Sorki, sam temat jest durnowaty, ale ten fragment musiałam skomentować:
Jak wy oceniacie modelki(...) chodzi mi tu o wygląd, ich sposób bycia, mentaloność, czy to na długo mete daje jakieś efekty,
Czy CO daje jakieś efekty? To zdanie nie ma najmniejszego sensu 
Po sposobie pisania wnioskuję 2 rzeczy: 1. autor jest b. młody (a na pewno młody "duchem"
) 2. Z modelkami miał w życiu do czynienia głównie na rozkładówkach i plakatach - stąd wysoki stopień napalenia 
Rodzajów modelek ze względu na budowę ich ciała i wygląd twarzy jest tak wiele, że trzeba być niezłym tłuczkiem żeby podniecać się kobietą z racji faktu wykonywania przez nią danego zawodu. Widuje się modelki brzydkie, ale o dobrych wymiarach (high fashion) tzw. "wieszaki", modelki erotyczne: tu liczy się głównie wyraz twarzy i ..dobre chęci w większości
i fotomodelki typu Joanna Krupa, itp. i tu faktycznie zdarza się, że ładna twarz idzie w parze ciałem.
Takim przykładem fanatyka (fetyszysty) modelek jest K. Wojewódzki. Nigdy nie widziałam u jego boku pięknej modelki. Są to po protu wysokie, wychudzone kobiety, z sylwetki przypominające kenijskich biegaczy niż seksowne ciało kobiece. Ale to MODELKA 
Moim zdaniem jego poprzednia partnerka, która modelką nie była biła urodą na głowę jego obecną partnerkę.
Dlatego moje podniecenie tym tematem jest umiarkowane. Zdarzają się tam piękne kobiety ale nie jest to reguła.