On chce odpocząć od zwiazku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » On chce odpocząć od zwiazku

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 74 z 74 ]

66

Odp: On chce odpocząć od zwiazku
MagdaMyszka napisał/a:

..
A wiesz że czasami miłość jest taka silna ze nie widzi błędów..ze mimo wszystko sie kocha nie łatwo jest cos zostawić jesli czujesz ze naprawde to to
a po wczorajszej sytuacji naprawde nie wiem jak reagowac na wszystko i co zrobic

Zawsze zakochane osoby nie widzą wad w związku, zawsze my kobiety twierdzimy, że  to ten związek, ten facet jeden jedyny. Zawsze jesteśmy w stanie dużo dla związku poświęcić, dużo wybaczyć, nie widzimy wad, nie słuchamy podszeptów znajomych że coś jest nie tak...
Większość z nas nie umie krytycznie patrzeć na swojego faceta i to nasz błąd. Partner powinien nas szanować, my jego też. Każda z nas potrzebuje relacji opartej na zdrowych zasadach, podziale obowiązków, wzajemnym zrozumieniu i pomocy. Każde odstępstwo od równouprawnienia w związku może prowadzić do sytuacji  gdzie jedna strona zależy od drugiej i jest w gorszej pozycji w związku/ nie ważne czy emocjonalnej, ekonomicznej, czy podział obowiązków. Ważne aby dostrzegać te nierówności i w porę na nie reagować  A nie oczekiwać że skoro to miłość zyci A to ja mogę się poświęcić. W miłości nikt dla nikogo nie musi się poświęcać!!!

Zobacz podobne tematy :

67

Ta jasne. Nie widzi błędów. Widzi, tylko ignoruje. Tak jak Ty. A potem ma się "wielkie dramy" bo to była prawdziwa ogromna miłość, aż tak mnie zaślepiła. Bzdury. Na razie jest miło i przyjemnie i aż ciarki masz, że on się stara, tak bardzo chce być z Tobą, że Ci się miło robi i dla tych miłych uczuć chcesz dalej ciągnąć tę szopkę. Jemu też miło i przyjemnie, bo może sobie podbudowywać poczucie kontroli, władzy. Jakaś kompletna szopka a nie związek z tego co opisujesz, performance żeby nie było nudno. Polecam zobaczyć swoje emocje i zastanowić się czy im dajesz kontrolę nad swoim życiem, czy to Ty kontrolujesz swoje życie.
Nie wiesz jak zareagować? A kto powiedział, że musisz reagować. Możesz nic nie robić. Możesz poczekać, aż emocje opadną i wróci zdrowy rozsądek i zastanowisz się, co jest dobre a co szkodliwe.

68

Wydaje mi się, że nikt nie czyta dokładnie wypowiedzi autorki.
Zgadzam się ze wszystkimi radami, ale adresat nietrafiony.
Magda-Myszka, nigdzie nie napisała, że to jej kres wytrzymałości, nie napisała też, że chce zakończyć, wg niej toksyczną relację, a to jest wręcz wymóg, by skorzystać z takich porad. Zdaje się, że wszyscy namawiają ją do rozstania, gdy ona sama, nigdy tego nie planowała,
on zniknął na jakiś czas, a ona wpadła w panikę, że to koniec, chciała jego powrotu i on wrócił, a zatem dla niej samej skończyło się tak, jak chciała, czyli dobrze.
Nie napisała, czy po tej 22giej, został zaproszony do sypialni, czy wyproszony. I nie napisze, bo się już tylko tłumaczy.

Znalezione w necie:
"nie ma sposobu, na przekazanie podstawowego pakietu informacji komuś, kto tkwi w takiej relacji. Opór materii jest niebywały. Zdaje się, że każda ofiara przemocy, dowolnej przemocy, najpierw sama musi dojść do określonego punktu granicznego (czyli sięgnąć swojego własnego dna i granic psychicznej wytrzymałości) i dopiero w tym punkcie otwiera się w niej gotowość na zaakceptowanie pewnych oczywistych oczywistości. Nie ma takich słów, a nawet przykładów, które mogłyby ją do tego skłonić wcześniej. Przy takiej kobiecie można jedynie trwać w gotowości i czekać aż ten moment wreszcie nastąpi. Trzeba się też liczyć z tym, że może nie nastąpić nigdy."

69

MagdaMyszka napisała :
"Kochane...poradzcie Mi co robic...."
Jeśli ktoś poprosi w ten sposób na forum,  zresztą do tego przeznaczonym, to najprawdopodobniej od różnych osób uzyska różne rady, mniej lub bardziej trafione lub nie trafione, oczywiście bywa tak że osoba prosząca o pomoc wcale nie jest na nią gotowa, grochem o ścianę niby tak bez sensu rzucać ale niewykluczone że w którymś momencie uzbiera się go na tyle dużo że zwróci uwagę,  może nawet MagdyMyszki, przeczytałam ostatnio takie mniej więcej zdanie 'trzeba uważać co się mówi, bo każde wypowiedziane słowo może okrążyć Ziemię i kopnąć cię w doopę' i mnie się wydaje że to słuszne spostrzeżenie gdyż nigdy nie wiadomo które i kiedy słowa usłyszymy ze zrozumieniem..

Magda co zrobisz, zrobisz dobrze jeśli w zgodzie z sobą i nie krzywdząc nikogo

70 Ostatnio edytowany przez bullet (2020-09-06 15:34:46)

MagdaMyszka napisał/a:

... czasami miłość jest taka silna ze nie widzi błędów..ze mimo wszystko sie kocha nie łatwo jest cos zostawić jesli czujesz ze naprawde to to...

... jak mawiał klasyk „Поживем-Посмотрим”

71

MagdaMyszka napisał/a:

czasem napisal o 1 w nocy i szlam do niego..Wszystko dla Niego robilam dosłownie

Smutno się czytało ten wątek. Nawet nie przez to, że robiłaś dla swojego faceta dosłownie wszystko, ale głównie przez to, że nadal uważasz to za zaletę i że tak właśnie powinno się robić, a nie widzisz w tym niczego niewłaściwego...

72

Tak, też to wyłapałam,
"robiłam dla niego wszystko" i "chciałabym mieć normalny związek",
jedno wyklucza drugie,

ja bym nie napisała, a zadzwoniła  o 00.00 i czekała, aż przyjdzie do mnie,
a to, co bym usłyszała przez tel., zapisałabym markerem permanentnym na drzwiach wejściowych.

73

logika napisał/a:

to, co bym usłyszała przez tel., zapisałabym markerem permanentnym na drzwiach wejściowych.

U niego czy u siebie ?

74 Ostatnio edytowany przez Chio (2020-09-08 06:27:59)

Trochę inne ale też ma sens:

"Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter, staje się twoim przeznaczeniem"!!!!

Tak mi się skojarzyło....

Posty [ 66 do 74 z 74 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » On chce odpocząć od zwiazku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024