Ręcznie? w pralce? w proszku , w płynie? Nie pytajcie o metke, odciąłem Nie wysyłajcie też do pralni chemicznej-nie mam dwóch lewych rąk( to jest tylko kurtka)
Z góry dziękuję za pomoc
2 2019-01-03 19:01:09 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-01-03 19:01:30)
Ręcznie? w pralce? w proszku , w płynie? Nie pytajcie o metke, odciąłem
Nie wysyłajcie też do pralni chemicznej-nie mam dwóch lewych rąk( to jest tylko kurtka)
Z góry dziękuję za pomoc
Wrzucić do pralki, biorąc na klatę ryzyko, że gdy wyciągniesz kurtkę z pralki będzie już miała błękitny kożuszek.
Zawsze można dorzucić do pralki color catcher, mnie nigdy nie zawiódł. Zakładam, że w Polsce są do dostania.
Inna opcja, że pierzesz ręcznie starannie unikając równoczesnego moczenia dżinsowych części kurtki i białego kożuszka, zakładam, że jest to technicznie wykonalne.
Najlepiej ręcznie, w płynie do prania. Najpierw kozuszek, trzymając w górze drugą część kurtki, później część dżinsową trzymając w górze kożuszek. Z płukaniem tak samo. Nie ryzykowałabym prania w pralce, ale jeżeli już się zdecydujesz, to w wodzie max 30 stopni, a najlepiej w zimnej.
WyleniałyKocur napisał/a:Ręcznie? w pralce? w proszku , w płynie? Nie pytajcie o metke, odciąłem
Nie wysyłajcie też do pralni chemicznej-nie mam dwóch lewych rąk( to jest tylko kurtka)
Z góry dziękuję za pomocWrzucić do pralki, biorąc na klatę ryzyko, że gdy wyciągniesz kurtkę z pralki będzie już miała błękitny kożuszek.
Zawsze można dorzucić do pralki color catcher, mnie nigdy nie zawiódł. Zakładam, że w Polsce są do dostania.
Inna opcja, że pierzesz ręcznie starannie unikając równoczesnego moczenia dżinsowych części kurtki i białego kożuszka, zakładam, że jest to technicznie wykonalne.
Są do dostania w każdym Rossmanie (firmy Domol) - to są raczej takie tańsze, ale dają radę. Autorko jak zapytasz o chusteczki zapobiegające farbowaniu do prania, to na bank pani w sklepie skojarzy o co chodzi.
Wg mnie najlepiej byłoby wrzucić to na tryb delikatny, niska temperatura (jw), do tego dołożyć chusteczki (jw) i raczej powinno być w porządku.