Czy i jak przejąć inicjatywę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy i jak przejąć inicjatywę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Czy i jak przejąć inicjatywę

Podobno miłość o pierwszego wejrzenia nie istnieje, ale jak pierwszy raz zobaczyłam Tomka na imprezie u wspólnej znajomej coś we mnie drgnęło i już zostało. Byłam załamana po rozpadzie długiego i poważnego związku i myślałam, że nic takiego mnie już nie spotka. A tu motyle w brzuchu....a dalej nic. Sporo o nim wiem od znajomej i jest niemal uosobieniem mojego ideału.

Jestem typem przypałowca więc walnęłam parę gaf podczas kilku spotkań. Znam go trochę ponad rok. Widziałam zaledwie parę razy przy jakiś okazjach w tłumie znajomych. Nie było okazji poznać się bliżej, a on ciągle siedzi mi w głowie. Nie widzieliśmy się kilka miesięcy i jakoś się nie zapowiada. Nasze drogi coraz bardziej się rozchodzą, a ja nie wiem co robić. Niby ostatnio miałam jakiś cień kontaktu z nim na portalu społecznościowym. Nie wiem czemu o mnie pomyślał.

Może macie jakieś rady jak subtelnie zainteresować go swoją osobą? Nie chcę być natrętem. Nasz kontakt jest tak słaby, że jak się odezwę to nie chcę być odrazu rozczytana jako despaeratka, która chce się umówić. Chciałabym żeby ta znajomość rozwijała się naturalnie, ale wiem, że jak nic nie zrobię to mogę się nie doczekać szczęśliwego przypadku, który pchnął by nas ku sobie. Chcę sprawdzić tą znajomość. Nie chcę żeby ostatnia szansa na szczęśliwe uczucie przeszła mi koło nosa.

Jakieś rady?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Czy i jak przejąć inicjatywę

Witaj. Mam podobną sytuację, tylko że znam tego mężczyznę krócej niż Ty. I też walczę ze sobą. Przed jakimś dniem, kiedy wiem, że będę w jego towarzystwie, to planuję że spróbuję jakoś się do niego zbliżyć, ale jak przychodzi ten dzień, to zachowuje się jak koleżanka, nie robię nic więcej, by mógł się czegoś domyślić. Wiem jedno, że trzeba COŚ zrobić, częściej zagadywać, doprowadzać do jakiejś dyskusji, więcej się uśmiechać do tej osoby i być po prostu milszym dla niej, jednak wiem też, jakie to może być trudne. Życzę Tobie, jak i samej sobie dużo powodzenia! Damy radę!

3

Musimy. Daj znać jak Ci idzie smile
Ja póki co staram się bywać tam, gdzie mogę go spotkać. Na szczęście mamy wspólne zainteresowania. Szkoda, że jego kontakty z moją kumpelą się poluzowały, bo tak to ona była łącznikiem, a teraz został mi już tylko niezbyt przeze mnie lubiany Facebook hmm
Najgorzej, że jestem osobą nieśmiałą i jak już mówiłam często strzelam gafy. Moi znajomi nie bez powodu twierdzą, że zyskuję dopiero przy bliższym poznaniu. Tylko jak do tego bliższego poznania doprowadzić to już wielka zagadka. Męczę się już więc muszę coś z tym zrobić. Mam swoje lata i doświadczenia a zachowuję się w tej sprawie jak jakaś nastolatka.
Powodzenia!

4

Autorko, po pierwsze - nie wkręcaj się w coś, co jeszcze nie istnieje.

Mówisz, że facet ci się spodobał na pierwszy rzut oka (biorąc pod uwagę, że byłaś załamana po rozstaniu, mogłaś po prostu szukać pocieszyciela i zareagowałaś bardziej pozytywnie) a potem wzmocniłaś to wyobrażeniami zbudowanymi w oparciu o opinię koleżanki. Jednocześnie sama stwierdzasz, że bliżej się nie znacie. Więc twoje zauroczenie nie jest w żadnej mierze oparte na waszej rzeczywistej relacji. Przystopuj więc odrobinę, bo możesz wkręcić się w coś, co jest tylko fantazją i mrzonką.

Jeśli chcesz rozwinąć znajomość i macie wspólne zainteresowania, to powinno to być osiągalne. Macie przecież "płaszczyznę porozumienia". Zagadaj do niego w tym temacie - poproś o radę lub opinię. To jest bardzo naturalny sposób na nawiązanie znajomości. A jak w tym temacie zaskoczy, to możesz zaproponować spotkanie na kawę czy właśnie coś związanego ze wspólnym zainteresowaniem. To nie będzie narzucanie się.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy i jak przejąć inicjatywę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024