Dress Code - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez Lady Siggy (2016-02-25 22:54:45)

Temat: Dress Code

Jak sobie radzicie z dress codem narzuconym w pracy? ja mam wyznaczone wszystko, kostium ze spodniami lub spódnicą, oczywiście w kolano. jedyne co mogę sobie wybrać do pracy to czerń lub granat oraz kolor koszuli, miedzy białym, rozowym pudrowym i błekitem.

urozmaicam swój codzienny identyczny wygląd różnymi fryzurami, jakieś upięcia, warkocze oraz subtelną biżuterią.

a Wy czym odswiezacie swój wygląd? wkurza mnie już, że codziennie wychodze tak samo ubrana, jak pingwin tongue

I czy uważacie, że dress code naprawde powinien być wszedzie wymagany? w mojej pracy uwazam, ze jest, ale np. panowie kierowcy autobusów, tramwaji, po co im te koszule i krawaty? ;p

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dress Code

Nie zawsze dress code oznacza koszule i krawaty  a dla kobiet spódnicę. Najczęściej jest to określenie raczej jak sie nie ubierać a nie narzucanie jak się ubrać. W wielu biurach po prostu wypada ubrac sie inaczej inaczej niż na co dzien.

3

Lady Siggy napisał/a:

w mojej pracy uwazam, ze jest, ale np. panowie kierowcy autobusów, tramwaji, po co im te koszule i krawaty? ;p

Pracownicy są wizytówką firmy, a ich wygląd jest częścią składową wizerunku marki, na jaką wszyscy wspólnie pracują. Moim zdaniem wspomniane koszule i krawaty jak najbardziej są na miejscu wink.
Mam za sobą pracę i w biurze, i w banku, prawdę mówiąc nigdy nie przeszkadzał mi dress code, może dlatego, że dobrze czuję się w eleganckich kostiumach. Praca to nie rewia mody, a możliwość dobrania właściwego dla siebie fasonu odzieży oraz dodatków już pozwala poczuć sporą odmianę.

Narzekasz, że jedyne co możesz sobie wybrać to kolory, czyli czerń lub granat dla kostiumu lub spodniumu, a także kolor koszuli. A co powiedziałabyś, gdybyś miała codziennie zakładać dokładnie ten sam, na przykład zielony, kostium firmowy? wink

4

To chyba nic strasznego bo krój kostiumu czy bluzki możesz dobrać sama, a że kolor ten sam.. Pocieszę Cię, ja właśnie przyjęłam się do pracy w której wymagane są granatowe jeansy w z góry określonym fasonie, czarne gładkie buty bez dodatków i bluzka którą daje firma..

5

Zgadzam się z Olinka, pracowników danej firmy powinien łączyć spójny wizerunek. Rozumiem jednak twój ból... Na pocieszenie pomyśl, że dzięki temu możesz zaszaleć ze swoja prywatną garderobą:)

6

na szczęscie teraz można znaleźć sporo ciuchów w takim swobodnym, casualowym stylu, które można  łączyć również luźniejszymi ciuchami.

7 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-07-20 13:59:20)

Lady Siggy głowa do góry jest lekarstwo na Twój problem smile Znasz firmę [spam] - to polska marka odzieżowa, szyją ubrania dla kobiet, które idealnie pasują pod biznesowy dress code biura ale przy tym go lekko odświeżają. Ubrania tej marki nie sa nudne. Mają świetne tkaniny, kolory, fasony. Sama pracuje w korporacji i obowiązuje mnie dress code - może nie jest tak restrykcyjny jak Twój jednak na pewno nie przyszłabym do pracy w przeźroczystej bluzce w kwiaty smile Elegancko styl nie jest nudny - wiem co mówię ! Sprawdź strony Pretty. A odpowiadając na Twoje spostrzeżenie o stroju firmowym jestem zdania, że gdy pracujesz w wolnym albo artystycznym  zawodzie np. w agencji reklamowej, marketingu albo jesteś artystą czy grafikiem to wolno Ci więcej niż jakbyś była szefem czy kierownikiem banku. Strój podkreśla prestiż firmy. I wiesz co w sumie to wolę jak kierowca autobusu, którym bym jeździła miałby koszule niż zwykły t-shirt smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024