Luteina-pozytywy i negatywy ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Luteina-pozytywy i negatywy ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Luteina-pozytywy i negatywy ?

Czesć Dziewuchy ! ;P

Od 6tygodnia ciązy łykam Luteine. Dzien w dzien boli mnie brzuch i jestem nie do zycia.
Dzis stwierdziłam, ze ten ból bierze sie chyba po zażyciu Luteiny wiec doszłam do wniosku,ze dzis jej nie zazyje i sprawdze czy moje przypuszczenia sie potwierdza.

Co do powyzszego- czy któras z Was miała jakies objawy po zazyciu tego leku ?

Pozdrawiam ! smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Luteina-pozytywy i negatywy ?

Po Luteinie można mieć mdłości, ale żeby bóle brzucha? Odstawienie jej choć na jeden dzień może być niebezpieczne, ja skonsultowałabym się z lekarzem, niczego nie robiła na własną rękę, może Ci np przepisać progesteron dopochwowy.

3

Nitka88 napisał/a:

Po Luteinie można mieć mdłości, ale żeby bóle brzucha? Odstawienie jej choć na jeden dzień może być niebezpieczne, ja skonsultowałabym się z lekarzem, niczego nie robiła na własną rękę, może Ci np przepisać progesteron dopochwowy.

Obecnie lekarza mam na urlopie. Poki co brzuch mnie boli a nie zazylam Luteiny, która mam własnie dopochwowo.
Cóz mam zrobic.. musze jakos funkcjonowac w pracy ..

4

Na bóle brzucha takie jak masz na okres to się no spe bierze jest to bezpieczne lekarze zalecają nawet bo to macica się zmienia i stąd te bóle i jest to typowy objaw ciąży moja droga . A luteina jak już w innym wątku ci pisały dziewczyny i Ja . Jeslt baaaaardzo bardzo ale to bardzo potrzebna Tobie . No chyba że chcesz doprowadzić do poronienia - to sobie odstawiaj lekarstwa na własne widzimisie . A to że Cie boli to normalne każda kobiete w ciaży boli zwłaszcza tych pierwszych tygodniach jest to zwiazane ze zmianami w macicy i wg w ciele ci sie wszysko zmienia

5

Przecież lutka jest między innymi p/bolowa

6

Kolejny raz Twoje beztroskie podejście do zdrowia Twojego dziecka mnie przeraża.

7

Coz, najwidoczniej autorka chce sobie zafundowac poronienie, a wtedy problem nieodpowiedzialnosci sam sie rozwiaze.

8

I będzie mogła sobie wmawiać, że "szok" był jednorazową akcją idealnego faceta

9

Jak boli Cie brzuch to wypij szklankę wody, weź nospe i połóż się na lewym boku z podkurczonymi nogami. 
I do cholery nie baw się w lekarza. To nie są cukierki żeby je jeść lub nie. Brak jednej dawki może się skończyć jak wyżej pisano.

Chyba jedynym skutkiem ubocznym luteiny są mdłości nie żadne bóle.
Macica Ci się powiększa z rozmiaru mini do maksimum to mięsień więc normalne, że czuje się jakby zakwasy
.

10 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-06-17 17:52:07)

Vendicativo napisał/a:

Czesć Dziewuchy ! ;P

Od 6tygodnia ciązy łykam Luteine. Dzien w dzien boli mnie brzuch i jestem nie do zycia.
Dzis stwierdziłam, ze ten ból bierze sie chyba po zażyciu Luteiny wiec doszłam do wniosku,ze dzis jej nie zazyje i sprawdze czy moje przypuszczenia sie potwierdza.

Co do powyzszego- czy któras z Was miała jakies objawy po zazyciu tego leku ?

Pozdrawiam ! smile

Miałam jeden objaw, po którym lekarz zmienił mi luteinę na duphaston - łapałam potworne doły.

P.S Ty w ogóle chcesz tego dziecka? Bo trochę się zachowujesz, jakbyś nie chciała.

11

O matko a wy znowu swoje? Watek dotyczy oceniania czy proste pytanie o negatwne i poztywne wpływy tego leku ?

Co wiecej, nie macie racji.
Napisałam do lekarza i o dziwo mi po paru godzinach oddzwonił, że moge ze spokojem zaprzestac dawkowania.

12

Vendicativo napisał/a:

O matko a wy znowu swoje? Watek dotyczy oceniania czy proste pytanie o negatwne i poztywne wpływy tego leku ?

Co wiecej, nie macie racji.
Napisałam do lekarza i o dziwo mi po paru godzinach oddzwonił, że moge ze spokojem zaprzestac dawkowania.

Publiczne forum = wolność wypowiedzi.

Nie pasuje - nie pisz.

13

Nie jestesmy lekarzami. Więc nie licz ze ktoś powie odstaw, to bezpieczne. Tylko lekarz posiada odpowiednią wiedzę. Nie wiedzialas?

A tak poza tym to jesteś okropnie niedojrzała. Dziecko Bedzie miało dziecko. Malucha szkoda, miejmy nadzieję że mu się poszczesci i jakoś przetrwa.
Co wątek założysz to najpierw z trwogą pytasz a potem zadzierasz nosek do góry i z foszkiem robisz swoje. Ok masz prawo, tylko po jakiego grzyba zawracasz ludziom d....e? Żyj w tym swoim małym świecie i nie zawracaj nam głowy. Jak się nudzisz to książkę poczytaj jakąś, spotkaj się z kimś.

14

Dziwny ten lekarz. Bardzo dziwny..
Zwykle luteine odstawia się po 12 tygodniu ciąży lub bierze do końca praktycznie.

I nie zachowuj się jak bachor.
Cholera tu nie chodzi ze nie mam się nie podoba ciuch jakiś tylko o zdrowie Twojego dziecka.

Twoje dziecko ma kilka mm myślisz, że gdyby coś się zaczęło dziać to same się obroni?

Gdy urodzisz, a noworodek się przeziębi na własną rękę będziesz go leczyć?

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Luteina-pozytywy i negatywy ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024