cataga napisał/a:to,że moim ideałem jest osoba o takim a nie innym wyglądzie czy charakterze, to jedno. Ale ujmie mnie sobą mezczyzna, ale na pewno nie alkoholik, narkoman, dziwkarz i pan z dwiem alewymi rączkami. A takich - to przepraszam wszystkich meżczyzn tutaj- to zatrzęsienie. Ideal idealem, szukam normalnego meżczyzny, dla ktorego kobieta to rownorzędny partner, a nie macica do wynajecia czy pani na godziny - a takich na portalach multum.
Tak , wiem, że to sa wygórowane wymagania, żeby pan mial jakieś zainteresowania a nie tylko piwka co wieczór przed ekrane
''
To co napisałaś to nie wymagania tylko norma. Nie ma kobiet, które szukają alkoholikow czy dziwkarzy jak piszesz.
Więc to się jako odpowiedź do końca nie liczy.To trochę banał, coś jak na tych poramach gdzie ludzie piszą, że nie lubią kłamstwa, obłudy, zdrad i nierobstwa-to taki ogół, przecież nikt nie lubi klamczuchów i obludnikow.
Chodziło mi o coś więcej np ja lubię bardzo inteligentnych i jednocześnie dobrych i takich co nie rzucaja słów na wiatr. Przy czym lubią zwierzęta, lubią się uczyć i rozwijać i chcą mieć rodzinę i legalny związek.
Odpychaja mnie tzw dusze towarzystwa, albo tacy co mają pasję, które przedkładają ponad związek, albo tacy bardzo mrukliwi, dla których wystarczy telefon raz na 3 dni a jak już mieszkają z kobieta, to też nie chcą rozmawiać.
To takie przykłady. A Ty jakich lubisz, bo to, że nie alkoholik czy jakiś podejrzany typ, albo leniwy to się rozumie samo przez siebie, że takich nie chcesz.
Co do portali, tam jest właśnie dużo takich osób, dlatego zasugerowałam, aby albo z nich zrezygnować, a może je ograniczyć np wejdziesz na swoje konto raz w tygodniu i zobaczysz, co tam się dzieje. Bo inaczej będzie ci się wydawać, że istnieją tylko tacy faceci, co jest błędem, bo oni są przecież różni.
Są też na świecie porządni i naprawdę wartościowi, fakt że trudno trafić, bo w pewnym wieku multum z nich jest już po ślubie, wiec oczywiście z mety odpadają. A może tu na forum, może jest tu jakiś pan, z którym byś chciała się zapoznać?
W sumie kazdecydowanie miejsce jest dobre.
Co do obniżenia wymagań, jestem przeciw, chyba, że ktoś szukałyby modela, kulturysty, milionera z willa na Hawajach -wtedy bym powiedziala, obniż wymagania. Ale tak, to wymagania są dobre, bo tak to wychodzisz za mąż, bo już wypada, bo nikt lepszy się może nie trafić, albo, tak na siłę, bo się boisz być sama, a potem wcale nie jesteś szczęśliwa, a wręcz jest jeszcze gorzej.
Z resztą każdy ma jakiś swój typ, jeden będzie szukał osoby bardzo religijnej, inny jakiejś do wolnego związku, jeszcze inni chcą mieć gromadke dzieci, a inni nie lubią dzieci itd.
Mam jednak wrażenie, że chodzi ogólnie o to, aby dobrze się przy nim czuć, ot tak po prostu, bez tego całego kalkulowania
i rozbierania jego cech na czynniki pierwsze. Musi to być osoba, przy której można być całkowicie sobą.
Tokogo szukasz, pomijając tych alkoholików , zonatych i innych nieciekawy typków?