Czekać czy spróbować przejąć inicjatywę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czekać czy spróbować przejąć inicjatywę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: Czekać czy spróbować przejąć inicjatywę?

Witajcie,
Jakis czas temu poznałam fajnego faceta, znajomego mojego najlepszego przyjaciela. Początkowo nie zwróciłam na niego szczególnej uwagi, ponieważ niedawno zakończyłam 3 letnią indość toksyczną relację i nie specjalnie interesowali mnie nowi mężczyźni. Ten jednak miał w sobie coś, co sprawiło że zapragnęłam go bliżej poznać. Wszystko nie poszło jednak do końca tak, ja sobie to zaplanowałam- oboje wypiliśmy za dużo na imprezie i wylądowaliśmy w łóżku. Jako że ja nigdy nie byłam zwolenniczką przygód na jedną noc i dotychczas nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło, postanowiłam nie robić sobie zbyt wielkich nadziei. Może to staroświeckie podejście ale uznałam, że po tym na pewno stracił mną zainteresowanie i nie zostawiłam mu nawet numeru telefonu. On jednak znalazł sposób by się ze mną skontaktować, pisał że chciałby mnie bliżej poznać itd. I nagle 3 dni temu przestał się odzywać...ja też nic więcej nie pisałam bo zazwyczaj wychodzę z założenia, że to mężczyzna powinien szukać kontaktu. Z drugiej strony zastanawiam się, czy nie warto byłoby spróbować przejąć inicjatywę i pokazać mu swoje zainteresowanie? Tylko że po moich ostatnich doświadczeniach panicznie boję się odrzucenia i nie chcę, by ktoś pomyslał że się narzucam....będę wdzięczna za Wasze porady :-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czekać czy spróbować przejąć inicjatywę?
Axulanderin napisał/a:

Witajcie,
Jakis czas temu poznałam fajnego faceta, znajomego mojego najlepszego przyjaciela. Początkowo nie zwróciłam na niego szczególnej uwagi, ponieważ niedawno zakończyłam 3 letnią indość toksyczną relację i nie specjalnie interesowali mnie nowi mężczyźni. Ten jednak miał w sobie coś, co sprawiło że zapragnęłam go bliżej poznać. Wszystko nie poszło jednak do końca tak, ja sobie to zaplanowałam- oboje wypiliśmy za dużo na imprezie i wylądowaliśmy w łóżku. Jako że ja nigdy nie byłam zwolenniczką przygód na jedną noc i dotychczas nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło, postanowiłam nie robić sobie zbyt wielkich nadziei. Może to staroświeckie podejście ale uznałam, że po tym na pewno stracił mną zainteresowanie i nie zostawiłam mu nawet numeru telefonu. On jednak znalazł sposób by się ze mną skontaktować, pisał że chciałby mnie bliżej poznać itd. I nagle 3 dni temu przestał się odzywać...ja też nic więcej nie pisałam bo zazwyczaj wychodzę z założenia, że to mężczyzna powinien szukać kontaktu. Z drugiej strony zastanawiam się, czy nie warto byłoby spróbować przejąć inicjatywę i pokazać mu swoje zainteresowanie? Tylko że po moich ostatnich doświadczeniach panicznie boję się odrzucenia i nie chcę, by ktoś pomyslał że się narzucam....będę wdzięczna za Wasze porady :-)

Weź byka za rogi!
To znaczy zmierz się ze swoim strachem. Skoro masz ochotę się odezwać do niego, to zrób to bez zbędnych ceregieli.
Fajnie być szczerą i bezpośrednią. Spróbuj nie udawać i nie wykonywać wystudiowanych ruchów i gestów, bo i po co? Żeby jakoś Ciebie nie odebrał? Żeby czegoś o Tobie nie pomyślał? Żeby Ciebie nie odrzucił?
Jeśli miałoby się stać to, czego się obawiasz, to przynajmniej nie stracisz zbyt dużo czasu.
A jak wyjdzie, to będziesz miała relację, w której będziesz mogła być sobą.
Chyba warto :-))

No, jeśli on już parę razy się odzywał, to nawet wypadałoby zapytać, co słychać, skoro jesteś zainteresowana znajomością... chyba nie liczysz na to, że gość będzie za Tobą łaził do końca życia bez celu...

4

Ja po prostu obawiam się, że przez to że tak szybko się z nim przespałam on stracił zainteresowanie...w końcu od razu dostał to, na co zazwyczaj powinno się poczekać. Jestem wściekła na siebie, bo nie wiem co mnie napadło ale nie cofnę już czasu.  Nie chcę żeby utrzymywał ze mną kontakt tylko z poczucia przyzwoitości, żebym nie można było mu zarzucić że mnie tylko wykorzystał. A ja nie chcę wyjść na jakąś desperatkę...w koncu z jakiegoś powodu przestał się do mnie odzywać?

5

Może przestał, bo stwierdził, że tobie nie zależy? Zagadaj i umówcie się na spotkanie.

6

Axulanderin napisał/a:

Ja po prostu obawiam się, że przez to że tak szybko się z nim przespałam on stracił zainteresowanie...w końcu od razu dostał to, na co zazwyczaj powinno się poczekać. Jestem wściekła na siebie, bo nie wiem co mnie napadło ale nie cofnę już czasu.  Nie chcę żeby utrzymywał ze mną kontakt tylko z poczucia przyzwoitości, żebym nie można było mu zarzucić że mnie tylko wykorzystał. A ja nie chcę wyjść na jakąś desperatkę...w koncu z jakiegoś powodu przestał się do mnie odzywać?

Ależ pewnie, że może tak być, że stracił Tobą zainteresowanie jako potencjalną partnerką. Ale może być też odwrotnie, czyli, że polubił tamtą dziewczynę, która potrafi być spontaniczna i wyluzowana oraz nie nakłada na siebie sztywnego gorsetu sztuczności.
Strasznie dużo w Tobie zahamowań. Spróbuj ich się pozbyć to będzie Ci lżej.

7

MagdaLena1111 napisał/a:

No jasne. Gdy człowiek jest po trudnym związku, brak mu pewności siebie, do tego widzi, że przestaje panować nad swoimi reakcjami. Nic tylko się wyluzować i iść na całość. smile

8 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2018-11-02 22:49:25)

balin napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

No jasne. Gdy człowiek jest po trudnym związku, brak mu pewności siebie, do tego widzi, że przestaje panować nad swoimi reakcjami. Nic tylko się wyluzować i iść na całość. smile

No jasne. Gdy człowiek zostanie porzucony, to powinien przywdziać wór pokutny i siedzieć w ciemnym kącie, czekając aż pojawi się rycerz w lśniącej zbroi i pokochawszy od pierwszego wejrzenia za sam fakt istnienia, zaopiekuje się i każdego dnia będzie przekonywał, jak bardzo kocha i mu zależy.

Otrząśnij się balin. Pozbycie się zahamowań nie oznacza pójście na całość, ale pozwolenie sobie na wyjście z ciasnych ograniczeń, które samemu się nakłada. Chyba, że dla Ciebie odezwanie się do znajomego a o tym jest ten wątek jest równoznaczne z pójściem na całość ;-P

9 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-11-06 20:32:41)

NIEREGULAMINOWE, złośliwe wycieczki.
Zgodnie z moimi wcześniejszymi informacjami = kolejna taka prowokacja oznacza dla Ciebie Autorze I oficjalne ostrzeżenie, które zostaje przypisane do Twojego konta.
Zgodnie z regulaminem kolejne ostrzeżenie oznaczać będzie blokadę Twojego profilu/ Mod. IsaBella77

10

MagdaLena1111
Ja jednak doradzam ostrożność. Zwłaszcza, że sytuacja wymknęła się spod kontroli. O czym sama Autorka napisała.

Axulanderin napisał/a:

Wszystko nie poszło jednak do końca tak, ja sobie to zaplanowałam- oboje wypiliśmy za dużo na imprezie i wylądowaliśmy w łóżku.

Byki bodą i to dotkliwie. smile

11 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2018-11-03 17:39:16)

Ferreus somnus napisał/a:

naruszenie regulaminu

Czy zakładasz, że Axulanderin max, jaki miała do zaoferowania już z siebie wykrzesała a teraz oczekuje, że partner da z siebie tyle, ile może?
Ciekawe. Serio. Bo to by wyjaśniało, dlaczego tak się obawia kolejnego odrzucenia. Zachowuje się trochę tak jakby uważała, że to on musi się powysilać i być aktywnym.

balin napisał/a:

MagdaLena1111
Ja jednak doradzam ostrożność. Zwłaszcza, że sytuacja wymknęła się spod kontroli. O czym sama Autorka napisała.

Axulanderin napisał/a:

Wszystko nie poszło jednak do końca tak, ja sobie to zaplanowałam- oboje wypiliśmy za dużo na imprezie i wylądowaliśmy w łóżku.

Byki bodą i to dotkliwie. smile

Może jakby sobie sama poluzowała lejce, jak jest trzeźwa i przytomna, to po pijaku tak bardzo nie dawałyby się we znaki tłumione pragnienia.

12

Pytanie czego jej teraz potrzeba. Czy mocnego narkotyku, jakim był sex z nieznajomym facetem. Czy wejścia w nowy związek, na który jest już gotowa.

13

balin napisał/a:

Pytanie czego jej teraz potrzeba. Czy mocnego narkotyku, jakim był sex z nieznajomym facetem. Czy wejścia w nowy związek, na który jest już gotowa.

Moim zdaniem potrzebuje dowartościowania
Trochę to obciążające dla drugiego człowieka, że ma służyć komuś do tego aby ktoś inny czuł się lepiej z samym sobą.
Sam zobacz: facet może wyjechał na dłuższy świąteczny weeekend na rodzinne groby i się nie odzywa, a Axulanderin od razu ma w głowie, że pewnie jej nie chce, że nie jest wystarczająco dobra etc.

14

Dziękuję za Wasze rady smile A więc napisałam do niego, prawie od razu odpisał i znowu super nam się rozmawiało. W końcu zapytał kiedy się znowu zobaczymy. Umówiliśmy się na wczoraj, ponieważ ja na razie do końca roku mieszkam w innym mieście i jedynie ten dzień mi pasował. On miał mieć wieczorem jeszcze konferencję i napisał, że około 21 powinno się skończyć i zaprasza mnie potem do siebie na wino. Od soboty się jednak nie odzywał, więc wczoraj zapytałam czy spotkanie nadal aktualne- odpisał tylko, że ma nadzieje, że uda mu się punktualnie wyrwać. Na moje pytanie o jego adres już nie odpisał, o umówionej godzinie też się nie odezwał. Dopiero około wpół do 11 napisał, że strasznie mu przykro ale rozładowała mu się bateria i konferensja się przedłużyła. Ja odpisałam, że trudno i w takim razie rozumiem, że spotkanie jest nieaktualne ale nie otrzymałam już żadnej odpowiedzi.
Nie mam pojęcia o co mu chodzi i szczerze mówiąc jestem juz zmęczona facetami, którzy sami nie wiedzą czego chcą. Propozycja randki wyszła od niego a mimo to ja czuję się teraz jak idiotka, która nachalnie prosi się go o spotkanie a on nie raczy nawet kulturalnie tego odwołac...:/
Albo to ja robię coś nie tak albo mam po prostu takiego pecha do facetów, już sama nie wiem...

15

Jak sprawa wygląda z boku? Może trochę Ci sie oczy otworzą: smile
1. Nie znasz faceta, ale lądujecie razem w łóżku.
2. Facet szuka kontaktu później, a Ty tego kontaktu nie podejmujesz. Zapewne odebrał, że masz go gdzieś.
3. Po upływie kilku dni, nagle się odzywasz i chcesz się spotkać. Gdzie facet proponuje spotkanie? U siebie w mieszkaniu, będzie wino. Czyli zrozumiał, że co od niego chcesz? Po co kobieta przychodzi do faceta do mieszkania na spotkanie z winem?
Czasem tak jest, że chcemy jednego, a odbierane jest to inaczej.

16 Ostatnio edytowany przez Gary (2018-11-06 19:36:30)

Nie mam pojęcia o co mu chodzi i szczerze mówiąc jestem juz zmęczona facetami, którzy sami nie wiedzą czego chcą. Propozycja randki wyszła od niego a mimo to ja czuję się teraz jak idiotka, która nachalnie prosi się go o spotkanie a on nie raczy nawet kulturalnie tego odwołac...:/

Sorki Młoda! Nastała era facetów, którzy uciekają od kobiety nawet z samej randki. Nie przejmuj się szukaj nowego i nowego -- w końcu znajdziesz odpowiedniego dla siebie.

PS. Bardzo dobrze, że się z nim przespałaś. Szkoda tylko że po alkoholu a nie na trzeźwo. To z kolei wasz błąd kobiecy -- nie chcecie iść na seks, bo macie hamulce, konwenanse, obawy. Alkohol wyłącza hamulce, jest seks, a po seksie widzisz -- świat wciąż jest taki sam. Zatem czy nie lepiej było się z nim na trzeźwo przespać?

17

Axulanderin jesli szukasz faceta do zwiazku to nie chodz z nim na pierwszej randce do lozka. Poczekaj na 2-3 spotkanie. Nie wyjdziesz w jego oczach na latwa. Kobiety moze szukaja niegrzecznych chlopcow, ale faceci szukaja raczej milych kobiet. Dla zabawy bzykalibysmy wszystkie piekne kobiety, ale do zwiazku najlepiej jak by kobieta byla dziewica. Przez sex na pierwszej randce zostalas pewnie zaliczona do grupy zabawowej. Teraz robi uniki bo moze spotyka sie z jakas rokujaca na zwiazek, a Ciebie trzyma w rezerwie. A moze nikogo innego nie ma i po prostu ogranicza kontakt zebys bardziej o nim mysla, Ty sie wkrecasz i bedziesz wyczekiwala bardziej na spotkania z nim. Sex bedzie ciekawszy.

18

Wacław666 napisał/a:

Axulanderin jesli szukasz faceta do zwiazku to nie chodz z nim na pierwszej randce do lozka. Poczekaj na 2-3 spotkanie. Nie wyjdziesz w jego oczach na latwa. Kobiety moze szukaja niegrzecznych chlopcow, ale faceci szukaja raczej milych kobiet. Dla zabawy bzykalibysmy wszystkie piekne kobiety, ale do zwiazku najlepiej jak by kobieta byla dziewica. Przez sex na pierwszej randce zostalas pewnie zaliczona do grupy zabawowej. Teraz robi uniki bo moze spotyka sie z jakas rokujaca na zwiazek, a Ciebie trzyma w rezerwie. A moze nikogo innego nie ma i po prostu ogranicza kontakt zebys bardziej o nim mysla, Ty sie wkrecasz i bedziesz wyczekiwala bardziej na spotkania z nim. Sex bedzie ciekawszy.

no tak, subtelność takiego podrywu rzuca na kolana..
Jesli to prawda: czyli uznał ją za łatwą i robi dziwne akcje to tylko czerwona kartka i już.

19

Wacław666 napisał/a:

Axulanderin jesli szukasz faceta do zwiazku to nie chodz z nim na pierwszej randce do lozka. Poczekaj na 2-3 spotkanie. Nie wyjdziesz w jego oczach na latwa.

Naprawdę na 2 randce wyjdzie na mniej łatwą, niż na pierwszej? Bo do drugiej randki, to nawiążą więź emocjonalną i będą się znali, jak łyse konie? big_smile
Nie chodzenie do łóżka na początku relacji ma sens raczej przez dłuższy czas. Odsieje się dzięki temu tych, którzy liczą tylko na łatwy seks.

20

Makigi racja, troche z rozpedu to napisalem.

21 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-11-06 20:37:18)

Post poniżej poziomu forum, a w zasadzie poniżej poziomu wód gruntowych.
Wypowiedzi obelżywe, niekulturalne, złośliwe - nie są tutaj akceptowane./ IsaBella77

22 Ostatnio edytowany przez BulgGirl (2018-11-06 20:42:43)

Gary, który sam zdradza swoją własną zonę z prostytutkami. Czy to Twój ideał? smile

Czy nie jesteście tacy sami? smile

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czekać czy spróbować przejąć inicjatywę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024