Alarmujący wzrost poradników dla mężczyzn - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Alarmujący wzrost poradników dla mężczyzn

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Alarmujący wzrost poradników dla mężczyzn

Witajcie!

Ostatnio, przeszukując sobie internet natrafiam coraz częściej na różne poradniki dla mężczyzn. W formie literatury albo filmów. Tytuły często wymieniane to "10 rzeczy które nie wolno mówić kobietom" , "Jak sprawić, by się w tobie zakochała" , "101 sposobów by zdobyć kobietę". I rzeczywiście, nie wymyślam sobie tego, tych poradników jest coraz więcej. Czyżby znajomość przez mężczyzn sposobów na zbudowanie relacji z kobietą zaczęła maleć? Co się dzieje? : o

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez stokrotka28 (2009-08-04 00:38:44)

Odp: Alarmujący wzrost poradników dla mężczyzn

Tak też się natknęłam na takiego typu poradniki np."co faceci chcą wiedzieć o kobietach ale wstydzą się ich zapytać".
A może po prostu faceci zrobili się tak wygodni,ciekawi ich nasz tok myślenia,że po co mają główkować jak np.zdobyć kobietę,albo jak zaskoczyć kobietę,że wolą się zdać na "fachową"literaturę napisaną z pewnością przez jakiegoś mądrego faceta i wszystko wiedzą o nas,co lubimy,jak nas mile zaskoczyć.

Ale to chyba w drugą stronę też tak działa,bo również widziałam w internecie podobne poradniki(literaturę) dla kobiet.

3

Nic się nie dzieje. Męska prasa się rozwija i goni kobiecą. Pomyśl ile takiego typu poradników jest w babskich pismach, czy na babskich portalach?

4

Tak. Ale ostatnio widziałam też pana Mystery, który stoi przed sporą grupą facetó i naucza ich jak podrywać kobiety. : ) Ale to dla mnie dziwne. Mam jednak wrażenie, że mężczyźni stają się bardziej świadomi swojej wartości. Bo ostatnio pojawiają się teksty, które nie mówią bezpośrednio o podrywaniu kobiet. Ich główne przesłanie to "Najpierw bądź szczęśliwy ze sobą a to spowoduje, że będziesz mieć powodzenie u pań". W sumie cieszy mnie to : ) Może rzeczywiście mężczyźni ostatnio zrobili się mniej męscy, więc teraz ktoś musi coś z tym zrobić. Była mowa o tym w książce Prawdziwy Mężczyzna Malwiny Gartner. Pisała np. że coraz więcej chłopców wychowują kobiety. Między innymi przez to faceci są mniej męscy a potem są problemy z dziewczynami.  : d

5

Co do poradników dla kobiet - niektóre przerażąją (myślę, że nie tylko facetów tongue) - np. "Jak zaciągnąć go przed ołtarz" smile
Generalnie bardzo lubię wszelakie poradniki, choć szczerze mówiąc bardziej jako prowokację do przemyśleń niż źródło merytorycznej informacji, bo w większości są po prostu "laniem wody" lub traktują o rzeczach, które powinny być dla każdego oczywiste i naturalne.

6

mealla napisał/a:

Myślę, że te poradniki dla mężczyzn pojawiają się, gdyż kobiety stały się bardziej wyzwolone, pewne siebie i niezależne. Rola kobiet już nie ogranicza się tylko do garów i wychowywania dzieci. Kobiety są coraz lepiej wykształcone, prowadzą firmy, są bardzo aktywne zawodowo, dobrze zarabiają i wiedzą dokładnie czego im trzeba. Mężczyźni zaczynają chyba to pojmować i ogarnął ich strach.

no własnie i na dodatek coraz trudniej zdobyc jakąkolwiek dziewczyne.To nie jest tylko moje danie drogie panie.

7

einstein napisał/a:

no własnie i na dodatek coraz trudniej zdobyc jakąkolwiek dziewczyne.To nie jest tylko moje danie drogie panie.

Pysznie big_smile hehe

No tak... poradniki powstają i uważam że to dobrze- bo co czasami w internecie na różnych forach męskich można wyczytać, to totalny SZOK!

Nie sądzę aby panowie brali wszystko tam na poważnie (chodzi mi o poradniki), tak jak i my mamy dystans co do poniektórych treści różnych artykułów.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Alarmujący wzrost poradników dla mężczyzn

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024