50 dowodów że pandemia jest oszustwem! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » 50 dowodów że pandemia jest oszustwem!

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 215 ]

131

Odp: 50 dowodów że pandemia jest oszustwem!

Nauczyciele z kazdym prpblemem od razu robia z igły widły. W zeszłym roku jakoby miało brakować miejsc w szkołach. Dzieci nie mialy miec mozliwosc nauki z powodu podwojnego rocznika. W pazdzierniku sie okazało ze zadnych miejdc w klasach nie brakuje. Teraz panikuja z powodu koronawirusa. Jakos trudno mi uwierzyc ze wszyscy nauczyciele całe wakacje spedzili w domach, ze żaden naiczyciel na wakacje nie wyjechał, że nie było ich na zatłoczonych Baltyckich plażach, ze nie było ich w w Karkonoszach gdzie na szczycie Sniezki brak było miejsca aby stac, ze nie pojechali na Mazury czy do Zakopanego. W tych wszystkich miejscach koronawirusa sie nie bali, tak samo jak nie boja sie go e sklepie, w kosciele czy na weselach. Jedynym miejscem gdzie sie go boja jest szkoła. Dziwne. Moze powinni pomyslec o zmianie zawodu, dac szanse na etat młodym.

Zobacz podobne tematy :

132 Ostatnio edytowany przez Yeye (2020-08-30 22:03:53)

Lady Loka napisał/a:

Yeye, naprawdę załozenie maseczki w sklepie jest dla Ciebie tak ogromnym ograniczaniem wolności i łamaniem Twoich praw?

Czego się boisz skoro ta taki drobiazg?
Taki nie problem?

Oczywiście.
Obudź się.. Konstytucja... Zacznij widzieć co się dzieje.

WOLNOŚCI, PRAWA I OBOWIĄZKI CZŁOWIEKA I OBYWATELA

ZASADY OGÓLNE

Art. 30.

Przyrodzona i niezbywalna godność człowieka stanowi źródło wolności i praw człowieka i obywatela. Jest ona nienaruszalna, a jej poszanowanie i ochrona jest obowiązkiem władz publicznych.

Art. 31.

Wolność człowieka podlega ochronie prawnej.
Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje.
Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw.
Art. 32.

Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny

Podstawowy problem to brak znajomości własnych praw. Strach.

133

Yeye, ale w dalszym ciągu problem jest z inną rzeczą.
Dla mnie odsłonięcie twarzy czy jej zasłonięcie nie godzi w moją wolność. Nie uważam, żeby noszenie maseczki zabierało mi jakieś prawa.

A za teksty w stylu obudź się, to bardzo dziękuję, obudzona jestem już jakiś czas, nie wpadam w panikę, nie demonizuję i przede wszystkim patrzę racjonalnie na to, co się dzieje. Tak samo racjonalnie patrzę na różnego typu oszołomów wołających, że maseczka jest kagańcem i że trzeba się obudzić i nie dać się zamknąć xD

134

Snake napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Rozumiem ze ludziom cięzko, Morfeusz, ale w jaki sposob zdjecie ograniczeń ma polepszyc Twoje życie gdy gospodarka stanie bez obostrzeń gdy ludzie sie bedą bac z domu wychodzic, to pojęcia nie mam. Mnie tez to denerwuje, a czesciej muszę uzywac maski biz Wy, podejrzewam.

Błędna diagnoza. Ludzie nie boją się wychodzić z domu. Ludzie nie chcą wchodzić w dyskurs z głupią władzą więc noszą na odwal namordniki i tyle. Co tak w ogóle jest dość ciekawe odnośnie nas Polaków. Na Białorusi ludzie wychodzą protestować przeciw łamaniu ich przez władzę. W Niemczech, tej ostoi ordnung muss sein były wielotysięczne protesty przeciwko namordnikom i podobnym ograniczeniom. A w Polsce ludziom się nie chce. W Polsce ludzie uważają, że głupią władzę się po prostu przeczeka albo co. Ha, ha i jak mnie to rozśmiesza kiedy sobie przypomnę te wszystkie tematy, posty o tym, że łamane są nasze prawa, że zła władza, że coś tam, coś tam... Będziecie łykać tą złą władzę aż miło.

Ela210 napisał/a:

Haha.
SNAKE, JAK ci sie maski kojarzą z biustem gołym, to wspólczuję smile . Nowe fetysze powstają widzę..

Nooo, każdy ma jakiś swój fetysz wink Mogłem w sumie napisać o nieparzystych skarpetkach albo zakazie samonośnych pończoch ale jest jak jest... wink

Lady Loka napisał/a:

Niesamowite Snake jak Cię te maseczki bolą tongue serio nie jesteśmy jedynym krajem, który wymaga ich noszenia w przestrzeni publicznej, więc nie my jedyni jesteśmy tacy zacofani. Wiem, że narzekanie na to, jak Polska jest beznadziejna i jak.nie nadążamy za rozwojem innych jest teraz modne, ale wyobraź sobie, że nasze restrykcje są na tym samym poziomie co w innych krajach, jak nie nawet są lekko łagodniejsze.

Super, a w innych państwach nie ma takich nakazów i zakazów. Nie przejmuj się. To już dawno opisano. Jesteśmy w czarnej dupie, a ty się już w niej urządzasz...

To okupacja. Obudźcie się.

135

Lady Loka napisał/a:

Yeye, ale w dalszym ciągu problem jest z inną rzeczą.
Dla mnie odsłonięcie twarzy czy jej zasłonięcie nie godzi w moją wolność. Nie uważam, żeby noszenie maseczki zabierało mi jakieś prawa.

A za teksty w stylu obudź się, to bardzo dziękuję, obudzona jestem już jakiś czas, nie wpadam w panikę, nie demonizuję i przede wszystkim patrzę racjonalnie na to, co się dzieje. Tak samo racjonalnie patrzę na różnego typu oszołomów wołających, że maseczka jest kagańcem i że trzeba się obudzić i nie dać się zamknąć xD

Ja w te gierki nie gram.
Jestem czlowiekiem, mam godność i jestem wolna.

Tresura jest dla Was.

136

Jaka tresura? Serio. Gdzie Ty tu widzisz tresurę czy okupację?

A jak masz nakaz jazdy prawym pasem to też tresura i nakazy? A ubieranie spodni i bielizny to też tresura?

Łatwo jest powtarzać slogany, gorzej wychodzi uzasadnianie ich.

137 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-08-30 23:19:09)

Lady Loka napisał/a:

A poruszanie się do pracy i z powrotem skacząc na jednej nodze?

Lady Loka napisał/a:

A jak masz nakaz jazdy prawym pasem to też tresura i nakazy?.

Tak, uregulowana stosownie i porządnie.

Lady Loka napisał/a:

A ubieranie spodni i bielizny to też tresura?

Nie, dopóki państwo nie reguluje tej kwestii, a nie reguluje. Nie ma obowiązku noszenia bielizny, nie ma przypisanego prawnie sposobu ubierania się w spodnie lub spódnicę. Jednakowoż, gdyby prawa władza wprowadziła zakaz noszenia spodni przez kobiety, to uznałabyś to za naruszenie twoich swobód czy nie? Nawet zakładając, że osobiście nie lubisz spodni.

138 Ostatnio edytowany przez Misiulka (2020-08-30 23:34:20)

Yeye napisał/a:

Ja w te gierki nie gram.

Tresura jest dla Was.

Może tak spuścisz z tonu a nie wypowiadać się 'ex cathedra'. Mylisz pojęcia i nie masz pojęcia o rzeczywistym zagrożeniu.
Gdyby nie ochrona ( maseczki itp ) znajome pielęgniarki zostały by zakażone. W mojej okolicy wiele osób w tym lekarze się zaraziły od pacjentów
przychodzących na inną dolegliwość gdy nie zrobiono jeszcze testów.

Nikt mi godności nie odbiera, a wolność Twoja kończy się w chwili gdy zagrażasz innym. 

Teorie spiskowe snują co niektórzy.

Wypowiedź lekarza: W Niemczech o tym, że pandemia nie istnieje powiedział jako pierwszy niejaki dr Wodarg. Jego wypowiedzi zostały podchwycone i stały się tematem nr 1 dla ludzi, którzy mają wreszcie mają swoje 5 min. Zapomnieli dodać, że dr Wodarg to stary komuch z SPD, którego kumple odstawili od koryta. Owszem jest lekarzem, ale doktorat robił 30 lat temu z psychiatrii (uzależnienia wśród marynarzy), potem był już tylko politykiem i urzędnikiem. Dla mnie wiele tłumaczy, że jest ponoć gorącym zwolennikiem NLP (neurolingwistyczne programowanie), a to oznacza, że bawi go sztuka manipulacji. Metoda ta była wykorzystywana przez sowietów, w tym przez Specnaz. Zastanawiam się, czy dr Wodarg robi to tylko ze względu na swoje chore, szwabskie urojenia dotyczące eliminacji chorych i starych ludzi, czy też jest śpiochem, którego mocodawcy wyciągnęli z lamusa?
I teraz jest tak: ktoś tego wirusa wyprodukował i wypuścił, ktoś mówi, że go nie ma. Jest też cała banda pożytecznych idiotów (nie wierzę, że za darmo), a po środku zdezorientowany tzw. szary człowiek.

Teorie spiskowe były od zawsze.

Trzeba być ślepym i tępym, żeby twierdzić, że to 'gierki' .

139

Misiulka napisał/a:
Yeye napisał/a:

Ja w te gierki nie gram.

Tresura jest dla Was.

Może tak spuścisz z tonu a nie wypowiadać się 'ex cathedra'. Mylisz pojęcia i nie masz pojęcia o rzeczywistym zagrożeniu.
Gdyby nie ochrona ( maseczki itp ) znajome pielęgniarki zostały by zakażone. W mojej okolicy wiele osób w tym lekarze się zaraziły od pacjentów

Nikt mi godności nie odbiera, a wolność Twoja kończy się w chwili gdy zagrażasz innym. 

Wypowiedź lekarza: W Niemczech o tym, że pandemia nie istnieje powiedział jako pierwszy niejaki dr Wodarg. Jego wypowiedzi zostały podchwycone i stały się tematem nr 1 dla ludzi, którzy mają wreszcie mają swoje 5 min. Zapomnieli dodać, że dr Wodarg to stary komuch z SPD, którego kumple odstawili od koryta. Owszem jest lekarzem, ale doktorat robił 30 lat temu z psychiatrii (uzależnienia wśród marynarzy), potem był już tylko politykiem i urzędnikiem. Dla mnie wiele tłumaczy, że jest ponoć gorącym zwolennikiem NLP (neurolingwistyczne programowanie), a to oznacza, że bawi go sztuka manipulacji. Metoda ta była wykorzystywana przez sowietów, w tym przez Specnaz. Zastanawiam się, czy dr Wodarg robi to tylko ze względu na swoje chore, szwabskie urojenia dotyczące eliminacji chorych i starych ludzi, czy też jest śpiochem, którego mocodawcy wyciągnęli z lamusa?
I teraz jest tak: ktoś tego wirusa wyprodukował i wypuścił, ktoś mówi, że go nie ma. Jest też cała banda pożytecznych idiotów (nie wierzę, że za darmo), a po środku zdezorientowany tzw. szary człowiek.

A teraz polecam zapoznać się operacjami carskiej Ochrany, która rozbudzała nastroje antysemityzmu.
Z resztą szczytem ich działalności jest ciągnąca się do dzisiaj wiara w Protokoły Mędrców Syjonu, który wyprodukowały właśnie służby rosyjskie wink

140 Ostatnio edytowany przez exspertka (2020-08-30 23:40:45)

Lady Loka napisał/a:

Jaka tresura? Serio. Gdzie Ty tu widzisz tresurę czy okupację?

A jak masz nakaz jazdy prawym pasem to też tresura i nakazy? A ubieranie spodni i bielizny to też tresura?

Łatwo jest powtarzać slogany, gorzej wychodzi uzasadnianie ich.

Między lodówka, telewizorem a sklepem Konstytucja nie jest potrzebna prawda?

141

Misiulka napisał/a:
Yeye napisał/a:

Ja w te gierki nie gram.

Tresura jest dla Was.

Gierki bez podstaw prawnych.

Takie jest życie, ludzie chorują. Czego jeszcze się boisz poza gorączką?

Ja boje się policji. Napadła mnie policja. Nawet się nie wylegitymowali. Psychopaci bez sumienia.

Art 14 o ustawy o policji nie istnieje. Jeżeli w ogóle wiecie że taka ustawa istnieje...

142

Misiulka napisał/a:
Yeye napisał/a:

Ja w te gierki nie gram.

Tresura jest dla Was.

Wyprodukował m in TVN, TVP, polsat, Onet...

143

Lucyfer666 napisał/a:

A teraz polecam zapoznać się operacjami carskiej Ochrany, która rozbudzała nastroje antysemityzmu.
Z resztą szczytem ich działalności jest ciągnąca się do dzisiaj wiara w Protokoły Mędrców Syjonu, który wyprodukowały właśnie służby rosyjskie wink

Mówisz? Masz : https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/118626551_10218966874904612_1245005038097532301_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=1480c5&_nc_ohc=VFAUgfp6reQAX8WW83E&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=4cdd6017519196763bc70f6852ffc2df&oe=5F6FEC70

expertka A to masz pecha. Dobrze, że nie wirusa.

144

Ale ja znam ten tekst.
I większość osób zajmujących się sprawami wschodu ocenia ten tekst jako jeden z działań operacyjnych Ochrany mający pobudzić tendencje antysemityzmu na terenie carskiej Rosji.
Trzy lata później wydano słynne Protokoły. Tutaj równie dobrze mogła być mała flaga sprawdzająca podatność społeczeństwa na takie książeczki.

145 Ostatnio edytowany przez exspertka (2020-08-31 00:23:41)

Misiulka napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Mówisz? Masz : https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/118626551_10218966874904612_1245005038097532301_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=1480c5&_nc_ohc=VFAUgfp6reQAX8WW83E&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=4cdd6017519196763bc70f6852ffc2df&oe=5F6FEC70

expertka A to masz pecha. Dobrze, że nie wirusa.

Wirus? Że niby co gorączka? Bóle stawów? Tydzien grypy,  że jestem umierajaca?
Już to miałam. W roku 2018 ostatni raz. Teraz bez maski okaz zdrowia, biegam długie dystanse, ćwiczę. Żyje zdrowo.
A kiedy widzę otyłość , palaczy, alko też nie do końca.. Ale telewizja mi nic o tym nie mówi że to niezdrowe to nie wiadomo...

Teraz bezobjawowo się choruje. Stosy bez objawowych trupów, bezobjawowo doły się kopie.

A nasze prawa umierają na wirusa.

146 Ostatnio edytowany przez Misiulka (2020-08-31 00:30:09)

expertka
Nie mam zamiaru powtarzać się. Powiem jedno. Tobie się udało, a ów pacjent mojej przyjaciółki leży już pod respiratorem, a miał jedynie lekki udar.
Wątpię żeby żona tego 40-letniego mężczyzny podzielała Twoje zdanie.

147

exspertka, proszę, byś nie publikowała postu pod postem. Zamiast tego, użyj opcji „edytuj”. Zapoznaj się też z Regulaminem naszego Forum.

148

Misiulka napisał/a:

expertka
Nie mam zamiaru powtarzać się. Powiem jedno. Tobie się udało, a ów pacjent mojej przyjaciółki leży już pod respiratorem, a miał jedynie lekki udar.

Żadne udało, swiadomie dbam o własną siłę.
Ludzie będą chorować i umierać. Tak było i będzie..

Ochrona prawna daje pewność że nikt nie wejdzie nam do domu i powiedzmy, nie wytnie jednej nerki.. Bo przecież co to za problem? Z jedną można żyć.. Co to za różnica? Sklep telewizor lodówka maska jedna nerka przy tym czy dwie?...przeciez ktoś choruje i trzeba mu pomoc?

Jest tyle poważnych i nieuleczalnych chorób, a toto nawet nie jest wpisane na listę chorób zakaźnych. Za to jest opantowane.

149

exspertka napisał/a:
Misiulka napisał/a:

expertka

Ochrona prawna daje pewność że nikt nie wejdzie nam do domu i powiedzmy, nie wytnie jednej nerki.. Bo przecież co to za problem? Z jedną można żyć.. Co to za różnica? Sklep telewizor lodówka maska jedna nerka przy tym czy dwie?...przeciez ktoś choruje i trzeba mu pomoc?

Jest tyle poważnych i nieuleczalnych chorób, a toto nawet nie jest wpisane na listę chorób zakaźnych. Za to jest opantowane.

Wygląda jakby post pisala nastolatka. Uważająca się za nieśmiertelną.
Widać ze jest wiele osób ktore nigdy JESZCZE osobiscie nie zetknęły się z tematem ludzkiej śmiertelnosci, by nabrać szacunku i POKORY.
Stąd te dziwne reakcje. U mlodych głównie, ale i u starszych, ktorzy nie chcą zaakceptować, że nie są tacy niezniszczalni...

150

exspertka napisał/a:
Misiulka napisał/a:

expertka

Wygląda jakby post pisala nastolatka. Uważająca się za nieśmiertelną.
Widać ze jest wiele osób ktore nigdy JESZCZE osobiscie nie zetknęły się z tematem ludzkiej śmiertelnosci, by nabrać szacunku i POKORY.
Stąd te dziwne reakcje. U mlodych głównie, ale i u starszych, ktorzy nie chcą zaakceptować, że nie są tacy niezniszczalni...
Jak ktos tego nie zaakceptował, to pisanie,ze ludzie bedą chorować i umierać to takie pisanie nieprzemyslanych banalow.

151

Takie dyskusje na sucho łatwo rozbijają się o praktykę, kiedy macie kontakt z chorym i nagle nie wiecie czy mozecie iść do tego sklepu czy nie możecie i czy jak pójdziecie to za 2-3 dni będziecie musieli dzwonić z informacją, ze macie wirusa.

A nie sorry, Wy pewnie nie zadzwonicie bo w sumie po co dbać o bezpieczeństwo innych

152

Lady Loka napisał/a:

A nie sorry, Wy pewnie nie zadzwonicie bo w sumie po co dbać o bezpieczeństwo innych

Zapewne obecnie większość rozsądnych ludzi mając objawy jakiejś infekcji, które nie powalają go na kolana będzie rozsądnie siedzieć cicho i nie epatować tą informacją.

153 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-31 08:41:07)

Lady Loka napisał/a:

Takie dyskusje na sucho łatwo rozbijają się o praktykę, kiedy macie kontakt z chorym i nagle nie wiecie czy mozecie iść do tego sklepu czy nie możecie i czy jak pójdziecie to za 2-3 dni będziecie musieli dzwonić z informacją, ze macie wirusa.

Loka, nie przesadzasz czasem? Zaraz się okaże, że jak ktoś ma wątpliwości do podejmowanych działań, to jest jednoznaczne z bieganiem i kochaniem na innych ludzi :-/

W ogóle jak to sobie wyobrażasz, że są osoby, które nie mają w rodzinie i wśród znajomych osób starszych lub chorych z obniżoną odpornością? Wydaje Ci się, że śmierci w innych rodzinach, poza Twoją nie było i nie ma?
Po prostu dla niektórych śmierć jest naturalną częścią życia. Przeanalizuj sobie śmiertelność w Polsce i może nawet na świecie. To, że kojarzysz covid że śmiercią to wpływ zewsząd trąbiących o zagrożeniu mediów i statystyk. A to jeszcze jedna z chorób, która czasami kończy się śmiercią i to najczęściej w przypadku osób, których dni i tak są policzone.

Chciałabym, żeby ludzie tak o siebie dbali, jak tego chcą wymagać od innych. Rozglądnij się dookoła i zobacz ile osób nie dba o siebie i np. ma otyłość, a otyłość jest przyczyną całej masy chorób, w tym śmiertelnych. Przypomnij sobie, jak były wprowadzone godziny zakupów dla seniorów a sklepy w tym czasie były puste, bo seniorzy sami olewali zagrożenie. Niech ludzie najpierw sami zaczną dbać o siebie a nie wymagają od innych, żeby w dbałości o obcych ludzi przeorganizowywali swoje życie.

154

Śmierć osób starych, przewlekle chorych jest naturalna.
To zupełnie cos innego niz zetknąc się z krótką i smiertelną chorobą kogos mlodszego. Chorobą, nie wypadkiem, ktory jest nagly i szybko pozamiatane.
To lekcja pokory, ktorą się odbiera.

155 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2020-08-31 08:54:37)

Ale ja też mam wątpliwości co do działań, które rząd podejmuje. Też uwazam, że strzelają w ciemno i że sami nie wiedzą co robią.

I oczywiście, że wiem, że śmierć jest wszędzie i z róznych powodów. Ale jak widzę ignorancję, to nóż mi się w kieszeni otwiera. Bo ok, możecie zabijać siebie. Nie robi mi to żadnej róznicy. Ale przy chorobach zakaźnych siebie nie zabijecie, a możecie zabić kogoś innego.

Gdyby ktoś mi bliski cięzko zachorował po kontakcie z zakażoną osobą, która nie zachowywałaby środków bezpieczeństwa, to osobiście dopilnowałabym, żeby ta osoba za to zapłaciła. Nieważne jakim sposobem.

Co do seniorów to moje babcie nie wychodzą od marca dalej niż do własnego ogródka.
I zgadzam się z Elą. Poczytajcie sobie wypowiedzi ludzi, którzy przeszli chorobę i mieli realne objawy. Oni szybko przestali kozaczyć.

156

Lady Loka napisał/a:

Gdyby ktoś mi bliski cięzko zachorował po kontakcie z zakażoną osobą, która nie zachowywałaby środków bezpieczeństwa, to osobiście dopilnowałabym, żeby ta osoba za to zapłaciła. Nieważne jakim sposobem.

Byłoby ciężko, ponieważ po dziś dzień COVID-19 nie jest chorobą zakaźną. Jest ustawa o zapobieganiu i zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi. Ta ustawa ma załącznik - wykaz zakażeń i chorób zakaźnych. Nie ma na nim takiej choroby jak COVID, koronawirusowe zakażenie itp. ale jest zakażenie wirusem zachodniego Nilu.
Jak chcesz kogoś ścigać za zakażenie nieistniejącą chorobą?

Lady Loka napisał/a:

Co do seniorów to moje babcie nie wychodzą od marca dalej niż do własnego ogródka.

Moja schorowana matka sama chodzi sobie robić zakupy, co drugi dzień na cmentarz do męża i dziecka. Schorowany teść chodzi 5 dni w tygodniu do pracy.

Lady Loka napisał/a:

I zgadzam się z Elą. Poczytajcie sobie wypowiedzi ludzi, którzy przeszli chorobę i mieli realne objawy. Oni szybko przestali kozaczyć.

Cóż, nie spotkałem jeszcze osoby z covidem, nie znam nikogo, kto zna kogoś chorującego. Już pisałem, że w lutym miałem infekcję zwykłym wirusem, która dała mi w kość i dochodziłem do siebie kilka tygodni. Okazało się, że na taki typ wirusa nie ma żadnego dostępnego powszechnie lekarstwa. Jedynie łagodzące objawy. I to jest okropne, że świat medycyny nic z tym nie robi! Ja jestem gościem w zasadzie zdrowym i ten głupi, zwykły wirus dał mi w kość. Osobie z chorobami współistniejącymi mógł narobić dużo większego bigosu. No i był to chyba dość zakaźny wirus, bo wcześniej dzieci i żona mieli objawy jakiejś infekcji, które u nich trwały 2-3 dni.

157

Snake napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Cóż, nie spotkałem jeszcze osoby z covidem, nie znam nikogo, kto zna kogoś chorującego. Już pisałem, że w lutym miałem infekcję zwykłym wirusem, która dała mi w kość i dochodziłem do siebie kilka tygodni. Okazało się, że na taki typ wirusa nie ma żadnego dostępnego powszechnie lekarstwa. Jedynie łagodzące objawy. I to jest okropne, że świat medycyny nic z tym nie robi! Ja jestem gościem w zasadzie zdrowym i ten głupi, zwykły wirus dał mi w kość. Osobie z chorobami współistniejącymi mógł narobić dużo większego bigosu. No i był to chyba dość zakaźny wirus, bo wcześniej dzieci i żona mieli objawy jakiejś infekcji, które u nich trwały 2-3 dni.

No i widzisz, roznica jest taka, ze ja znam i widze jaki syf to moze zostawic w organizmie i widze tez jakie zamieszanie to faktycznie robi i jak bardzo stresuja sie osoby, ktore faktycznie z takim chorym mialy kontakt.

Snake, ja nigdzie nie mowie ze mamy olbrzymia pandemie i trzeba zamknac sie w domu i nie wychodzic, mamy ciagle relatywnie niska liczbe chorych, pytanie tylko czy ona realnie nie jest taka niska wlasnie dlatego, ze szybko zareagowalismy. Bo taki prawdziwy covid ze wszystkimi objawami to syf jakich malo i prawdopodobnie zostawi po sobie slady w ciele na cala reszte zycia osoby, ktora przechorowala. Jezeli maseczka moze mnie przed czyms takim chociaz czesciowo ochronic, to naprawde nie jest to ogromne poswiecenie.

Ja tez patrze na to racjonalnie i np. nie widze powodow dla ktorych mialabym nosic maseczke w sali kinowej, w ktorej poza mna jest jeszcze jedna osoba na drugim koncu sali albo dlaczego musze miec maseczke wchodzac do budynku basenu, a w szatni juz nie. Albo dlaczego na zgromadzeniach religijnych nagle dystans nie jest potrzebny i wirus widocznie nie zaraza. I uwazam, ze zle jest to ogarniete i ze wytyczne powinny byc jasne i powinny byc tak zrobione, zeby byla mozliwosc ich egzekwowania. Ale to jakby nie moj biznes, nie ja zawalilam. Mam nadzieje, ze ktos rzad kiedys rozliczy z tego syfu, ktory nam teraz zrobili i ciagle robia.

158

Ja się zgadzam z Lady Loka.
Znam już parę osób, które przez to przechodziły. Od bezobjawowców, po pobyt w szpitalu z poważnymi dusznościami.

Działania rządu to w sumie burdel prawny oraz masa działań improwizowanych. W przypadku szkół tydzień przed rozpoczęciem roku dokładnie pokazali swój stosunek (samorządy i szkoły mają się przygotować). Ponury żart.

159

Moja kolezanka juz miala covid. Byla chora jakies 3 tygodnie, lekarze kazali nie wychodzic z domu.

160

Lady Loka napisał/a:

Snake, ja nigdzie nie mowie ze mamy olbrzymia pandemie i trzeba zamknac sie w domu i nie wychodzic, mamy ciagle relatywnie niska liczbe chorych, pytanie tylko czy ona realnie nie jest taka niska wlasnie dlatego, ze szybko zareagowalismy. Bo taki prawdziwy covid ze wszystkimi objawami to syf jakich malo i prawdopodobnie zostawi po sobie slady w ciele na cala reszte zycia osoby, ktora przechorowala. Jezeli maseczka moze mnie przed czyms takim chociaz czesciowo ochronic, to naprawde nie jest to ogromne poswiecenie.

Ale że co szybko zareagowaliśmy? Wirus jest w kraju i się rozprzestrzenia. Jedyna realna droga ograniczenia rozprzestrzeniania, to ograniczenie przemieszczania się i gromadzenia. Realnie jest to forma niestosowana w kraju już od 3 miesięcy. Nakaz maseczkowy ograniczony zresztą, to tylko de facto listek figowy "nadal stosujemy ograniczenia". O skali występowania wirusa w społeczeństwie decyduje tylko i wyłącznie ilość przeprowadzanych badań. Kiedy następuje zwiększenie ilości badań przesiewowych od razu skacze w górę ilość zakażonych. Gdyby na szeroką skalę robić takie badania jak na Śląsku czy w paru innych miejscach, to mielibyśmy od miesięcy stałą, dzienną ilość nowych zakażonych w czterocyfrowych liczbach. Nie ma się co oszukiwać, wirus jest wszędzie, a ilość chorych wymagających hospitalizacji jest mniej więcej taka sama i nie stanowi żadnego obciążenia dla systemu ochrony zdrowia. Jeśli już, to tylko w konsekwencji gromadzenia chorych tylko w wybranych placówkach, kiedy inne są puste.
Natomiast psychoza jaka panuje powoduje, że umierają kolejni ludzie, którzy nie doczekali pomocy z innych powodów niż Covid. Nie ma zwałów trupów na ulicach, których zabił koronawirus za to ludzie umierają pod drzwiami szpitala na niewydolność nerek, bo Covid...

161 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-31 11:01:03)

Lady Loka napisał/a:

Ale ja też mam wątpliwości co do działań, które rząd podejmuje. Też uwazam, że strzelają w ciemno i że sami nie wiedzą co robią.

I oczywiście, że wiem, że śmierć jest wszędzie i z róznych powodów. Ale jak widzę ignorancję, to nóż mi się w kieszeni otwiera. Bo ok, możecie zabijać siebie. Nie robi mi to żadnej róznicy. Ale przy chorobach zakaźnych siebie nie zabijecie, a możecie zabić kogoś innego.

Ale co niby jest ignorancją?
Twierdzenie, że zasłanianie twarzy czym popadnie, maseczkami, które prane są raz na miesiąc albo i w ogóle lub miętoszone w kieszeniach, niby ochroni czyjeś zdrowie i życie?
Bo o to tu się rozchodzi póki co dyskusja.

Jak sobie wierzysz, że kawałek szmatki Cię ochroni, to Twoja sprawa, bo ja mam szereg wypowiedzi, że tylko dobrej jakości, odpowiednie(!!!), często zmieniane i dobrze zakładane maseczki mogą spełnić tę funkcję. A to w tej chwili jest fikcja. Za to ludzie mają pozorne poczucie bezpieczeństwa i nie zachowują dystansu.

Moi dziadkowie żyją na wolności, nie zamknęli się w domu, bo - jak stwierdził mój dziadek - woli umrzeć niż tak żyć. To jest kwestia wyboru, czy cenisz długie życie w izolacji i strachu, czy wybierasz swobodę z zagrożeniami, których jest się świadomym. To akurat typowe w mojej rodzinie, bo nie jesteśmy cykorami.

162

To ja zdecydowanie wole zrobic zakupy obu babciom i zaniesc im je do domu niz narazic je na wychodzenie z domu w imie "nie bycia cykorem"

A za swoja maseczke kazdy odpowiada sam, ja swoje zmieniam, piore i dbam zeby spelnialy swoje funkcje.

163 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-31 11:11:50)

Lady Loka napisał/a:

To ja zdecydowanie wole zrobic zakupy obu babciom i zaniesc im je do domu niz narazic je na wychodzenie z domu w imie "nie bycia cykorem"

A za swoja maseczke kazdy odpowiada sam, ja swoje zmieniam, piore i dbam zeby spelnialy swoje funkcje.

Rozumiem też, że Twoi dziadkowie także zachowują szczupłą sylwetkę, nie jedzą byle czego, regularnie ćwiczą, nie łykają leków OTC przy byle bólu głowy, dbają o higieniczne życie, nie palą, nie piją alkoholu zbyt dużo i zbyt często, unikają stresu, zamieszkali w miejscu bez zanieczyszczeń itd itp? A to wszystko w trosce o dobre długie życie.
Bo jeśli nie, to najprawdopodobniej dali się omamić psychozie panującej w mediach, że jak wyjdą za próg to już tylko choroba i śmierć.

164

MagdaLena1111 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Rozumiem też, że Twoi dziadkowie także zachowują szczupłą sylwetkę, nie jedzą byle czego, regularnie ćwiczą, nie łykają leków OTC przy byle bólu głowy, dbają o higieniczne życie, nie palą, nie piją alkoholu zbyt dużo i zbyt często, unikają stresu, zamieszkali w miejscu bez zanieczyszczeń itd itp? A to wszystko w trosce o dobre długie życie.
Bo jeśli nie, to najprawdopodobniej dali się omamić psychozie panującej w mediach, że jak wyjdą za próg to już tylko choroba i śmierć.

Ty tak na serio? Serio?
Wiesz co, nawet komentowac mi sie nie chce.  Moze w Twojej rodzinie to nie jest codziennoscia, ale u mnie w rodzinie troszczymy sie o siebie nawzajem i staramy sie zyc tak, zeby nie narazac niepotrzebnie bliskich. Tak jak nie popchnelabym babci pod rozpedzony samochod, tak nie narazilabym jej na kontakt z kims zakazonym.

Ale tak jak pisalam wczesniej - w przeciwienstwie do czesci ludzi, my realnie znamy ludzi, ktorzy na covid zachorowali, wiec wiemy, jak to wyglada.

165

Lady Loka napisał/a:

Pytanie czy dziadkowie regularnie, co sezon szczepią się na grypę? Bo jak się jest staruszkiem albo ma się różne choroby przewlekłe, to taka głupia grypa może zabić. W zasadzie osoby takie w każdy sezon przeziębieniowo - grypowy powinny siedzieć w domu, prawda? Tymczasem moje życiowe obserwacje wskazują, że sezon nie sezon każda przychodnia POZ, przychodnie specjalistyczne są oblężone przez babcie i dziadków, którzy w ścisku kolejek muszą skonsultować swoje dolegliwości. Można by się wręcz cieszyć, że psychoza covidowa przerzedziła przychodniane korytarze z babć i dziadków, gdyby nie to, że te korytarze są zamknięte dla wszystkich...

Lady Loka napisał/a:

I niech by tak było, że każdy za siebie odpowiada sam. Ktoś jest zagrożony albo tak się tylko czuje albo opiekuje się osobami zagrożonymi, to niech nosi super wypasioną maseczkę z 99,9 % filtracji, ogranicza swoje kontakty itp., a reszcie ludzi niech da żyć normalnie.

166

Lady Loka napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ty tak na serio? Serio?
Wiesz co, nawet komentowac mi sie nie chce.  Moze w Twojej rodzinie to nie jest codziennoscia, ale u mnie w rodzinie troszczymy sie o siebie nawzajem i staramy sie zyc tak, zeby nie narazac niepotrzebnie bliskich. Tak jak nie popchnelabym babci pod rozpedzony samochod, tak nie narazilabym jej na kontakt z kims zakazonym.

Ale tak jak pisalam wczesniej - w przeciwienstwie do czesci ludzi, my realnie znamy ludzi, ktorzy na covid zachorowali, wiec wiemy, jak to wyglada.

Czyli dziadkowie siedzą w domu, bo ich ubezwłasnowiliście w ramach rzekomej troski?
Ja znam ludzi, którzy mają kilka chorób metabolicznych, wielu w ich konsekwencji zmarło, prędzej żyjąc w cierpieniu, bo nie dbali o siebie i nie prowadzili higienicznego trybu życia. Ale media o tym nie trąbią, podając codzień nowe statystyki. A jakby zaczęli, to bardzo byś się zdziwiła, jak wiele osób z tego powodu umiera. Duuuuużo więcej niż z powodu covid. Tę pracę trzeba odrobić samemu.

Nic nie napisałam o stosunkach panujących w mojej rodzinie, więc sobie daruj osobiste wycieczki, proszę.

167

Magdo, Ty robisz personalne wycieczki w moim kierunku, wiec jak nie chcesz ich w swoim, to moze daruj sobie te do mnie i do mojej rodziny i do ubezwlasnowolnienia moich babc?

Snake - tak, szczepia sie na grype. A na dodatek jak zlapia jakas infekcje i maja obnizona odpornosc to tez nie wychodza z domu zeby czegos nie zlapac. Zreszta obie juz sa srednio na chodzie i same wola wychodzic gdzies z nami, bo w razie potrzeby jest asekuracja, wiec nam same nie smigaja nie wiadomo gdzie.

168

Lady Loka napisał/a:

Snake - tak, szczepia sie na grype. A na dodatek jak zlapia jakas infekcje i maja obnizona odpornosc to tez nie wychodza z domu zeby czegos nie zlapac. Zreszta obie juz sa srednio na chodzie i same wola wychodzic gdzies z nami, bo w razie potrzeby jest asekuracja, wiec nam same nie smigaja nie wiadomo gdzie.

I słusznie. Model szwedzki, kto stary i schorowany niech siedzi w domu, reszta niech żyje normalnie.

169

Snake napisał/a:

I niech by tak było, że każdy za siebie odpowiada sam. Ktoś jest zagrożony albo tak się tylko czuje albo opiekuje się osobami zagrożonymi, to niech nosi super wypasioną maseczkę z 99,9 % filtracji, ogranicza swoje kontakty itp., a reszcie ludzi niech da żyć normalnie.

O to chodzi, żeby innych siłą, czyli zakazami i nakazami, nie zmuszać do działań, których skuteczność nie jest funta kłaków warta. Ludzie muszą się zatroszczyć o siebie i swoich najbliższych. Niemal z każdą chorobą tak jest.

170

Wręcz wytworzył się antagonizm między ludźmi i mamy starcia maseczkowców i antymaseczkowców. Gdzie ci anty chcą tylko żeby się od nich odchrzanić, a jak ktoś chce nosić maseczkę, to niech sobie nosi. Są jakieś akcje organizowania się na wspólne zakupy bez maseczek wink

171

Może zdefiniujmy co jest wolnością.
Na potrzeby tego wątku może warto o tym podyskutować. Często w naszych postach pojawia się ten problem. Szczególnie jeżeli chodzi o jakieś regulacje prawne. Jak są one zgodne z naszymi oczekiwaniami to bronimy ich do upadłego. Jeżeli w jakiś sposób odbiegają od nich - to piszemy, że "głupie prawo", kto coś takiego uchwalił itp. następuje więc kontestowanie systemu prawnego trochę zgodnie ze stara zasadą "Kalego" . Wolność jednostki nie jest wolnością nieograniczoną - moja wolność jest ograniczana takimi samymi prawami i wolnością innej osoby. Na straży tak rozumianej wolności stoi system wartości wyrażany w różnego rodzaju normach - najczęściej prawa stanowionego lub zwyczajowego, ale nie tylko - tzw. zasady dobrego wychowania też stoją na straży naszej wolności. Jeżeli nie uznajemy takiego systemu wartości to ignorujemy wolność innej osoby, podporządkowując ją swoim partykularnym potrzebom. W tym sensie niczym nie ograniczona wolność jednostki staje się anarchią. Niestety z przykrością stwierdzam, że we współczesnym życiu publicznym (w rożnych jego przejawach - nawet na tym forum) pojęcie wolności jest często przekształcane  w anarchie.
A co się tyczy anarchii: Anarchia to ideologia, która posiada własną wizję przekształceń społecznych, poprzez wyeliminowanie państwa i wszelkich autorytetów w społeczeństwie.

Snake napisał/a:

Wręcz wytworzył się antagonizm między ludźmi i mamy starcia maseczkowców i antymaseczkowców. Gdzie ci anty chcą tylko żeby się od nich odchrzanić, a jak ktoś chce nosić maseczkę, to niech sobie nosi. Są jakieś akcje organizowania się na wspólne zakupy bez maseczek

Trywializujesz temat.
Obecne pokolenie nie ma pojęcia o prawdziwym zniewoleniu nie mówiąc o odpowiedzialności i samodyscyplinie.
O poświęceniu się dla innych nie wspomnę. Przepraszam za patos, ale takie infantylne pojmowanie wolności skłoniło mnie do tej reflekcji.

172 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-31 15:10:28)

Misiulka, dla mnie to jest proste, bo państwo ma w pewnym sensie monopol na przymus, więc może ograniczać wolność, ale jak robi to z pominięciem wszelkiej logiki i wstawia zakazy i nakazy, które można o kant tyłka rozbić, bo z obiecywaną skutecznością niewiele mają wspólnego, to mam problem z ich bezkrytycznym przyjęciem i dostosowaniem się.
To jest dokładnie jak w przykładzie z przemieszczaniem się podskakując na jednej nodze, który przytoczył wcześniej Snake jako rzekoma ochrona. Ktoś ma fantazję, to sobie wstawia nakaz i już nie wnika, że skuteczność osłon ust i nosa w formie, którą stosuje większość społeczeństwa, czyli byle jak i niechlujnie, bo w jednej maseczce tygodniami, a ta maseczka po wyjściu ze sklepu ląduje w kieszeni itd.itp, to FIKCJA.
Już lepiej TŁUMACZYĆ ludziom, żeby trzymali dystans i dbali o siebie.

PS1. O maseczkach napisałam, ale de facto wystarczy schować nos w bluzce, żeby było ok.

PS2. Już na marginesie zostawiam fakt, że to ograniczenie zostało wprowadzone w sposób niezgodny z konstytucją.

173

Nawet nie w pewnym sensie, co po prostu ma monopol na przemoc smile
Na tym polega unowa społeczna, że liczymy na to, że owa przemoc będzie wykorzystana do egzekwowania sprawiedliwości prawnej.

174

Czas aby rząd przyznał , że wirus nie jest tak groźny jak zakładano, znieść wszystkie obostrzenia,  zalecić higienę i dbanie o siebie jak w sezonie grypowym, a te osoby które się boją o siebie czy bliskie osoby starsze niech chodzą jak chcą w maseczkach czy też do kompletu nawet dodatkowo z przyłbicami smile. Jak do tego dojdzie sezon grypowy, to ja sobie nie wyobrażam jaki chaos zapanuje,  przecież corocznie ileś milionów ludzi choruje, przy obecnym działaniu przychodni to niestety ale grypa może zebrać dużo większe żniwo. Każda gorączka, kaszel i podejrzenie covid. Jak nie zmieni się podejście to połowa kraju na kwarantannach  będzie siedzieć.

175 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-31 15:38:00)

Lucyfer666 napisał/a:

Na tym polega unowa społeczna, że liczymy na to, że owa przemoc będzie wykorzystana do egzekwowania sprawiedliwości prawnej.

Dokładnie :-)

A co, gdy mamy sytuację, że władza wykorzystywana jest do budowania fikcji? Siedzieć cicho i nie zgłaszać sprzeciwu, bo inaczej stajesz się anarchistą, wydaje się, że albo totalitaryzm, albo anarchizm ;-)

Najgorsze jest to, że tworzy się przekaz i fałszywą wizję, że za Twoje bezpieczeństwo, w sensie zdrowie i życie odpowiedzialni są inni ludzie. Już nawet znaleziono winnych, to ci, którzy nie noszą osłony twarzy i ust.

176

MagdaLena1111 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

A co, gdy mamy sytuację, że władza wykorzystywana jest do budowania fikcji? Siedzieć cicho i nie zgłaszać sprzeciwu, bo inaczej stajesz się anarchistą, wydaje się, że albo totalitaryzm, albo anarchizm ;-)

Najgorsze jest to, że tworzy się przekaz i fałszywą wizję, że za Twoje bezpieczeństwo, w sensie zdrowie i życie odpowiedzialni są inni ludzie. Już nawet znaleziono winnych, to ci, którzy nie noszą osłony twarzy i ust.

Dokładnie smile
Władza jest wykorzystywana do budowania fikcji, i nie tylko władza, także media nakręcają ludzi na siebie. Wszędzie trzeba mówić jednym głosem, nie można mieć innego zdania, youtube usuwa niepoprawne filmy, środowisko lekarskie też nie przyjmuje odmienności patrz profesor Talar, śmiał powiedzieć, że śmierć pnia mózgu nie istnieje, już jest zaszczuwany. Facet, który wybudził tyle osób ze śpiączki, z ogromnym doświadczeniem nie może mieć innego zdania i głośno o tym mówić.

177

MagdaLena1111 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Troszkę za duży przeskok wink
Anarchizm to coś więcej niż tylko nieposłuszeństwo wobec władz.

178 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-31 17:29:41)

Jestem w centrum KRK w ciagu 10 minut stronę jednoimiennego pojechaly 3 na sygnale.
Wczoraj info o zakazeniu ojca kolegi corki z klasy. Na razie tylko wysoka goraczka. Dziecko na kwarantannę bez badań i slusznie.bo i tak z ojcem mieszka, wiec moze to zlapac po badaniu.
Nowy trend w projektowaniu domow pokój z łazienką i izolatką.

W ogóle ta dyskusja przypomina mi tą z babką co koniecznie chciala na poczatku marca do Wloch jechac, a szef chlopaka zapowiedzial zeby po powrocie został w domu przez 2 tygodnie i rozwazanie strasznej krzywdy jakaby go spotkala. Jak ktos uwaza się za pępek swiata, proporcje z tej pozycji wygladaja inaczej.
Jakby sobie ktoś potrafil zobrazować ile roboty mialby przy anarchii, to by vmu się odniechcialo wink

179

Misiulka napisał/a:

Trywializujesz temat.
Obecne pokolenie nie ma pojęcia o prawdziwym zniewoleniu nie mówiąc o odpowiedzialności i samodyscyplinie.
O poświęceniu się dla innych nie wspomnę. Przepraszam za patos, ale takie infantylne pojmowanie wolności skłoniło mnie do tej reflekcji.

Nie sądzę. Po pierwsze do poświęcania się jest potrzebna wiara lub choćby tylko zwykłe przekonanie w sens poświęcenia. Kiedy człowiek ma poczucie sensu swojego poświęcenia, to jest w stanie znieść wszystko. Kiedy takiego zrozumienia nie ma będzie zrzędził i robił awanturę o każdą bzdurę i wszystko będzie odbierał jako atak na jego prawa, wolność itd.
O ile w marcu - kwietniu ludzi w dobrej wierze przyjęli ogłoszone obostrzenia, to im dalej w las tym bardziej rzeczywistość skrzeczy. Kiedy poziom bzdur osiąga już kolejne granice, to nie oczekuj od ludzi odpowiedzialności, dyscypliny i poświęcenia.

180

W Ostrzeszowskim szpitalu kolejna osoba nie dostała pomocy, porada udzielona przez drzwi i na drugi dzień 35 latka zmarła. 1 ofiarą była 28 latka w ciąży. Dyrektor nie poczuwa do odpowiedzialności, szpital działa z wytycznymi z ministerstwa. To jakiś horror to co się dzieje w tym kraju. Mówi się o zmarłych na Covid a co z resztą? Jak ludzie nie mają mieć dość tej głupoty jaka się dzieje na każdym kroku, nie dziwi mnie, że coraz więcej ludzi wychodzi na ulice protestować.

181

Morfeusz, pochowalam znajomego, u ktorego w maju wykryto nowotwor z przerzutami.
Lat 48.
Ale szpital Uniwersytecki jest zajety jako jednoimienny i nie mogl sie tam ratować.
Jest tam obecnie 400 osob okolo.
Myslisz ze jego córka oskarza lekarzy o wymyslanie epidemii? Szpital jest zapchany tymi co uwazali, ze wirusa nie ma i tymi co się z nimi mieli nieszczęscie zetknąć.
Wiec jezeli Twój wniosek prowadzi do zdejmowania masek to musisz wylozyc to wnioskowanie w punktach, bo nie widzę logiki w tym, sorry.

182

Ela210 napisał/a:

Morfeusz, pochowalam znajomego, u ktorego w maju wykryto nowotwor z przerzutami.
Lat 48.
Ale szpital Uniwersytecki jest zajety jako jednoimienny i nie mogl sie tam ratować.
Jest tam obecnie 400 osob okolo.
Myslisz ze jego córka oskarza lekarzy o wymyslanie epidemii? Szpital jest zapchany tymi co uwazali, ze wirusa nie ma i tymi co się z nimi mieli nieszczęscie zetknąć.
Wiec jezeli Twój wniosek prowadzi do zdejmowania masek to musisz wylozyc to wnioskowanie w punktach, bo nie widzę logiki w tym, sorry.

Mój ojciec zmarł na raka jak miałem 29 lat, dobry kumpel jak miałem nie wiele więcej a już całe lata minęły, jestem facetem po 40.
Nie zmienia to mojego podejścia do życia. Wiem, że na ile można, możemy sami o siebie zadbać, wzmacniać. Jak widzę bezsens działania to o tym mówię czy też piszę. Po ludzku przykro mi Elu, moje kondolencje.

183

" Spytaj sam siebie czy naprawdę jesteś wolny.
Bo gdyby tak było miałbyś wybór.
A masz go? "
Dark

184

exspertka napisał/a:

" Spytaj sam siebie czy naprawdę jesteś wolny.
Bo gdyby tak było miałbyś wybór.
A masz go? "
Dark

Ale to jest logiczne, że człowiek nie jest do końca wolny, bo są różne rzeczy, które nas ograniczają.
- nie mogę ukraść chleba bezkarnie
- nie mogę chodzic nago po ulicy
- nie mogę mieć 50 dni wakacji
- nie mogę przestać płacić rachunków i oczekiwac, że będę bezkarna.
- nie mogę żywić się samą czekoladą i oczekiwać  że będę ważyć 50kg

Każda akcja ma reakcję.

A Ty zacznij myśleć samodzielnie i odpowiadać czymś więcej niż sloganami.

185

Morfeusz1 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Dokładnie smile
Władza jest wykorzystywana do budowania fikcji, i nie tylko władza, także media nakręcają ludzi na siebie. Wszędzie trzeba mówić jednym głosem, nie można mieć innego zdania, youtube usuwa niepoprawne filmy, środowisko lekarskie też nie przyjmuje odmienności patrz profesor Talar, śmiał powiedzieć, że śmierć pnia mózgu nie istnieje, już jest zaszczuwany. Facet, który wybudził tyle osób ze śpiączki, z ogromnym doświadczeniem nie może mieć innego zdania i głośno o tym mówić.

Rządzący po prostu sprawiają wrażenie, że coś robią, bo takie jest oczekiwanie społeczne a nakazy i zakazy nic rządu nie kosztują, w przeciwieństwie do innych realnych form powstrzymywania rozwoju pandemii. A fikcją jest de facto będąca pochodną propagandy alternatywna rzeczywistość, w której nagle za rozwój pandemii odpowiedzialni są ludzie, którzy śmią wątpić w skuteczność ochrony twarzy lub nawet rezygnują z tej formy tzw. ochrony. A podziały są już skutkiem ubocznym.

Co do tzw. „poprawności politycznej”, która skutkuje ograniczeniem wolności słowa, to no cóż, zgadzam się z tym, co już dawno głosił Stuart Mill, że lepiej jest dla prawdy, aby każda opinia funkcjonowała w przestrzeni publicznej bez „kasowania” jej nawet, jeżeli ta opinia, co do której mamy wątpliwości, jest fałszywa. Bo to i tak lepiej, żeby ona funkcjonowała w obrocie, bo ona będzie w jakiś sposób wzmacniać prawdę, gdyż prawda się obroni. Trochę to idealistyczne, ale przynajmniej nie mamy strony, która arbitralnie coś usuwa, wycisza itd., bo wszelkie ograniczenia wolności słowa prędzej czy później skutkują nadużyciami. W kontekście koronawirusa mamy tego przykład na Węgrzech, gdzie powstała regulacja, dotycząca fake newsów odnośnie Koronawirusa. I już pierwsze miesiące funkcjonowania tej regulacji, czyli wprowadzenia kary za fałszywe informacje dotyczące Koronawirusa i choroby covid-19 pokazują, że to działa w złym kierunku, czyli, że jest nadużywane i jest bardzo duże ryzyko, że władze będą nadużywały tego rodzaju regulacji w ogóle. Zatem już lepsza dyskusja z różnymi także propagandowymi twierdzeniami, niech prawda się obroni.

186

Wątpienie naukowe od wątpienia zyczeniowego  rózni sie postawieniem jakiejs tezy.
Chce zyc swobodnie to slaba teza, wlasciwie enocje. 
Faktem stwierdzonym jest to, ze zarazamy sie w 99 % droga oddechową w bliskim kontakcie.
I ogniska zakazen to potwierdzają.
Na razie przypadkow nie jest ba tyle duzo, ze kazdy sie musial zetknac.

187

Oj, gdzie tu logika. Jak zarażamy w bliskim kontakcie, to łatwo wysnuć wniosek, że najlepiej trzymać dystans. To w żaden sposób nie koliduje z wolnością. Trzymajcie się z daleka od innych i będzie ok.

188

No z 10 procent ludzi by to zrobilo, a reszta nie.
Chyba zamiast masek musieliby mieć paralizatory porazajace ich prądem przy zmniejszeniu dystansu. I lokalizatory.
To wolę maskę.

189

Mnie najbardziej przeraża rządowe ProteGo.
Gdybym napisał taką aplikację i wrzucił do sklepu to prawdopodobnie miałbym nalot mundurowych.

190 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-09-01 13:29:48)

Lucyfer666 napisał/a:

Mnie najbardziej przeraża rządowe ProteGo.
Gdybym napisał taką aplikację i wrzucił do sklepu to prawdopodobnie miałbym nalot mundurowych.

Najgorsze ze pewnie są tacy co to ściągnęli.
Jakby malo bylo, ze google nas inwigiluje i nagrywa roznowy

191

Natomiast co do stref to pozwolę sobie przedstawić swoje stanowisko z racji, że u nas regulacyjne cyrki były i są.
Jak dla mnie to od początku otwierania gospodarki powinno mieć miejsce odwołanie imprez masowych (50+ osób) do końca roku. Maseczki na twarz wszędzie do odwołania na cały kraj i tyle.

Bo teraz mam absurd taki, że jadąc z pracy do domu mam sytuację taką (dosłownie), że na jednej połowie muszę mieć maseczkę i za jej brak grozi mi mandat, na drugiej połowie nie muszę, bo jest bezpiecznie.
Inna sprawa - osoby uprawiające sport są zwolnione z noszenia maseczki... więc w sumie czemu nie spacerować po Czerwonej strefie sądeckiej bez maseczki, a przy upomnieniu Pana Mundurowego powiedzieć, że akurat przerwę mam w dystansie biegowym... No totalny absurd. Spacerować z maską, na rowerze jechać bez maseczki w ramach aktywności sportowej.

192

Maski na swiezym powietrzu gdzie ludzi malo to glupota

193 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-09-01 17:48:14)

Lucyfer666 napisał/a:

Jak dla mnie to od początku otwierania gospodarki powinno mieć miejsce odwołanie imprez masowych (50+ osób) do końca roku.

I od razu narodowa zrzutka na wszystkich przedsiębiorców, którzy ponieśliby tego skutki finansowe tj. hotele, gastronomia, eventy, koncerty, imprezy sportowe. Jedną zrzutkę już mamy, bo przecież deficyt, którym sfinansowano pomoc tarczową będziemy spłacać wszyscy i nasze dzieci.

Lucyfer666 napisał/a:

Maseczki na twarz wszędzie do odwołania na cały kraj i tyle.

I po drodze miałbyś już z kilka wielkich burd ludzi buntujących się na takie obostrzenia, a po drodze były wybory przecież.

Lucyfer666 napisał/a:

Bo teraz mam absurd taki, że jadąc z pracy do domu mam sytuację taką (dosłownie), że na jednej połowie muszę mieć maseczkę i za jej brak grozi mi mandat, na drugiej połowie nie muszę, bo jest bezpiecznie.
Inna sprawa - osoby uprawiające sport są zwolnione z noszenia maseczki... więc w sumie czemu nie spacerować po Czerwonej strefie sądeckiej bez maseczki, a przy upomnieniu Pana Mundurowego powiedzieć, że akurat przerwę mam w dystansie biegowym... No totalny absurd. Spacerować z maską, na rowerze jechać bez maseczki w ramach aktywności sportowej.

To nie ma znaczenia. Nie sądzisz chyba, że tam na różnych szczeblach decyzyjnych siedzą aż takie matoły żeby nie widzieć tych sprzeczności? Przepisy są sprzeczne i bezsensowne, podstawa prawna żadna, kary za nie przestrzeganie nakazów i zakazów uchylane przez sądy, handlowcy nie obsługujący ludzi bez masek karani przez te same sądy.
To są najzwyczajniejsze w świecie działania pozoracyjne. Udaje się, że coś się robi, a jeśli to nie działa, to tym lepiej. W końcu "po pierwsze nie szkodzić"...

Ps. Jak tam rodzice przedszkolaków? Kolejeczka była?

194

Czy naprawdę tak trudno uwierzyć, że politycy kłamią? Przecież nie zdarza się to po raz pierwszy. Każdy dorosły człowiek powinien pamiętać chociażby pandemię świńskiej grypy. Wtedy media też rozsiewały wielką panikę. Były odwołane loty, zakaz organizacji imprez masowych, zamknięte szkoły oraz kwarantanny poszczególnych osób i całych regionów. Według szacunków WHO i CDC zmarło wtedy 284 tys. ludzi. To połowa tego, ile każdego roku umiera na grypę sezonową. Świńska grypa, jak na złość, okazała się wyjątkowo łagodnym szczepem grypy sezonowej. Nie przeszkodziło to jednak Big Pharmie w zarobieniu grubych miliardów na sprzedaży nikomu nie potrzebnych leków i szczepionek. Skoro ludzie tak łatwo dali się nabrać na wymyśloną pandemię świńskiej grypy, to czemu by tego nie powtórzyć, tym razem na większą skalę? Korporacje są prawnie zobowiązane do robienia wszystkiego, co w ich mocy, aby zwiększyć swoje zyski. To właśnie robią i nie można się im dziwić. Dziwić można się tylko ludziom, którzy bezkrytycznie wierzą we wszystko, co zobaczą w telewizji.

Nie ma żadnych dowodów świadczących o wystąpieniu epidemii. Ogólna liczba zgonów w porównaniu do lat poprzednich w niektórych krajach wzrosła, ale można to wytłumaczyć innymi czynnikami niż samą chorobą. W innych krajach liczba zgonów pozostała na stałym poziomie lub, jak w Polsce, nawet zmalała. Osobiste doświadczenia ludzi też nie wskazują, abyśmy częściej chorowali lub aby ludzie wokół nas umierali częściej niż w poprzednich latach. Każdy zna kogoś, kto jest otyły, bo epidemia otyłości jest faktem. Gdyby epidemia COVID-19 była realna, to każdy znałby kogoś, kto zmarł na tę chorobę.

Jedyne, co przekonuje ludzi do istnienia epidemii, poza fałszywymi testami, to dowody anegdotyczne - doniesienia o przepełnionych szpitalach, nagrania ukazujące ciężarówki wywożące trumny lub informacje o śmierci młodych osób i dzieci. Do tego typu dowodów nie można przywiązywać dużej wagi, bo pojedyncze przypadki o niczym nie świadczą. Na zwykłą grypę sezonową ludzie też czasami umierają, a szpitale co roku bywają przepełnione. Ponadto, bardzo wiele z tych medialnych doniesień okazało się kłamstwami. Media zostały przyłapane na używaniu manekinów do zainscenizowania przepełnionych szpitali. Nagrania internautów wyjawiły, że szpitale, które politycy i media określali jako strefę wojny z COVID-19, były w rzeczywistości puste. Wiele doniesień o młodych i zdrowych ludziach umierających na koronawirusa okazało się fałszywymi: wielu z tych młodych ludzi albo nie zmarło z powodu COVID-19 i byli już poważnie chorzy (np. z powodu niezdiagnozowanej białaczki), albo w rzeczywistości mieli 109 zamiast 9 lat.

Zdjęcia i filmy przedstawiające manekiny, puste szpitale i fałszywe trumny można zobaczyć tutaj: globawake.org/epidemia-strachu

Rozumiem, że nie każdy jest zdolny, aby przeczytać dłuższy tekst z podanej przeze mnie strony. Dla takich osób, w wielkim skrócie przedstawiam 7 niezaprzeczalnych dowodów, że tzw. pandemia jest niczym innym, jak operacją psychologiczną (PsyOps). Źródła podanych faktów można znaleźć tutaj: justpaste.it/4ow5e

1. Nie jest możliwe, aby wirus pochodził od nietoperza

Według wersji rządowej koronawirus przeskoczył na człowieka, bo pewien Chińczyk zjadł zupkę z nietoperza. Motyw zakażenia człowieka od zwierzęcia często pojawiał się w filmach katastroficznych, dlatego ludzie łatwo w to uwierzyli. Jednak to, co jest możliwe w filmach, niekoniecznie jest możliwe w przyrodzie. Według lekarzy, wirusologów i genetyków oficjalna narracja jest absolutnie fałszywa. Dlaczego? Ponieważ, aby tak się stało, wirus musiałby najpierw przeskoczyć z nietoperza na człowieka. Następnie musiałby się rozmnożyć w komórkach ludzkich, co jest niemożliwe, ponieważ wirus pochodzący od nietoperza jest w pełni dostosowany do komórek nietoperza. Po trzecie, musiałby stać się zaraźliwy. Te trzy kroki zdarzają się w naturze, ale to zajmuje setki lat. Tutaj tego czasu nie było. SARS-CoV-2 pojawił się nagle, znikąd. Według oficjalnej wersji zdarzeń przeskoczył on bezpośrednio z martwego nietoperza na człowieka i natychmiast stał się niezwykle efektywny i zaraźliwy. Według ekspertów jest to absolutnie niemożliwe. Nawet telewizja przestała już powtarzać te bzdury o zupce z nietoperza.

2. Są dowody, że wirus powstał w laboratorium

Profesor Luc Montagnier, francuski wirusolog, zdobywca nagrody Nobla za odkrycie wirusa HIV, powiedział że po przeprowadzeniu szczegółowych badań uzyskał całkowitą pewność, że wirus powstał w laboratorium. Ponadto są dowody, że wirus powstawał w laboratoriach, w Karolinie Północnej, Fort Detrick, US Army Research Institute of Infectious Disease oraz w laboratorium w Wuhan. 3,7 mln dolarów wpłynęło z National Institutes of Health w USA do laboratorium w Wuhan. Wiadomo także, że NIAID, departament powiązany z National Institutes of Health, którym zarządza dr. Anthony Fauci, wykonywało w przeszłości eksperymenty na koronawirusach wspólnie z laboratorium w Wuhan. 116 krajów z całego świata domaga się przeprowadzenia międzynarodowego śledztwa w sprawie pochodzenia koronawirusa. Autorem rezolucji są państwa członkowskie Unii Europejskiej, a wsparcie zadeklarowały m.in. kraje afrykańskie, Brazylia, Kanada, Rosja i Japonia.

Fakt, że wirus był modyfikowany w laboratorium nie oznacza automatycznie, że jest on niebezpieczny. Prawdopodobnie celem tego było tylko wywołanie paniki.

3. Fałszowali dane o śmiertelności wirusa

Według najwcześniejszych doniesień śmiertelność koronawirusa miała wynosić 16%. Z czasem media podawały co raz mniejsze liczby. W marcu, w czasie wprowadzania lockdownu, było to 3,4% (wg WHO) i 5-10% (wg mediów). Obecnie CDC szacuje, że śmiertelność COVID-19 wynosi zaledwie 0,26%, czyli mniej więcej tyle, co grypa sezonowa. Początkowe doniesienia były więc zawyżone co najmniej 60-krotnie. Były one liczone poprzez podzielenie liczby zgonów przez liczbę stwierdzonych zakażeń. Pomijano przy tym fakt, że jest wielu ludzi zakażonych, którzy jednak nie zostali przetestowani, bo nie mieli żadnych objawów. A co za tym idzie, pomijano fakt, że rzeczywista śmiertelność jest dużo niższa. Nigdy wcześniej nie liczono śmiertelności choroby zakaźnej w ten sposób, a niezależni naukowcy apelowali do polityków, że popełniają błąd. Politycy robili to więc w pełni świadomie, po to, aby wywołać panikę.

Model z Imperial College London przewidywał od 250 000 do 500 000 zgonów na COVID-19 w Wielkiej Brytanii. Jednak autorzy badania przyznali, że wiele z tych zgonów nie jest dodatkowych, ale są częścią normalnej rocznej umieralności w Wielkiej Brytanii wynoszącej 600 000 osób rocznie. Model rozwoju epidemii został więc de facto sfałszowany.

4. Stosują fałszywe testy

Pisałem o tym już wyżej. Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla stosowania testów, które nie są zatwierdzone klinicznie. To zwykłe oszustwo.

5. Wprowadzili lockdown bez uzasadnienia

Rząd wprowadził lockdown z zamiarem ratowania życia ludzi. Warto zatem choćby pobieżnie oszacować o jaką stawkę chodziło. Przyjmijmy, że śmiertelność COVID-19 wynosi 0,26%, jak podaje rządowa agencja CDC (choć szacunki rządowe już wcześniej okazywały się zawyżone). Wiemy też, że na tę chorobę umierają ludzie najsłabsi, u kresu swojego życia. Do 0,26% najsłabszych ludzi w społeczeństwie zaliczają się ci, którym pozostało najwyżej 2 miesiące, a średnio 1 miesiąc życia. Przyjmijmy hojnie, że zarazić mogłoby się 20% społeczeństwa, a więc tyle ile choruje na grypę w najgorszych sezonach (choć WHO podaje, że koronawirus rozprzestrzenia się około 50% wolniej niż grypa). Czyli na sto tysięcy ludzi zaraziłoby się 20 tysięcy, a 0,26% z nich czyli 52 osoby by zmarły, tracąc średnio 1 miesiąc życia. 52 utracone miesiące życia w przeliczeniu na sto tysięcy osób to 23 minuty. Kwarantanna narodowa, kryzys, stres, odwołane operacje, zawieszenie praw obywatelskich, przymusowe szczepienia, tarcza antykryzysowa kosztująca 312 mld zł, czyli 8200 zł na osobę – wszystko to wprowadzone zostało z zamiarem przedłużenia naszych żyć o 23 minuty. To niedorzeczne.

Nawet jeśli byśmy w tym rachunku uwzględnili wyższą śmiertelność równą 3,4%, jaką podawała WHO w chwili wprowadzania lockdownu, to i tak nie znaleźlibyśmy dla niego uzasadnienia. Nawet jeśli byśmy uwzględnili obawy, że zabraknie respiratorów, co później okazało się kłamstwem, bo respiratory nie były potrzebne i tylko pogarszały stan pacjentów. Jeśli nie wierzcie, to zróbcie własne obliczenia. Może gdyby do tego wszystkiego dodać założenie, że politycy woleli poświęcić gospodarkę, niż życie ludzi, bo niesie to mniejsze straty polityczne, to wtedy restrykcje jako tako by się kalkulowały, ale tylko przy założeniu, że epidemia trwałaby nie dłużej niż dwa miesiące, jak to było w Chinach.

6. Kłamią, że szczepionka może zatrzymać wirusa

Jedynym rozwiązaniem na pandemię ma być szczepionka. Do tej pory, średni czas opracowania nowej szczepionki wynosił 29,5 lat. Najszybciej wynaleziono szczepionkę na wściekliznę w 1885 roku, po 4 latach badań. Ale są też wirusy, na które mimo wielu prób, nigdy nie udało się znaleźć szczepionki. Tak jest w przypadku malarii, na którą bez skutku poszukuje się szczepionki od 1967 roku. Jeśli szczepionka na koronawirusa pojawi się w ciągu kilku miesięcy lub lat, będzie to na pewno jakiś przekręt.

Innym kłamstwem jest to, że szczepionka rozwiąże problem pandemii. Szczepionka na grypę znana jest już od 40 lat, a jej skuteczność w zapobieganiu grypie jest bardzo mizerna - według Cochrane Collaboration wynosi ona około 1%. Dodatkowo szczepienie na grypę zwiększa prawdopodobieństwo zachorowania na inne choroby grypopodobne, w tym na koronawirusa. Widać więc wyraźnie, że nie jest możliwe, aby szczepionka mogła zwalczyć pandemię, a jeśli to nam obiecują, to musi się w tym kryć jakieś oszustwo.

7. Premier przyznał, że chodzi o NWO

Na początku czerwca, premier Morawiecki powiedział w sejmie wprost, że nadchodzi Nowy Porządek Świata. Byłoby niedorzeczne twierdzić, że premier użył tych słów przez przypadek lub że robi sobie żarty. To tak, jakby na spotkaniu z żydami miał żartować o "ostatecznym rozwiązaniu kwestii koronawirusa". Niektóre zwroty mają konkretne znaczenie i premier na pewno to rozumie. Wie czym jest Nowy Porządek Świata i jest świadomy wagi swoich słów.

W zasadzie wszystko, co media mówiły nam o koronawirusie okazało się kłamstwem. Dowodów na to, że tzw. pandemia jest operacją psychologiczną jest aż nadto. Brakuje tylko odwagi, żeby te dowody zaakceptować. Czas wyłączyć telewizor i przerzucić się na media niezależne:

You Tube com/channel/UCiwsDgj8mJnsGOr6oN-2OVQ - wRealu24, niezależny kanał o polityce
You Tube com/user/niezaleznatelewizja - NTV, polecam zwłaszcza programy Janusza Zagórskiego
neon24.pl - serwis dziennikarstwa obywatelskiego
salon24.pl - jak wyżej, ale trochę mniej niezależny niż neon24
prisonplanet.pl - serwis demaskujący budowę państwa policyjnego
londonreal.tv - dla osób znających angielski, wywiady z mądrymi ludźmi

195

Niee...Twój nick brzmi jak Antena 780 , to niemożliwe ze to przypadek!:D jak ogłoszą 780 przypadków to pewnie bedzie znak że polują na Ciebie..współczuję.

Posty [ 131 do 195 z 215 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » 50 dowodów że pandemia jest oszustwem!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024