Problemy z przytyciem. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Problemy z przytyciem.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Problemy z przytyciem.

Jak to jest, że jedna z nas wystarczy, że zje trochę i już jej idzie w " boczki" a druga je ile może i nadal nic nie tyje ? Co powoduje, że ma się tak szybką przemianę materii?

W związku z tym, że jestem dość szczupła - przy wzroscie 170cm i wadze 55 kg wyglądam tragicznie chudo i bardzo źle się z tym czuje, chciałam was zapytać co jeść by przytyć, w sensie zdrowego,ale w małych ilościach, gdyż jak zjem zbyt dużo jak na swoje możliwości to źle się czuję.

Moje ręce są strasznie chude wręcz kości z nich wystają, i mam strasznie małe piersi, wręcz ich nie mam , bo nawet nie mieszcze się w rozmiarze A. Nosze za duże staniki, z push-upem, ale co to daje jak założe stroj kąpielowy i od razu wychodzi prawda na jaw ?

Właśnie najgorszy problem mam z górną częścią ciała bo np. nogi mam ładne, zgrabne i nie są tak wychudzone jak ręce. Do tego się garbię więc same wyobraźcie sobie jak to wygląda..

Najbardziej zależy mi na tym by doprowadzić ręce i piersi " do porządku" tylko jak to zrobić w przeciągu załóżmy 2-3 miesięcy ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problemy z przytyciem.

Myślę, że samo objadanie się i siedzenie w miejscu nic nie da. Masz taką przemianę materii i już.
Możesz iść zasięgnąć porady dietetyka,który poradzi Ci co masz zrobić aby przytyć. Jednak nie da się przytyć w jednej tylko partii ciała.
Aczkolwiek jakbyś to połączyła z ćwiczeniami to myślę, że udałoby Ci się zrobić ładną figurę. Pełniejszą. Musisz sięgnąć porady specjalisty.

3

Sprawdzić hormony. Wziąć się za ćwiczenia górnej partii ciała.  Wygląd to nie tylko tkanka tłuszczową,  ale i mięśnie.

4

No niestety tak już bywa, że jedne z nas męczą się z dodatkowymi kilogramami a drugie potrzebują tych kilogramów. Szkoda, że nie da się wymieniać bo podejrzewam, że nie jedna z pań oddałaby Ci trochę. Jednak jeśli jesteś szczupła to o wiele łatwiej będzie Ci uzyskać wymarzoną sylwetkę. Zjadaj trochę więcej niż wynosi Twoje dzienne zapotrzebowanie. Dodatkowo dobrze jeśli zaczęłabyś ćwiczyć. Miałabyś wtedy możliwość kontroli nad własnym ciałem. Mogłabyś skupić się na wyrzeźbieniu tych partii ciała jakie chcesz.

5

Mam podobny problem jak Karola .  Tylko, że moja waga jest dużo mniejsza. Jem dużo w tym słodyczy bez ograniczeń, codziennie obiady z dwóch dań, mogę jeść frytki smażone kiełbaski, pije mleko to najtłuściejsze , wybieram produkty które mają najwięcej kalorii a na wadze nic nie przybywa.  Byłam u dietetyczki, ale to nic nie pomogło,  a wystarczy, że jestem przeziębiona i nie mam apetytu, że 3 , 4 dni wystarczą i już mam ze 2 kg mniej.  Żeby to nadrobić potrzebuję miesięcy. To taki mój KOSZMAR.

6 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-01-28 17:33:09)

żanetka napisał/a:

Mam podobny problem jak Karola .  Tylko, że moja waga jest dużo mniejsza. Jem dużo w tym słodyczy bez ograniczeń, codziennie obiady z dwóch dań, mogę jeść frytki smażone kiełbaski, pije mleko to najtłuściejsze , wybieram produkty które mają najwięcej kalorii a na wadze nic nie przybywa.  Byłam u dietetyczki, ale to nic nie pomogło,  a wystarczy, że jestem przeziębiona i nie mam apetytu, że 3 , 4 dni wystarczą i już mam ze 2 kg mniej.  Żeby to nadrobić potrzebuję miesięcy. To taki mój KOSZMAR.

A czy oprócz dietetyczki  badałaś  sobie na przykład hormony tarczycy? Nadczynność tarczycy często powoduje nadmierne chudnięcie w ten sam sposób jak niedoczynność - tycie.

7

Dołącza się do postu. Wiem że najlepiej do dietetyka ale czy ma może któras z Was własne doświadczenia z dietetykiem??

8

Też tak miałam, przy wzroście 172 cm ważyłam 53-55 kg, a w najgrubszym okresie 58 i ani grama więcej nie udało mi się przytyć. Było mi z tym źle, ręce jak patyki, zero piersi. Potem ciąża jedna, druga, siedząca praca i niecałe 10 lat później mam 70 kg i tez mi z tym źle, a waga uparcie nie chce iść w dół.

9

Przez jakieś 6-7 lat ważyłam 53-55 kg przy ponad 180 cm wzrostu. Też próbowałam przytyć, ale zupełnie nic to nie dawało, waga stała w miejscu. W końcu odpuściłam, trudno, najwyżej całe życie będą mnie wszyscy oskarżać o anoreksję wink Przestałam się tym przejmować, zaczęłam się zdrowiej odżywiać, wcinałam warzywka, sałatki i inne tego typu rzeczy - i po jakimś czasie "same z siebie" pojawiły mi się dodatkowe kilogramy. Teraz ważę 61 kg i taką wagę chciałabym już utrzymać.
Może właśnie to przez te nerwy związane z przejmowaniem się swoją wagą tak ciężko jest przytyć?

10

Karola92 napisał/a:

Jak to jest, że jedna z nas wystarczy, że zje trochę i już jej idzie w " boczki" a druga je ile może i nadal nic nie tyje ? Co powoduje, że ma się tak szybką przemianę materii?

W związku z tym, że jestem dość szczupła - przy wzroscie 170cm i wadze 55 kg wyglądam tragicznie chudo i bardzo źle się z tym czuje, chciałam was zapytać co jeść by przytyć, w sensie zdrowego,ale w małych ilościach, gdyż jak zjem zbyt dużo jak na swoje możliwości to źle się czuję.

Moje ręce są strasznie chude wręcz kości z nich wystają, i mam strasznie małe piersi, wręcz ich nie mam , bo nawet nie mieszcze się w rozmiarze A. Nosze za duże staniki, z push-upem, ale co to daje jak założe stroj kąpielowy i od razu wychodzi prawda na jaw ?

Właśnie najgorszy problem mam z górną częścią ciała bo np. nogi mam ładne, zgrabne i nie są tak wychudzone jak ręce. Do tego się garbię więc same wyobraźcie sobie jak to wygląda..

Najbardziej zależy mi na tym by doprowadzić ręce i piersi " do porządku" tylko jak to zrobić w przeciągu załóżmy 2-3 miesięcy ?

Samą dietą bez treningu to chyba się nie da...

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Problemy z przytyciem.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024