Dlaczego faceci mi to robią? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego faceci mi to robią?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Dlaczego faceci mi to robią?

Kolejny raz facet mnie rzucił... Nie wiem, co jest ze mną nie tak. Nie byliśmy ze sobą długo ale wydawało mi się, że jesteśmy szczęśliwi, na takiego wyglądał, chciał spędzać ze mną czas. Nagle przestał się odzywać, na moje wiadomości prawie nie odpisywał, w końcu po kilku dniach powiedział, żebyśmy dali sobie spokój bo ma ważniejsze sprawy na głowie niż ja...

Nie wiem, co jest ze mną nie tak. Kolejny raz zostałam porzucona... Zawsze pragnęłam stworzyć dobry, kochający się związek, rodzinę. Nie wiem czemu ciągle dostaję kopa w tyłek, nie mam już sił...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego faceci mi to robią?

A jak długo byliście razem?
Trochę enigmatycznie to wszystko opisałaś.

3 Ostatnio edytowany przez ela.elanska (2016-07-11 18:15:37)

Bardzo krótko (3 miesiące) ale przeżyliśmy naprawdę fajne chwile, zapowiadało się dobrze... Przepraszam, że tak piszę, nie potrafię jeszcze ochłonąć...

Bałam się poczuć szczęśliwa a kiedy już się poczułam to znowu dostałam kopa...

4

Wiem, co napiszecie - otrząśnij się, jeszcze spotkasz kogoś wyjątkowego.
Po dwóch latach bycia samą myślałam, że w końcu mi się uda. Był taki, jaki zawsze chciałam żeby był. Dogadywaliśmy się świetnie, często powtarzał, jak bardzo mu się podobam. Nie rozumiem, co się stało. To tak cholernie boli...

5

Albo musiał być solidny powód,o którym nie chcesz powiedzieć.Albo jest ktoś trzeci.Jak jest tak cudnie i cukierkowo,to ludzie się nie rozstaja.

6 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-07-11 18:37:06)

ela.elanska napisał/a:

żebyśmy dali sobie spokój bo ma ważniejsze sprawy na głowie niż ja...

Współczuję Ci, ale niezależnie od tego jak byłaś szczęśliwa, zacytowane słowa dyskwalifikują go na tyle, że oprócz żalu, smutku i niepewności, że "coś jest nie tak" powinnaś jednocześnie odetchnąć z ulgą, że już z nim nie jesteś. Wartościowi ludzie nie kończą związków w ten sposób, tymi słowami.
Jakie "ważniejsze sprawy" mogły to być? Co o nim wiesz?

7

dokładnie, nie ma dymu bez ognia.
BTW - dziwię się trochę, że przeżywasz faceta, który stwierdził bez ogródek, że ma ważniejsze sprawy od Ciebie. Lepiej, że po 3 miesiącach Ci to powiedział, niż po 3 latach. Nie podobałaś mu się widocznie aż na tyle. Trudno zgadywać. A może zamęczyłaś go sobą z tej radości, że go masz? No wiesz...przedobrzyłaś...50 smsow dziennie, co robisz, jak sie czujesz, tęsknię, całuję, kiedy się spotkamy? itd... Czasem człowiek chce dobrze a wychodzi odwrotnie. Facet może pomyśleć, że desperatka i się ewakuować...

8

Musisz usiąść i poszukać analogii w tych związkach nieudanych
Moze znajdziesz powód
Cos w sobie
Spytaj przyjaciółkę
A moze zwykły pech
Swoja drogą dobrze ze tak szybko....

9 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-07-11 21:18:57)

ela.elanska napisał/a:

Kolejny raz facet mnie rzucił... Nie wiem, co jest ze mną nie tak. Nie byliśmy ze sobą długo ale wydawało mi się, że jesteśmy szczęśliwi, na takiego wyglądał, chciał spędzać ze mną czas. Nagle przestał się odzywać, na moje wiadomości prawie nie odpisywał, w końcu po kilku dniach powiedział, żebyśmy dali sobie spokój bo ma ważniejsze sprawy na głowie niż ja...

Nie wiem, co jest ze mną nie tak. Kolejny raz zostałam porzucona... Zawsze pragnęłam stworzyć dobry, kochający się związek, rodzinę. Nie wiem czemu ciągle dostaję kopa w tyłek, nie mam już sił...

Ela , obstawiam, że jesteś w przedziale wiekowym 20-25.

Jest mi przykro, Ela, ale to nie jest wyjątkowy scenariusz, jaki pisze życie.

Moja rada: odpuść go sobie. Nic z Tobą nie jest nie tak. smile

Jesteś silniejsza, niż myślisz.

Powodzenia!

10

Ile miałaś związków wcześniej? Czy szybko wchodzisz w związki? Może nie do końca uświadamiasz sobie, że szukasz faceta trochę na siłę, z obaw przed samotnością i stąd te porażki?

11

majkaszpilka napisał/a:

Albo musiał być solidny powód,o którym nie chcesz powiedzieć.Albo jest ktoś trzeci.Jak jest tak cudnie i cukierkowo,to ludzie się nie rozstaja.

Ładnie i cukierkowo było jej, a niekoniecznie jemu. Zawsze jakoś śmiech mnie ogarnia jak czytam takie wywody: "Byliśmy szczęśliwi, a on odszedł". Nie, nie byliście szczęśliwi, ty byłaś szczęśliwa. A czy on był, to już tylko on wie.

12 Ostatnio edytowany przez ela.elanska (2016-07-11 23:27:06)

Odpowiadając na wasze pytania:
Nie, nie jestem desperatką. Przed tym związkiem byłam kilka lat sama, spotykałam się z facetami ale sama nie dążyłam do niczego więcej. Przyzwyczaiłam się do samotności i było mi z tym dobrze, nie lamentowałam, że jestem sama. Nie szukam faceta na siłę. Broniłam się trochę przed tym związkiem ale w końcu postanowiłam spróbować, myślałam, że to może się udać.
Było wszystko dobrze, to się czuje. Ciągle o mnie zabiegał. Gdy gdzieś się pokazywaliśmy razem słyszałam niejednokrotnie: "wow, pasujecie do siebie, chyba doczekałaś się wreszcie, to musi być to, widać to po was". Nie męczyłam go smsami i słodkościami, nie jestem małolatą, proszę was... Jedynie w dniu rozstania zaczęłam naciskać, żeby powiedział, o co chodzi bo ile można czekać? A powód rozstania? Nie powiedział mi wprost, ale wiem, że koledzy przypomnieli mu o imprezowym życiu.

Nie chcę analizować swoich związków. Zawsze byłam w porządku, zawsze się starałam i byłam sobą. Na pewno nie ideał, ale dobry, ciepły, uczciwy człowiek.

A teraz najchętniej przespałabym kilka dni, zamknęła się gdzieś sama, wypłakała głośno. I tak właśnie zrobię.

13

A może po prostu minął mu ten okres zauroczenia i stwierdził, ze to nie to?
Poczatki są zawsze piękne, dopiero później wychodzi szydlo z worka tongue
3 miesiące to bardzo krotki czas smile

Dasz sobie radę! smile

14

Możliwe, że tak z dnia na dzień to zauroczenie minęło, może tak się zdarza. Wiem, że to krótki czas ale... zdążyłam poczuć już coś szczególnego. Wiem, mój błąd...

A piszę tu po to, żeby to z siebie wyrzucić anonimowo. Mam przyjaciółki, które martwią się o mnie i chcą, żebym im się wypłakała ale nie... Nie lubię dzielić się swoim cierpieniem z kimś, wolę być sama przez jakiś czas, nie odpowiadać na pytania, nie rozmawiać, nie odpisywać na wiadomości, sama się wypłakać.

15

Dziękuję wam za odpowiedzi i wsparcie. Za to właśnie lubię internet, można wygadać się anonimowo, nikt nie patrzy na łzy.

Więcej nie będę z nikim próbować...

16

ela.elanska napisał/a:

A teraz najchętniej przespałabym kilka dni, zamknęła się gdzieś sama, wypłakała głośno. I tak właśnie zrobię.

Ela, to jest bardzo dobra strategia. Sen wzmacnia organizm, a płacz ma działanie oczyszczające.

ela.elanska napisał/a:

Dziękuję wam za odpowiedzi i wsparcie. Za to właśnie lubię internet, można wygadać się anonimowo, nikt nie patrzy na łzy.

To prawda. Rozmawiamy anonimowo , więc jak rozumiem szczerze do bólu . I tylko TAKA wymiana myśli pomaga.

Ale patrzymy na łzy. I widzimy je. Ela , czy wiesz, o co mi chodzi?

ela.elanska napisał/a:

Więcej nie będę z nikim próbować...

Nie wiem jaki emotikon wstawić. W kontekście swoje własnej historii.

17

To nie jest Twoja wina, to że nie wyszło tym razem, nie oznacza, że jeszcze nie będziesz szczęśliwa z innym facetem. I lepiej, że powiedział Ci to po 3 miesiącach, niż mielibyście być ze sobą dłużej, a on nie będąc zakochany ogladał by się za innymi...

18

Czy znalazłaby się osoba, która chciałaby przeczytać całą historię i powiedzieć, co o tym myśli? Osoba, która zna się na facetach, ich zachowaniach, ocenić to, może mną wstrząsnąć? Nie męczy mnie temat niepowodzeń miłosnych ale męczy mnie konkretnie ten temat z tym facetem, ciężko mi na sercu... Nie chodzi mi o to, żeby po wysmarowaniu długiej wiadomości przeczytać odpowiedź: nie martw się, będzie dobrze. Bardzo męczy mnie ta sprawa a nie chcę rozpisywać się tu na forum ani opowiadać wszystkiego koleżankom. Nienawidzę płakać przy kimś znajomym i mówić o swoich uczuciach.

19

Tyle, że wiele o sobie i o nim nie napisałaś. Bardzo po kobiecemu dałaś upust swoim emocjom.
Co to znaczy, że był idealny? Często czeka się na coś, na kogoś. Gdy przychodzi szansa na spełnienie marzeń zaczyna się szał, wszystko robi się biało czarne. Facet, który zwrócił uwagę nie ma wad, sama zaczynasz sądzić, że jesteś idealna dla niego. Pytanie nie powinno brzmieć co jest w Tobie nie tak, świadczy o małym poczuciu wartości. Nie lepsze co przegapiłaś? Jakie są Twoje oczekiwania i jak odbierasz ludzi i siebie?

20

ela.elanska napisał/a:

Czy znalazłaby się osoba, która chciałaby przeczytać całą historię i powiedzieć, co o tym myśli? Osoba, która zna się na facetach, ich zachowaniach, ocenić to, może mną wstrząsnąć? (...)

Ela, jeśli napiszesz całą historię, to ja Ci gwarantuję , że znajdą się osoby, które ją przeczytają i powiedzą, co o tym myślą. smile

Ale jeśli nie chcesz się rozpisywać tutaj na forum ani opowiadać tego, to ... nikt Ci nie pomoże. Są pewne schematy, w które wpisujemy się wszyscy, ale każda historia jest jednak unikalna.

Ja "na facetach się nie znam". smile Jestem kobietą. Ale z pewnością się wypowiedzą na Twoim wątku Mężczyźni i ... chłopcy.

ela.elanska napisał/a:

Bardzo męczy mnie ta sprawa a nie chcę rozpisywać się tu na forum ani opowiadać wszystkiego koleżankom. Nienawidzę płakać przy kimś znajomym i mówić o swoich uczuciach.

A dlaczego nie chcesz się rozpisywać na forum? Po to ono jest! smile

I jak masz problem z wyrażaniem emocji "w realu", to ja lepszego miejsca niż to anonimowe forum nie widzę! smile

Zwróć jeszcze uwagę na post powyżej. smile Są tam świetnie sformułowane pytania dla Ciebie.

Dodam tylko, że ... Mężczyźni też dają tutaj upust swoim emocjom. wink I to jest bardzo cenne!

Go ahead!

21 Ostatnio edytowany przez ela.elanska (2016-07-18 21:59:28)

Przemyślałam sprawę i jednak nie opiszę Wam całej historii. Wiecie dlaczego? Chciałam napisać, jak nam było dobrze, jaka była między nami chemia, jak się starał, jak moim zdaniem wyrażał czynami że jestem dla niego ważna. Chciałam napisać, jak było pięknie, jak pięknie się zapowiadało. Zdałam sobie jednak sprawę, że chciałam to opowiedzieć Wam w taki sposób, żeby przeczytać jedno: "jemu na tobie zależy, na pewno przemyśli i wróci do ciebie". Żałosne, prawda?

Chyba najwyższa pora, żeby zrozumieć, że on po prostu świetnie to wszystko udawał. Perfekcyjny aktor. Pewnie ma w tym duże doświadczenie bo to naprawdę niesamowicie atrakcyjny facet, może mieć każdą... Byłam zabawką, pobawił się, znudził, to następna...

Przed związaniem się z nim (o ile to był w ogóle dla niego związek) długo byłam sama i zdążyłam się do tego przyzwyczaić, nie czułam się samotna, nie cierpiałam, żyło mi się naprawdę dobrze. Nie szukałam nikogo, wystarczało mi to, co miałam. Teraz znowu czuję się fatalnie, jestem bardzo wrażliwą i uczuciową osobą dlatego bardzo długo czasu minie, zanim znowu się wyleczę i poczuję się dobrze.

22

Na początku nie udawał. Było cudownie.

Potem zauroczenie minęło. Udawał, był miły.

Potem się przełamał i podjął decyzję o rozstaniu.

Z Tobą wszystko ok. Szukaj nowego chłopca, może raczej mężczyzny.
Powodzenia.

Jakbym czytala o sobie i o moim ex. Wrecz mam wrazenie, ze to jedna i ta sama osoba. Z ta roznica, ze moj byly nie powiedzial mi, ze ma wazniejsze sprawy ode mnie na glowie. I co najwazniejsze, byla osoba trzecia, jego ex, do ktorej wrocil.
Powiem Ci tak... Ja tez jestem wrazliwa i uczuciowa i tez myslalam, ze to ten jedyny. Doskonale Cie rozumiem. Ale ktos wyzej dobrze napisal, jestes silniejsza niz Ci sie wydaje. Zobaczysz. U mnie mija pol roku i czasem powraca widmo przeszlosci, chociazby wczoraj w nocy mialam sny z nim zwiazane ale uwierz mi, ze czas leczy rany. Wiadomo, ze zaszly w Tobie zmiany, ale pomysl, ze dzieki temu doswiadczeniu jestes, bedziesz silniejsza, bo bedziesz, gwarantuje Ci. Potrzeba tylko czasu.
Powodzenia!

24 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-07-19 00:07:35)

ela.elanska napisał/a:

Zdałam sobie jednak sprawę, że chciałam to opowiedzieć Wam w taki sposób, żeby przeczytać jedno: "jemu na tobie zależy, na pewno przemyśli i wróci do ciebie". Żałosne, prawda?

Dobrze że sobie to uświadamiasz. To moim zdaniem dobrze rokuje i czuję, że "wyleczysz" się szybciej niz zakładasz.
Wydaje mi się też, że w kwestii jego ewentualnego udawania, powinnaś jednak przyjąć wersję Garego, bo inaczej będzie Ci trudniej po wyleczeniu się komukolwek zaufać.

25

Nie wierzę, że to zauroczenie i że tak szybko minęło. Zauroczenie wygląda nieco inaczej. Tak jak pisałam - to atrakcyjny facet, masa kobiet ogląda się za nim, on sobie zdaje z tego sprawę, cieszy go to i korzysta z tego.
I tak już nie zaufam nikomu, nawet nie będę próbować. Za wiele mnie to kosztuje. Może z czasem będę silniejsza ale na pewno nie w pełni szczęśliwa.

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego faceci mi to robią?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024