Problem z zajściem w ciążę... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Problem z zajściem w ciążę...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Problem z zajściem w ciążę...

Witam, mam pytanko takie w sumie czy to normalne jest czy nie?
Chodzi o to, że razem z dziewczyną chcemy dziecka... uprawiamy sex codziennie... nawet po kilka razy... a tu od dłuższego czasu nic... ciąży brak.
Moja dziewczyna ani ja nie bierzemy żadnych środków ani nic takiego, nie używamy zabezpieczeń ni nic takiego i zawsze kończę w niej.
Moje pytanie brzmi czy tak jest często? czy to normalne?
Gdzieś czytałem, słyszałem że ludzie starają się o dzieci czasem nawet i pół roku, czy tak jest?
Czy może to jest problem z jednym z nas? wypowiadajcie się smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z zajściem w ciążę...

nie ma znaczenia czy uprawiacie seks codziennie i ile razy, tylko czy uprawiacie go w dni płodne. A uprawiacie w tym czasie?

3

Jezeli to dlugo trwa to może warto się przebadac... Nieraz kobiety maja niski progesteron to tez jest odpowiedzialne za zajscie w ciaze

4

Aga ja zrozumiałam, że to nie trwa długo, bo Młodyidosia napisał "są pary które nawet pół roku się starają", ile cykli się staracie? W ogóle mi lekarz powiedział, że do roku starań jest normą, po tym czasie jeśli się nie udaje, a zakładamy że znacie doskonale cykl swojej partnerki, należy podjąć jakieś kroki medyczne. Nie zaszkodzi na pewno jak Twoja dziewczyna zrobi sobie badanie TSH na tarczycę, podstawową morfologię i pójdzie do ginekologa który zbada czy nic tam się nie dzieje..

5

Ok. Nie doczytalam:) moj błąd smile. Ale badania nie zaszkodza chociaz będzie pewnosc:)

6

Oh..

Juz chyba pisales raz coś podobnego:p

Niech dziewczyna po pierwsze ustali sobie dni plodne testami owulacyjnymi, a ty szanuj tej spermy:p

7

Może nie róbcie sobie presji. Bo jeżeli uprawiacie seks tylko po to żeby zajść w ciąże to też nie pomaga. Jak się bardzo chce to raczej to nie wychodzi. Najlepiej wziąć na luz i ustalić że np. dajemy sobie jakiś okres czasu w którym uda się albo nie bez żadnej presji i jeśli po tym czasie nic (zależy też ile już teraz się staracie) to udajcie się do lekarza i się zbadajcie.
My z chłopakiem w sumie "staraliśmy się" ponad rok z tym że nie było presji już teraz musi być tylko na zasadzie uda się to fajnie jak nie to trudno, ale zapowiedzieliśmy sobie że jak do końca tego roku ciąży nie będzie to pójdziemy na badania.
Jedni zachodzą od razu a inni po prostu muszą poczekać. Tak to niestety jest.

8

Zgadzam się z przedmówczynią presja może skutecznie zablokować nadejście ciąży. Wirem coś o tym, jak z mężem bardzo chcieliśmy to za Chiny Ludowe nie mogliśmy, a jak tylko zczilowaliśmy i stwierdziliśmy, że w ogóle teraz to może nie najlepszy okres na ciąże, to nagle pach - poszło i właśnie spodziewam się córeczki:) także trzeba wrzucić na luz smile

9

Konkretnie - od jak dawna się staracie?

Czy Twoja dziewczyna prowadzi kalendarzyk, wie, kiedy ma dni płodne, owulację?

10 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-08-23 01:52:22)

Zależy co masz na myśli mówiąc ‘od dłuższego czasu’. My z mężem staraliśmy się bardzo długo(3 lata)  , doszło do tego że w głowie mieliśmy straszną presję  i popadliśmy w obsesję ;/ w końcu zdecydowaliśmy się pójść do lekarza, w naszym wypadku była to [spam] i to był dobry ruch z naszej strony. Okazało się, że mąż ma genetyczne problemy i musieliśmy podejść do tematu z innej zupełnie strony. Dlatego lepiej radzę Wam iść, przebadać się i zobaczycie do dalej. Pozdrawiam

to i my staramy się już 3 lata…wiem co to znaczy mieć obsesję bo i ja jej doświadczam powoli, możesz karolaa powiedzieć  jak wygląda taka pierwsza wizyta? My już powoli jesteśmy załamani bo mi zegar już niestety tyka…34 lata czas najwyższy a tu nic

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Problem z zajściem w ciążę...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024