podziwiam was drogie panie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » podziwiam was drogie panie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: podziwiam was drogie panie

Hmm od czego zaczac' sam nie wiem. Zacznijmy od tego ze jestem facetem mam 26 lat i od dobrych 3 lat cierpie na paskudztwo zwane depresja, polaczone z zaburzeniami lekowymi, przeszedlem kuracje lekiem 'aciprex' bylo fajnie zaczolem wychodzic do ludzi i zyc jak normalny czlowiek, niestety leki wrocily, moj psychiatra przepisal mi ' mirtor' czy ktos z was drogie panie probowal leczyc sie tym lekiem? Czy jest skuteczny? Bardzo prosze o odpowiedz wiem ze to forum dla kobiet, ale my faceci tez mamy problemy z depresja, byc moze to oznaka slabosci, ale ja wieże ze uda mi se wyjsc z tego swinstwa zwanego depresja, jestem pelen podziwu wam drogie pane ze tak dzielnie znosicie utrapienie zwiazane z ta choroba w zyciu bym ne przypuszczal ze to moze mnie dotknac takiego 'cwaniaka i twardziela' jak ja... uff troszke mi lzej na serduchu w koncu sie wygadalem. Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: podziwiam was drogie panie

Witaj.:)
No ja nigdy nie miałam depresji, więc nie brałam nigdy żadnych takich leków i tu Ci niestety nie jestem w stanie pomóc.
Ale dobrze, że z nami jesteś, bo może to też Ci pomoże w Twojej kuracji.
A możesz napisać skąd ta depresja? Co się takiego w Twoim życiu stało, że ona się pojawiła? I jak sobie teraz z nią radzisz, prócz tego, że bierzesz leki i chodzisz na spotkania do specjalisty?

3 Ostatnio edytowany przez entorion (2014-10-19 07:21:37)

Wszystko zaczelo sie bardzo dawno temu, kiedy to moj brat wpadl w nalog narkotykowy a w pozniejszym czasie alkoholowy bylem mlody mialem raptem 11 lat a w domu dzialy sie dantejskie sceny, ale jakos przez to przeszedlem. Kiedy skonczylem 19 lat i zaczolem pracowac, probowalem sobie zrekompensowac moje krzywdy ktorych doswiadczalem co dzien przez przeszlo 8 lat, i tu niestety pojawil sie alkohol... pilem duzo, za duzo... i powolutku spadalem w przepasc, ktora wiem jak teraz nazwac po prostu alkoholizm, nigdy nie wyrzadzilem nikomu krzywdy zawsze bylem prawy, bo nie chcalem skonczyc jak moj brat. Przez to co przezylem i dodatkowo alkohol ktory potegowal moje fobie i leki, wpadlem w depresje. Radze sobe z nia tak ze uciekam w prace, jestem zdyscyplinwanym dobrym pracownikiem tak mowia moi przelozeni oraz pracownicy. Staram sie isc w dobrym kierunku i mam nadzieje ze mi sie uda wyjsc z tego wiecznego dolka. Warto tutaj obalic mit ze alkoholikiem nie musi byc wcale menel siedzacy pod sklepem, moze nim byc kazdy. To paskudna chroba i mam nadzieje ze uda mi sie zwyciezyc nad nia. Pozdrawiam

4

No pewnie, że dasz radę! Pewnie, że będzie Ci trudniej, bo musisz się bardziej pilnować niż inni, ale to nie znaczy, że masz w ogóle nie korzystać z życia i się wiecznie ograniczać. Też masz prawo do zabaw, uśmiechu i związania się z kimś.:) A tak ogólnie to masz kogoś? A przyjaciele Cię wspierają?

5

Mam wspanialych przyjaciol, ale oni m swoje zycie i rodziny bardzo mi pomagaja i jestem im za to wdzieczny, a co do zwiasku, to niestety nie mam nikogo, dzieki za mile slowa pozdrawiam goraco

6

No to bardzo dobrze, że masz tych przyjaciół. Widzisz jednak wyjście z jego bagna wcale takie bardzo trudne nie jest. Fajnie, że jesteś pozytywnej myśli, walcz o każde szczęście w swoim życiu i bądź pozytywnej myśli. A muszę Cię jeszcze o jedną rzecz zapytać i proszę nie miej mi za złe, że tak dociekam: dziewczyny nie masz, bo nie trafiła się żadna fajna, czy może dlatego, że uważasz, że na żadną nie zasługujesz?

7

Po prostu boje sie ze moge kogos skrzywdzic, a tego bym nie chcial. Jasne ze chcialbym miec kogos obok siebie ale nie chce zeby ktos cierpial z mojego powodu, bo to bylby dla mnie kolejny cios... byc moze to tylko moja kolejna fobia ale tak mam, zobaczymy co bedzie jutro, a zyje nadzieja ze bedzie ok...

8

moj psychiatra przepisal mi ' mirtor' czy ktos z was drogie panie probowal leczyc sie tym lekiem? Czy jest skuteczny? Bardzo prosze o odpowiedz

Z antydepresantami to nie tędy droga, bo na jednego zadziałają wspaniale a na drugiego fatalnie. Zresztą przecież nawet z głupimi przeciwbólowymi tak jest. Apap dobry? Dla wielu osób tak, a dla mnie nie za bardzo, wolę nurofen.

9

Tak właśnie myślałam. W sumie na jedno dobrze, że tej dziewczyny nie masz, na drugie mógł byś mieć. Ale to zależy od charakteru dziewczyny. Bo Tobie była by potrzebna kobieta silna, mądra i cierpliwa, która da Ci wsparcie, ale będzie potrafiła walczyć o swoje i nie pozwoliła by Ci się skrzywdzić. Dziewczyna, która zawsze da Ci zrozumienie i wsparcie, ale która niektórych zachowań by nie tolerowała. Był byś wtedy przy takiej szczęśliwy. No ale mogłeś trafić na dziewczynę słabą, z kompleksami i wtedy była by to tragedia. Bo ona by Cię wiecznie obwiniała swoim nieszczęściem i Ty byś się sam obwiniał, a wtedy szukał byś jednej "ucieczki" od problemów.
Dlatego dobrze, że do tej pory kobiety nie miałeś, bo nie musiałeś być odpowiedzialny za drugiego człowieka i nie było powodu do kolejnej tragedii.
Ja Ci oczywiście życzę spotkania właśnie tej wyjątkowej kobiety, która będzie pewna siebie i tej pewności będzie Ciebie uczyć na zdrowy sposób i pomagać Ci w życiu. Tobie jest potrzebna kobieta, której dasz szczęście i taka się na pewno znajdzie.:)
Pozdrawiam Cię serdecznie.:)

10

Dziekuje ci za te cieple slowa, ja bede sie staral, czuje ze z dnia na dzien zaczyna byc lepiej. Dam rade! Jeszcze raz dzieki za mozliwosc wylania zalow. Pozdrawiam

11

o matko...

12

No pruderko Twój post wniósł bardzo wiele w ten temat.:D A tak na poważnie to o co Ci chodzi?

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » podziwiam was drogie panie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024