Moja matka zmarła na raka (mam traumę po tym jak patrzyłam jak umiera), moja rodzina jest kompletnie rozwalona ( kiedyś dużo patologi) ja pracuje w handlu obwoźnym z ojcem, jest ciężko a ja nie ma odwagi ani wiary zrobić kolejnego kroku ( rozmawiałam z księgową, a ona odmówiła współpracy),a nie wiadomo jak długo potrwa jeszcze ta robota, prócz tego nie mam gdzie mieszkać, mieszkanie w którym mieszkam będzie odzyskiwać urząd miasta, a ja i tak nie chce mieszkać tu z bratem w tym syfie gdzie nie ma nawet łazienki, na wynajem mnie nie stać mam jeszcze dwa kotki, które nie zostawię, prócz tego muszę jeździć do schorowanej babci, na razie sobie radzi, ale boję się co będzie dalej, nie ma wykształcenia (żadnego) jesienią są eksternistyczne, ale ja choruje od lat na depresje i ledwo oddycham, jestem samotna 25 latką, z depresją i nerwica lękową, nie daje rady, ludzie chyba jestem za słaba na zabawę która się nazywa- życie, mam marzenia, ale nie potrafię je realizować, ludzie zauważają że się ich boję i jestem spięta i nie potrafię się z nimi dogadać....przepraszam, dzisiaj kolejna akcja mnie zdołowała, tyle mogę zrobić napisać na forum
Zacznijmy od tego czy swoją depresję leczysz? Czy w ogóle konsultowałaś się w tej sprawie ze specjalistą?
Masz jakąkolwiek przyjazną Ci osobę - w otoczeniu, rodzinie, wśród znajomych?
Czego oczekujesz?
Zacznijmy od tego czy swoją depresję leczysz? Czy w ogóle konsultowałaś się w tej sprawie ze specjalistą?
Masz jakąkolwiek przyjazną Ci osobę - w otoczeniu, rodzinie, wśród znajomych?
Moja depresja zaczęła się jak miałam lat naście (nie radziłam sobie w szkole) zareagował właściwie i mając lat 18 poszłam do psychiatry,(depresja, nerwica lękowa) miałam terapie, ale nie przynosiła efektu (zostałam nawet skierowanie na oddział), ja się zraziłam, szkołę zawaliłam, potem przez kilka lat był spokój...pracowałam, a teraz od roku same złe rzeczy się dzieją i tak zastanawiam się nawet czy nie pójść gdzieś prywatnie do terapeuty i spróbować,
Jeśli chodzi o ludzi, z ojcem pracuje, z siostrą sie koleguje i w zasadzie to wszystko, mam jeszcze przyjaciółkę, ale ona jest daleko
Realista: w zasadzie to tylko jakiś komentarz, przemyślenie, jestem samotna i już nie wiem, nie potrafię niczego sama ocenić, zagubiłam się