Witajcie,
mam do Was pytanie. Czy będąc w szczęśliwym związku, zdarzały się Wam zauroczenia w innych osobach? Nie mam na myśli zwrócenia uwagi na atrakcyjną osobę przechodzącą obok nas na ulicy, ale zauroczenie, które czasami tak łatwo pomylić z miłością? Czy to były czysto platoniczne relacje, czy może przeradzały się w coś więcej? Jakie są Wasze doświadczenia w tej sprawie?
Ja osobiście jak kochałem swoje ex dziewczyny to nie widziałem nikogo innego oprócz ich, nie interesowały mnie inne osoby tylko ta jedyna
Pamiętaj liczy się szczerość,zaufanie i szacunek w związku
W każdym związku może się tak zdarzyć. W tych krótkich i w tych wieloletnich i w małżeństwach i gdy ma się dzieci. Głównie zauroczenie jest chwilowe i tylko jeśli się je pielęgnuje, przeradza się w zakochanie czy miłość. Mnie się w każdym momencie życia zdarzały zauroczenia, ale nie zmienia to faktu, że jeśli jestem w związku to nie pozwalam sobie na myśli o tej osobie i na kontakt z tą osobą poza to, co konieczne. Nawet, gdybym miała w ten sposób pozbawić się szansy na fajną znajomość, to jednak zauroczenie karmione przeze mnie może stanowić zagrożenie dla aktualnego związku.
Uwazam, ze jest to calkowicie normalne, kazdy moze sie zauroczyc inna osoba nawet bedac w szczesliwym zwiazku. Pozostaje jedynie kwestia co z tym zrobic, najlepiej urwac w pore i tego nie rozkrecac.
. Czy będąc w szczęśliwym związku, zdarzały się Wam zauroczenia w innych osobach? Nie mam na myśli zwrócenia uwagi na atrakcyjną osobę przechodzącą obok nas na ulicy, ale zauroczenie, które czasami tak łatwo pomylić z miłością? Czy to były czysto platoniczne relacje, czy może przeradzały się w coś więcej? Jakie są Wasze doświadczenia w tej sprawie?
Czlowiek w swoim zyciu może zauroczyc się kimś kilka razy i nie ma w tym nic dziwnego. Również w tym, ze zauroczenie moze sie zdarzyć będąc w związku, małżeństwie - ale... w takim który etap zauroczenia sobą, ma już za sobą ![]()
Czy zauroczenie mozna pomylić z miłością ?
NIE.
Ponieważ zauroczenie to dopiero wstęp do miłości.
Żeby z zauroczenia powstala miłość, trzeba wiele zabiegów i czasu.
Czy związek z osobą w której się zauroczyłam mógł byc platoniczny ?? ![]()
NIGDY !
Jeżeli wtedy decydujesz się na związek z taką osobą, to nie po to żeby był platoniczny,
chocbyś siebie okłamywała i jego, ze jest inaczej,
to prędzej czy później taka relacja przestanie byc platoniczna.
Zresztą co to za platoniczna relacja w ktorej emocje aż fruwają po suficie - to też zdrada wosoby z ktorą jest się w związku.
Jeżeli jesteś w szcześliwym związku, lepiej takie zauroczenie postarać sie zdusić w samym zarodku...
Można ![]()