Mocne zauroczenie w przyjaciółce, będąc w nieszczęśliwym związku... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mocne zauroczenie w przyjaciółce, będąc w nieszczęśliwym związku...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Mocne zauroczenie w przyjaciółce, będąc w nieszczęśliwym związku...

Moja przyjaciółka zaliczyła ogromny glow up.
Przyjaźnimy się od 5 lat, odkąd zaczęliśmy studia, gdzie tam się poznaliśmy.
Od razu złapaliśmy dobry kontakt i tak zostało. W tym czasie byłem w jednym czteroletnim związku, teraz jestem na skraju rozstania z obecną dziewczyną (brak pomysłów na wspólną przyszłość, zupełnie inne charaktery, brak zaangażowania obu stron).
Z przyjaciółką od tych lat zawsze się dogadujemy i w zasadzie regularnie widzimy się 4-5 razy w miesiącu. Zawsze miałem tylko przyjacielskie relacje i nic poza tym. Ostatnim czasem zaliczyła ogromny glow up, stała się bardzo atrakcyjna i porostu zaczęła mi się wizualnie bardzo podobać. Teraz gdy się spotykamy cieszę się nie tylko z powodu, że widzę się z moją przyjaciółką, ale również, z bardzo atrakcyjną kobietą. Nawet wczoraj po pracy spotkaliśmy się coś zjeść, pogadać, czuje, że naprawdę się mocno zauroczyłem w jej wyglądzie, ale nadal rozmawiamy tak samo od lat jak jesteśmy przyjaciółmi, z jej strony wszystko jest tak samo i napewno nic nie podejrzewa.
Ostatnim czasem w zasadzie piszemy prawie codziennie nawet po kilka wiadomości co tam itd. oczywiście wszystko na stopie przyjacielskiej tak jak było przez lata, ale teraz z tą różnicą, że jeszcze bardziej czekam na jej wiadomości czy możliwość spotkania
Tak sobie myślę co robić, zakończenie mojego związku to na pewno tylko kwestia czasu... czy po jakimś czasie spróbować zacząć się angażować w coś więcej niż przyjaźń?
Patrząc rozsądkowo dogadujemy się bardzo dobrze, lubimy ze sobą spędzać czas, mamy wspólne pasje i hobby więc czy było by to złe posunięcie spróbować zbudować z tego związek?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mocne zauroczenie w przyjaciółce, będąc w nieszczęśliwym związku...

Nie byłoby złe, gdyby ona czuła to samo.
Dlatego zawsze ryzykowne są przyjaźnie damsko- męskie, bo jedna strona z czasem  za bardzo się angażuje i cierpi.

3

Czyżby miał to być plasterek ?

Ona wie że ma służyć za plasterek ?

4

Spróbować zawsze możesz, tylko pytanie, czy przyjaciółka w to wejdzie. Możesz być wg niej fajnym kumplem, ale zupełnie nie nadawać się na partnera.
Ale może najpierw rozstań się z obecną dziewczyną, bo z boku to, co robisz wyglada mega słabo, że jeszcze z jedna się nie rozstałeś i już szukasz jej następczyni jak małpa, która nie puści się jednej gałęzi zanim nie złapie kolejnej.

5

Jej mąż o tym wie? smile

6

Edgar098 napisał/a:

Tak sobie myślę co robić, zakończenie mojego związku to na pewno tylko kwestia czasu...

To go zakończ. Czekasz aż złapiesz drugą gałą? Chyba nie chcesz aby przyjaciółka wzięła Cię za zdradzacza?

A do przyjaciółki trzeba podejść sprytnie. Musisz wzbudzić w niej emocje - weź ją na jakieś sporty extremalne, wspinanie po drzewach, wycieczkę w góry... Ludzie nie potrafią rozpoznać co nimi poruszyło więc powiąże silne emocje z Tobą.

7

Zakończ swoje sprawy w obecnej relacji, a dopiero potem bierz się za przyjaciółkę. wink

8

Zakończ wcześniejszy związek.

9

Dziękuje Wam za odpowiedzi. Podsumowując i odpowiadając ogólnie na Wasze spostrzeżenia. Nie chciałbym jej traktować jako "pocieszenia", czy szybkiej zmiany z związku na związek, chciałbym, żeby to wszystko mogło potoczyć się naturalnie. Niestety mój największy dylemat to jest jej reakcja na włanie możliwość spróbowania czegoś więcej.
Jako przyjaciele naprawdę jesteśmy sobie bardzo bliscy, nie mamy przed sobą tajemnic i wiemy o sobie dużo na najbardziej prywatne tematy. Ona sama wie i widzi, że mój aktualny związek nie jest zbytnio udany i sama widzi, że się męczymy.
Mimo tego nigdy nie proponowała mi rozstania i trzyma zawsze kciuki, chcoiaż ona sama od kilku dobrych lat ciągle jest singielką i przez ten czas nigdy jakoś bardziej nie szukała męższczyzny na siłę.

10

Edgar098 napisał/a:

Niestety mój największy dylemat to jest jej reakcja na włanie możliwość spróbowania czegoś więcej.

Ty jej o zdanie nie pytaj tylko zacznij ją uwodzić. Jak uderzysz z takim pytaniem do jej racjonalnej strony to masz 99% szans że odpowie nie.

Oczywiście wcześniej zerwij z obecną.

11

Edgar098 napisał/a:

Nie chciałbym jej traktować jako "pocieszenia", czy szybkiej zmiany z związku na związek, chciałbym, żeby to wszystko mogło potoczyć się naturalnie.

Dobrze. smile

Niestety mój największy dylemat to jest jej reakcja na włanie możliwość spróbowania czegoś więcej.

Nie masz pojęcia jak źle to brzmi. Spróbować. Czegoś. Czegoś więcej. Spróbować. Dramat. Takie to odpychające, z rezygnacją, robienie czegoś co od razu jest skreślone.

Jako przyjaciele naprawdę jesteśmy sobie bardzo bliscy, nie mamy przed sobą tajemnic i wiemy o sobie dużo na najbardziej prywatne tematy. Ona sama wie i widzi, że mój aktualny związek nie jest zbytnio udany i sama widzi, że się męczymy.

Przyjaciółka, przyjaciółka... ale do poderwania jej daleka droga.

Mimo tego nigdy nie proponowała mi rozstania i trzyma zawsze kciuki, chcoiaż ona sama od kilku dobrych lat ciągle jest singielką i przez ten czas nigdy jakoś bardziej nie szukała męższczyzny na siłę.

No i spoko.

Tylko jak Ty ją teraz poderwiesz? smile

12

Ja tu widzę raczej chęć znalezienia usprawiedliwienia zdrady, która już zakiełkowała. W moim odczuciu zdrada emocjonalna już nastąpiła, a Autor to zwykły cienki bolek, o czym świadczy pytanie o to,  czy będzie miał miękkie lądowanie po zwianiu z dotychczasowej relacji. Jeśli w swoim związku był taki biedaczek nieszcześliwy, to powinien dawno go zakończyć,pobyć samemu, pomyśleć co poszło nie tak, i dopiero próbować nowego.

13

Po kolejnej kłótni mogę stwierdzić, że mój związek, już jest zakończony... nic przyjemnego, czuję żal, smutek bo jednak przezyło się z drugą osobą trochę czasu, ale z drugiej strony ulgę w jakimś sensie.
Co do kontaktu z przyjaciółką, sama zaproponowała, że jeśli mam potrzebę i możliwośći możemy się nawet codziennie widzieć, żeby porozmawiać, bo napewno tego potrzebuję. Teksty typu "jesteś bardzo wartościowym facetem, fajnym itd" w zasadzie są przyjemne, pomijając fakt, że zawsze mi to przypominała i mówiła.
Teraz raczej przez najbliższy czas nie będę próbował czegoś więcej, potrzebuje czasu dla siebie oraz myślę, że trzeźwym okiem spojrzeć na to wszystko z boku czy taka relacje ma rację bytu i ogarnąć swój grunt pod nogami czy jeśli tak, to czy druga strona też by była zainteresowana.

14

Zwiazek jest zakończony wtedy, kiedy się go zakończy, a nie kiedy jest kłótnia z partnerka.

15

Spalisz szansę jak wystartujesz do przyjaciółki będąc jeszcze w związku.
Powiem więcej, tę szanse również spalisz jeśli od razu po zerwaniu do niej wystartujesz.

Jeśli oboje z obecną partnerką nie widzicie przyszłości razem to rozstańcie się. Daj sobie czas. Spotykaj się z przyjaciółka jak do tej pory. Będziesz wolny więc masz wolną rękę. Możesz proponować przyjaciółce częstsze spędzanie czasu, wspólne wypady, wycieczki cokolwiek. Niech to się samo buduje, naturalnie w swoim tempie. Jest szansa, że ta wasza relacje się zacieśni. Gdyby ona coś do Ciebie wtedy poczuła to przynajmniej nie pomyśli, że jest plastrem.

Najgorsze co możesz zrobić to startować do niej będąc w związku, lub od razu po zerwaniu. Pytanie też czy gdyby przyjaciółka nie wypiękniała to nadal byś był ze swoją obecną partnerką? Mam wrażenie, że spodobała Ci się przyjaciółka i teraz racjonalizujesz sobie decyzję o zerwaniu z obecną partnerką.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mocne zauroczenie w przyjaciółce, będąc w nieszczęśliwym związku...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024