Muzyka początku lat 90-tych....nasze wspomnienia;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Muzyka początku lat 90-tych....nasze wspomnienia;)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

1

Temat: Muzyka początku lat 90-tych....nasze wspomnienia;)

Tak sobie dziś zaczęłam słuchać piosenek z moich szkolnych lat i naszły mnie wspomnienia....
Przypomniały mi się te szkolne dyskoteki big_smile czy czekanie na listę przebojów w radiu i szybkie nagrywanie na kasety swoich najlepszych kawałków big_smile lada wyczynem było nagranie od początku do końca jakieś piosenki, przeważnie wychodziły same składanki wink

Gdy przypomne sobie choćby takie zespoły jak : 2Ulimited, MC Hammer, Haddaway, Nana, Dr Alban czy choćby La Bouche - to były czasy wink ten klimacik...

A jak Wy pamiętacie te czasy, tą muzykę?
Jakie zespoły według Was wtedy królowały?
I jaki jest według Was hit tych lat?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Muzyka początku lat 90-tych....nasze wspomnienia;)

Pamiętam te czasy. U mnie w domu lubimy słuchać muzyki i praktycznie zawsze coś leciało. A czasy szkolnych dyskotek były super. pamiętam, jak niecierpliwie czekałam na nie, stroiłam się przed lustrem itp. Tańczyłam w tych czasach w zespole tanecznym, więc zawsze na takich dyskotekach dawałam popis moich umiejętności hehe. Fajne czasy. Najbardziej lubiłam Dr Albana i Haddawaya. Przy czym Haddaway wydawał mi się bardzo przystojny tongue Oprócz tego lubiłam też 2Unlimited.

3 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2010-02-03 19:05:06)

Och, jaki fajny temat smile

Ja pamiętam, że u mnie królował Snow (nie wiem czy kojarzycie hit "Informer"), Babylon Zoo (hicior "Spaceman", niestety chyba na tym hiciorze ich kariera się zaczęła i skończyła wink i pamiętam że wokalista mi się strasznie podobał big_smile), 2Unlimited, Ace of Base, New Kids on the Block, Queen, Aerosmith i oczywiście Michael Jackson, którego fanką byłam odkąd zaczęłam w ogóle cokolwiek kojarzyć wink
No i z racji na to, że miałam starszą siostrę, która wprowadziła mnie w nieco inne klimaty muzyczne, potem była też Nirvana, The Offspring i The Cranberries smile
Aha - byłam też swego czasu wielką fanką Belindy Carlisle smile
A piosenką, która mi się chyba najbardziej kojarzy z latami dzieciństwa, jest "Into the great wide open" Toma Petty'ego.

A to nagrywanie z radia było piękne, aż czasami żałuję, że czasy tak szybko się zmieniły wink Pamiętam, jak zbierałam pieniądze, żeby kupić sobie kasetę ulubionego zespołu, a teraz już nawet kaset nie ma w sprzedaży od dawna...

4

Mi się kojarzą lata 90 z Just5 big_smile , właściwie to koniec lat 90.
Szał na ich piosenki i oczywiście Bartka Wronę big_smile
Niestety nie przypominam sobie bardziej ambitnych zespołów,bo w moim domu się raczej kiepskiej muzyki słuchało, na szczęście zmieniłam gust ;D

5

Więc i ja pamiętam szalone kolorowe dyskoteki , muzyka Corony czy 2unlimited, a wcześniej New Kids on the Block ohhh ile ja nocy nie spałam zapatrzona w ich plakat.

Pamietam tez Kelly Family, no i Ira i Gadzio z długimi włosami . Albo Piasek i Mafia smile

Z kumpela urywałyśmy się z mini za kurtka i przebieranie  gdzieś  na dworze by wyglądać seksi ...

Teraz tej naszej muzyki słucham na radiu w GG , jest dział z muzyka lat 90 i czuję się tak jak kiedyś.

6

A i ja pamiętam.
I zgadzam się super temat!!!
Może nie uwieżycie ale ja do tej pory słucham tamtych starych sprawdzonych kawałków.
Jak mam doła, chcę sobie poprawić chumor, poszaleć przy sprzątaniu. Ta muzyka dodaje mi masę energii.CHoć mój Mąż zapalony rockowiec, z trudem to znosi i czasami lekko kpi ze mnie.
Ale tak dla żartów oczywiście.

7 Ostatnio edytowany przez Lidka_71 (2011-09-06 21:18:59)

A ja pamiętam :  Limahla ,  Sandre , BedBoysBlue,  a nad łóżkiem miałam plakat z Dirty Dancing,  Paula Yanga ( całowałam go na dobranoc)   big_smile
Pierwszy magnetofon Grundig i kupa kaset smile
Oj przepraszam że się wciełam to chyba 80 lata smile

Kiedy słucham tych starych piosenek to tak mi się ckliwie robi a moje dzieci kręcą nosem i mówią:  Oj mamo czego ty słuchasz?

8

9

No to ja to samo co wy smile głównie: Roxette, Ace of Base (Ulf Ekberg mi sie szalenie podobał) i te wszystkie hity jednego sezonu big_smile

10

W tamtych czasach to ja na okrągło słuchałam piosenki Ace of Base big_smile

11

The Kelly Family <3
Najbardziej piosenki :  Every Baby, An Angel

Vengaboys  ;D

Tatu

Gigi d'Agostino i piosenki :  L'Amour Toujours , Bla Bla Bla itd

I te wyżej wymienione co Wy i wiele wiele innych zespołów

Na same wspomnienia mi się zebrało, to były czasy !

12

luz napisał/a:

Gigi d'Agostino i piosenki :  L'Amour Toujours , Bla Bla Bla itd

Noo, to też były niezłe hity smile

13

Scatman John (pamiętam, że byłam kompletnie zaskoczona, że gość był jazzmanem!)
Jak Kelly Family to i Backstreet Boys. Klasy dzieliły się na fanów albo jednego zespołu albo drugiego. ^^'
O Wilkach chyba nikt nie wspomniał...
O Varius Manx święcących największe triumfy...
Pierwsza połowa lat 90-tych to ciągle popularność Dżemu (genialny "Detox")
A z tych światowych to jeszcze Toni Braxton, Coolio znany głównie z "Gangsters paradise", ale za to JAK znany, No doubt i "Don't speak", za którym osobiście szalałam no i Spice Girls. ^^

Ach, no i nikt nie napisał o modzie na disco-polo! Shazza, co doprowadza do cmentarza (Big cyc, nota bene też chyba głównie z lat 90-tych), Majteczki w paseczki czy tam kropeczki i moje ulubione osobiście Mydełko Fa, które miało być muzycznym żartem, ale Polacy się nie połapali i tak Marek Kondrat został wokalistą disco-polo. lol

14

Moim ulubionym wtedy zespołem był Varius Manx i jego płyta 'Elf' - cud miód.

Marek Kondrat tak... popełnił piosenkę disco polo, a Polska oszalała na punkcie disco polo....

15 Ostatnio edytowany przez Maarten (2015-12-20 02:28:51)

Odświeżam wątek!

Tematem wątku jest muzyka początku lat 90. O ile dobrze pamiętam, to Nana, La Bouche czy Vengaboys, to nie jest początek lat 90., ale skoro mowa o całych tych latach...

Z takiego początku, to pamiętam: Dr Alban - It's My Life, Ace of Base - All That She Wants i Haddaway - What Is Love. Wszystkie chyba do roku 1993 (z tym rokiem włącznie). To były hity. Pamiętam, gdy powiedziałem mamie, że umiem śpiewać po angielsku, nucąc "All That She Wants", a ona coś w rodzaju: "Tak, tak, umiesz!" :-) To było chyba w 1992 r.

Odpowiadając na pytania autorki, to pamiętam te czasy. Miło je wspominam. Gorące lata i mroźne zimy (nie to, co teraz, że przez trzy miesiące zimy śnieg leży dwa tygodnie; wtedy tylko dwa tygodnie śniegu nie było przez całą zimę). W końcu to było moje dzieciństwo. My, urodzeni w latach 80., mieliśmy piękne dzieciństwo w Polsce (mówię ogólnie). Niestety, w innych krajach tak nie było.

Jakie zespoły wtedy królowały? Było ich mnóstwo. Pozwolę sobie trochę hitów wymienić. O niektórych zespołach nikt wcześniej nie wspomniał. Ogólnie królowało eurodance, choć wtedy nie wiedziałem, że to się tak nazywa. Mogą być błędy w tytułach, bo nie sprawdzałem pisowni.

1. Garcia - Bamboleo
2. Mr. President - Coco Jamboo
3. Culture Beat - Mr. Vain
4. R'n'G - Can't U Ce?
5. C-Block - Time Is Tickin' Away
6. Tic Tac Toe - Mr. Wichtig
7. Loft - Mallorca
8. Masterboy - La Ola Hand In Hand
9. E-Rotic - Help Me Dr. Dick
10. Rednex - Cotton Eye Joe
11. DJ Bobo - Everybody (ten to miał hity)
12. Fun Factory - I Wanna Be With You
13. Highland - Se Tu Vuoi
14. Oli. P - So Bist Du
15. Point Break - Freakytime
16. Prince Ital Joe & Marky Mark - Babylon
17. TLC - No Scrubs
18. Alanis Morrissette - Ironic
19. Vanessa Amorosi - Absolutely Everybody
20. Sasha - I Feel Lonely
21. Young Deenay - Wannabe Your Lover
22. Antique - Opa Opa
23. C+C Music Factory - Everybody Dance Now
24. Diana King - Shy Guy
25. Eiffel 65 - Too Much Of Heaven
26. Inner Circle - Sweat (A La La La La Long)
27. Wes - Alane
28. Music Instructor - Electric City
29. Peter Andre - Mysterious Girl
30. Bell, Book & Candle - Rescue Me
31. Alexia - Uh La La La
32. Unique II - Break My Stride
33. Aqua - Doctor Jones
34. Captain Jack - Soldier Soldier
35. MO-DO - Eins, Zwei, Polizei
36. No Mercy - Where Do You Go
37. The Verve - Bitter Sweet Symphony
38. Savage Garden - Truly, Madly, Deeply
39. 4 Non Blondes - What's Up
40. Hanson - MMMBop
41. Fernando Express - Fiesta Americana (ten to był początek lat 90.)

16

hejka witam was wszystkie,mianowicie mam pytanie moze ktoras z was skojazy bo szukam od bardzo dlugiego czasu jednej piosenki z lat 90 bardzo czesto grana w radiu na liscie hop-bec  nie znam tytulu ani wykonawcy w glowie mam tylko muzyke i slowa refrenu ktury zaraz napisze moze on zawierac bledy,utwor podobny do 4 the cause  ale po przeszukaniu ton plikuw muzycznych nie znalazlem nic moze kturas z was skojazy i pomoze to tyle,oto ten fragment refrenu I can catch you love my mind, like I wana wivien you. bylo by fajnie jak ktos by znal i skojazyl ta piosenke i podal tytul lub wykonawce z gory dzieki

17

Zapomnieliście o Backstreet Boys!!

Ja kocham klimaty lat 90. Nana, Ginuwine, TLC, Bobby Brown.

Pamiętacie Ultimate Chaos i ich hicior "Casanova" smile

I mój najukochańszy tandetny film "Cool as Ice" z Vanilla Ice w roli głównej.

Cougarzyca napisał/a:

Ja kocham klimaty lat 90. Nana, Ginuwine, TLC, Bobby Brown.

Tak!
Do tego Toni Braxton, LL Cool J i to do czego przyłożył rękę BabyFace wink

Ponadto lubię wracać do Papa Dee i wszystkich ballad, które królowały na szkolnych dyskotekach wink

19

Warto pamiętac też o  polskich przebojach takich zespołów jak varius manx, ONA, Elektryczne Gitary czy Big Cyc. Do Elektrycznych Gitar mam sentyment z uwagi na to, ze ich muzyka kojarzy się  komedią Killer.

20

A to pamiętacie? big_smile

21

ja pamiętam ten kawałek.

22

jeśli lubicie takie wspominki to  polecam filmiki z cyklu: "  tego się słuchało "  Tutaj
https://www.youtube.com/watch?v=vmPEYZF0HD8   macie największe przeboje lat  80/90.
Ja mam sentyment do takich kawałków, zwłaszcza   tych które kojarzą się z  dyskotekami  z liceum.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Muzyka początku lat 90-tych....nasze wspomnienia;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024