wiadomości na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 56 57 58 59 60 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,706 do 3,770 z 4,192 ]

3,706

Odp: wiadomości na portalach randkowych
MagdaLena1111 napisał/a:
Mordimer napisał/a:

Budzisz zainteresowanie bo jesteś przystojny. Zasady to każdy jakieś ma ale są one relatywne w dzisiejszym społeczeństwie. Dzisiaj są takie a jutro inne. Awięc nie przywiązywałbym aż takiej uwagi co do zasad. Ktoś może ciebie podziwiać ale zasadami nie wzbudzisz takiego pożądania u kobiety jak wyglądem.

Pierniczysz Mordimer.(przepraszam za kolokwializm wszystkich wrażliwych)
Wygląd w przypadku faceta może być co najwyżej krótkotrwałym zastępstwem ciekawej osobowości. Trochę zbyt mocno własne standardy, panowie, przekładacie na kobiety :-P

Ładny chłopak to raczej wymóg...nastolatek.
Szkopuł tkwi w tym, że nastolatki z tego wyrastają, a niektórym panom się zdaje, źe to wciąż będzie wystarczające także po 20, 30, ...
Niestety, ale mniej urodziwi panowie, którzy od nastolatek otrzymali kilka koszy, później zamykają się w sobie, robią się wycofani, unikają kontaktu i nawet w późniejszym wieku tracą, ale już nie w związku z „brakami” w wyglądzie, ale z deficytami w pewności siebie, których prekursorem stały się wcześniejsze odrzucenia.

Eeeee… co nie zmienia faktu, że wygląd też ma znaczenie.

Zobacz podobne tematy :

3,707

Ja bym wymienił wygląd za wierną i kochającą misie-pysie jakąś albo za kaskę.

3,708

Lucyfer666 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Mordimer napisał/a:

Budzisz zainteresowanie bo jesteś przystojny. Zasady to każdy jakieś ma ale są one relatywne w dzisiejszym społeczeństwie. Dzisiaj są takie a jutro inne. Awięc nie przywiązywałbym aż takiej uwagi co do zasad. Ktoś może ciebie podziwiać ale zasadami nie wzbudzisz takiego pożądania u kobiety jak wyglądem.

Pierniczysz Mordimer.(przepraszam za kolokwializm wszystkich wrażliwych)
Wygląd w przypadku faceta może być co najwyżej krótkotrwałym zastępstwem ciekawej osobowości. Trochę zbyt mocno własne standardy, panowie, przekładacie na kobiety :-P

Ładny chłopak to raczej wymóg...nastolatek.
Szkopuł tkwi w tym, że nastolatki z tego wyrastają, a niektórym panom się zdaje, źe to wciąż będzie wystarczające także po 20, 30, ...
Niestety, ale mniej urodziwi panowie, którzy od nastolatek otrzymali kilka koszy, później zamykają się w sobie, robią się wycofani, unikają kontaktu i nawet w późniejszym wieku tracą, ale już nie w związku z „brakami” w wyglądzie, ale z deficytami w pewności siebie, których prekursorem stały się wcześniejsze odrzucenia.

Eeeee… co nie zmienia faktu, że wygląd też ma znaczenie.

A może nie tyle wygląd, co pociąg. Wiadomo, dla jednej ten sam meżczyzna będzie pociągający, dla innej obojętny a dla jeszcze innej już całkiem odpychający.

3,709

Burzowy napisał/a:

Moim zdaniem nalezy pielęgnować te aspekty życia, gdzie nam wychodzi, a nie babrac się w tym, co nam się nie udaje. Rezygnacja z pewnych sfer nie jest niczym złym Ja nie wejdę w żaden związek dopóki mi aniol na głowę nie spadnie jak już pisałem, czyli kobieta, która połączy seksapil z byciem dobrym czlowiekiem - dobra aura. Jeszcze takiej nigdy nie poznałem, ale kto wie smile. Może jest gdzieś... Za rogiem.

Za to zdanie to chętnie podałbym rękę smile
Grunt, to zastanowić się nad swoim życiem i zdać sobie sprawę, co tak naprawdę nam wychodzi najlepiej, co daje nam największą satysfakcję. Chodzi mi przede wszystkim o rozwój osobisty i życie zawodowe. Sam podziwiam ludzi, którzy zajmują się 100 rzeczami na raz i czasami nawet na siłę, gnani jakąś presją, próbujemy udowodnić sobie i innym jacy jesteśmy ogarnięci, zaradni i uzdolnieni. Wiem jednak, że zwyczajnie mnie to nie kręci. Wolę mieć tych kilka wolnych chwil w grafiku, kiedy mam okazję odetchnąć, niż bez przerwy pozostawać na wysokich obrotach. Ktoś to może nazwać lenistwem, brakiem ambicji czy nieudacznictwem, ale zawsze w takich wypadkach mało mnie to obchodzi. Zwyczajnie wolę skupić się w 100 % na mniejszej liczbie zadań niż chwytać sto srok za jeden ogon. Postępując w zgodzie ze sobą, staram się dążyć do celu, ale mam wrażenie, że czasami warto zwolnić choć na chwilę. Taka mała dygresja smile

Wracając do tematu:
Muszę sie zgodzić z Magdaleną: W wypadku ludzi powiedzmy do 20 roku życia( może lepiej w fazie młodzieńczej) wygląd odgrywa olbrzymią rolę, przyciągając i zatrzymując nas przy tych atrakcyjnych.
W poźniejszym okresie natomiast MUSI istnieć coś innego, co nas zatrzyma przy drugim człowieku i co może on nam dać w codziennym, wspólnym życiu poza atrakcyjnością fizyczną. Jakoś musimy znaleźć nić porozumienia, opartą o zupełnie inne wartości niż ładny wygląd. Z drugiej strony, jeśli już mamy czepiać się kryteriów wyboru odnośnie wyglądu, to osobiście nie wiem, jak bardzo odpychający wygląd musiałaby mieć kobieta, żebym chociaż się z nią nie umówił, chcą ją poznać bliżej.

3,710

bagienni_k napisał/a:

Wracając do tematu:

W poźniejszym okresie natomiast MUSI istnieć coś innego, co nas zatrzyma przy drugim człowieku i co może on nam dać w codziennym, wspólnym życiu poza atrakcyjnością fizyczną. Jakoś musimy znaleźć nić porozumienia, opartą o zupełnie inne wartości niż ładny wygląd. Z drugiej strony, jeśli już mamy czepiać się kryteriów wyboru odnośnie wyglądu, to osobiście nie wiem, jak bardzo odpychający wygląd musiałaby mieć kobieta, żebym chociaż się z nią nie umówił, chcą ją poznać bliżej.

Musi istnieć COŚ, co nas zatrzyma przyczłowieku, ale bez wyglądu (a tu już preferencje są różne), będzie to tylko przyjaźn. A potem mamy wątki: wyszłam za mąż bez miłości, albo: żona jest dla mnie jak siostra, jest dobra ale poznałem inną, co robić?

3,711

wrobelkarolina napisał/a:

Mordimer - mam 176cm więc lubię mężczyzn ok 183 i wyższych. Co nie zmienia faktu , że Pierwszy miał 172cm i kompletnie mi to nie przeszkadzało.

No to się nie łapię jeśli chodzi o wzrost. Jednak cała reszta do mnie pasuje. wink

3,712

bagienni_k napisał/a:

W wypadku ludzi powiedzmy do 20 roku życia( może lepiej w fazie młodzieńczej) wygląd odgrywa olbrzymią rolę, przyciągając i zatrzymując nas przy tych atrakcyjnych.
W poźniejszym okresie natomiast MUSI istnieć coś innego, co nas zatrzyma przy drugim człowieku i co może on nam dać w codziennym, wspólnym życiu poza atrakcyjnością fizyczną. Jakoś musimy znaleźć nić porozumienia, opartą o zupełnie inne wartości niż ładny wygląd.

Przekładając z "natchnionego" na ludzkie:
- jak jesteś nastolatkiem -> starczy, że jesteś przystojny i masz "branie",
- jak jesteś 25+ -> to musisz być przystojny + mieć coś jeszcze.

Czyli robi się level hard.

bagienni_k napisał/a:

Z drugiej strony, jeśli już mamy czepiać się kryteriów wyboru odnośnie wyglądu, to osobiście nie wiem, jak bardzo odpychający wygląd musiałaby mieć kobieta, żebym chociaż się z nią nie umówił, chcą ją poznać bliżej.

I dlatego nawet najbrzydsze koleżanki mają facetów, bo w większość faceci to w sumie nie mają wyboru i muszą brać co się trafi.

3,713 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-20 17:00:37)

A czego więcej potrzebuje nastolatek? Dochodzi do tego jeszcze presja rówieśników, gdzie inni będą pękać z zazdrości, widząc jaką cudowną dziewczynę masz obok siebie. smile
Ludzie dorośli, świadomi tego, że poza wyglądem liczy się coś jeszcze, będą się dobierać trochę według innych kryteriów. Wiadomo, że jeśli ktoś nas zainteresuje swoją aparycją, będziemy chętni do nawiązania znajomości. Tylko co dalej? Jak mam się dogadać z dziewczyną, która błyszczy naokoło urodą i seksapilem, ale zwyczajnie nie nadajemy na tych samych falach? Pojawia się ktoś o przeciętnej urodzie, z którym znajduję wspólny język, świetnie się dogadując, co już może pomyślnie rokować.

I dlatego nawet najbrzydsze koleżanki mają facetów, bo w większość faceci to w sumie nie mają wyboru i muszą brać co się trafi- powiedziałbym, że nie zawsze co się trafi, tylko prędzej kryteria czy wymagania się obniżają. I wtedy widzi się nagle kogoś atrakcyjnego, kto jeszcze jakiś czas temu był poza celem poszukiwań. Z drugiej strony właśnie, idąc np ulicą ciężko jest znaleźć dziewczynę, która by mnie tak całkowicie odpychała z wyglądu. Pytanie jak to jest u Pań? :-)

3,714 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-08-20 17:53:13)

Hahaha. No poprawę humoru dostałem.
Któraś z użytkowniczek parę lat temu to najlepiej opisała te kwestie "Nikt nie umówi się z osobą, którą nie będzie potem widział w łóżku" - wraz z wiekiem raczej pojawia się więcej cech do wyglądu i przez co co najwyżej waga "wygląd" przestaje być taka ważna, ale jest dalej.
Bądźmy szczerzy co nam z towarzystwa osoby, która na nas nie działa w żaden sposób. Im dłużej jestem na tym forum, tym naprawdę większy ponyland widzę, a to ponoć ja jestem oszołomem tongue

I sorki, ale przed sobą powiedźcie ilu facetów przekreśliliście kiedy lub teraz, bo wam się wizualnie nie wyglądał... wizualnie, bo z charakteru przecież musi mieć "to coś", żeby zatrybiło.

3,715

Babki o wiele bardziej krytycznie oceniają wygląd niż faceci, a więc jest to dla nich sfera ważniejsza.

3,716

Ja w każdym razie nie mówię, że wygląd jest zupełnie nieważny. Tylko z pewnością on nie zdecyduje ostatecznie , że zwiążę się z kimś na stałe, chcąc stworzyć dobry związek i rodzinę. Kwestia rozbija się o gusta, nic więcej smile A właściwie o zakres gustów, jakie są w stanie zaakceptować dane osoby. Z pewnością między płciami się to różni, pytanie tylko w którą stronę? Umówić, to mogę się jak najbardziej z kimś, z kim nie muszę od razu iść do łóżka.Chyba, że chodzi się do wyra na pierwszej randce smile
Ponawiam pytanie do Pań: biorąc pod uwagę owo przyciąganie, (czy jak kto woli pierwsze wrażenie): ilu średnio facetów, których mijacie codziennie na ulicy, jest na tyle atrakcyjna, że byłybyście się w stanie z nim umówić? Choćby na jedno spotkanie? Nie oceniam, zwyczajnie jestem ciekaw smile Panowie, u nas chyba mało jest takich, które by nas od razu odrzuciły, wręcz odpychały?

3,717 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-20 19:21:25)

Znerx napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

W wypadku ludzi powiedzmy do 20 roku życia( może lepiej w fazie młodzieńczej) wygląd odgrywa olbrzymią rolę, przyciągając i zatrzymując nas przy tych atrakcyjnych.
W poźniejszym okresie natomiast MUSI istnieć coś innego, co nas zatrzyma przy drugim człowieku i co może on nam dać w codziennym, wspólnym życiu poza atrakcyjnością fizyczną. Jakoś musimy znaleźć nić porozumienia, opartą o zupełnie inne wartości niż ładny wygląd.

Przekładając z "natchnionego" na ludzkie:
- jak jesteś nastolatkiem -> starczy, że jesteś przystojny i masz "branie",
- jak jesteś 25+ -> to musisz być przystojny + mieć coś jeszcze.

Czyli robi się level hard.

W moim odczuciu, niewłaściwie to odczytujesz. Im człowiek starszy, tym bardziej pewne rzeczy tracą na wartości, a zyskują inne przymioty. Tak jest w przypadku powierzchowności. Oczywiście, jak to zazwyczaj bywa, nie u wszystkich i tak samo to działa :-D Ale wystarczy spojrzeć chociażby na post wróbelkaroliny, żeby złapać o co chodzi.  Już abstrahując od tego, że nie ma brzydkich kobiet, ale zaniedbane, podobnie też jest w przypadku facetów.

Ale jeszcze inna sprawa ma tu duże znaczenie, bo gdzieś tam Lucek pisał o spotykaniu się z kimś, z kim nie poszłoby się do łóżka, to mi się nasunęło, że atrakcyjność seksualna nie jest pochodną stricte wyglądu w przypadku kobiecych pragnień. I możecie mi wierzyć lub nie, ale nie ma nic bardziej aseksualnego niż facet z kompleksami. Zatem, jak już wspomniałam, facet, który doznał w okresie dorastania i stawania się mężczyzną zbyt dużo odrzuceń i upokorzeń i to ma swoje piętno w późniejszym życiu, wcale nie jest odrzucany z uwagi na swoje wyimaginowane braki w wyglądzie, ale głównie z bijących od niego kompleksów, które wyłażą dosłownie porami skóry.

3,718

Lol Madziu właśnie sama przyznałaś, że do takiego stanu doprowadzają miedzy innymi kobiety tongue

3,719

Lucyfer, a myślisz, że kobiety takich urazów nie mają? Mają, tylko rzadko zmieniają się one w wrogość do mężczyzn w ogóle. Kobiety nie obciążają odpowiedzialnością za swoje urazy, których sprawcami byli mężczyźni, każdego mężczyzny spotkanego później w życiu. To jest ta różnica. Musisz zrozumieć, że nikt Ci nie będzie udowadniać, że nie jest zerem (to gdybyś na temat tych doświadczeń pisał o sobie, bo nie wiem tego).

3,720 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-08-20 19:42:53)

Ale faceci też nie rzucają się na te obiektywnie najładniejsze kobiety tylko. Jest dużo rzeczy, które mogą pociągac.

Facet z kompleksami odpada. Czyli każdy smile. To do mnie możecie już nie pisać drogie forumowiczki, bo ja też je mam big_smile.

3,721 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-20 19:51:59)

Lucek, a wydaje Ci się, że każda nastolatka powinna tulić do serca każdego zainteresowanego, żeby on traumy nie miał w późniejszym życiu? Really? Mylisz chyba młode, naiwne i jeszcze głupie dziewczyny z matką :-P

Burzowy, ważny jest kaliber problemu. Poza tym pamiętasz wątek o problemach mężczyzn? Myślałam o tym.

Próbowano mnie tam przekonać, że kobiety nie pożądają mężczyzn, którzy maja słabości, dlatego muszą się ze swoimi słabościami przed kobietami ukrywać.
Ale to nie tak.
Kobiety nie pożądają mężczyzn, których nie szanują.
A prawda jest taka, że szanuje się mężczyznę nie za to, że nie ma problemów i słabości, albo udającego, że ich nie ma, ale za to, że się z nimi mierzy, że się nie poddaje i nie rezygnuje w dążeniu do ich akceptacji i/lub usunięcia. Trudno o szacunek do faceta, który tylko użala się nad sobą. Podobnie jest z kompleksami.

3,722

Burzowy napisał/a:

Ale faceci też nie rzucają się na te obiektywnie najładniejsze kobiety tylko. Jest dużo rzeczy, które mogą pociągac.

Facet z kompleksami odpada. Czyli każdy smile. To do mnie możecie już nie pisać drogie forumowiczki, bo ja też je mam big_smile.

Burzowy jak mógłbym wymienić kilka cech odnośnie mojego wyglądu, które mógłbym uważać za kompleksy:

- niski( lub jak kto woli średni) wzrost
- chłopięce rysy twarzy
- odstające uszy
Mógłbym wymienić( a raczej wymyśleć sobie samemu, nie wiem tylko po co) ze 100 innych cech, tylko problem jest jeden. A raczej w dużej mierze atut: nie uważam tego za kompleks, tylko raczej za swoją indywidualność. W najgorszym wypadku mogę na to machnąć ręką, ale raczej to w pełni zaakceptuję i będę się czuł z tym dobrze, mimo wszystko. NIe umniejsza to w żaden sposób poczucia własnej wartości.
Peace! smile

3,723

Bagienni_k - no, szczególnie chłopięce rysy trudno uważać za wadę czy uznać za kompleks wink

3,724

niepodobna napisał/a:

Lucyfer, a myślisz, że kobiety takich urazów nie mają? Mają, tylko rzadko zmieniają się one w wrogość do mężczyzn w ogóle. Kobiety nie obciążają odpowiedzialnością za swoje urazy, których sprawcami byli mężczyźni, każdego mężczyzny spotkanego później w życiu. To jest ta różnica. Musisz zrozumieć, że nikt Ci nie będzie udowadniać, że nie jest zerem (to gdybyś na temat tych doświadczeń pisał o sobie, bo nie wiem tego).

Taa jasne. Skoro tak to skąd taki duży wylęg sfrustrowanych feministek ? Cały internet jest zalany kobiecym jojczeniem na mężczyzn. Pitu pitu niepodobna.

3,725

Mordimer napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Taa jasne. Skoro tak to skąd taki duży wylęg sfrustrowanych feministek ? Cały internet jest zalany kobiecym jojczeniem na mężczyzn. Pitu pitu niepodobna.

Mylisz z sobą różne rzeczy... smile

3,726 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-20 21:15:56)

niepodobna napisał/a:

Bagienni_k - no, szczególnie chłopięce rysy trudno uważać za wadę czy uznać za kompleks wink

Taa, jeśli tylko kobieta chce mieć chłopczyka, zamiast faceta, to może wink Największy problem pojawia się przy kupnie alkoholu.

p.s. nudny.trudny - 99 strona, zacznij już otwierać szampana smile

3,727

Burzowy napisał/a:

U mnie najgorsze bazyliki mają normalnych facetów. Nawet te lekko nie teges z głową. Także... Może jednak w przypadku kobiet wystarczy wyjść z piwnicy.

Ten przykład pokazuje, że jak facet przestaje wybrzydzać to i partnerka nagle się znajduje (czy jak tam kto woli.. sama się wyłania z piwnicy) wink

3,728

bagienni_k napisał/a:

Ja w każdym razie nie mówię, że wygląd jest zupełnie nieważny. Tylko z pewnością on nie zdecyduje ostatecznie , że zwiążę się z kimś na stałe, chcąc stworzyć dobry związek i rodzinę. Kwestia rozbija się o gusta, nic więcej smile A właściwie o zakres gustów, jakie są w stanie zaakceptować dane osoby. Z pewnością między płciami się to różni, pytanie tylko w którą stronę? Umówić, to mogę się jak najbardziej z kimś, z kim nie muszę od razu iść do łóżka.Chyba, że chodzi się do wyra na pierwszej randce smile
Ponawiam pytanie do Pań: biorąc pod uwagę owo przyciąganie, (czy jak kto woli pierwsze wrażenie): ilu średnio facetów, których mijacie codziennie na ulicy, jest na tyle atrakcyjna, że byłybyście się w stanie z nim umówić? Choćby na jedno spotkanie? Nie oceniam, zwyczajnie jestem ciekaw smile Panowie, u nas chyba mało jest takich, które by nas od razu odrzuciły, wręcz odpychały?

Z ręką na sercu ... Jestem w 100% hetero , a jednak na ulicy mijam zdecydowanie więcej kobiet , które są w moim odczuciu piękne niż przystojnych mężczyzn.
Poza tym - tak sobie patrzę na zdjęcia Panów i Pań na portalu i wydaje mi się, że 40- letni mężczyźni wyglądają zwykle starzej niż kobiety w tym samym wieku.

Mordimer jeśli jesteś fanem Piekary to wzrost nie jest ważny wink

3,729

Jasne, jak kobieta przestaje wybrzydzać, to też od razu znajduje partnera. Co tam,że misio kochany jest po dwu wyrokach, czy chleje lub bije. No ale na " dzielni" w końcu nie jest starą panną, tylko żoną. A że w domu horror, nieważne..

3,730

Jasne, jak kobieta przestaje wybrzydzać, to też od razu znajduje partnera. Co tam,że misio kochany jest po dwu wyrokach, czy chleje lub bije. No ale na " dzielni" w końcu nie jest starą panną, tylko żoną. A że w domu horror, nieważne..

3,731

bagienni_k napisał/a:

Z ręką na sercu ... Jestem w 100% hetero , a jednak na ulicy mijam zdecydowanie więcej kobiet , które są w moim odczuciu piękne niż przystojnych mężczyzn.
Poza tym - tak sobie patrzę na zdjęcia Panów i Pań na portalu i wydaje mi się, że 40- letni mężczyźni wyglądają zwykle starzej niż kobiety w tym samym wieku.

A co ma do tego Piekara ?

3,732

Twój nick mi się skojarzył.

3,733

bagienni_k napisał/a:

[

Burzowy jak mógłbym wymienić kilka cech odnośnie mojego wyglądu, które mógłbym uważać za kompleksy:

- chłopięce rysy twarzy
- odstające uszy
smile

Jaki to jest niski/średni wzrost?

3,734

rossanka napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

[

- chłopięce rysy twarzy
- odstające uszy
smile

Jaki to jest niski/średni wzrost?

173 cm

3,735

I anioł spadł... Ale czy anioł powie tak tego nie wie nikt.

Magda... Jak możesz pisać, że trudno szanować kogoś kto jest w dołku? Każdy się musi czasem pouzalac nad sobą, to pomaga w analizie. Ciekaw jestem jak byś zareagowała gdyby potencjalny kandydat Ci np powiedział, że nie szanuje takich kobiet jak rossanka i tfu na nie. Bo rossanka się uzala nad sobą, bo jej źle i chciałaby to zmienić, ale w jej odczuciu nie wie jak. I teraz... Mam przestać ją szanować za to? Lol. Coraz dziwnie rozumiesz jak dla mnie.

3,736

Wręcz przeciwnie. Większość kobiet po 40 wygląda jakby miała 50+. Zresztą to zależy też od genetyki, sposobu życia i odżywiania się.

3,737

Burzowy napisał/a:

I anioł spadł... Ale czy anioł powie tak tego nie wie nikt.

Magda... Jak możesz pisać, że trudno szanować kogoś kto jest w dołku? Każdy się musi czasem pouzalac nad sobą, to pomaga w analizie. Ciekaw jestem jak byś zareagowała gdyby potencjalny kandydat Ci np powiedział, że nie szanuje takich kobiet jak rossanka i tfu na nie. Bo rossanka się uzala nad sobą, bo jej źle i chciałaby to zmienić, ale w jej odczuciu nie wie jak. I teraz... Mam przestać ją szanować za to? Lol. Coraz dziwnie rozumiesz jak dla mnie.

W sumie niezły przykład z rossanką, chociaż ona już przystopowała z marudzeniem nad swym singielskim losem, więc nie fair ją tu wkręcać.
I proszę mi tu nie imputować więcej niż napisałam i na tej podstawie udawać oburzenie, bo nie ze mną te numery.
Cóż problemy zawsze były i będą, więc nie ma co udawać, że ich nie ma i po jakimś czasie żałości trzeba się z nimi po prostu zmierzyć zamiast udawać, że ich nie ma lub tkwić w wygodnej roli ofiary okoliczności, genów, środowiska i wychowania, ...można jeszcze tak wymieniać i wymieniać. Po okresie inercji jest czas na decyzję, albo się zostaje w bierności albo szuka się aktywnie rozwiązania. Tym od bierności co bardziej przewidujący podziękują za współpracę, bo na tej podstawie można sobie coś wyekustrapolować na przyszłość. Wybacz, ale np. ja nie chciałabym dojrzeć emocjonalnie w wieku 49-45 lat, co na tym forum jest pewnym standardem.

3,738 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-20 22:47:48)

Ciekawe..Co takiego sprawia, że całość fizjonomii można uznać za kategorię, podpadającą pod przystojny? Zapewne kombinacja wzrostu, budowy, rysów twarzy usmiechu, sylwetki czy czego tam jeszcze. Skoro tak jest u Ciebie( żeby nie było, że wszsytkie kobiety się tak zachowują), to wygląda na to, że ZAWSZE się znajdzie coś, co Ci nie pasuje? Ja nigdy sie za facetami nie oglądam, więc raczej nawet względnie nie mogę określić czy są atrakcyjni. W przypadku kobiet, jest naprawdę niewiele cech, które uznałbym za odrzucające w takim stopniu, że wręcz wydają się nie do przyjęcia. W innym wątku jest gdzieś temat traktujący o tym, jaka kobieta jest atrakcyjna, chyba ten: https://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=39942
Można odnieść wrażenie, że niektórym łatwiej jest nagiąć lub nieco zmienić swoje wyobrażenie o idealnym partnerze. Mam takie przeczucie, że facetom to przychodzi łatwiej, ale mogę się mylić.

3,739

Peter4x napisał/a:

Wręcz przeciwnie. Większość kobiet po 40 wygląda jakby miała 50+. Zresztą to zależy też od genetyki, sposobu życia i odżywiania się.

Przede wszystkim od genów, ale tryb życia swoje dokłada + nadwaga i wizerunek, sama będąc czterdziestolatką nie mogę np. się nadziwić temu, że tyle kobiet w moim wieku jest przekonanych, że jak nakładą na twarz kilogram tynku, to będą wyglądały młodziej. Przecież takie zmalowanie działa odwrotnie.

3,740

Burzowy napisał/a:

Magda... Jak możesz pisać, że trudno szanować kogoś kto jest w dołku?

Przecież ona napisała coś zupełnie przeciwnego. Że nie chodzi o fakt bycia w dołku, tylko o to czy i jak się próbujesz z niego wygrzebać.

Burzowy napisał/a:

Każdy się musi czasem pouzalac nad sobą, to pomaga w analizie.

Nieprawda, to są przeciwieństwa. Analiza jest chłodnym działaniem umysłowym. Użalanie się jest działaniem emocjonalnym. Analizę robi się samemu w zaciszu własnej głowy. Użalasz się przed innymi. Analiza prowadzi do wniosków, użalanie się wyłącznie do zrzucenia ciężaru.

bagienni_k napisał/a:

Panowie, u nas chyba mało jest takich, które by nas od razu odrzuciły, wręcz odpychały?

Odpycha może i niewiele, ale tak patrząc na ulicę to umówiłbym się może z co piątą i to raczej z tych młodszych ode mnie. A wśród tych, z którymi się umówiłem, pewnie z co piątą umówiłbym się drugi raz.

W ogóle nie rozumiem prezentowanego tu przez facetów podejścia polegającego na selekcji negatywnej, w sensie że zbiorem potencjalnych kandydatek jest zbiór wszystkich kobiet i z niego eliminują dopiero te, które im się nie podobają. Ja stosuję selekcję pozytywną, tzn. zbiór potencjalnych kandydatek jest pusty i dopiero gdy zwracam uwagę na jakąś kobietę, może ona do tego zbioru trafić. Myślę, że taką metodę stosują też częściej kobiety. Stąd wasze nieporozumienie. Faceci, domagacie się od kobiet by stosowały selekcję negatywną, najlepiej jak najłagodniejszą, podczas gdy dla nich (i dla mnie) prawdopodobnie właściwa jest selekcja pozytywna.

3,741

Tycho, niedawno w innym wątku pisałam o wyborze negatywnym i próbowałam wytłumaczyć, czemu kobiety wcale nie chcą owego "łagodniejszego" sposobu filtrowania ich wink Nie wiem, czy choć jedna by chciała być tą jakąkolwiek, byle na drzewo nie uciekała.

3,742 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-20 23:22:05)

Ciekawe..Co takiego sprawia, że calość fizjonomii można uznać za kategorię, podpadającą pod przystojny? Zapewne kombinacja wzrostu, budowy, rysów twarzy usmiechu, sylwetki czy czgo tam jeszcze. Skoro tak jest u Ciebie( żeby nie było, że wszsytkie kobiety się tak zachowują), to wygląda na to, że ZAWSZE się znajdzie coś, co Ci nie pasuje? Ja nigdy sie za facetami nie oglądam, więc raczej nawet względnie nie mogę określić czy są atrakcyjni. W przypadku kobiet, jest naprawdę niewiele cech, które uznałbym za odrzucające w takim stopniu, że wręcz wydają się nie do przyjęcia. W innym wątku jest gdzieś temat traktujący o tym, jaka kobieta jest atrakcyjna, chyba ten: https://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=39942
Można odnieść wrażenie, że niektórym łatwiej jest nagiąć lub nieco zmienić swoje wyobrażenie o idealnym partnerze. Mam takie przeczucie, że facetom to przychodzi łatwiej, ale mogę się mylić.

EDIT: Jeśli już mówimy o rodzaju selekcji, to mi bardziej chodziło o wywołanie pierwszego wrażenia. O to, czy stosując ten rodzaj wyboru, jesteśmy w stanie ocenić  pobieżnie, jaki partner jest dla nas atrakcyjny.  Chcąc rozwinąć znajomośc dalej lub stworzyć takową od nowa, opartą na trwałych podstawach, selekcja pozytywna wydaje się jedyną właściwą drogą. smile

3,743

MagdaLena1111 napisał/a:

W moim odczuciu, niewłaściwie to odczytujesz. Im człowiek starszy, tym bardziej pewne rzeczy tracą na wartości, a zyskują inne przymioty. Tak jest w przypadku powierzchowności.

Fakt, że ktoś musi się fizycznie podobać nie straci na wartości - tak jak było powiedziane wyżej, z tym chodzeniem do łózka - za to dochodzą nowe rzeczy. Aż do uderzenia w ścianę staropanieństwa/kawalerstwa wink

niepodobna napisał/a:

Nie wiem, czy choć jedna by chciała być tą jakąkolwiek, byle na drzewo nie uciekała.

Przecież dobrze wiesz, że starczy powiedzieć 3 raz "love, love" i panna myśli, że jest tą jedyną.
No, jak jest odpowiednio zdesperowana. Naszedł mnie taki mocno patologiczny przykład, więc sobie podaruję.

3,744

No dobra ale co ma Piekara do wzrostu ? Skoro piszesz, że się nie liczy.

3,745

bagienni_k napisał/a:

EDIT: Jeśli już mówimy o rodzaju selekcji, to mi bardziej chodziło o wywołanie pierwszego wrażenia.

Czyli wciąż selekcja negatywna przy pierwszym wrażeniu, a dopiero potem pozytywna? Dla mnie to wciąż dziwne.

3,746 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-08-20 23:42:36)

Tzw wygląd to nie tylko regularne rysy- ale całkowity odbiór fizyczności - czyli charakter się przebija przez wygląd jakoś.
Ja akurat mam wielką ciekawość ludzi a więc chyba mam męski sposób selekcji na samym początku, ale  wystarczy mi parę wypowiedzi, by wiedzieć że jesteśmy z innej bajki- choćby nawet pierwsze wrażenie było pozytywne. To zawsze szybko wychodzi.:)

3,747

Tycho napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

EDIT: Jeśli już mówimy o rodzaju selekcji, to mi bardziej chodziło o wywołanie pierwszego wrażenia.

Czyli wciąż selekcja negatywna przy pierwszym wrażeniu, a dopiero potem pozytywna? Dla mnie to wciąż dziwne.

Raczej chodziło mi o wyobrażenie sobie pewnego rodzaju eksperymentu. W pobieżnych kontaktach zdajemy sie n apierwsze wrażenie i dogłębna selekcja pozytywna jest często niemożliwa. Ianczej mówiąc, chcąc stosować selekcje pozytywną, musżę o danej osobie wiedziec coś więcej, niż to co widzę mijajac ją na ulicy smile Nie mówię tutaj o ocenianiu czy dana strategoia jest skuteczna czy właściwa. Wspomniany został temat wyglądu, więc do niego się odniosłem. A wygląd czy atrakcyjność , dość łatwo jest chyba ocenić po pierwszym wrażeniu. W celu zasstosowania selekcji pozytywnej, musiałbym coś więcej o tej osobie wiedzieć.

3,748

bagienni_k napisał/a:
Tycho napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Raczej chodziło mi o wyobrażenie sobie pewnego rodzaju eksperymentu. W pobieżnych kontaktach zdajemy sie n apierwsze wrażenie i dogłębna selekcja pozytywna jest często niemożliwa. Ianczej mówiąc, chcąc stosować selekcje pozytywną, musżę o danej osobie wiedziec coś więcej, niż to co widzę mijajac ją na ulicy smile Nie mówię tutaj o ocenianiu czy dana strategoia jest skuteczna czy właściwa. Wspomniany został temat wyglądu, więc do niego się odniosłem. A wygląd czy atrakcyjność , dość łatwo jest chyba ocenić po pierwszym wrażeniu. W celu zasstosowania selekcji pozytywnej, musiałbym coś więcej o tej osobie wiedzieć.

Dlatego jest tzw. pierwsze wrażenie i potem weryfikacja takowego. Jednak, żeby pobudzić zainteresowanie to dana osoba powinna się łączyć z pozytywnymi emocjami.

-----------------

Dzisiaj to rollecoaster emocjonalny miałem hmm

3,749

bagienni_k napisał/a:

W celu zasstosowania selekcji pozytywnej, musiałbym coś więcej o tej osobie wiedzieć.

A to czemu?
W selekcji pozytywnej chodzi tylko o to, że "wybierasz do", a nie "wyrzucasz z". "Dogłębność" nie ma nic do rzeczy. Natomiast kryterium jest dowolne.

Na każdym etapie powinno się stosować selekcję pozytywną, natomiast w zależności od etapu kryteria tej selekcji mogą być różne.

3,750 Ostatnio edytowany przez Znerx (2019-08-21 00:06:22)

Selekcja jest nic nie warta wink.
Robili badania na ten temat i efekt placebo wszystko załatwiał. Bajer polegał na tym, że uczestników z badanej grupy dobierano w pary - jak im wmawiano - na podstawie skompilowanych testów psychologicznych na idealnego partnera. Coś jak taki jeden portal randkowy wink. Tak na serio to podzielili ludzi na pary losowo.
I wiesz co?
Ci z grupy z "fałszywymi testami" byli bardziej zadowoleni od grupy kontrolnej - której członkowie wiedzieli, że dostają losową randkę lol

3,751

Znerx napisał/a:

Robili badania na ten temat i efekt placebo wszystko załatwiał. Bajer polegał na tym, że uczestników z badanej grupy dobierano w pary - jak im wmawiano - na podstawie skompilowanych testów psychologicznych na idealnego partnera. Coś jak taki jeden portal randkowy wink. Tak na serio to podzielili ludzi na pary losowo.
I wiesz co?
Ci z grupy z "fałszywymi testami" byli bardziej zadowoleni od grupy kontrolnej, której członkowie wiedzieli, że dostają losową randkę lol

Żadne odkrycie, że te "dopasowania" z portali to bzdury.

3,752

Jak robimy zakupy w sklepie z butami w sklepie i chcemy kupić, a nie tylko pooglądać, to co zabieracie do zmierzenia?
To co się Wam podoba  czy w waszym rozmiarze?

3,753

Ela210 napisał/a:

Jak robimy zakupy w sklepie z butami w sklepie i chcemy kupić, a nie tylko pooglądać, to co zabieracie do zmierzenia?

Obydwa. But musi być i wygodny i podobać mi się wizualnie.

3,754

Znerx napisał/a:

I wiesz co?
Ci z grupy z "fałszywymi testami" byli bardziej zadowoleni od grupy kontrolnej - której członkowie wiedzieli, że dostają losową randkę lol

Wiesz co, ja też znam podobny eksperyment tyle, że w innej formie.
Jak dasz 2 grupom czy osobom do wykonania zadanie, a jednej grupie powiesz, że są w tym mistrzami, to zrobią je lepiej od grupy, której nikt nie zmotywował. Czy z tego ma wynikać, że nie warto się ćwiczyć w niczym, bo wystarczy efekt placebo?

Może ci z "fałszywymi testami" są bardziej zadowoleni od grupy kontrolnej, ale ci co dokonają prawdziwej selekcji, będą bardziej zadowoleni od tych z "fałszywymi testami".

3,755

Tycho napisał/a:
Znerx napisał/a:

I wiesz co?

Wiesz co, ja też znam podobny eksperyment tyle, że w innej formie.
Jak dasz 2 grupom czy osobom do wykonania zadanie, a jednej grupie powiesz, że są w tym mistrzami, to zrobią je lepiej od grupy, której nikt nie zmotywował. Czy z tego ma wynikać, że nie warto się ćwiczyć w niczym, bo wystarczy efekt placebo?

Może ci z "fałszywymi testami" są bardziej zadowoleni od grupy kontrolnej, ale ci co dokonają prawdziwej selekcji, będą bardziej zadowoleni od tych z "fałszywymi testami".

Ech wyjaśnienie jest proste - Dla większości ludzi nieświadomość to powód do szczęścia, dlatego też na wielu polach ludzie nie chcą się kształcić, tylko żyć mitami i właśnie takimi wyobrażeniami "fałszywego testu".

3,756

Lucyfer666 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

ale zaczynając od rozmiaru czy wyglądu większa szansa że będziesz miał nowe buty..?
No wiem że niektórzy do szewca na rozciąganie dają wink

3,757

Ela210 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

ale zaczynając od rozmiaru czy wyglądu większa szansa że będziesz miał nowe buty..?

Eli odpowiem Tobie tak, jako osoba, która robiła w tej branży
90% klientów kieruje się wyglądem, a nie funkcjonalnością. smile
A jak trzeba będzie poczekać na rozmiar, to na spokojnie poczeka.
No i trzeba przymierzyć - jednak osoby nie porównywałbym do buta smile

3,758

Lucyfer666 napisał/a:
Ela210 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Eli odpowiem Tobie tak, jako osoba, która robiła w tej branży
90% klientów kieruje się wyglądem, a nie funkcjonalnością. smile
A jak trzeba będzie poczekać na rozmiar, to na spokojnie poczeka.
No i trzeba przymierzyć - jednak osoby nie porównywałbym do buta smile

No jak ktoś na boso nie chodzi, to czeka.. smile
Chodziło mi o to,  że bez sensu wybierać po wyglądzie do chodzenia na co dzień..

3,759 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-08-21 00:41:58)

No nie powiedziałbym. Jeżeli to faktycznie przymus to oczywiście. W każdym razie nie widzę odniesienia do partnerstwa.

3,760

Mordimer napisał/a:

Trochę żart, a trochę nawiązanie do tematu.
Żart, bo w mojej obecnej sytuacji szukałabym najwyżej plasterka na smutek . A nawiązanie - jeśli ktoś lubi tych samych autorów co ja to ma u mnie duży plus , niezależnie od wzrostu.

3,761

Mordimer napisał/a:

Trochę żart, a trochę nawiązanie do tematu.
Żart, bo w mojej obecnej sytuacji szukałabym najwyżej plasterka na smutek . A nawiązanie - jeśli ktoś lubi tych samych autorów co ja to ma u mnie duży plus , niezależnie od wzrostu.

Tak myślałem, że lubisz Piekarę ale ja uwielbiam ciągnąć kobiety za język. wink  Dlatego tak dopytuję.

3,762 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-21 09:24:43)

Tycho napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

W celu zasstosowania selekcji pozytywnej, musiałbym coś więcej o tej osobie wiedzieć.

A to czemu?
W selekcji pozytywnej chodzi tylko o to, że "wybierasz do", a nie "wyrzucasz z". "Dogłębność" nie ma nic do rzeczy. Natomiast kryterium jest dowolne.

Na każdym etapie powinno się stosować selekcję pozytywną, natomiast w zależności od etapu kryteria tej selekcji mogą być różne.

Chodziło mi o fakt, że często nie jestem w stanie stwierdzić, CZY dana osoba załapuje się do grupy "pozytywnej" jedynie na podsytawie pobieżnych ocen, bo ta pozytywna ocena może potem jednak się rozmyć, kiedy coś mnie niemile zaskoczy.
Ogólnie rozumiem, co chciałeś przekazać. Tak zgadzam się, że dobierając partnera, prędzej zastosuję się do pozytywnej selekcji :-) Niezależenie od kryterium oceny.
Wcześniej próbowałem tylko zwrócić uwagę na fakt( odnośnie wyglądu), że kryteria oceny atrakcyjności fizycznej odnośnie płci mogą być na tyle rozbieżne, że własnie idać ulicą uznamy( zależnie od płci czy też osobistych preferencji) większą bądż mniejszą liczbę ludzi za atrakcyjną, stosując selekcję pozytywną.
Odniosę się tutaj to postu wróbelkarolina, która uznała, że raczej większość mijanych na ulicy facetów uznaje za nieatrakcyjnych, czyli do pozytywnych zalicza bardzo niewielu, choć może oczywiście potem nagiąć swoje wymagania i zapoznać się z kimś, kto ją oczaruje zupełnie innymi cechami. Z drugiej strony, w moim przypadku, (chyba) obiektywnie więcej mijanych przeze mnie na ulicy dziewczyn, uznałbym za atrakcyjne z uwagi na niejako szersze spektrum cech kobiecych, które się na tą atrakcykjność składają, niż powiedzmy spektrum atrakcyjnych cech męskich dla kobiety.
Przykładowo( wiem, ten nieszczęsny wzrost, ale jakoś nie przychodzi mi nic bardziej prostego):

- kobieta będzie wolała facetów wyższych od siebie
- facet z kolei może wybrać kobietę i niższą, i równą wzrostem, i nieco wyższą od siebie
Z innymi cechami może być podobnie, choć ostateczny wynik bywa nieco odmienny od założeń, o czym wspomniała karolina. Dlatego postawiłem to pytanie, odnośnie wrażenia, jakie wywołują osoby płci przeciwnej mijane przez nas na ulicy, czy w środkach komunikacji itp.

3,763 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-08-21 09:27:50)

bagienni_k napisał/a:

Ale na ulicy nie jesteś w stanie rozpoznać wieku co innego jak wiesz ile ktoś ma lat.
A ja np nie dam sobie ręki uciąć czy mijany gość ma 35 czy 45  to samo dotyczy kobiet. wiele rzeczy na to wpływa.

edit: widzę że piszesz o portalu, gdzie ludzie podają wiek.
Cóż zdjęcia to sprawa względna.
W średnim pokoleniu kobiety są bardziej zadbane zwykle niż mężczyżni. W młodszym już jest inaczej.

3,764

Dzisiaj dostałam ciekawą wiadomość na portalu randkowym "Wynajmę tanio pokój "- romantico wink

3,765

Dzisiaj dostałam ciekawą wiadomość na portalu randkowym "Wynajmę tanio pokój "- romantico wink

No cóż, bardziej romantyczna wersja ogłoszenia towarzyskiego z podtekstem erotycznym smile

3,766

Znerx napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

W moim odczuciu, niewłaściwie to odczytujesz. Im człowiek starszy, tym bardziej pewne rzeczy tracą na wartości, a zyskują inne przymioty. Tak jest w przypadku powierzchowności.

Fakt, że ktoś musi się fizycznie podobać nie straci na wartości - tak jak było powiedziane wyżej, z tym chodzeniem do łózka - za to dochodzą nowe rzeczy. Aż do uderzenia w ścianę staropanieństwa/kawalerstwa wink

niepodobna napisał/a:

Nie wiem, czy choć jedna by chciała być tą jakąkolwiek, byle na drzewo nie uciekała.

Przecież dobrze wiesz, że starczy powiedzieć 3 raz "love, love" i panna myśli, że jest tą jedyną.
No, jak jest odpowiednio zdesperowana. Naszedł mnie taki mocno patologiczny przykład, więc sobie podaruję.

Niby wiem, a właściwie słyszałam, bo tego problemu raczej nie znam "z autopsji" wink

Zdaje mi się, że da się jednak odróżnić uczucia od czczego gadania, chyba, że jest się bardzo naiwnym albo, jak piszesz, bardzo zdesperowanym.

3,767

Nie wiem czy wiecie, ale właściwie kobiety bardziej powierzchownie oceniają od facetów. I było to rzecz jasna - badane. Decyzja zapada zanim koleś się odezwie, więc...

3,768 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-08-22 01:06:15)

Zainstalowałem mitycznego tindera - dopasowania szybko padły... ale rozmowy... bogowie ratujcie przed takimi.

Burzowy napisał/a:

Nie wiem czy wiecie, ale właściwie kobiety bardziej powierzchownie oceniają od facetów. I było to rzecz jasna - badane. Decyzja zapada zanim koleś się odezwie, więc...

No, ale nie. Po prostu on nie miał "tego czegoś" ...

3,769

Rozmowy o niczym + zabawianie, cudowny standardzik. Cóż, może trzeba przez to przebrnąć. W ostatnim związku tego nie miałem, było mentalne dopasowanie 10/10 w moim odczuciu. Tego mi straaaaaaaaasznie brak teraz. Wyładniały coś wokół te kobiety, ale ehhh to jest raptem ze 30% tego co potrzeba. I w ogóle jak ja mogłem dać się podejść... U mnie walka z myślami, czy iść w temat dalej, czy nie iść. Gada człek z babą, jest super pozytywnie, ale potem wraca do domu i myśli, że człowieku nie pakuj się w to znowu :d.

3,770 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-08-22 03:08:09)

Lucyfer666 napisał/a:

Zainstalowałem mitycznego tindera - dopasowania szybko padły... ale rozmowy... bogowie ratujcie przed takimi

jakiś przykład?;)

bagienni_k napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Taa, jeśli tylko kobieta chce mieć chłopczyka, zamiast faceta, to może wink Największy problem pojawia się przy kupnie alkoholu.

p.s. nudny.trudny - 99 strona, zacznij już otwierać szampana smile

więc jest strona nr 100, aktywność przerosła jakiekolwiek wyobrażenia ze stycznia:) dziękuję wszystkim, m.in. Magdalena za wielokrotne przywracanie dyskusji:) a nadal mam pełno pytań dotyczących postów ze stron 94-99, różnych obserwacji z innych tematów na forum o których będę tu pisać, i liczę na dalsze fajne rozmowy:)

Szkoda że nic fajnego nie przygotowałem do otwarcia;)Mam sok pomarańczowy RIVIVA z Biedronki (nie pamiętam za ile był ale to ten sam, który kiedyś był w promocji za 1.75 zł/litr) a mogłem przynieść np. ekologiczny bezpośrednio wyciskany (drogi ale bardzo dobry)

Posty [ 3,706 do 3,770 z 4,192 ]

Strony Poprzednia 1 56 57 58 59 60 65 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024