moje myśli są kontrolowane! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » moje myśli są kontrolowane!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: moje myśli są kontrolowane!

witam,
Mam na imię Dorota i mam 22 lata. Mam najlepszych rodziców na świecie, żadne problemy rodzinne nei wchodzą w grę. Mój problem zaczął się wraz z rozpoczęciem studiów. Teraz jestem na 1 roku, a powinnam byc na 3 ale nie o to mi chodzi. Sprawa, w której pozwoliłam sobie napisać dotyczy mojego związku. Z obecnym parterem jestem około 4 lat, więc wcześnie zaczęlismy sie spotykac. Jest wspaniałym człowiekiem, bardzo dobrze mnie traktuje, mam od niego wszystko, czego mi tylko potrzeba. Szanuje mnie, kocha i zawsze wspiera. Nie mam mu nic do zarzucenia. Jedyny problem był taki, ze moj partner byl o mnie bardzo zazdrosny.. Wiązalo sie to z moim pójściem na studia, poniewaz obawiał się, że mogę tam poznać jakiegos mężczyzne, który przypadnie mi do gustu. Dość często mi to powtarzał i utkwiło mi to w pamięci. Problem zaczął się właśnie z rozpoczęciem studiów. Zaczęłam zwracać uwage na mężczyzne, który w zasadzie w ogole mi się nie podoba, jest przeciwieństwem mojego obecnego partnera, z którym się swietnie dogadujei mamy takie samo poczucie humoru. Mezczyzna ze studiow pojawia sie w moich myslach w momencie, kiedy mam kryzys albo na studiach albo ogólnie jak mam problem ze swoim umyslem. Walcze z tym, żeby o nim nie myśleć, bo od razu razem z obrazem wspomnianego chłopaka ze studiów, mam obraz mojego partnera. Nie wiem o co chodzi, ale powiedziałam o tym swojemu partnerowi, zawsze ze sobą rozmawiamy i wspolnie rozwiązujemy problemy. jednak nie wiem, czy to może być zachanie od pierwszego wejrzenia , skoro jestem szczesliwa w związku? czy to obrona ogranizmu przed płcią przeciwną? dodam jeszcze, ze wchodząc na uczelnie w ogóle nie mam w głowie tego mężczyzny, nie myślę czy sie z nim zobacze, ani nie mysle jak zrobic zeby się z nim spotkać. wraca do mnie tylko w myslach, które chce zwalczyć, a im bardziej walczy, tym wracają do mnie ze zdwojoną siłą... Bardzo proszę o radę, czy mam się czego obawiać? jest mi bardzo przykro na samą mysl, ze ktos inny moglby pojawić się z moim życiu i szkoda mi mojego partnera, od ktorego mam przeciez wszystko czego mi potrzeba.. bardzo proszę o pomoc. Dorota

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: moje myśli są kontrolowane!

Jakiej niby pomocy oczekujesz? Mamy wybrać Ci partnera?
I nie obawiaj się, Twoje myśli nie są kontrolowane... Tytuł tylko pokazuje jak bardzo boisz się sama wziąć życie we własne ręce. Wyborów dokonujesz sama i nie oczekuj, żeby inni dokonywali je za Ciebie. Rozumiem, że o to właśnie chodziło, gdy powiedziałaś chłopakowi, że bardzo go kochasz, ale myślisz o kimś innym. Niech chłopak sam zdecyduje czy być z Tobą, a Ty umywasz ręce. Jeśli naprawdę Ci szkoda partnera (co raczej wskazuje na wielką litość, a nie wielką miłość), to nie baw się jego uczuciami i zdecyduj się na jednego, bądź drugiego.

3

Też się zgadzam że CI szkoda nie tyle partnera co stabilności bo parterna już masz, i po co sobie kłopootać życie, nawet jeśli podoba mi się inny, choć nie wykazuje zainteresowania.

4

Witaj Dorotko!
Wydaje mi się, ze nie powinnaś się niczego obawiać. Jeżeli się kolegujecie i macie wspólne poczucie humoru, to myślisz o nim po prostu jak o dobrym koledze, na którego zawsze możesz liczyć. Może takie myśli pojawiają się własne w takich chwilach, by zastanowić się jakby to właśnie ten kolega się zachował podczas waszej kłótni czy kryzysu. Z reguły właśnie mamy w głowie obraz, ze każdy inny zachowalby sir podobnie niż my ( ja tak bynajmniej mam ), natomiast w rzeczywistości mogłoby się okazać inaczej. Tak czy i inaczej nie powinnaś mieć powodów do obaw, chyba ze czujesz do niego chemię i popęd.. Pozdrawiam serdecznie wink) !

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » moje myśli są kontrolowane!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024