Zupa neapolitańska - sprawdzony przepis - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Zupa neapolitańska - sprawdzony przepis

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Zupa neapolitańska - sprawdzony przepis

Niedawno w jednej ze stołówek jadłam zupę neapolitańska - była przepyszna. Wiem, że jest z serem i makaronem - niestety nie wiem jakie są pozostałe składniki.
Może ktoś z Was ma sprawdzony przepis na tę cudowna zupę?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zupa neapolitańska - sprawdzony przepis

Na blogu W kuchennym oknie znalazłam taki przepis, wydaje się baardzo apetyczny smile :

Składniki:

* 4 średnie ziemniaki (ok. 40 dag)
    * 1 duża marchewka (ok. 15 dag)
    * 1 średnia pietruszka (ok. 8 dag )
    * kawałek selera (ok. 5 dag)
    * średni por (ok. 12 dag)
    * ? szkl. zielonego groszku
    * 1 szkl. makaronu
    * 1 kostka rosołu z indyka
    * 1 kostka rosołu z kury
    * 2 łyżeczki vegety
    * ok. 20g parmezanu
    * 200 ml śmietanki słodkiej 30%
    * 2 żółtka
    * 1 natka pietruszki
    * ok. 3 l wody
    * sól do smaku

Wykonanie:
Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na ogniu do zagotowania. W tym czasie przygotowujemy warzywa.  Obieramy je i myjemy. Ziemniaki kroimy w drobną kostkę.
Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach.  Por  kroimy  w  cienkie talarki.  Tak  przygotowane   warzywa   i   zielony  groszek  wrzucamy  na  gotującą  się  wodę i gotujemy intensywnie 15 minut od chwili zawrzenia. Po tym czasie wrzucamy makaron i co jakiś czas mieszając, aby makaron nie przywarł do dna, gotujemy jeszcze ok. 15 minut. Na końcu dajemy rosołki i vegetę. Dosmakowujemy solą.
Zdejmujemy z ognia i dajemy zmiksowaną z żółtkami śmietanę. Zupę podajemy posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki i parmezanem.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Zupa neapolitańska - sprawdzony przepis

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021