Hej. Mam taki problem. Mianowicie jestem po 3 operacjach na biodra i końcówka ciąży. Mam z góry narzucona cesarke przez ortopede. I tu jest problem bo mój gin zawołał ode mnie zaświadczenia od ortopedy ale mój lekarz prowadzący już nie przyjmuje a na wizyte tam gdzie byłam operowana to ponad poł roku sie czeka. Żaden ortopeda prywatnie ani na Nfz nie chce sie podjac wypisania takiego zaświadczenia. I mam problem bo nie wiem jak to już zalatwic bo dzis gin mi powiedzial na wizycie ze bez zaswiadczenia nie da mi skierowania do szpitala na cesarke. Ja mam wszystkie wypisy ze szpitala ale czy to wystarczy
Skontaktuj się telefonicznie ze swoim lekarzem, lub szpitalem w ktorym byłaś operowana. Zapytaj czy możesz zadzwonić podczas wizyty u ginekologa i niech mu przekażą lub wyślą faxem cy coś
Na wszystkie możliwe sposoby probowałam to załatwić od 2 miesiecy i nic każdy mnie zbywa. Termin już w nastepny piatek a ja nic nie załatwiłam.
weź swoją historię choroby i idź do pierwszego lepszego ortopedy. ja tak zrobiłam i dostałam zaświadczenie
Myślę, że prywatnie jednak ortopeda powinien bez problemu wydać Ci takie zaświadczenie. Płacisz - wymagasz, spróbuj może w innej klinice?
poproś swojego lekarza prowadz acego o skierowanie do ortopedy i niech na skierowaniu napisze cel skierowania a jesli lekarz prowadzacy nie bedzie chciał Ci wydac takiego skierowania to idz do rodzinnego. a i niech na skierowaniu napisze ze pilne.