Zacznę od tego iż nie popieram ataków na tzw naszych i nie przepadam ogólnie za tą nacją ale nie przesadzajmy w druga stronę wielu tam wcale nie jest takich świętych jak pokazuje rząd. Tj nie wszyscy płaca podatki są uczciwy i wreszcie na palcach u rak można policzyć zasymilowanych polaków.
Ilu na przykład jest tam znanych naukowców ilu angażuje się w życie publiczne w tym polityczne ?...
Co do tych pobitych
1 pobili je dzieci
2 w mieście gdzie bezrobocie jest największe i w knajpie
3 nosili bluzy z husarią co mogło nie jednego anglika wkurzyć. W Tychach pobito holendra który też miał podobna koszulkę ale o tym już cisza.
2 2016-09-07 20:37:29 Ostatnio edytowany przez beniaban (2016-09-07 20:38:22)
Anglicy boją się ruszać muzułmanów to czepiają się Polaków. A prawda jest taka, że mają pretensje do Polaków ,iż odbierają im miejsca pracy...w miejscowości gdzie ja osobiście byłam i pracowałam żaden Anglik nie chciał przyjść choć były dla nich specjalne lepiej płatne etaty na stołeczkach
"wreszcie na palcach u rak można policzyć zasymilowanych polaków"
możesz to wyjaśnić?bo nie bardzo rozumiem co masz na myśli
Anglicy boją się ruszać muzułmanów to czepiają się Polaków.
No tak, łatwiej znowu na Muzułmanów napadać, niż się przyznać, że Polacy wcale święci nie są i też niektórzy się zachować nie potrafią...
Rzucają mięsem, chleją gdzie popadnie, biorą zasiłki i mają wszystko w dupie - wielu takich rodaków za granicą widziałam.
A nie przeczę ,że i tacy się znajdą...niestety również sama widziałam takich na własne oczy..ale i inne nacje tak się zachowują więc to chyba już jest wpisane w jakiś ludzki genom natomiast co do muzułmanów to odnosiłam się do pobić....
Polacy w koncu poznali smak bycia imigrantami. i okazalo sie ze wcale nie jest tak kolorowo, bo można dostać wpierd**
tych co nie lubią "ciapatych" i tak to pewnie niczego nie nauczy.
ciapatych..co to w ogóle za określenie??
takiego okreslenia w wiekszosci uzywaja ci, ktorzy nie lubia imigrantów o ciemniejszej karnacji
specjalnie wzielam w cudzyslow,bo ja osobiscie go nie cierpie.
8 2016-09-07 21:40:36 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-07 21:41:27)
A nie przeczę ,że i tacy się znajdą...niestety również sama widziałam takich na własne oczy..ale i inne nacje tak się zachowują więc to chyba już jest wpisane w jakiś ludzki genom natomiast co do muzułmanów to odnosiłam się do pobić....
Nie rozumiem, po co gadać znowu o Muzułmanach, skoro wątek jest o Polakach.
To była tylko odpowiedź na Twoje zarzuty
"No tak, łatwiej znowu na Muzułmanów napadać"
napisałam co myślę...a czego głośno się nie mówi....ale fakt temat jest o Polakach
czekam na odpowiedź autora
10 2016-09-07 21:51:12 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-07 21:52:52)
To była tylko odpowiedź na Twoje zarzuty
"No tak, łatwiej znowu na Muzułmanów napadać"
napisałam co myślę...a czego głośno się nie mówi....ale fakt temat jest o Polakach
czekam na odpowiedź autora
Nie, beniaban.
Wątek o Polakach, a Ty wyskakujesz z pierwszym postem i zdaniem:
Anglicy boją się ruszać muzułmanów to czepiają się Polaków.
Więc nie oszukuj, że odpowiedziałaś na moje zarzuty...
11 2016-09-07 21:57:35 Ostatnio edytowany przez beniaban (2016-09-07 21:58:21)
Bo taka jest prawda. Boją się ruszać muzułmanów to czepiają się Polaków. (Edit) to pierwsza myśl jaka mi się nasunęła po tych pobiciach
A kontynuowałam wypowiedź o nich odpowiadajac na Twoje zarzuty. Ale racja..to wątek o POLAKACH więc piszmy o POLAKACH
chyba ze chcesz drążyć
Bo taka jest prawda. Boją się ruszać muzułmanów to czepiają się Polaków. (Edit) to pierwsza myśl jaka mi się nasunęła po tych pobiciach
A kontynuowałam wypowiedź o nich odpowiadajac na Twoje zarzuty. Ale racja..to wątek o POLAKACH więc piszmy o POLAKACH
chyba ze chcesz drążyć
Nie zaczynaj offtopu, to nikt nie bedzie drążył.
Skończyłam a Ty dalej drążysz:)poza tym, pisałam również na temat wiec jako tako nie było off topu...
mniejsza z tym
liczę na to że autor się odezwie
14 2016-09-09 22:57:29 Ostatnio edytowany przez authority (2016-09-09 23:00:31)
Cyngli am prawo mieć ostatnie zdanie
To nie jest o muzułmanach a tez o głupocie bronienia na siłę Polaków. Była to miejscowość gdzie zamknięto ostatnią fabrykę. Przyszły takie smarkacze to knajpy i pokazywali te swoje emblematy z husarią aż do wymiotów. To tak jak co niektórzy piszą o prowokacjach gwałtu chodząc do takich miejsc. Oni się wprost prosili dostać w papę. prof Jerzy Kochanowski z Uniwersytetu Jagielońskiego został pobity w tramwaju 22 tylko za to iż mówił po niemiecku. Nie spodobało to się pasażerowi obok który pobił go w odpowiedzi na pytanie cytuję "Dlaczego mam nie mówić po niemiecku?"
Teraz pytanie dlaczego Polacy mają być zawsze świętymi krowami wolno im bić tych co mówią po Niemiecku a jak są bici to ola Boga. Taka hipokryzja właśnie psuje nam opinię za granicą choć pewnie podoba się grupie docelowej mówiąc językiem marketingu celowo omijając politykę.
Prawdą jest, że wybrali sobie za cel Polaków, ale także innych imigrantów z Europy środkowej i wschodniej. Prawdą jest też, że muzułmanów nie ruszą, ale nie dlatego, że się ich boją. Nie ruszają ich, bo boją się łatki rasistów. Jesteś rasistą, jesteś większym degeneratem niż złodziej, facet bijący żonę, skorumpowany urzędnik. Jeżeli obrazisz kogoś o innym kolorze skóry niż biały- jesteś rasistą. W drugą stronę nie jest to już takie oczywiste.
16 2016-09-11 02:36:08 Ostatnio edytowany przez authority (2016-09-11 02:38:20)
Tu przesadzasz jakoś tego nie zauważyłem panie mglisty. Muzułmanie jeśli nie robią zamachów to nie są tacy upierdliwi jak Polacy którzy kradną chleją klną i zachowują się wulgarnie. Muzułmanom tego nie wolno. Spotkałem raz muzułmanów co zarysowali mi karoserię samochodu na szczęście jako przezorny człowiek zamontowałem kamerę na samochodzie i całe zajście zostało nagrane. Okazało się iż nie był to akt wandalizmu na tle religijnym a zawiść o zabrane miejsca pracy. Muzułmanie jak zauważyłem częściej szkodzą imigrantom niż anglikom których raczej starają się nie drażnić ponieważ wiedza iż na tym mogą znacznie więcej stracić niż na np sabotowaniu pracy Polaków Ukraińców(z czym spotkali się moi koledzy z pracy). Nie mówię tu oczywiście o terrorystach.
A co to ma do tego co napisałem?
"Muzułmanie jeśli nie robią zamachów to nie są tacy upierdliwi jak Polacy którzy kradną chleją klną i zachowują się wulgarnie." To ja już wolę pijących i klnących Polaków, niż "wybuchową niespodziankę", co któregoś spotkanego muzułmanina.
A no to iż nie twój powód łatki a po prostu mniejsza szkodliwość kebabów powoduje iż są atakowani przez Anglików. Zauważ iż atakowani Polacy czymś podpadli to nie są niewinne aniołki. O atakach naszych na Brytyjczyków za dużo się nie mówi. Brytyjczycy nie mają takiego podejścia jak Polacy by stosować odpowiedzialność zbiorową w reakcji na zamachy. Jeśli zaatakowali by Polaków tylko dlatego iż są Polakami to byłby to atak na tle nienawiści narodowej ale takie przypadki zaczęły dopiero pojawiać się w czasie brexitu i zazwyczaj oprócz wandalizmu chodziło o zabieranie miejsc pracy .Gdyby był polexit to jestem pewien iż ataki na Muzułmanów, Romów, Ukraińców, Niemców, Wietnamczyków, Hindusów były by znacznie częstsze przeliczając na 1000 obywateli niż ma to miejsce w Wielkiej Brytanii. Swoją drogą polexit byłby samobójstwem dla Polski i otwartym szampanem dla Putina.
Te dzieci są tak urobione przez rodziców. To nie bierze się z niczego.
U nas zaczyna się faza na Ukraińca chyba, gdyż pojawia się sporo zarzutów dotyczących tego iż ci bardziej wykształceni traktują nasz kraj jako bazę startowa a potem zwijają się do bogatszych krajów.
A ci biedniejsi odbierają prace i kształcą się za darmo.
Myślę jak ktoś żyje w jakiejś wiosce w Anglii to może mieć ciężko. I to nie jest czcze gadanie.
W większych miastach jakoś tych ludzi da się pewno upchać.
Jak okaże się ze rodacy zaczną wracać a na miejscu wszystko będzie zajęte przez przybyszy z Ukrainy to będzie może podobnie.
20 2016-09-11 19:41:40 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-11 19:42:44)
A co to ma do tego co napisałem?
"Muzułmanie jeśli nie robią zamachów to nie są tacy upierdliwi jak Polacy którzy kradną chleją klną i zachowują się wulgarnie." To ja już wolę pijących i klnących Polaków, niż "wybuchową niespodziankę", co któregoś spotkanego muzułmanina.
Ilu terrorystów w życiu spotkałeś?
Żadnego, bo wciąż żyjesz.
Ilu klnących i pijanych Polaków? Pewnie wielu.
Cyngli, czego ma dowodzić Twój wpis? Tego, że Polacy klną i piją? Tak, mnie też się to zdarza. Powiedzmy, że w angielskim miasteczku na 1000 Polaków 800 klnie, pije i są nieuprzejmi. Nikogo jednak nie zabijają w imię wiary i przekonań. W tym samym miasteczku na 1000 muzułmanów pięciu to ekstremiści, którzy w jednej chwili zabijają kilkunastu miejscowych. Według authority większą szkodliwość społeczną wykazują Polacy. Moim zdaniem jest odwrotnie.
Po prostu nie rozumiem czepiania się muzułmanów w momencie, gdy rozmawiamy o chamstwie Polaków. I szczerze, wkurza mnie coś takiego.
Bo sprawiedliwości w tym nie ma, za grosz.
Cyngil ale zauważ, że wtrącasz swoje grosze tylko wtedy gdy nawinie się temat o muzułmanach a do tematu wątku nie odniosłaś się właściwie wcale
"Bo sprawiedliwości w tym nie ma, za grosz."
ale dla kogo nie ma sprawiedliwości??bo nie rozumiem
Polacy nie robią nam dobrej opinii za granicą..ale jak wszędzie znajdą się takie "kwiatki"myślicie że Anglicy są lepsi??
byłam w Angli i chodziłam do różnych klubów...i mentalność nastolatków jest taka sama jak w Polsce...pijane panienki za krzakami się r....., sikają, chleją...wstydu nie mają...faceci to wykorzystują.ile razy widziałam jak wkładał rękę nie czając się że wokół masa ludzi tańczy i ktoś może widzieć..jej się to być może podobało albo była zbyt pijana..nie wiem..w każdym razie..przeklinają również...biją się również...
jedyną przewagę jaką mają to fakt że są u siebie ..i mają rację ...jeśli nie lubią Polaków to tak samo muzułmanów Ukraińców Chińczyków i innych ..
Cyngil ale zauważ, że wtrącasz swoje grosze tylko wtedy gdy nawinie się temat o muzułmanach a do tematu wątku nie odniosłaś się właściwie wcale
Sorry, ale nie będziesz za mnie decydowała, gdzie i w jaki sposób się wypowiadam.
Nie ja w tym wątku zaczęłam offtop o Muzułmanach.
I w temacie wypowiedziałam się zgodnie z własnymi poglądami i jakimś tam doświadczeniem.
I z łaski swojej zejdź że mnie już, bo mi się ulewa. Skończyłam rozmowę z Tobą już jakiś czas temu, jak tylko zaczęłam Cię ignorować, to zniknęłaś z wątku, a jak wrocilam do dyskusji, to przyleciałaś jak bumerang. Przyczep się do kogoś innego.
25 2016-09-11 20:48:36 Ostatnio edytowany przez beniaban (2016-09-11 20:50:26)
Cyngil właśnie że jest na odwrót...
napomknęłam na początku wątku o muzułmanach a Ty przyleciałaś i się przyczepiłaś ..przy czym ja tez wypowiedziałam się według własnych poglądów i nie małych doświadczeń...
Jak ktoś ma z kogoś zejść to zejdź Ty ze mnie bo gdzie ja o muzułmanach w jakimkolwiek znaczeniu tam TY
Mglisty też tylko o nich wspomnia ł i od razu się pojawiłaś..
Edit"i żeby nie było..absolutnie nie zabraniam Ci wypowiadać się gdzie chcesz..zwisa mi to..tylko zanim kogoś oskarżysz to popatrz na siebie
Cyngil właśnie że jest na odwrót...
napomknęłam na początku wątku o muzułmanach a Ty przyleciałaś i się przyczepiłaś ..przy czym ja tez wypowiedziałam się według własnych poglądów i nie małych doświadczeń...
Jak ktoś ma z kogoś zejść to zejdź Ty ze mnie bo gdzie ja o muzułmanach w jakimkolwiek znaczeniu tam TYMglisty też tylko o nich wspomnia ł i od razu się pojawiłaś..
Edit"i żeby nie było..absolutnie nie zabraniam Ci wypowiadać się gdzie chcesz..zwisa mi to..tylko zanim kogoś oskarżysz to popatrz na siebie
Dobra, niech Ci będzie.
Ignoruj moje posty, a ja będę ignorowała Twoje, bo naprawdę nie chce mi się kłócić z Tobą w każdym wątku, który mnie zainteresuje.
ja nie zamierzam ignorować czegoś do czego chcę się odnieść.a Ty jak uważasz...
przesłaniem forum jest dyskusja na wszystkie tematy...to nie facebook który cenzuruje wypowiedzi w imię multi kulti..i powinniśmy się z tego cieszyć..więc po prostu nie napadaj na kogoś kto wspomina o muzułmanach lub ma inne zdanie niż /ty bo pisklakami nie jesteśmy..każdy ma jakieś doświadczenia w temacie. Pozdrawiam
28 2016-09-11 22:00:37 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-11 22:14:00)
przesłaniem forum jest dyskusja na wszystkie tematy...to nie facebook który cenzuruje wypowiedzi w imię multi kulti..i powinniśmy się z tego cieszyć..więc po prostu nie napadaj na kogoś kto wspomina o muzułmanach lub ma inne zdanie niż /ty bo pisklakami nie jesteśmy..każdy ma jakieś doświadczenia w temacie. Pozdrawiam
Pięknie odwracasz kota ogonem. Brawo.
Nie zamierzasz ignorować - no jasne, lepiej się wykłócać. Po prostu to lubisz i tyle. Mnie to osobiście nie kręci, sorry.
Ja nigdzie nie napisałam, że popieram multi kulti, brzydzi mnie wrzucanie wszystkich ludzi do jednego wora, robienie ze wszystkich muzułmanów terrorystów, a wynoszenie pod niebiosa rodaków, nawet, jeśli z góry wiadomo, że mają swoje za uszami. Już o tym rozmawiałyśmy w innych wątkach i do porozumienia nie doszłyśmy. W odróżnieniu od Ciebie zdanie wyrobiłam sobie osobiście na podstawie wielu długoletnich znajomosci z muzułmanami, Ty sama przyznałaś, że żadnego nie znasz - o czym tu dyskutować. Z góry spisałaś na straty tych ludzi, którzy w większości niczym się od nas nie różnią oprócz wiary i kultury z racji mieszkania na innych kontynentach, i w innych warunkach.
Wracając do tematu, napiszę jeszcze raz - w każdej nacji są jakieś patologiczne przypadki. Można być świnią, chamem, pijakiem i terrorystą bez względu na to, gdzie się urodził i jakiego jest wyznania. Jak ktoś coś przeskrobał, to musi karę ponieść, logiczne.
Anglicy nigdy Polaków nie lubili, to się nie dzieje od wczoraj. Przyjeżdzają, zabierają pracę i socjal, zupełnie jak emigranci u nas. To jest to samo. Może tylko się nie wysadzają w imię religii tak, jak niektórzy porypani islamiści ekstremiści. Byłam świadkiem wielu niefajnych zachowań, przypadki kradzieży, napaści. No zdarza się, patologia się zdarza wszędzie. Osobiście nie jest mi żal ludzi, którzy sami swoim zachowaniem ściagają na siebie kłopoty.
----
Na sam koniec - naprawdę nie chcę w każdym temacie rozmawiać o tym samym. I dlatego zareagowałam na wzmiankę o muzułmanach w wątku o Polakach, bo po prostu wnerwia mnie już obwinianie jednej grupy wyznaniowej za całe zło tego świata. "Anglicy gnębią Polaków, bo muzułmanów nie mogą". No błagam.
Ja też nigdzie nie napisałam, że popierasz multi kulti , napisałam to ogólnie i wcale nie wychwalam pod niebiosa naszych rodaków...wskaż gdzie to robię?
Prawda , że Anglicy nigdy Polaków nie lubili ale Polacy oprócz tych na zasiłkach harują również za Anglików którym nie chce się łopaty wziąć do ręki...
Ty znasz muzułmanów wielu ja znam jednego i jest spoko...ale wiele rzeczy zaobserwowałam będąc w UK i w Niemczech..mam znajomych którzy również znają osobiście muzułmanów...więc również w temacie jestem obyta..a , że masz to szczęście znać TYLKO tych cool no to gratulacje...natomiast nie wszyscy to terroryści ale faktem jest że nie chcą się asymilować co stwarza zagrożenie dla całej Europy....
i nie rozumiem Anglików czemu napadają na Polaków..szczerze....bo jak Polaków nierobów jest tam pełno tak muzułmanów na zasiłkach jeszzce więcej...moim zdaniem ktoś tym steruje..bo ostatnio częstotliwość napadów na Polaków się zwiększyła łącznie z dniem dzisiejszym
30 2016-09-11 22:20:36 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-11 22:29:07)
Och, przestań. Po co Polacy jeżdżą za granicę? Do Niemiec, Francji, Anglii, Belgii, jak nie za kasą? Nie biorą tam zasiłków na dzieci? Nie załatwiają sobie tak, by mieć wygodniej? Czym to się różni od migrujących muzułmanów? To jest to samo. Tylko muzułmanie jakoś nie jęczą, ze Polacy w Anglii sobie budżet reperują.
W dzisiejszych czasach KAŻDY orze jak może, każdy próbuje mieć jak najwiecej kasy, jak się należy, to bierze. Dlaczego jedni mogą to robić bezproblemowo, a drugich się z tego powodu dyskryminuje?
P.S Piszesz, że Polacy harują na Anglików - a to przypadkiem Anglicy nie harują na zasiłki dla Polaków? To jest jedno i to samo! Ktoś musi zapieprzać, żeby ktoś inny mógł siedzieć na garnuszku państwa.
Jeszcze chciałam coś dopisać a propos walki z terroryzmem. Miałam okazję się przejechać francuskim TGV, a nie miałam miejsca na bagaż - luki bagażowe były pozaklejane taśmą ze "względów bezpieczeństwa". Tak Francuzi walczą z terroryzmem. I jeszcze te śmieszne prawo zabraniające kobietom kapania sie w tunice, legginsach i chustce na głowie. Na pewno to powstrzyma złych terrorystów. ISIS już robi w majtki ze strachu...
Odnośnie walki z terroryzmem to Francja Anglia i Niemcy oraz Szwecja polegli na łopatki...
We Francji np. w Calais policja moze używać tylko pałek..nawet gazu łzawiącego nie może żeby uchodźcom krzywdy nie zrobić..oni o tym wiedzą więc agresywnie policjantów i kierowców atakują..może widziałaś w nocy jak kłody rzucają na ulicę?a co najlepsze..jak tacy wbiją się na przyczepę miałabyś odwagę wyjść sama(bo kierowca jest przeważnie sam)i ich wyrzucić??pobili by Ciebie...i wiadomo co jeszcze mogliby zrobić...więc ten kierowca świadomy że ma pasażerów jedzie dalej..aż do odprawy..a tam zonk..policja robi przeszukanie i wlepia mandat za przemyt uchodźców i mają w d..że oni sie tam na siłę wkradli...choć doskonale o tym wiedzą.
Francja to państwo świeckie w którym symbole religijne nie są mile widziane..a burkini takim symbolem jest...dla mnie radykalny wręcz...jest to symbol islamu radykalnego ..strój narzucony kobietom...współczuję im nawet...
Natomiast burka to już w ogóle masakra ..a w moich oczach sieje grozę...
A wracając do tematu
Oczywiście , że Polacy jadą po kasę, jak większość..nie liczni chyba jadą bo podoba im się krajobraz Angli..
pobierają zasiłki, piją, często prowokują..ALE
tak jak wspomniałaś Anglicy nienawidzą Polaków...więc prawdą jest iż te pobicia są na tle narodowościowym..
ale 30 chłopa na dwóch??cwani są w grupce ale na solo już by w gacie robili...
Polacy są dyskryminowani w Uk i w Niemczech..dzieci w szkole są gorzej traktowane niż np. Afgańskie(nawet niemieckie dzieci)
a co najważniejsze jeśli o zasiłki chodzi Polacy teraz np w Uk muszą przechodzić specjalne testy czy są gotowi do podjęcia pracy itp. aby otrzymywac zasiłek...a osoby z Pakistanu, Indii czy Afryki nie muszą przechodzić żadnych testów.
O czym to świadczy?
Jest osobny temat w sprawie burkini, zresztą moje zdanie znasz.
O muzulmanach w tym temacie jak najbardziej mozna wspomniec bo na co dzien tutaj wszystkim do glowy wciskaja ze na nich zlego slowa nie mozna powiedziec bo jak to ktos ujal rasizm jest gorszy od kradziezy i przemocy domowej razem wzietych. Ale to Polakom sie na ulicach obrywa a nie muzulmanom bo na nas mozna sie za wsio wyzywac. Polacy klna tak samo jak Anglicy. Ani mniej ani wiecej. Pijemy podobnie, moze i nawet mniej..?
Ale jestesmy zaradni i czesto nam sie udaje osiagnac calkiem niezly poziom w porownaniu do Brytyjczyka. To kole w oczy wiec jakos sobie to rozwydrzone spoleczenstwo probuje radzic np katujac na ulicach. Coz, jak nie mozna byc sprytniejszym to zawsze mozna zwolac 20 kolegow i bohatersko pobic dwojke facetow w srednim wieku
Przede wszystkim należy wziąć pod uwagę, że przestępczośc w różnych regionach UK jest różna. I w pewnych miejscach KAŻDY może być zaatakowany bez względu na to kim jest.
W Polsce też są takie miejsca, są na całym świecie.
Dlatego ja lubię mieszkać w moim mieście, bo tu mogę spokojnie przejść o północy całe miasto i nikt mi nic nie zrobi. A polaków tu.... lubią
Zasada jest taka - do UK każdy przyjechał z własnego WYBORU. Sami wybieramy otoczenie, w którym mieszkamy i jeżeli ktoś mieszka w miejscu, gdzie nienawidzą polaków, to tylko dlatego, że CHCE w takim miejscu mieszkać... lub nie potrafi znaleźć lepszego
Problem jest taki ze miejsca gdzie dotychczas lubiono Polaków zmieniły swoje podejście. W Leeds sie nie słyszało o jakichś pobiciach a po Brexicie Brytyjczycy zaczęli sie zachowywać jak spuszczone ze sznura zwierzęta. Nie da sie przewidzieć ze 10 lat pózniej będzie człowiek musiał kanałami chodzić, Brexitu tez sie raczej niewielu spodziewało a gdzieś trzeba było sie w końcu osiedlić...
36 2016-09-14 00:20:44 Ostatnio edytowany przez authority (2016-09-14 00:51:34)
Facebook to prywatna firma i mogą robić co chcą. Na szczęście nie ty o tym decydujesz Gadanie przeciw multi kulti na fejsie jest przecież jest na to paragraf więc w zgłoszeniu jest opcja szerzenie nienawiści na tle rasowym. Zgłaszam i baj baj stronko
Co do muzułmanów to mówicie o odpowiedzialności zbiorowej bo rozumiem iż uważacie iż terrorystów poszczają wolno. Jeśli 800 na 1000 zachowuje się po chamsku halo coś tu jest nie tak. Tak samo u nas się traktuje cyganów nie zaprzeczajcie Wrocław, Zielona góra, Kielce, Rzeszów, Białystok, Kraków, Katowice wszędzie gdzie byłem z byle powodu cyganie (Romowie) byli atakowani. A statystyki angielskie na temat Polaków co jest niezwykle ciekawe pokrywają się z naszymi co do cyganów. Innymi słowy jesteśmy dla Anglików tym czym dla nas są cyganie czyli pasożytami. Zaprzeczając temu musisz jednocześnie zaprzeczyć co do przeciętnego Roma by nie być hipokryta no chyba iż chcesz nim być
Co do brexitu pewnie wielu przeciwników UE zrobiło się głupio przecież tego można było się spodziewać bo wyjściu z UE dla mnie więc to nie było absolutnie żadnym zaskoczeniem ba czekałem tylko na pierwsze ataki. Mój znajomy jeszcze z liceum zawsze chwalił się iż jest tez obywatelem angielskim ale nie chce UE a teraz nawet się nie odzywa To co teraz nam forsuje nasz rząd spowoduje iż dowolne państwo będzie mogło zastosować dowolne obostrzenia oczywiście my na tym najmniej stracimy bo my Bogaci nie wyjeżdżamy tylko do nasz przyjeżdżają...
Nie będzie dwóch prędkości bo przecież euro nie istnieje.. Co to za ludzie nami rządzą. Chcą Europy narodów "zjednoczoną" AŻ w części kwestii gospodarczej czyli konfederacji. A znając naszą dość nieciekawą historię takie układy kończyły się szczególnie dla nas jak i Oczywiście wielu wielu innych państw tragicznie. Ale przecież nas sadomasochizm będzie wręcz będą wręcz uniesiony kiedy znów nas zdradzą w tych niestabilnych umowach zupełnie jak toksyczny układ małżeński. na moje oko będą Europy aż 3 prędkości. Najlepsi number one tzw stara unia państwa strefy euro twarde jądro ścisły układ który jest na rękę tym państwom i z którego te państwa same nigdy nie zrezygnują. Number two aspirujący do tej grupy obecnie nie my. Number Three układ para-europejski(rozbieżne cele polityczne) skupiony wokół tzw grupy wyszehradzkiej z której prawdopodobnie uciekną jeszcze Czechy gdy uznają za słuszne i nadarzy się moment do wykręcenia się a zrobią to prawdopodobnie dość szybko. Państwa te będą na szarym końcu funduszy a za jakiś czas prawdopodobnie zostaną wykopane z UE i skończą jako nowe republiki Rosji a ostatecznie jako kolonie Chin. Ponadto skoczy tak także nasze nowe twarde jądro czyli Rosja.
To jest cała prawda, co piszesz. Możemy szmacić cyganów, romów, ale jak ktoś nas zeszmaci to olaboga, ból tyłka jak stąd do Gdańska.
A statystyki angielskie na temat Polaków co jest niezwykle ciekawe pokrywają się z naszymi co do cyganów. Innymi słowy jesteśmy dla Anglików tym czym dla nas są cyganie czyli pasożytami. Zaprzeczając temu musisz jednocześnie zaprzeczyć co do przeciętnego Roma by nie być hipokryta no chyba iż chcesz nim być
.
Czy mogę poprosić o jakiegoś linka do tych statystyk?
Właśnie authority przytaczasz jakieś statystyki ale poprzyj je czymś:)
Swoją drogą jeśli chodzi o cyganów jak sama nazwa wskazuje cyganią, kradną na potęgę..nawet mojej mamie ze sklepu ukradli Towar...a jadąc przez Maszkowice( może ktoś kojarzy ta miejscowość w małopolsce)rzucali nam petardy pod samochód...ludzie się ich tam boją...zamykają domy na klucz, cyganie żyją z zasiłków większych niż Polacy......terrorystami nie są..nie wysadzają ludzi ale są rozbójnikami i są kompletnie ponad prawem...bo jak oskarżysz to jesteś rasistą!to samo z muzułmanami..jak oskarżysz to jesteś rasistą.
"Facebook to prywatna firma i mogą robić co chcą. Na szczęście nie ty o tym decydujesz"
dlatego nie mam konta na fb:)mam numery telefonów do osób z którymi chcę mieć kontakt i na odwrót:)
Co do terrorystów...muzułmanie to nie tylko terroryści...tylko jakaś grupa która morduje ileś osób naraz...muzułmanów wsadza się do jednego wora z prostej przyczyny...ponieważ większosć (zwłaszcza)młodych nawołuje do mordów , do nawracania innowierców, są agresywni i gwałcą..to nie są terroryści bo może nie mają materiałów lub odwagi wysadzać ludzi i siebie przy okazji..ale robią inne potworne rzeczy...a przepraszam..w Uk za nawoływanie do nienawiści chyba jest karalne??powinni całe to zbiorowisko protestujące na ulicach(muzułmanów nawołujących do wprowadzenia szariatu) zamknąć...ale czemu tego nie robią???bo nie mają zwyczajnie JAJ...drugi problem jest taki...że wsadzą jednego i drugiego do paki..a oni właśnie w więzieniu się radykalizują...wiec to tez nie jest dobra opcja..moim zdaniem jedną słuszną decyzją byłoby odsyłanie ich tam skąd przyszli.
Anglicy uważają Polaków za gorszy sort..tak jak hitler żydów i Polaków za podludzi....
Polacy oprócz zasiłków również w większosci PRACUJĄ. Poczytaj sobie trochę wypowiedzi Brytyjskich pracodawców ..chcą Polaków w pracy..ale lepiej traktować ich nie mają ochoty.ale to my Polacy się tak dajemy niestety..i bić się tez dajemy...szkoda tylko że jak ktoś zauważył...zgraja nastolatków napada na jednego-dwóch a nie na zgraję Polaków...bo nie wiem co by z tych brytyjczyków zostało..oni o tym wiedzą wiec cwani są w grupie...
Co do brexitu masz rację....Polska na tym ucierpi..i wszyscy z resztą..prawdą jest że Niemcy chcą być potęgą...choć niedługo zamiast rodowitych niemców będzie mix niemiecki...
Anglicy uważają Polaków za gorszy sort..tak jak hitler żydów i Polaków za podludzi....
Ojej, smutne.A jak Polacy uważają za gorszy sort Cyganów, Romów i muzułmanów, to jest ok?
oczywiście, że nie jest. tylko że......muzułmanie są niebezpieczni i w większości się NIE ASYMILUJĄ, Cyganie kradną, biją i nie pracują, a Polacy również za granicą żyją z zasiłków ale nie tylko bo PRACUJĄ... I NIE SĄ NIEBEZPIECZNI...
Bo jasne, bo Polacy się asymilują...
nie uczą się języków, żyją w gettach, które sami tworzą, nie znają nawet kraju, w którym są - najczęściej, bo nie wszyscy, ale tych pozostałych jest naprawdę mało.
ja np. nie rozumiem jak po kilkuletnim pobycie w danym kraju można nie znać języka...
nie mówiąc już o przestępstwach popełnianych przez Polaków poza granicami naszego kraju - są też gwałty i morderstwa.
Na Islandii policja zaczęła nosić broń właśnie po tym, jak sprowadzili się tam Polacy i skoczyła przestępczość - wcześniej noszenie broni nie było potrzebne.
Islandczycy nie chcę już nawet za bardzo wynajmować mieszkań Polakom. Kredyty dają tylko na rzeczy, których nie można wywieść (czyli mieszkanie).
Ogólnie Polacy robią tzw. siarę swojemu krajowi i rodakom, którzy zostali w kraju.
"nie uczą się języków, żyją w gettach, które sami tworzą, nie znają nawet kraju, w którym są "
o jakim kraju/regionie piszesz??
Bo jasne, bo Polacy się asymilują...
nie uczą się języków, żyją w gettach, które sami tworzą, nie znają nawet kraju, w którym są - najczęściej, bo nie wszyscy, ale tych pozostałych jest naprawdę mało.
Wiesz z autopsji? Bo wszyscy Polacy ktorych ja znam mowia po angielsku, wiedza gdzie mieszkaja i asymiluja sie calkiem dobrze wiec ja osobiscie nie wiem w jaki sposob do powyzszych wnioskow doszlas.
ja np. nie rozumiem jak po kilkuletnim pobycie w danym kraju można nie znać języka...
nie mówiąc już o przestępstwach popełnianych przez Polaków poza granicami naszego kraju - są też gwałty i morderstwa.
Anglicy tez sie nawzajem gwalca i morduja. Inne nacje tez maja tego typu problemy taka jest ludzka, nie polska natura.
Na Islandii policja zaczęła nosić broń właśnie po tym, jak sprowadzili się tam Polacy i skoczyła przestępczość - wcześniej noszenie broni nie było potrzebne.
Islandczycy nie chcę już nawet za bardzo wynajmować mieszkań Polakom. Kredyty dają tylko na rzeczy, których nie można wywieść (czyli mieszkanie).Ogólnie Polacy robią tzw. siarę swojemu krajowi i rodakom, którzy zostali w kraju.
Czyli na przykladzie jednego panstwa wiemy juz wszystko i dokladnie o calosci emigracji. W sumie nic nowego, od rodakow pozostalych w kraju zawsze jadem zionelo w kierunku Polakow na emigracji. Ale jedno chcialam zauwazyc..nie emigranci robia Polsce siare. Rzad polski sam sie o to stara i poki co niezle mu idzie. Wkladu emigrantow nie potrzeba. My bysmy nigdy nie odwalili tego co sie obecnie w Pl dzieje ubaw po pachy zapewniacie nie tylko polskim emigrantom ale tez wiekszosci Europy Jeszcze tego nie rozumiecie ale to przyjdzie z czasem.
Cyngli, opanuj sie. Cyganie, popularnie zwani w UK gypsies sa zupelnie oddzielna kategoria. Zajmuja place zabaw, rozbijaja obozy w parkach i na boiskach szkolnych, blokuja parkingi. Nie placa za nic, niszcza i zanieczyszczaja srodowisko. Ustawi sie taki tabor w centrum miasta, zajmie caly parking, smieci na potege, kradnie co wpadnie w reke, halasuje. Trzeba ich eksmitowac, grube tysiace kosztuje posprzatanie po nich, jeszcze wiecej pieniedzy wydaje sie na uzupelnienie metalowych plotkow czy zjezdzalni na placach zabaw. Policja nic nie moze poradzic bo zaden z nich nie ma stalego adresu. Nam dwa razy zajeli parking firmowy. Ani samochodu nie postawisz spokojnie ani nic. Musielismy przeniesc sie do innej siedziby bo sie nie dalo. Ludzie mieli pieluchy na maskach aut pozostawiane, psie, ludzkie i konskie odchody... Sama slodycz.
Polskich gypsy jeszcze tutaj nie widzialam. Poki co nie stwarzamy zagrozenia dla calych miasteczek i wiosek, nie zostawiamy po sobie wiekszego bajzlu i chaosu. Z cyganami jest problem z powodow ktore wyzej wymienilam. Z Polakami nie.
Zarzucaja polskim emigrantom w UK ze zabieramy im prace- powiedzialabym ze to powod do dumy a nie wstydu. Szpitale przyjmuja duza liczbe dzieci urodzonych polskim emigrantom- skandal i rzecz godna krytyki. Szkoly sa oblegane i nie maja miejsca? Polakom zalezy na edukacji dzieci- znowu rzecz straszliwa i niezrozumiala. Jak uslysze angielska opinie publiczna gloszaca ze Cyganie odbieraja prace Anglikom, przyczyniaja sie do rozwoju gospodarki, sa pracowici i sumienni to szybciutko zmienie myslenie. Poki takich rewelacji nie opublikowano poty ja pozostane przy opini ze jednak jest roznica miedzy nami a cyganami.
Muzulmanie to jest jeszcze inna kwestia.
A ja jak usłyszę, że muzułmanie odbierają pracę Anglikom to może zmienię zdanie troszkę o nich jako nierobach.
Tam gdzie ja pracowałam żaden Anglik nie chciał pracować bo za niska stawka...a praca wcale nie była ciężka:)a muzułmanin pracował JEDEN a ilu ich tam było..właściwie to pracowałam w największej fabryce w tej miejscowości...ponad 700 osób zatrudniała..byłam na różnych stanowiskach i widziałam tylko JEDNEGO muzułmanina!
W dodatku wyszło teraz na jaw że Ci muzułmanie uciekający przed prześladowaniami i wojną brali sobie w Niemczech urlopy i wyjeźdżali gdzie??a właśnie do krajów z których przybyli..po co??na wakacje:)
jeszcze jakby pojechali po swoje rodziny..to co innego...
46 2016-09-14 18:16:15 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-14 18:19:40)
oczywiście, że nie jest. tylko że......muzułmanie są niebezpieczni i w większości się NIE ASYMILUJĄ, Cyganie kradną, biją i nie pracują, a Polacy również za granicą żyją z zasiłków ale nie tylko bo PRACUJĄ... I NIE SĄ NIEBEZPIECZNI...
Taaaak, Polacy nie kradną, nie oszukują, nie gwałcą... weź dziewczyno wyjdź z tej utopii, w której żyjesz, bo to się śmieszne robi.
Jaguar, sam(a) się opanuj.
Żądam sprawiedliwości i tyle - koleżanka beniaban pokazuje tutaj ewidentny rasizm i nie zamierzam tego tolerować. Wszyscy be, tylko Polacy święci, świętych Polaków nie wolno obrażać, a na innych można pluć, bo są gorsi. Dlaczego? Bo nie są Polakami. Obrzydliwa hipokryzja.
beniaban napisał/a:oczywiście, że nie jest. tylko że......muzułmanie są niebezpieczni i w większości się NIE ASYMILUJĄ, Cyganie kradną, biją i nie pracują, a Polacy również za granicą żyją z zasiłków ale nie tylko bo PRACUJĄ... I NIE SĄ NIEBEZPIECZNI...
Taaaak, Polacy nie kradną, nie oszukują, nie gwałcą... weź dziewczyno wyjdź z tej utopii, w której żyjesz, bo to się śmieszne robi.
Jaguar, sam(a) się opanuj.
Żądam sprawiedliwości i tyle - koleżanka beniaban pokazuje tutaj ewidentny rasizm i nie zamierzam tego tolerować. Wszyscy be, tylko Polacy święci, świętych Polaków nie wolno obrażać, a na innych można pluć, bo są gorsi. Dlaczego? Bo nie są Polakami. Obrzydliwa hipokryzja.
Cyngli nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie wiec najprawdopodobniej spedzisz zycie ciagle rozczarowana.
Zreszta nie odnioslam sie do waszej malej przepychanki tylko do faktow jakie zaobserwowalam. Cyganie powoduja chaos i balagan gdzie sie nie pojawia. Polakom sie to rzadko zdarza.
Ile razy slyszalas o zorganizowanych manifestacjach ktore zakonczyly sie powszechnym paleniem dobytku i bijatyka z udzialem Polakow w UK? Pewnie ani razu. Mam przypomniec o zamieszkach sprzed kilku lat, kiedy to w Londynie i kilku innych wiekszych miastach UK, doszlo do wybuchow przemocy? Udzial brali sami Anglicy. Jak to sie mowi born and bred. Polakow tam nie bylo, a jesli juz to w charakterze ofiar. Zdjecia Polki skaczacej z okna podpalonego budynku pamietasz?
Mam przypomniec o ciaglych manifestacjach muzulmanskich w Londynie i nawolywan do wprowadzenia prawa szariatu, powszechnemu zakazowi spozywania alkoholu i nawolywania do noszenia dzihabow czy innych firanek? O aferze z wykorzystywanymi seksualnie bialymi dziewczynkami w Rottherham wiesz? Sprawcami nie byli Polacy a wlasnie w wiekszosci muzulmanie. Do spolki z kilkoma Anglikami w srednim wieku... To nie sa moje ustalenia tylko policji.
Na miejscu wladz i obywateli UK o takie rzeczy bym sie powaznie martwila a nie o to ze Polacy rodza tu dzieci, placa podatki, zakladaja firmy.
Wskaz mi prosze link do strony/informacji/zdjec gdzie Polacy w UK zorganizowali marsz czy manifestacje ktora zakonczyla sie powszechnym zniszczeniem mienia?
Motocyklisci zorganizowali raz przejazd protestacyjny w UK ale obylo sie bez przemocy. Generalnie nie protestujemy masowo, nie nawolujemy do zmian w kraju gospodarza i nie zabijamy na wielka skale niewinnych ludzi wstawiajac z tego filmy na you tube.
Polacy moze i nie sa swieci ale napewno nie zasluguja na taka skale przemocy i nienawisci jakiej ostatnio doswiadczaja. Przemocy ktora wynika glownie z zazdrosci i nadmiaru wolnego czasu osob napastujacych.
48 2016-09-14 18:50:17 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-14 18:53:20)
W UK nie, ale w Polsce często i zachowują się jak bydło.
NIKT z normalnych i ceniących spokój obywateli nie zasługuje na śmierć, przemoc, brak szacunku i plucie jadem, bez względu na narodowość, orientację i wyznanie.
Patologie i bandytów pomijam.
Wolność Tomku w swoim domku. Każdy u siebie może sie zachowywać jak chce.
My tu dyskutujemy o problemach Polaków w UK. I ja o tym mowię. Uważam ze będąc w gościach (na emigracji w jakimkolwiek kraju) Polacy zachowują sie w miarę poprawnie.
Nie mogę tego samego powiedzieć o Cyganach czy muzułmanach.
W sumie obie mówimy o tym samym. Ty zadasz sprawiedliwości mówiąc ze skoro można jeździć po muzułmanach to można i po Polakach. A ja mowię ze skoro nie można jeździć po muzułmanach to i nie można po Polakach.
50 2016-09-14 20:18:03 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-14 20:19:41)
Sęk w tym, że staram się być obiektywna.
To, że jest się u siebie też nie oznacza, że można robić n'importe quoi .
Złe i patologiczne zachowania należy tępić i nie wolno generalizować.
Jestem ewidentnie za tym, by nie jeździć po ludziach, jeśli nikomu nie robią krzywdy, nieważne, jakiego są wyznania, narodowości, orientacji, etc.
Cyngil nie oskarżaj mnie o rasizm...nie przeszkadzają mi inne nacje pod warunkiem, że zachowują się tak jak trzeba i szanują moją kulturę, religię i nie czuję się przez nich zagrożona.
"Taaaak, Polacy nie kradną, nie oszukują, nie gwałcą... weź dziewczyno wyjdź z tej utopii, w której żyjesz, bo to się śmieszne robi."
Nie dodawaj sobie do moich wypowiedzi...mówimy o Plakach na emigracji a nie w Polsce...i tak jak napisała Jaguar Polacy zachowują się poprawnie, nie wywołują zamieszek itp i nie zasłużyli sobie na takie traktowanie...
"W UK nie, ale w Polsce często i zachowują się jak bydło.
NIKT z normalnych i ceniących spokój obywateli nie zasługuje na śmierć, przemoc, brak szacunku i plucie jadem, bez względu na narodowość, orientację i wyznanie.
Patologie i bandytów pomijam."
i tu się zgadzam w stu %
tylko poczytaj statystyki gwałtów , kradzieży, zamieszek itp za granicą dokonywanych przez muzułmanów...porównaj do tych dotyczących Polaków
choć ze względu na poprawność polityczną mało jest stron gdzie uzyskasz rzetelne informacje bo te prawdziwe są skrzętnie ukrywane niestety
52 2016-09-14 21:23:47 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-14 21:24:49)
Polacy popełniają również przestępstwa za granicą.
Co do rasizmu, sama sobie taką łatkę wystawiasz swoimi niektórymi postami.
Polacy popełniają również przestępstwa za granicą.
i.
Zgadza sie. Ale nie zaklocamy porządku publicznego na wielka skale. Różnica jest taka ze my popełniamy drobne i nie drobne przestępstwa a właśnie muzułmanie nie dość ze obetną ci głowę w Londynie w biały dzień to jeszcze islamscy ekstremiści wysadza ci metro. Różnica to jakieś 100-200 osób rannych bądź zabitych...
O takich wybrykach ze strony naszych rodaków jeszcze nie słyszałam.
54 2016-09-14 22:01:08 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-14 22:04:30)
Cyngli napisał/a:Polacy popełniają również przestępstwa za granicą.
i.Zgadza sie. Ale nie zaklocamy porządku publicznego na wielka skale. Różnica jest taka ze my popełniamy drobne i nie drobne przestępstwa a właśnie muzułmanie nie dość ze obetną ci głowę w Londynie w biały dzień to jeszcze islamscy ekstremiści wysadza ci metro. Różnica to jakieś 100-200 osób rannych bądź zabitych...
O takich wybrykach ze strony naszych rodaków jeszcze nie słyszałam.
Ja też nie, ale to nie znaczy, że możemy umniejszać przewinienia rodaków, bo ktoś tam zachowuje się gorzej. Tak rozumują dzieci na poziomie szkoły podstawowej, a my jesteśmy dorośli.
P.S Nikt Ci nie obetnie głowy w biały dzień w Londynie, a już na pewno nie zwykły człowiek żyjący sobie spokojnie. Terroryści to mniejszość. Na szczęście.
Ja też nie, ale to nie znaczy, że możemy umniejszać przewinienia rodaków, bo ktoś tam zachowuje się gorzej. Tak rozumują dzieci na poziomie szkoły podstawowej, a my jesteśmy dorośli.
A nie widzisz różnicy miedzy zabiciem jednego człowieka a zabiciem kilku setek niewinnych obywateli w kraju gościnnym? Bo ja widzę i póki polscy emigranci takich rzeczy nie wyprawiaja to jednak będę uważać ze nasze przewinienia sa ciut mniejsze.
P.S Nikt Ci nie obetnie głowy w biały dzień w Londynie, a już na pewno nie zwykły człowiek żyjący sobie spokojnie. Terroryści to mniejszość. Na szczęście.
Przypadek Lee Rigby zabitego na ulicy Londynu w biały dzień. Zdarzenie z 2013 roku z maja... Szedł sobie dokądś i go przejechano a potem zadzgano nożami i próbowali obciąć mu głowę. Napastnicy nie byli Polakami.
56 2016-09-15 08:05:14 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-15 08:08:57)
Cyngli napisał/a:Ja też nie, ale to nie znaczy, że możemy umniejszać przewinienia rodaków, bo ktoś tam zachowuje się gorzej. Tak rozumują dzieci na poziomie szkoły podstawowej, a my jesteśmy dorośli.
A nie widzisz różnicy miedzy zabiciem jednego człowieka a zabiciem kilku setek niewinnych obywateli w kraju gościnnym? Bo ja widzę i póki polscy emigranci takich rzeczy nie wyprawiaja to jednak będę uważać ze nasze przewinienia sa ciut mniejsze.
Cyngli napisał/a:P.S Nikt Ci nie obetnie głowy w biały dzień w Londynie, a już na pewno nie zwykły człowiek żyjący sobie spokojnie. Terroryści to mniejszość. Na szczęście.
Przypadek Lee Rigby zabitego na ulicy Londynu w biały dzień. Zdarzenie z 2013 roku z maja... Szedł sobie dokądś i go przejechano a potem zadzgano nożami i próbowali obciąć mu głowę. Napastnicy nie byli Polakami.
Dla mnie śmierć to śmierć, każda jest tak samo trudna i straszna.
To jedyny taki przypadek w Londynie? Straszne, ale co zrobisz.
Jak każde morderstwo, bulwersuje i wzbudza niepokój.
Jaguar napisał/a:Cyngli napisał/a:Ja też nie, ale to nie znaczy, że możemy umniejszać przewinienia rodaków, bo ktoś tam zachowuje się gorzej. Tak rozumują dzieci na poziomie szkoły podstawowej, a my jesteśmy dorośli.
Cyngli napisał/a:P.S Nikt Ci nie obetnie głowy w biały dzień w Londynie, a już na pewno nie zwykły człowiek żyjący sobie spokojnie. Terroryści to mniejszość. Na szczęście.
Dla mnie śmierć to śmierć, każda jest tak samo trudna i straszna.
To jedyny taki przypadek w Londynie? Straszne, ale co zrobisz.
Jak każde morderstwo, bulwersuje i wzbudza niepokój.
Jedna ofiara v 137 ofiar. Nie umiem porównać pojedynczego morderstwa do masakry. Każda smierć jest straszna. Straszniejsza jest smierc 150 obywateli
niż pojedynczej osoby.
Nie, to nie jedyny taki przypadek w Londynie. Ależ nie skupiajmy sie tylko na Londynie. W końcu jesteśmy obywatelami świata. Wyjdźmy wiec do Europy. Zamachy w Paryżu chociażby. Polacy byli raczej ofiarami niż sprawcami. Callais i to co sie tam dzieje. Ataki na kierowców rożnych narodowości i niszczenie ciężarówek. Seksualnie agresywne zachowania w stosunku do kobiet w Kolonii. Jak jeszcze ci mało przykładów to można wyliczać jeszcze długo...
Próbuje powiedzieć ze to nie my wywołujemy chaos publiczny, zabijamy na masowa skale i nienawidzimy wszystkiego. To raczej muzułmanie sie obecnie kotłują jak wściekłe psy.
Ale to my jesteśmy bici na ulicach UK i to, przynajmniej tam, my jesteśmy obwiniani za wszystko co złe.
Info z ostatniej chwili...znaleziono ciało kolejnego Polaka w Leeds. Zmasakrowane i porzucone w parku... Zeby było śmieszniej to on nawet w UK nie mieszkał, przyjechał do kolegi w odwiedziny
58 2016-09-15 11:40:32 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-15 11:42:34)
Temat zbacza coraz BARDZIEJ. NIGDZIE nie napisałam, że Polacy to terroryści.
Za to twierdzę, że wśród nich są również bandyci i przestępcy.
Polacy nie są tolerancyjni, baaardzo dużo z nich pała nienawiścią. Do homoseksualistów, Cyganów, muzułmanów, PiS-u, a niektórzy nawet do każdego, kto się odważy inaczej myśleć.
Temat zbacza coraz BARDZIEJ. NIGDZIE nie napisałam, że Polacy to terroryści.
Za to twierdzę, że wśród nich są również bandyci i przestępcy.Polacy nie są tolerancyjni, baaardzo dużo z nich pała nienawiścią. Do homoseksualistów, Cyganów, muzułmanów, PiS-u, a niektórzy nawet do każdego, kto się odważy inaczej myśleć.
Nie zbacza. Nadal twierdze ze mamy w UK klopoty za niewinnosc, bija nas na ulicach i generalnie nienawidza z powodu wlasnej niezaradnosci. Pytam dlaczego tylko nas a inne mniejszosci i grupy spoleczne moga sie zachowywac niczym dzikie...zombie (porownanie do zwierzat byloby uwlaczajace...dla zwierzat..)?
Tak samo muzulmanie palaja nienawiscia do wielu innych osob. Homoseksualistow, Cyganow, bialych, czarnych, wszystkiego co europejskie.
Po raz kolejny powtorze...Polacy nawet jesli palaja nienawiscia to nie wysadzaja budynkow, nie wjezdzaja w bezbronne tlumy ciezarowkami i nie morduja w bialy dzien poslow do samorzadow lokalnych. Zwisa mi to kogo nienawidza i kogo szkaluja Polacy jesli nie ma za tym zadnej faktycznej przemocy. Co mnie obchodzi cudze szczekanie? Ale jesli szczekanie polaczone jest z gryzieniem to mnie juz to obchodzi. I nie widze powodu dla ktorego mam sie zgadzac na przemoc w stosunku do mnie dla idei.
Chyba nie za dobrze przedstawiam to, o co mi chodzi, choć staram się.
Jestem ogólnie pacyfistką, może dlatego, że w dzieciństwie bardzo obrywałam i za dużo się napatrzyłam na przemoc. Nie lubię też spychologii, obwiniania jednej nacji o zło całego świata, bo ileś tam jednostek popełnia przestępstwo, niestety ma to miejsce w przypadku muzułmanów i ostatnio, w przypadku Polaków.
Polaków żal mi mniej - bo sami uwielbiają dyskryminować, do marudzenia i oceniania zawsze pierwsi. Nie wszyscy, oczywiście.
Polaków żal mi mniej - bo sami uwielbiają dyskryminować, do marudzenia i oceniania zawsze pierwsi. Nie wszyscy, oczywiście.
A mnie mniej zal muzulmanow. Z tych samych powodow...
Tylko tyle.
"Polaków żal mi mniej - bo sami uwielbiają dyskryminować, do marudzenia i oceniania zawsze pierwsi.""
Polaków żal Ci mniej?przecież to Twoi rodacy...bardziej Ci żal kogo?muzułmanów?cyganów?
przecież oni najbardziej dyskryminują wszystkich wierzących inaczej..a kobiety to dla nich tylko przedmioty do zaspokajania potrzeb seksualnych i rodzenia dzieci...i większość muzułmanów ma takie podejście..
63 2016-09-16 03:02:35 Ostatnio edytowany przez authority (2016-09-16 03:03:35)
Cyngli napisał/a:
A mnie mniej zal muzulmanow. Z tych samych powodow...
Tylko tyle.
Zachowania terrorystów są widowiskowe ale popatrz na ilu muzułmanów ilu zabija. Większość to najnormalniejsi ludzie. Poza tym na islam przechodzi wielu białych. To są celowe działania. Pamiętacie pierwszą masakrę kilka przecznic dalej znaleziono akurat dowód osobisty imigranta. Oni chcą byśmy nienawidzili imigrantów ponieważ to ich wrogowie.
beniaban ja też się nie identyfikuję z rodakiem bo to rodak. Ludzie to ludzie wszędzie są tacy sami.
authority wejdź sobie na youtube i wpisz muzułmanie w UK , muzułmanie w Niemczech, muzułmanie w fRANCJI ITP... powiedz mi czy te demonstracje nawołujące do nienawiści do nawracania się itp to demonstracje w których biorą udział "normalni" pokojowo nastawieni muzułmanie??czy rozwścieczony tłum AGRESYWNIE nawołujący wręcz żądający praw!
beniaban, czyli jeśli dobrze zrozumiałam, to przemocą innych usprawiedliwiasz przemoc naszą?
ja nie mam tyle zacięcie co Cyngli, żeby dyskutować z rasistami i ksenofobami
Polacy w Anglii mogli sami odczuć jak to jest być imigrantem. Jednak jak widać niczego to Polaków nie uczy. Nadal jak Kali kraść krowę to dobrze, a jak Kalemu kraść krowę to źle.
relatywizm moralny niektórych mnie przeraża