija piłkę plażową, Hehe smile Ja też na ręczniku sobie poleżę, policzę mrówki wink

smile

724

Lucyfer666 napisał/a:

M

Brzydko mówisz, nawet jeżeli tak jest big_smile. Po prostu warto czasem logikę odstawić na bok. Dla mnie na przykład 5 letni dobry związek okupiony zdradą i tak się „opłaca”, tylko ja z założenia mam wpisane w DNA ze zawsze będę sam dlatego wszystko powyżej traktuje jako benefit big_smile. W ogóle uważam ze ustalenie swojej doktryny w postaci „jestem sam i umrę całkiem sam” jest korzystne. Mi to odpowiada. Nie mam żadnych oczekiwań ze będę miał żonę, ze będę miał dzieci, ze na pogrzebie ktokolwiek będzie. Ale żeby to zadziałało, trzeba chociaż trochę się lubić i doceniać.

Problem jest taki, jak człowiek chciał mieć rodzinę, ale realnie widzi, że to się nie spełni i po prostu weryfikuje pogląd.

725

Co tu się dzieje? oO

726

Dokonujemy aneksji Twojego tematu big_smile

727 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2022-04-06 21:59:01)

jakis_czlowiek napisał/a:

Co tu się dzieje? oO

https://i.imgflip.com/19f3l1.jpg

Rozmawiamy o życiowych problemach jakiś ludzi. Dosłownie.

728

KoralinaJones napisał/a:

Dokonujemy aneksji Twojego tematu big_smile

Widzę. Ale chyba gorzej niż za pierwszym razem nie będzie^^

729

Co tu się dzieje? oO

Rutynowe, kontrolne "starcie" zwolenników, samotności i niesamoistności oraz umiarkowanych
ale jak widzisz pełen luz i kulturka

730

No, po wegetariańsku, mięsem nikt nie rzuca… jeszcze tongue Tylko pomidory.

Pomidor.

731 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-04-06 22:17:40)

Nikt mięsem tutaj rzucać nie będzie, przecież my sie tu kochamy tongue nie widać?

732

Kochacie? A nie inwestujecie czas, energię, zasoby emocjonalne oraz materialne????

733

DeepAndBlue napisał/a:

Kochacie? A nie inwestujecie czas, energię, zasoby emocjonalne oraz materialne????

big_smile

734

DeepAndBlue napisał/a:

Bezwarunkowo smile

735

736

Pomidory lepsze w sałatce albo na kanapce.. smile, chociaż może kiedyś pojadę sobie na festyn La Tomatina

Deep Uważaj, bo Cię mrówki pokąsają..wiadomo gdzie big_smile

Kaczuszki zazwyczaj pływają po stawie, są upierzone i pływają smile

737

bagienni_k napisał/a:

Ty flirciarzu big_smile.

738

bagienni_k napisał/a:

Ty flirciarzu big_smile.

Teraz się zorientowałeś? big_smile

739

O tej milosci trochę ironicznie napisałam, ale w sumie wink tak ogólnie to ja do nikogo nic tutaj nie mam, jakis złych emocji czy cuś.

740

KoralinaJones napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Ty flirciarzu big_smile.

Teraz się zorientowałeś? big_smile

Nie, przecież to widać że smaży się na Deep.

741

Żaden flirt, ale ostrzeżenie smile

https://www.youtube.com/watch?v=27wjuy2VIMY

742

bagienni_k napisał/a:

Żaden flirt, ale ostrzeżenie smile

Ależ gdzież by tam big_smile  Żaden tongue

743

Ciepło coraz cieplej chłopaki smile
wszelkie ideologie,filozofie,konstrukty pójdą jak w dim smile

744

No zobaczcie sobie ten filmik, to wszystko stanie się jasne smile

Albo sobie można wygooglować Eciton burchelli albo Dorylus wilverthi smile

745

U nas nie ma takich mrówków smile

746

https://pbs.twimg.com/media/DMb3CwFW0AA1PPa.jpg:large

747

bagienni_k napisał/a:

No zobaczcie sobie ten filmik, to wszystko stanie się jasne smile

No, zaczęłam zobaczać i tyle mi wystarczy tongue

748

DeepAndBlue napisał/a:

https://pbs.twimg.com/media/DMb3CwFW0AA1PPa.jpg:large

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2021/08/j68SDE2qRTLZQTlD.jpg

749 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-06 22:57:17)

paslawek napisał/a:

U nas nie ma takich mrówków smile

Ciężko zrobić wrażenie takimi przeciętnnymi rudnicami lub gmachówkami smile

Koralina I jak wrażenia? big_smile

Jako biolog grafikę z joggingiem traktuję bardzo poważnie smile

750

bagienni_k napisał/a:

Koralina I jak wrażenia? big_smile

Strasznie big_smile Już mnie wszystko swędzi big_smile

751

paslawek napisał/a:

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2021/08/j68SDE2qRTLZQTlD.jpg

https://memegenerator.net/img/images/300x300/11989047.jpg

752

Ja mam jedną radę dla autora wątku.
Jakis_czlowiek pomyśl czego oczekujesz od relacji z kobietą, co możesz dać i jak aktualny rynek pozwoli to wszystko pogodzić.

Ja mogę być zgredem, który w oczach wielu komplikuje sobie świat widząc go w sposób wyidealizowany, ale pewną formę rachunku polecam.

753

Lucyfer666 napisał/a:

Ja mam jedną radę dla autora wątku.
Jakis_czlowiek pomyśl czego oczekujesz od relacji z kobietą, co możesz dać i jak aktualny rynek pozwoli to wszystko pogodzić.

No właśnie w tym też jest problem, o czym już pisałem wcześniej. Na ten moment nie mam niczego takiego, co mógłbym od siebie dać.

754

Ale odpowiedziałeś na jeden punkt z trzech smile
Są dwa pozostałe do analizy.

755

Lucyfer666 napisał/a:

Ale odpowiedziałeś na jeden punkt z trzech smile
Są dwa pozostałe do analizy.

Ta jedna starczy, żeby mieć przerąbane.

A co do "rynku" - aktualnie dla mnie nie istnieje żaden^^ A raczej świeci pustkami.

756 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-07 17:15:38)

dubel

757

Autorze.

Odpowiem technokratycznie. Nim człowiek wejdzie na rynek należy przeprowadzić analizę na co jest zapotrzebowanie, co oferuje i jaką wartość dodaną możemy dać.

Przecież chyba masz zakres wieku, który rozpatrujesz, typ urody, cechy chciane i niechciane?

758

No i co w związku z tym? Póki nie mam czym kogoś do siebie przyciągnąć, czym zainteresować, nie umiem zagadać, to i tak nic się nie zmieni. Więc gadanie o jakimś "rynku" jest bez sensu.

759 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2022-04-07 17:42:07)

Dubel

760

No dobra to kiedy i jak się nauczysz zagadywać?

761

pliska odpisz mi na priv, proszę ładnie ^^

762

jakis_czlowiek znowu założyłeś nowe konto? tongue

763 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-07 18:28:04)

KoralinaJones napisał/a:

jakis_czlowiek znowu założyłeś nowe konto? tongue

Nie.

764

To jakies błędne koło..

Nie chcesz zrobić "badania rynku", bo nie wiesz co chcesz zaoferować, żeby przeciągnąć odpowiedni "target". Żeby to zrobić musiałbyś wiedzieć, jak podejść do tego "targetu", ale i tak masz obway, bo wcześniej nigdy nie próbowałeś..

I tak w kółko..

765

Na ten moment nie mam niczego takiego, co mógłbym od siebie dać.

Dajemy... siebie.

Ale skoro Ty tak to ujmujesz, to co chciałbyś dać OD siebie a czego teraz nie masz?

766

bagienni_k napisał/a:

To jakies błędne koło..

Nie chcesz zrobić "badania rynku", bo nie wiesz co chcesz zaoferować, żeby przeciągnąć odpowiedni "target". Żeby to zrobić musiałbyś wiedzieć, jak podejść do tego "targetu", ale i tak masz obway, bo wcześniej nigdy nie próbowałeś..

I tak w kółko..

No bo wątpię, że coś u mnie ruszy, jeśli mi nie pomoże psychoterapeuta. Mam jakiś tam target, ale nie mam jakichś określonych wymagań, ewentualnie wiek powiedzmy -5 do +2, żeby nie była totalnym tumanem i chociaż coś w wspólnego w zainteresowaniach. A reszta? Różnie bywa^^

KoralinaJones napisał/a:

Dajemy... siebie.

Ale skoro Ty tak to ujmujesz, to co chciałbyś dać OD siebie a czego teraz nie masz?

No właśnie, wydaje mi się, że w moim wypadku to trochę za mało. Weź pod uwagę te problemy z psychiką, o których tu pisałem, moje zbyt poważne podejście do świata, aspołeczność, to że jestem zbyt spokojny, itp. Wątpię żeby było to coś, co by taka dziewczyna chciała dostać w pakiecie ze mną. Szlag by ją trafił^^ A nie mam nic, co by mogło te problemy jakoś wynagrodzić. No chyba, że uznamy za takie coś moje zarobki. Ale to kiepski pozytyw^^

767

A czego Ty właściwie oczekujesz od terapeuty?

768

KoralinaJones napisał/a:

A czego Ty właściwie oczekujesz od terapeuty?

¯\_(ツ)_/¯

Może żeby mi pomógł poprzestawiać rzeczy w głowie na dobre miejsce? tongue

769 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-07 19:37:21)

Jakie, co konkretnie?
Ty twierdzisz, że dokładnie wiesz, na czym polega Twój problem.
Myślisz, że psychoterapeuta nauczy Cię jak zagadywać do kobiet? tongue

770

KoralinaJones napisał/a:

Jakie, co konkretnie?

No, mój problem jest jeden, a nazywa się "ja" tongue

Nie, nie nauczy. Ale może coś we mnie się uda odblokować...

771

Chyba jakaś dziełcha Ci prywatną wysłała smile No chyba, że to podszyty prawiczek-ekshibicjonista tongue

772

DeepAndBlue napisał/a:

Chyba jakaś dziełcha Ci prywatną wysłała smile No chyba, że to podszyty prawiczek-ekshibicjonista tongue

Albo ktoś mnie troluje tongue

773

Żeby nie było jakis_czlowieku. Pytanie zadaję teraz serio.
Napisałeś, że problemem jesteś Ty... a dokładnie co?
Widzisz - na tym polega kwestia rynkowa. Na kalkulacji, analizie, jak i stworzenie dobrego opakowania siebie.
Czymś trzeba zwrócić na siebie uwagę, ale czy każdy jest przebojowy? Oczywiście nie. Trzeba własny marketing uprawiać tak, żeby czuć się dobrze. Inni ludzie mają inną perspektywę. Nigdy nie wiesz dla kogo będziesz atrakcyjny.

Rozwiń to - "żeby nie była totalnym tumanem i chociaż coś w wspólnego w zainteresowaniach."

774 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-07 21:35:20)

Jeśli sposób wyrażania i autoprezentacji tutaj na forum w jakikolwiek sposób przekłada się na swoisty wizerunek i "aurę" w realu, którą da się wyczuć, to w pierwszej kolejności trzeba się tej aury pozbyć..

775 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-07 22:06:52)

KoralinaJones napisał/a:

Jakie, co konkretnie?

No, mój problem jest jeden, a nazywa się "ja" tongue

Nie, nie nauczy. Ale może coś we mnie się uda odblokować...

Hmm... Odblokowanie, odblokowaniem, ale... sam napisałeś, że problem tkwi głównie w braku doświadczenia a to jak wiadomo trzeba zdobywać, czyli działać, działać i jeszcze raz działać. A przecież coś tam działasz. Tinder i kilka dziewczyn wiosny nie czyni tongue

Lucyfer666 napisał/a:

Nigdy nie wiesz dla kogo będziesz atrakcyjny.

O! Właśnie to!

Lucyfer666 napisał/a:

Rozwiń to - "żeby nie była totalnym tumanem i chociaż coś w wspólnego w zainteresowaniach."

big_smile
Też jestem ciekawa.

776 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-07 22:27:00)

KoralinaJones napisał/a:

Hmm... Odblokowanie, odblokowaniem, ale... sam napisałeś, że problem tkwi głównie w braku doświadczenia a to jak wiadomo trzeba zdobywać, czyli działać, działać i jeszcze raz działać. A przecież coś tam działasz. Tinder i kilka dziewczyn wiosny nie czyni tongue.

Raczej pytanie powinno brzmieć, co u mnie nie jest problemem... Mniej by wymieniania było. Ciężko działać jak zwyczajnie nie umiem, nie wiem co mam zrobić, nie jestem w stanie.

KoralinaJones napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Nigdy nie wiesz dla kogo będziesz atrakcyjny.

O! Właśnie to! .

Póki co nie ma problemu, bo na dzisiaj odpowiedź brzmi: dla nikogo.

KoralinaJones napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

big_smile
Też jestem ciekawa.

A co tu jest do rozwinięcia? Żeby miała własną pracę, IQ chociaż przeciętne, minimum liceum skończone.

777

A te zainteresowania?

778

KoralinaJones napisał/a:

A te zainteresowania?

No żeby coś było wspólnego z moimi. Co tu do wyjaśniania?

779

KoralinaJones napisał/a:

A te zainteresowania?

No żeby coś było wspólnego z moimi. Co tu do wyjaśniania?

No ale co? Przecież to coś z nieba nie spadnie? Co lubisz robić Ty co mógłbyś robić razem z kobietą, lub ją tym zainteresować?

780 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-08 15:53:38)

KoralinaJones napisał/a:

No ale co? Przecież to coś z nieba nie spadnie? Co lubisz robić Ty co mógłbyś robić razem z kobietą, lub ją tym zainteresować?

Nie wiem, np. sport lub planszówki?

Posty [ 716 do 780 z 6,992 ]

Strony Poprzednia 1 10 11 12 13 14 108 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » jakis_czlowiek - życiowe problemy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024