Bardzo negatywne zdanie o facetach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Bardzo negatywne zdanie o facetach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Bardzo negatywne zdanie o facetach

Jak Wy kobiety podchodzicie do zawierania nowych znajomości kiedy jesteście singielkami i macie delikatnie mówiąc bardzo negatywne zdanie o facetach? Wy to czasami nazywacie po wyjściu z toksycznych związków. Chodzi mi o takie przypadki kiedy wielokrotnie zawiodłyście się na facetach i uważacie że wszyscy faceci to świnie, że chodzi im tylko o jedno, że się do niczego nie nadają, itd.
Jak po tego typu doświadczeniach podchodzicie do nowych znajomości? Proszę o odpowiedzi osoby które miały lub mają takie lub podobne podejście.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bardzo negatywne zdanie o facetach

Tak szczerze, to gdybym uważała, że wszyscy faceci są beznadziejni/tacy sami, to bym do końca życia została singielką.
Bo po co mi beznadziejny facet.

3

Bzdura...nigdy nie generalizuję.Jestem bardziej ostrożna,ale nie uważam,że wszyscy faceci to świnie.
Czy chodzi im tylko o jedno,czy wszystko....da się wyczuć.I ewentualnie podjąć decyzje co dalej i czy tego chcę.

4

Myślę, że w takiej sytuacji nie można powiedzieć o tym, że WSZYSCY faceci są beznadziejni. Raczej tak, że trafiało się na samych beznadziejnych wink

Osobiście jestem na etapie zobojętnienia. Jest mi już wszystko jedno czy poznam kogoś normalnego czy nie. Jak poznam, to dobrze a jak nie to będę sama i mówi się trudno tongue

5

Będę teraz seksistowski, a wręcz męską suczą wink

Kobiety nie różnią się tak strasznie od facetów. Też chcą poznawać, doświadczać, zdobywać. Też mają wymagania, też chcą być atrakcyjne dla pci (zamierzone) przeciwnej. Też są ludźmi. Tak jak Ty autorze.

Kiedyś poznałem dziewczynę, która (na tamte czasy - ja pierdyle, ależ to zabrzmiało) była, że tak powiem "wyzwolona seksualnie". Wiedziała co i jak, wiedziała co gdzie i kiedy. I chciała więcej. Z "męskiego" punktu widzenia powiedziałbyś, że "szlauf". A ja powiedziałbym, że ma ten pazur. Wie, że żyje się tylko raz i chce to przeżyć tak by niczego nie żałować. Ale to było w wieku "wybaczalnym" wink

Teraz? Teraz jest tak, że jeden boi się 2giego. Co on/ona sobie pomyśli. Jak nie "uszkodzić" by nie odpaść w przedbiegach, bo przecież konkurencja jest wielka... Żyj, pozwól ponieść się fali póki nic Cię nie trzyma smile

6

Hmmm, to zalezy od doswiadczenia i charakteru danej kobiety, ale raczej jezeli ona dalej szuka milosci, to nie moze miec tak zlego zdania o mezczyznach.

7

Czy ja dobrze rozumiem po tych zaledwie kilku wpisach że większość kobiet ma pozytywne zdanie o facetach? wink

Jestem po 2 długich związkach i paru pomniejszych, w tym parę toksycznych, i jakoś mam o facetach całkiem dobre zdanie.
Ale oczywiście z wyjątkami tongue

Nie można generalizować. Jak Ci pani w osiedlowym sklepie nie odpowie miło "dzień dobry", to przestaniesz chodzić do sklepów i będziesz zamawiać bułki przez internet, żeby się nie stresować?

9 Ostatnio edytowany przez jawaisen (2016-07-30 21:00:27)

Niestety ale przez lata obserwacji koleżanek mogę powiedzieć, że to nie jest przypadek, że akurat ta koleżanka ma chamskiego faceta czy inną koleżankę zdradził czy potraktował w perfidny sposób. Prawda jest taka, że trafiacie i wybieracie facetów, którzy Wam odpowiadają, przyciągacie określony typy a jak Was finalnie oni traktują to zależy tylko i wyłącznie od tego na ile sobie w tej  relacji pozwalacie.

Miałam taką przyjaciółkę, która przez lata narzekała na swojego faceta, że pije, bije, zdradza itp. Po spotkaniu z nią przychodziłam roztrzęsiona, nie potrafiłam zasnąć, myślałam o jej sytuacji, pisałam do niej co może zrobić, chciałam ją uratować w skrócie mówiąc. I wiecie co? Ona w cale nie chciała żadnej pomocy! Totalnie olewała to co do niej mówiłam/pisałam. Ona chciała tylko się wygadać ale nie miała zamiaru zmieniać swojego życia. Po czasie nauczyłam się traktować to co mówi o swoim związku jakbym oglądała film, inaczej mówiąc jednym uchem mi wpadało a drugim wylatywało. Ostatecznie nie widuje się z tą koleżanką bo okazała się być toksyczną babą, która chciała zatruć mój związek. A z tego co wiem jest z tym swoim gościem już 8 lat i chcą brać cywilny.
Dzięki tej koleżance zrozumiałam sens tego o czym pisałam wyżej - facet traktuje Cię tak jak sobie na to pozwolisz- i historie typu "ojej on jest dla mnie taki niedobry, nieczuły, chamski, bije mnie" nie robią na mnie wrażenia. Mało tego,gdy poznaję jakąś dziewczynę, która zaczyna mi opowiadać właśnie o takich swoich problemach uciekam. Nie jestem poduszką w którą będzie się wypłakiwać i nie będzie mnie wciągać w sobie problemy związkowe. Przestrzegam również i Was dziewczyny!

10

jawaisen napisał/a:

Prawda jest taka, że trafiacie i wybieracie facetów, którzy Wam odpowiadają, przyciągacie określony typy a jak Was finalnie oni traktują to zależy tylko i wyłącznie od tego na ile sobie w tej  relacji pozwalacie.

Pełna zgoda. Ale to nie oznacza, że wszyscy faceci są tacy sami smile

11

Ktoś kiedyś chyba w telewizji powiedział że kobiety zazwyczaj spotkają się i rozmawiają tylko po to aby "wyrzucić" z siebie emocje. Im nie zależy żeby coś poprawić, czy zmienić bo same nie wiedzą czego chcą i cały czas koncentrują się tylko na problemach. Wystarczy poczytać posty na tym forum i po nich widać wyraźnie że najbardziej liczą się emocje a nie fakty, oraz problemy (a właściwie ich tworzenie w głowie z codziennych wydarzeń) a nie rozwiązania. jawaisen bardzo dobrze że jesteś tego świadoma.
Na szczęście są wyjątki, jak np. jawaisen tylko że jest ich bardzo mało.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Bardzo negatywne zdanie o facetach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024