Podjęłam prace na drugi etat, nie daje rady kłopot z wypowiedzeniem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Podjęłam prace na drugi etat, nie daje rady kłopot z wypowiedzeniem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Podjęłam prace na drugi etat, nie daje rady kłopot z wypowiedzeniem

Hej Dziewczyny,
proszę o rade. Mam prace na cały etat w godzinach 8-16, chciałam dorobić sobie i zaczęłam prace dodatkową na lotnisku. Przeszłam kilka wstępnych szkoleń, potem miałam zaplanowany urlop w tej pierwszej pracy na tydzien wiec na lotnisku ulozyli mi grafik tak, ze mialam wolny tydzien. Urlop okazal sie straszna kaszaną, w ogole nie odpoczełam , ale nie o tym bede pisac. Zaczelam ponownie prace, dzis wrocilam takze z po poludniowki na lotnisku i nie wiem jak sie nazywam. Jestem wykonczona, po 12 godzinach pracy w ogole nie ogarniałam juz co sie dzieje, robiłam bledy, gdzie n alotnisku jest to niedopuszczalne, chcialo mi sie plakac. Niestety doszlam do wniosku, ze przecenilam swoje sily i musze z tego lotniska jak najszybciej zrezygnowac, bo ta praca wymaga koncentracji maksymalnej, a ja po 8 h innej umyslowej pracy jestem wykonczona. W umowie nie mam nic na temat wypowiedzenia - umowa jest na pol etatu, probna, na 3 miesiace. Jakie wypowiedzenie mnie obowiązuje?  Martwie się i jest mi  wstyd, jak mam powiedziec kierowniczce z lotniska, ze nie daje  rady? sad  Chcialabym odejsc jak najszybciej sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podjęłam prace na drugi etat, nie daje rady kłopot z wypowiedzeniem

masz 2 tygodniowy okres wypowiedzenia

3

Odp: Podjęłam prace na drugi etat, nie daje rady kłopot z wypowiedzeniem

Umowa na okres próbny może być zawarta maksymalnie na okres trzech miesięcy. Powinnaś jednak upewnić się czy Twoja umowa została zawarta na okres próbny (ta nazwa musi widnieć na umowie), czy też jest umową na czas określony trwający trzy miesiące. Jest to o tyle istotne, że w obu tych przypadkach terminy wypowiedzenia różnią się między sobą.
Jeśli jest to umowa na okres próbny trzymiesięczny, to okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie, co wynika z przepisów Kodeksu pracy.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Podjęłam prace na drugi etat, nie daje rady kłopot z wypowiedzeniem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024