obietnice/palenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: obietnice/palenie

Witam, mam problem z dziewczyną która pali a mianowicie. Zanim ją poznalem mowila, ze nie pali, pozniej obiecała mi ze nie bedzie paliła... Nie mam problemu ze pali tyle że mam problem z tym, że obiecała mi, że nie będzie paliła a i tak to robi, obiecywała nie raz, mówiła że pali ostatni raz i w ogóle... A jak po prostu mam przez to problem to mówi mi że się czepiam. Chociaż ja do samego jej palenia nic nie mam, dla mnie mogła by palić ale aby nie obiecywała... Co zrobić? Dac jej wybór teraz palisz albo ja? Nie ogarniam w takim razie po cholerę w ogóle obiecywała...

Odp: obietnice/palenie

No to w końcu masz z tym problem czy nie?
Dla niektórych rzucenie palenia to bardzo trudne zadanie, więc możliwe, że naprawdę chciała rzucić, ale jej się nie udało.
Nie wymyślaj problemów mój drogi, skoro dziewczyna jest ogólnie OK. Jeśli aż tak strasznie męczy Cię ta obietnica, to pogadaj z nią na spokojnie, bez jakichś wielkich emocji i koniec.

3

Byla_Narzeczona napisał/a:

No to w końcu masz z tym problem czy nie?
Dla niektórych rzucenie palenia to bardzo trudne zadanie, więc możliwe, że naprawdę chciała rzucić, ale jej się nie udało.
Nie wymyślaj problemów mój drogi, skoro dziewczyna jest ogólnie OK. Jeśli aż tak strasznie męczy Cię ta obietnica, to pogadaj z nią na spokojnie, bez jakichś wielkich emocji i koniec.

Palenie mi nie przeszkadza tyle że cały czas mi obiecuję to sama z siebie... Rozmawiałem z nią o tym ale ona i tak dalej łamie obietnice... Kłamie często, chodzi o to, że przez takie byle obietnice się coraz mniej ufa... Przez byle co tak na prawdę

Ale tylko tę obietnicę łamie? I kłamie w sensie jak, ogólnie czy o tym paleniu?

5

Ale tylko tę obietnicę łamie? I kłamie w sensie jak, ogólnie czy o tym paleniu?

Kiedyś często kłamała z innych powodów ale teraz raczej tylko z tego, no już łamie tylko tą obietnice chociaż wcześniej łamała wiele...

Skoro się poprawia, pracuje nad sobą i tylko tej obietnicy nie potrafi dotrzymać, to daj jej spokój. Niech tylko ma świadomość, że słowo "obiecuję" wiele dla Ciebie znaczy i niech się dwa razy zastanowi, czy danej obietnicy jest w stanie dotrzymać zanim wypowie to słowo.

7

Skoro się poprawia, pracuje nad sobą i tylko tej obietnicy nie potrafi dotrzymać, to daj jej spokój. Niech tylko ma świadomość, że słowo "obiecuję" wiele dla Ciebie znaczy i niech się dwa razy zastanowi, czy danej obietnicy jest w stanie dotrzymać zanim wypowie to słowo.

Nie raz ją uświadamiałem o tym...

8 Ostatnio edytowany przez emde (2016-04-30 19:25:08)

Trudno się wychodzi z nałogów. Kiedyś z dziewczyną postanowiliśmy jednocześnie rzucić palenie. Wszytko było pięknie dopóki po około dwóch tygodniach nie okazało się, że oboje mamy skitrane fajki w samochodach. big_smile
Poźniej nie paliłem przez dwa lata, przez kolejne cztery znów paliłem, teraz nie palę już od ośmiu lat.
Jeżeli chcesz, żeby przestała palić to raczej ją wspieraj i bądź wyrozumiały zamiast dostarczać jej dodatkowych stresów.
Uwierz, trudno jest przestać palić.

9

Jeśli jest tak jak napisałeś i Ci to nie przeszkadza, że pali to powiedz jej to w normalny sposób iż nie wymagasz od niej tego, żeby rzuciła palenie. Jak dla mnie to wydaje mi się, że Ci to przeszkadza, ale boisz się oskarżeń o ograniczanie jej.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024