Powrót po długim czasie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Powrót po długim czasie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Powrót po długim czasie.

Dzień dobry,

Napiszcie co sądzicie. Rozstaliśmy się około 2 lata temu, byliśmy 4. Ja jestem po rozwodzie mam dziecko, Ona wolna - chciała mieć dziecko. Mnie ponowny ślub i tacierzyństwo wówczas nie przekonywalo. Byłem na nie. Rozstanie w przyzwoitych warunkach. Każdy z Nas uznał że ma prawo żyć tak jak chce. Rozstaliśmy się i kontakt urwał się na blisko dwa lata. Odezwała się z życzeniami urodzinowymi w maju tego roku.
Kontakt pomału odżywał. Telefony, messenger. W sierpniu postanowiliśmy się spotkać. Wspólny obiad i kawa. No i cios. Jak ją zobaczyłem.
Szła ulicą w moją stronę. Spotkanie i mocno wtulenie w siebie. Obiad, kawa, potem odwiozłem ją do domu, zaprosiła żebym wszedł. Swobodna rozmowa. Dużo wspomnień. Dobrych. Wyszedłem baaardzo późnym wieczorem. Fizycznie - nic oprócz przytulenia.
Od tamtego wieczora - rozmawiamy, piszemy, dzwonimy. Byliśmy na spacerze, byliśmy na kolacji, byłem u Niej na wieczór. Dwa tygodnie temu wyruszyła na urlop. Wyjeżdżając powiedziała "dobrze że mamy kontakt, tylko się nie zakochaj". I że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. W czasie urlopu kontakt nadal.
Wróciło do mnie jak była ważna. Myślę o powrocie do Niej i nie mówie nie na dziecko i formalny związek. Już nie. 
Wraca na dniach.
Jak sądzicie drogie Panie i Panowie - powiedzieć co czuję, że odżywa uczucie i chętnie bym wrócił do Nas razem ?
Czy lepiej poczekać i dać się temu rozwijać w tym systemie co mamy - że niby nie ale jednak cały czas w kontakcie i spotkaniach ?

Zaczyna mi zależeć - a nie chce spalić tej szansy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Powrót po długim czasie.
Rafał40 napisał/a:

"dobrze że mamy kontakt, tylko się nie zakochaj".

Ojjjj, uwazaj - ona nie jest w Tobie zakochana.
Miej plan i podejdz do tego na spokojnie, strategicznie. Ona musi sie w Tobie zakochac, zeby to wypalilo.

3

Ja nie wiem jakie uczucia żywi do Ciebie Twoja była, faktem jest że to ona nawiązała kontakt z Tobą, mogło tak się stać np dlatego że jednak po czasie z dystansu doszła do wniosku że jesteś dla niej ważny, że może za szybko Cię naciskała i ogólnie była mało wyrozumiała,  trochę czasu bo 4 lata zaangażowała w ten związek  i traktowała go poważnie jeśli chciała tego co chciała, to że Ty wtedy miałeś takie zdanie to idzie zrozumieć, ostatnie miesiące, szczególnie tegoroczna wiosna sprzyjała refleksjom życiowym bo i czasu było jakoś więcej, zastanawia mnie czy Ty myślałeś o niej w tym czasie po rozstaniu ?  czy było Ci żal tego związku ? czy jeśliby ona nie nawiązała kontaktu to Ty byś go nie szukał ? czy dopiero teraz po powrocie czujesz się zaangażowany ? tak pytam bo mnie to zaciekawiło
  Jeśli ona wykazuje taką kreatywność to może poczekaj co dalej, jeśli się zdeklarujesz już teraz to też nic złego, w końcu trochę już się znacie chociaż................
    - do tej samej rzeki można wchodzić i dziesięć razy i drugi raz tylko trzeba pamiętać że woda już nie ta co dwa lata temu bo jak wiadomo wciąż płynie

4

Moim zdaniem ona czuję to samo co Ty. Przecież to taka taktyka, mówisz komuś 'nie myśl o różowym słoniu' a ta osoba właśnie myśli o różowym słoniu. Więc jak ona mówi Ci 'tylko się nie zakochaj' to chce byś podświadomie myślał o zakochaniu się w niej. Plus to ona odezwała się pierwsza, to znaczy, że myślała o Tobie. Ja w takim przypadku postawiłabym na szczerość. Bo ona teraz nie wie, że Ty byś chciał stworzyć z nią rodzinę, a jeśli byś jej to powiedział? Myślę, że mimo obaw byłaby szczęśliwa. Jeśli Wasz związek był udany a poróżniło Was tylko to, że oczekiwaliście różnych rzeczy w dalszym życiu to teraz powinno być dobrze. Oczywiście istnieje ryzyko, że ona po rozstaniu zmieniła nastawienie i teraz nie czuje tego co Ty... No ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana wink

5

Pamietaj jednak, ze oboje przez ten czas zmieniliscie sie, macie inne priorytety, inne doswiadczenia a zwiazek to nie jest juz ten sam zwiazek, ktory zakonczyliscie.
Jesli ktores oczekuje tego co bylo 2 lata temu to jest naiwne.
Jakis czas minal, cos sie podzialo, co mialo wplyw na was oboje. Jestescie innymi ludzmi.
Tak zwyczajnie: poznajcie sie tak troche na nowo, polubcie i czas pokaze co sie z tego wykluje.

6

Dzieki za Wasze przemyślenia. Wróciła z urlopu i kontakt też wraca. W sensie spotkajmy się. Ciekawą jest logika kobiety smile

7

Pronome napisał/a:
Rafał40 napisał/a:

"dobrze że mamy kontakt, tylko się nie zakochaj".

Ojjjj, uwazaj - ona nie jest w Tobie zakochana.

To nieprawda. Jak ktos mówi "tylko sie nie zakochaj", to znaczy że tego własnie chce. To takie przewrotne.

Autorze - jasne, próbuj. Osobiście sądzę że ona nie traciłaby czasu na Ciebie, gdyby czegoś nie czuła. Może boi się że jesteś przeciw małżeństwu, jak dawniej?

8

Nie sądzę, by coś z tego miało wyjść.

9

Cloverek15 napisał/a:

Moim zdaniem ona czuję to samo co Ty. Przecież to taka taktyka, mówisz komuś 'nie myśl o różowym słoniu' a ta osoba właśnie myśli o różowym słoniu. Więc jak ona mówi Ci 'tylko się nie zakochaj' to chce byś podświadomie myślał o zakochaniu się w niej. Plus to ona odezwała się pierwsza, to znaczy, że myślała o Tobie. Ja w takim przypadku postawiłabym na szczerość. Bo ona teraz nie wie, że Ty byś chciał stworzyć z nią rodzinę, a jeśli byś jej to powiedział? Myślę, że mimo obaw byłaby szczęśliwa. Jeśli Wasz związek był udany a poróżniło Was tylko to, że oczekiwaliście różnych rzeczy w dalszym życiu to teraz powinno być dobrze. Oczywiście istnieje ryzyko, że ona po rozstaniu zmieniła nastawienie i teraz nie czuje tego co Ty... No ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana wink

zgadzam się, taktyka różowego słonia czy białego misia, zwał jak zwał ale ewidentnie kokietuje i widać że wychodzi sama z inicjatywą, pierwsza wiadomość, zaproszenie do domu itp

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Powrót po długim czasie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024