Mam 18 lat. Dwa tygodnie temu zostałam zgwałcona przez faceta dopiero poznanego, jednak nie skończył we mnie. Mimo to źle się czuję, powinnam teraz dostać miesiączkę, czuję ból w podbrzuszu, mam upławy. Czy mogę być w ciąży? Jeśli tak, to da się coś z tym jeszcze zrobić? Dostanę jakieś pigułki? Od razu uprzedzę, że nie byłam na policji ani u lekarza, bo nie byłam w stanie po tym zdarzeniu. Nie mogę być w ciąży, moi rodzice też nic nie wiedzą, zabiliby mnie. Co powinnam zrobić? :(
Ansumi po dwóch tygodniach jest za późno na wszelkie pigułki. Czemu uważasz, że rodzice Ciebie nie wesprą? Porozmawiaj z nimi. Powiedz co się stało, bo będzie Ci potrzebne wsparcie bliskich. Natychmiast musisz udać się do lekarza i zrobić badania pod kątem ciąży i pod kątem chorób przenoszonych drogą płciową. Od razu również zgłoś się do psychoterapeuty i grupy wsparcia ofiar gwałtu. Mając wsparcie rodziców również możliwe będzie zgłoszenie gwałtu na policji.
3 2016-06-29 21:48:14 Ostatnio edytowany przez Kleoma (2016-06-29 21:50:20)
Współczuję sytuacji. I tak, koniecznie jak najszybciej do lekarza bo upławy świadczą o być może chorobie przenoszonej droga płciową.
Przy okazji dowiesz się czy to ciąża.
Tak jak radzi Klio powiedz rodzicom, zgłoś to na policję, dostaniesz namiary na specjalistę pomagającego ofiarom gwałtu podnieść się psychicznie.
I także pamiętaj o zrobieniu badań na HIV bo różnie może być.
Pamiętaj, że niezależnie od tego co myślisz, co pomyślą ludzie, rodzice i mężczyzna który Ci to zrobił to jest przestępstwo. On go dokonał gwałcąc się, więc jest winny a co za tym idzie musi ponieść za to odpowiedzialność. W tym momencie czuje się bezkarnie bo nic z tym nie zrobiłaś. W pierwszej kolejności powinnaś opowiedzieć o sytuacji rodzicom. Jacy by oni nie byli a zapewne nie są źli, zrozumieją Cię w końcu jesteś ich dzieckiem. Sama możesz dusić w sobie te emocje ale nie poradzisz sobie z nimi a to może doprowadzić do czegoś złego. Ważne byś miała ich wsparcie i pomoc. Pójdź z nimi na policję i niezależnie od tego co się stanie mężczyzna musi zostać ukarany. Pomyśl co mógłby zrobić innym dziewczynom albo już zrobił. Dzięki Tobie może zostać złapana gwałciciel który Cię skrzywdził a być może skrzywdzi w przyszłości inne dziewczyny. Ty możesz to powstrzymać. Po drugie nie martw się na zapas o ciążę. Opóźnienie okresu powodują różne rzeczy, choroby czy nawet stres pod wpływem którego jesteś zapewne teraz z powodu sytuacji. Czekaj spokojnie, jeśli się nie pojawi udaj się do ginekologa albo zrób test. Nie będziesz miała wyjścia jeśli okres nie przyjdzie. Nie martw się na pewno poradzisz sobie z tą sytuacją i z pomocą rodziców. Nie wiem jak można wyrządzić komuś taką krzywdę i tak zranić drugą osobę ....
Powinnaś powiedzieć rodzicom i poszukać profesjonalnej pomocy.
Najlepiej zgłosić się na policję, tam pokierują Cię dalej.
Obowiązkowo musisz zrobić sobie badania, czy nie złapałaś jakiejś choroby wenerycznej, HIV, albo ciąży.
Dzisiaj rano brałam kąpiel i zauważyłam krwawienie, po czym poczułam ból w podbrzuszu jak na miesiączkę. Wizytę u lekarza mam jutro, ale stwierdziłam, że mimo wszystko zrobię test. Wyszedł negatywnie.
To musi być dla Ciebie strasznie trudna sytuacja. Koniecznie musisz udać się z tym do lekarza, ciąży raczej nie ma, ale badania są konieczne. Rozumiem, że nie jesteś gotowa na to żeby mówić komukolwiek i przekonywanie Cię do tego nie jest żadną sensowną poradą. Jednak pamiętaj, że w grę wchodzi Twoje zdrowie, nie tylko te fizyczne. Trzymam mocno kciuki.
Powinnaś iść na policję.
Idź na policję i powiedz rodzica. Pamiętaj że moze ten ktoś inne dziewczyny skrzywdzić.
Mam 18 lat. Dwa tygodnie temu zostałam zgwałcona przez faceta dopiero poznanego, jednak nie skończył we mnie. Mimo to źle się czuję, powinnam teraz dostać miesiączkę, czuję ból w podbrzuszu, mam upławy. Czy mogę być w ciąży? Jeśli tak, to da się coś z tym jeszcze zrobić? Dostanę jakieś pigułki? Od razu uprzedzę, że nie byłam na policji ani u lekarza, bo nie byłam w stanie po tym zdarzeniu. Nie mogę być w ciąży, moi rodzice też nic nie wiedzą, zabiliby mnie. Co powinnam zrobić?
To, że nie masz okresu nie oznacza ciążę. Prawdopodobnie nastąpił zanik po traumie. Jeśli nie wróci za parę dni -- do tygodnia, wtedy rozmawiaj z rodzicami. Wyznaj im szczerze, przez co przeszłaś. Być może zaczną sie denerwować, ale jeśli naprawdę kochają córkę, nie zostawią ją na "bruku". Buźka!
BEZ względu na to jak to się stało - nie byłaś winna.
Okres wskazuje ze raczej nie jesteś w ciąży ale.. zrób badania :0
przezorny ubezpieczony.
Powinnaś pogadać z rodzicami, ja bym chciała żeby moje dzieci mi mówiły o problemach, może Twoi rodzice też chcę- spróbuj!
Badania w kierunku HIV trzeba powtórzyć za 6 tygodni, kiedy pojawi sie (jesli) odp immunologiczna
Lekarz ci wszystko powie, bo to moze być cale mnóstwo mniej groźnych chorób
A pigułki SĄ, tylko nie w tym chorym kraju niestety
Absolutnie powinnaś pójść do lekarza i zgłosić to na policji
Takie gnidy wlasnie liczą na strach na wstyd na poczucie winy i sa BEZKARNI i krzywdzą cale życie!
Uważaj na siebie.....
Pojdz na policje,poszukaj kogos komu mozesz zaufac jesli to mozliwe i idzcie zglosić to na policje.
Bedziesz sie czuła ofiara ktorej sprawca został bezkarny jesli nie zrobisz jakiegos ruchu w obronie siebie.
Od przestepstw i bandytów jest policja.Cokolwiek nie zrobiłas nie mial prawa tak sie zachowac.
Wazny jest też fakt,ze zgłoszenie tego może uchroni jakies inne kobiety przed gwaltem i może ciąża z tego powodu.
Badanie na HIV możesz wykonać, ale dopiero po około trzech miesiącach od stosunku, wtedy będzie najbardziej wiarygodne.
Koniecznie idź na policję złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. To nie może ujść temu bydlakowi na sucho...