Zupa gulaszowa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!


Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Zupa gulaszowa

zupa gulaszowa

1kg wołowiny gulaszowej
1 czerwona papryka
puszka kukurydzy
puszka fasoli czerwonej
4 średnie ziemniaki
2 litry wywaru z kostki (ja używam kostki miesnej)
3 łyżki mąki
2 łyżki przecieru pomidorowego
pół łyżeczki ostrej papryki
łyżeczka słodkiej papryki
papryczka chilli (może być w proszku)
listek laurowy
pieprz sól
tłuszcz do smażenia

Wołowine pokroić w niedużą kostkę i szybko przesmażyć na rozgrzanym oleju.Przerzucić do garnka z wywarem i9gotować około 1 1/2 godziny na wolnym ogniu.Cebule przesmażyć na złoto i dorzucic do gotujacego sie mięsa.Przyprawic solą i pieprzem i chwilkę poddusic.Na około 20 minut przed końcem gotowania dodać,kukurydzę,fasolę,pokrojoną w kostkę paprykę i ziemniaki.Zupę doprawić papryka w proszku,dodać koncentrat pomidorowy i zagęścić mąką.Można zupę doprawic gotową przyprawą do gulaszu
     SMACZNEGO!!!

  Miłość - to dwie dusze w jednym ciele. Przyjaźń - to jedna dusza w dwóch ciałach. A gdy miłość łączy się z przyjaźnią, powstaje wówczas jedność podwójna i zupełna.
Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez aniolek27 (2013-02-01 13:45:30)

Odp: Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa wg codogara

30 dag wołowiny gulaszowej
30 dag łopatki
10 dag boczku
4 szkl. bulionu
1 puszka pomidorów w kawałkach
1 duża marchew
2 średnie ziemniaki
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 średnia cebula
5 ząbków czosnku
słodka papryka w proszku
świeże chilli lub w proszku
sól, pieprz, majeranek
olej, masło
kwaśna śmietana


Aby mięso gulaszowe było soczyste najpierw musimy je obsmażyć, w celu zamknięcia porów. Zaczynamy od pokrojenia mięs na kwadraty o boku 3 cm. Następnie na patelnię wrzucamy pokrojony w drobną kostkę boczek i go wytapiamy. Potem zdejmujemy skwarki i na pozostały tłuszcz wrzucamy wołowinę oraz wieprzowinę.

Partiami dodajemy mięso i obsmażamy je ze wszystkich stron. Partiami dlatego, żeby nie spadła nam zanadto temperatura na patelni. Dodatkowo, aby mięso się przyrumieniło warto, żeby miało temperaturę pokojową. Obsmażone kawałki mięsa zdejmujemy z patelni.

Dodajemy trochę masła i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Staramy się zeskrobać resztki zrumienionego mięsa z dna. Gdy cebula się zeszkli dorzucamy pokrojony drobno czosnek oraz 1 łyżkę papryki słodkiej w proszku. Całość przez chwilę na średnim ogniu przesmażamy.

Można już dodać mięso do garnka oraz całość zalać bulionem. Ze względu na wołowinę zupa będzie się dusić ok. 1 h 20 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę w plastry oraz kawałki papryki. Gotujemy ok. 20 min, aż ziemniaki będą al dente. Na koniec w garnku lądują pomidory z puszki, skwarki z boczku oraz wszystko doprawiamy pieprzem, chilli świeżym lub w proszku, majerankiem przetartym przez ręce w celu wydobycia aromatu.

W zależności od potrzeby można dosolić. Jeśli płynu w zupie będzie za mało można śmiało dolać wody. Podajemy z chlebem żytnim oraz kleksem kwaśnej śmietany.

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać

3

Odp: Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa źródło Nasz Głos

1,5l wody
300g mięsa wołowego
2 cebule
4 ziemniaki
2 zielone papryki
puszka pomidorów
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka ostrej i słodkiej papryki
sól i pieprz

Cebule obierz i pokrój w kostkę, a potem przesmaż na złoty kolor. Dodaj pokrojone w kostkę mięso. Duś 20minut i zalej gorącą wodą.

Papryki umyj, oczyśc i pokrój w kostkę, po czym dodaj do zupy. Wrzucaj też pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 30 minut). Następnie dodaj pomidory i jeszcze parę minut podgotuj.

Dopraw do smaku przyprawami. Zupa powinna postac co najmniej pół godziny zanim ją podamy.

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności



© www.netkobiety.pl 2007-2018