Czy ona mnie zdradza, czy po prostu jestem zbyt zazdrosny? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy ona mnie zdradza, czy po prostu jestem zbyt zazdrosny?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1

Temat: Czy ona mnie zdradza, czy po prostu jestem zbyt zazdrosny?

Witam
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że wiem iż jest to forum dla kobiet lecz nie wiem gdzie indziej mógłbym szukać pomocy.

Od ok. pół roku jestem w związku z bardzo ładną (moim zdaniem wręcz piękną) dziewczyną. W wolnych chwilach zajmuje się ona modelingiem. Niby mi to nie przeszkadzało, bo wiem że to lubi. Na początku wszystko było super. Wspólne wypady, jedzenie, spotykanie się w każdej możliwej wolnej chwili. Problem pojawił się ok. miesiąc temu gdy wprowadziła się do mnie. Już przed tym mówiła mi, że pomaga jakiemuś staremu przyjacielowi ze względu na jego problemy psychiczne (depresja). Nic do tego nie miałem, bo wiadomo, nie będę jej zakazywał spotykania się z przyjaciół,i, sam też bym tego nie chciał. Jednak zaczęli spotykać się coraz częściej i częściej ze względu na mój brak czasu spowodowany studiami w tygodniu oraz pracą w weekendy. Od tego właśnie czasu ona non stop siedzi z nosem w telefonie czatując z tym przyjacielem. Gdy tylko mówię jej, że mnie to martwi zaczyna się robić zła i mówić że jestem przesadnie zazdrosny i że nie mam powodu do obaw. (Oboje mamy złe doświadczenia z poprzedniego związku. Ona przyłapała swojego chłopaka na zdradzie) Gdy się spotykają ciężko mi się do niej dodzwonić lub skontaktować przez jakiś czat. Twierdzi, że ma wyłączone dźwięki w telefonie a z drugiej strony, że przecież nie będzie siedzieć z nosem w telefonie cały czas gdy sięspotykają bo to nie kulturalne. Jakiś czas temu, gdy spała zajrzałem w jej czat (niestety na snapczacie nie zapisują się rozmowy) i znalazłem jej zdjęcie topless wysłane właśnie do niego. Wpadłem w histerie i nie wiedziałem co robić. Wyszedłem z mieszkania trzaskając drzwiami. Gdy wróciłem (dalej roztrzęsiony) kazałem jej wyjść żeby nie zrobić nic głupiego. Zryczany w kuchni siedziałem chyba z 2 godziny. Napisała do mnie z pytaniem czy ma sobie szukać noclegu. Odpowiedziałem, że wolałbym żeby wróciła bo się będę martwił tylko dodatkowo. Jej tłumaczenie polegało na tym, że przyjaciel jest fotografem i miał jej robić sesję z nagością zakrytą. Do tego jeszcze bym nic nie miał gdyby nie fakt, że tyle czasu spędzają razem i tyle ze sobą piszą. Na chwilę obecną jesteśmy pogodzeni ale sytuacja się nie zmienia. Dalej korespondują od rana do wieczora, a gdy mówię, że mi się to nie podoba i że smutno mi z tego powodu to jedynie się złości. Ciągle twierdzi, że próbuję ją kontrolować. Zależy mi na niej ale od miesiąca czuję się jak piąte koło u wozu i nie wiem co mam robić... Nie chcę wyjść na osobę która najchętniej zamknęłaby drugą połowę w domu nie pozwalając na spotykanie się z nikim ale całą sytuacja doprowadza mnie na granicę załamania nerwowego...

Mam nadzieję, że ktoś okaże trochę empatii i będzie w stanie mi pomóc...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy ona mnie zdradza, czy po prostu jestem zbyt zazdrosny?

Czyli tak:

-Gdy przebywa z Tobą, siedzenie z nosem w telefonie jest OK
-Gdy przebywa z nim, to odpisanie do Ciebie jest BEEE
-Wysyła mu pikantne fotki
-Nie odbiera telefonu, nie odpisuje gdy jest w jego towarzystwie, przez co nasuwają Ci się na myśl wnioski, że bzykają się w tym czasie

Nie dziwię Ci się, każdy by się wkurwił jakby jego dziewczyna wysyłała gorące fotki do "przyjaciela".

Skoro ona ma gdzieś Twoje samopoczucie, to pozostają jedynie pytania prosto z mostu i obserwacja jej reakcji, jak nie wykaże ani trochę empatii w Twoją stronę, to [wulgaryzm] chłopie, bo Cię zniszczy emocjonalna przyssawka.

3

W tym momencie wyjechałem do rodziny, na została na miejscu ze względu na zbliżające się egzaminy na koniec studiów. Nie mam pojęcia jak jej to wyłożyć jak wrócę. Pytanie prosto z mostu "Zdradzasz mnie?" odpada. Próbowałem. Argumentowała to sytuacją z poprzedniego związku, że wie jak to jest być zdradzonym i by tego nie zrobiła. Do tej pory było świetnie i bardzo się do niej przywiązałem.

4

A tak ps, skoro ma jej robić zdjęcia nagości zakrytej, to po kiego kija wysyła mu zdjęcie gołych cycuchów.

5

kgcz92 napisał/a:

Argumentowała to sytuacją z poprzedniego związku, że wie jak to jest być zdradzonym i by tego nie zrobiła. Do tej pory było świetnie i bardzo się do niej przywiązałem.

Jakim tonem to argumentowała?
Ze złością i stanowczo?

Czy z wyrozumiałością i czule?

6

Jak na moje to bez większych emocji w głosie.
Wysyłała zdjęcie w długiej koszuli w której te zdjęcia miały być robione żeby nie jeździć po mieście tylko po to żeby pokazać kreacje na sobie.

7

No to topless, czy w koszuli w końcu?

Samo to, że odpowiada bez emocji powinno Ci dać do myślenia.

8

Nie chciałbym podejmować pochopnej decyzji. Poza tym do jutra i tak się z nią nie spotkam, więc poczekam jeszcze na kolejne podpowiedzi.
Rozpięta długa koszula.

9

Nikt kto zdradza sie do tego nie przyzna. Jezeli chcesz poznac prawde to musisz sie tego dowiedziec sam.
Np. kup jej w prezencie nowy telefon z odpowiednim oprogramowaniem.
Wg mnie masz niestety rogi.

10

zbyt.zaradny napisał/a:

.

Gdybym mógł sbie na takie coś finansowo pozwolić to nie byłoby problemu...

11 Ostatnio edytowany przez zbyt.zaradny (2016-07-02 10:12:40)

kgcz92 napisał/a:
zbyt.zaradny napisał/a:

.

Gdybym mógł sbie na takie coś finansowo pozwolić to nie byłoby problemu...

Jesli masz dostep do jej telefonu to zainstaluj szpiega.
A jak idzie sie z nim spotkac to dyktafon w sticku lub podsluch gsm do torebki.

12

Proste
Wyjedź na cały dzień i zostaw włączony dyktafon. Nieetyczne ale masz podstawy się martwić.
Ty ją utrzymujesz?

13

Zna ktoś z Was może jakieś programy na Androida do takiego szpiegowania? Najlepiej żeby dało je się ukryć  pracowały w tle.

Nie utrzymuję jej. Dzielimy się rachunkami. Naprawdę nie chciałbym jej szpiegować bo już i tak nadużyłem jej zaufania ciągłą moją zazdrością. Chciałbym z nią porozmawiać dzisiaj wieczorem po powrocie lub jutro ale nie wiem jak się do tego zabrać. Myślicie że dobrym rozwiązaniem będzie postawienie jej ultimatum albo ja albo on?

14

No powiem Ci że jesteś bardzo tolerancyjny.
Są dwie możliwości - on jej naprawdę pomoże w karierze i nie ma tam podtekstów.  Kariera jest ważna i być może ona traktuje te rozmowy biznesowo.  Wtedy cóż, tak jak przy rozkręcaniu firmy, potrzebne są poświęcenia.
Dwa - lecą na siebie ale z jakiś powodów nie mogą razem być.  Czy on ma żonę? Może jest zajęty albo niezainteresowany związkiem,  chce ją mieć w obwodzie albo za kochankę.
No bo gdyby na siebie lecieli to chyba by z nim była a nie z Tobą?

15 Ostatnio edytowany przez kgcz92 (2016-07-02 10:55:58)

Niby zasłania się tym że to jej przyjaciel i że powoli popadał w depresje. Facet ma ok. 30 lat. Informatyk, pracuje w jakiejś większej firmie. W wolnym czasie zajmuje się fotografią i jest DJ-em. Kiedy rozmawiałem z nią twierdziła, że on stara się o jakąś dziewczyną, która o dziwo mieszka na osiedlu obok.

Jestem tolerancyjny ze względu na jej złe doświadczenia z poprzedniego związku. Sama została zdradzona i wie jak to boli szczególnie że facetowi w jakimś tam stopniu wybaczyła i ok. rok mieszkali jeszcze razem. Ona sama niestety leczy się na depresję. Miałem nadzieję że to tylko chwilowe żeby kolesiowi pomóc ale mnie to wykańcza i boję się że za chwilę sam popadnę w jakieś stany depresyjne. Już ostatnio coraz częściej siedzę po prostu w łóżku i gapię się w przestrzeń, a ostatnio nie mogłem się wygramolić do pracy...

EDIT: Co ciekawe jej rodzina (a przynajmniej mama) jest mną zachwycona i podobno mnie broni przy każdej możliwej sytuacji.

16

kgcz92 napisał/a:

Niby zasłania się tym że to jej przyjaciel i że powoli popadał w depresje. Facet ma ok. 30 lat. Informatyk, pracuje w jakiejś większej firmie. W wolnym czasie zajmuje się fotografią i jest DJ-em. Kiedy rozmawiałem z nią twierdziła, że on stara się o jakąś dziewczyną, która o dziwo mieszka na osiedlu obok.

Jestem tolerancyjny ze względu na jej złe doświadczenia z poprzedniego związku. Sama została zdradzona i wie jak to boli szczególnie że facetowi w jakimś tam stopniu wybaczyła i ok. rok mieszkali jeszcze razem. Ona sama niestety leczy się na depresję. Miałem nadzieję że to tylko chwilowe żeby kolesiowi pomóc ale mnie to wykańcza i boję się że za chwilę sam popadnę w jakieś stany depresyjne. Już ostatnio coraz częściej siedzę po prostu w łóżku i gapię się w przestrzeń, a ostatnio nie mogłem się wygramolić do pracy...

EDIT: Co ciekawe jej rodzina (a przynajmniej mama) jest mną zachwycona i podobno mnie broni przy każdej możliwej sytuacji.

A to taki fotograf... Mam dla Ciebie zle wieści. Co do akceptacji/braku akceptacji zdrady przez Twoja wybranke, to niestety jej koronny argument można sobie wsadzić między bajki. Jej stopień tolerancji zdrady jej baaaardzo wysoki, a świadczy o tym fakt mieszkania ze zdradzajacym przez kolejny rok. Tak naprawdę to byłabym ostrożna typujac zdradzę chłopaka Twojej dziewczyny jako główny powód ich rozstania. Pamiętaj, że od tych przywolywanych chwil minął rok podczas którego, razem mieszkali, prowadzili wspólne gospodarstwo, z bardzo dużym prawdopodobieństwem graniczacym z pewnoscia- sypiali.

Druga sprawa. Jej przyjaciel. Tłumacz sobie jak chcesz fakt, że podczas tych spotkań nie odbiera telefonu. Czy jej przyjaciel w ogóle wie o Twoim istnieniu?  Zostaliście sobie przedstawieni? Jak na człowieka z depresja świetnie sobie radzi. I pracuje zawodowo w dużej firmie, na dobrze płatnym stanowisku, w weekend zagra na imprezie i jeszcze fotografuje. Zupełnie kłóci się to, z obrazem osoby cierpiącej na depresję. No ale cóż... Nie jestem lekarzem.

No i kwestia ostatnia- bardzo mi przykro. Wiem, źe mój post Cie zasmucil a nawet zdenerwował. Wiem, że chciałeś raczej poczytać zapewnienia, że nic się nie dzieje. Ze modelki wysyłają zdjęcia cyckow pogrążonym w depresjach informatykom każdego dnia. To jest młoda dziewczyna. Może po prostu musi się wyszaleć. Nie dla każdego wierność i lojalność w tym wieku to priorytety

17

A moim zdaniem...
Fakt jest taki, że zachowała się nie fair wysyłając te foty bez porozumienia z Tobą. I tyle.

Proponuję poznać tego przyjaciela i zobaczyć jak się przy Tb oboje zachowują. Jak będzie duże napięcie to znaczy, ze coś jest na rzeczy. A jak są niewinni to spokanie powinno przebiegnąć normalnie jak zawsze gdy znajomy znajomego poznaje znajomego znajomego.

18

Dziwna akcje, z tą Twoja panną.
Nie chce nic doradzać, bo ciężko wysnuć wnioski czy oprócz tego w tej relacji jest coś ok.
Sam najlepiej sobie odpowiedz, dla czego chcesz być z nią. Jak wygląda ten wasz związek. Jak jesteście razem czy poświecą Ci należytą uwagę, albo jakąkolwiek. Czy szanuje Cie w tym wszystkim. Jeżeli wie że zachowuje się w sposób który sprawia u Ciebie dyskomfort i dalej kombinuje w ten sam deseń, no cóż... a wysyłanie zdjęć toples jakiemuś koledze ehh.
Związek to jednak coś co powinno przynosić frajdę, komfort, zaufanie + inne duperele każdemu wedle siebie.
Dla tego się dziwie jak masz obiekcje, a to że się nasilę trzymasz wynika z tego że jest bardzo ładna i szkoda Ci wypuścić, czy są jeszcze jakieś inne fajne elementy składające się na całość.
Ja uważam że będąc z kimś w związku, to raczej pojawiają się pewne granice. Jeżeli te zdjęcie toples miało charakter tylko "zawodowy" to powinna jakoś skonsultować z Tobą co nie.
Nie trzymaj się na siłę tam gdzie więcej zgryzoty niż radości.

19

Z drugiej strony zdjęcie cycków koleżanki, może z depresji nie wyleczy ale humor zawsze trochę poprawi :]

20 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-07-04 22:44:05)

Odwrotnie Zabth, za dużo cycków oglądają (a duzej części z nich nie mogą mieć) i dlatego wpadaja w depresję
wink

kgcz92 napisał/a:

Dalej korespondują od rana do wieczora, a gdy mówię, że mi się to nie podoba i że smutno mi z tego powodu to jedynie się złości.

bez komentarza... może przeczytaj to zdanie na głos kilka razy? ogólnie zgadzam się z Aannąą

kareninka napisał/a:

Proponuję poznać tego przyjaciela i zobaczyć jak się przy Tb oboje zachowują. Jak będzie duże napięcie to znaczy, ze coś jest na rzeczy.

Ale takie spotkanie powinno byc moim zdaniem "przypadkowe", jeżeli coś jest na rzeczy a spotkanie będzie z góry ustawione to napięcia pewnie nie będzie.

21

Jak ładne cycki to nawet umarłego potrafią postawić na nogi.

22

jak by koleżanka wysłała mi zdjęcie swoich cycków, bo mi smutno, to nie wiem czy na pewno nie była by w zasięgu, i czy nie był by to znak sygnał żeby kwestie wizualne nie jako odnieść do poznania organoleptycznego.
Zresztą autorze może nie warto się zagłębiać, bo nie potrzebnie odkryjesz coś co mocno może wstrząsnąć.
Pamiętaj że w twoim życiu najważniejszy powinieneś być Ty i twoje dobro, przy czym dobro bliskich jako najważniejsze, to też może być twoje dobro- to tak za nim zostanę umoralniany przez wrażliwców
Bez zbędnego zagłębiania się ustal czy jesteś szczęśliwy, i czy ci pasi jak jest i czy wolisz dalej leżeć w wyrze.
I choćbyś podjął złą decyzje a laska okazałaby się kryształowa, to i tak jest to decyzja. Choćby problem był w tobie to jeżeli powoduje to u Ciebie zgryzotę to też patrz na siebie, nad swoimi problemami popracujesz kiedy indziej, a może być tak że z inna partnerką nie zaistnieją takie czy inne czynniki i problemu nie będzie.
I tak uważam z laska nie jest wporzo z tobą, bez względu na stopień zażyłości z tym kolegą nie okazuje Ci szacunku, a fakt ze ukrywa coś tam, to znaczy że wie że jej zachowanie mogło by być krzywdzące dla Ciebie, i raczej pracuje nad tym żeby Cie przekonać ze jest ok, niż pozbyć się czynników które są wynikiem jej inicjatywy a do tego mogą wpłynąć negatywnie na waszą relacje. Z pełną świadomością i wyrachowaniem.
Pół roku to nie dużo, to raczej czas na uniesienia radość spontaniczność, przecinane jakimiś problemami o mniejszej skali, z kolei w tak krótkim czasie pojawia się osoba trzecia. Twoja niepewność nie wzięła się znikąd. I wydaje mi się że to co na początku określiłeś poprawnie, to jesteś tu może żeby usłyszeć że jednak jest ok, albo co zrobić żeby przeciwdziałać.
Na pewno są sposoby żeby ściągnąć jej uwagę na Ciebie i przedłużyć ten byt, ale czy warto.

23

nieźle sie laska urządziła
robi ci wode z mózgu ty dobrze widzisz co sie dzieje,  ze jest was troje w związku ale boisz sie tego sobie uświadomić
ale skoro ma ,,zrobic kariere modelki,, dziewczyna to fakt ,,musi,, tak sie zachowywać,

24

No to pięknie - szczerze - skoro ona nie potrafi grać fair, to Ty też nie musisz ...
Albo ją ciśniesz i zażądasz wyjaśnień albo kochanie won, twoje rzeczy już wyleciały i czekają na Ciebie na zewnątrz
Przy takim zachowaniu nie masz podstaw, żeby ufać jej teraz i w przyszłości.
Ja bym na Twoim miejscu mocno zastanowił się nad sensem tej znajomości.

Człowieku, nie instaluj jej żadnych programów szpiegujących z paru prostych powodów:
1. to nielegalne
2. to akt desperacji
3. to nie jest Twoja żona

Związałeś się z dziewczyną, która lubi się podobać, oraz być w centrum zainteresowania (nie tylko Twoim). Ja bym sobie darował taką znajomość, za dużo jest kobiet na tym świecie.

26

No faktycznie, nie brzmi to dobrze. A może musisz wynająć detektywa?:)

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy ona mnie zdradza, czy po prostu jestem zbyt zazdrosny?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024