Witam serdecznie. Mam 28lat,dwoje dzieci w wieku przedszkolnym i żadnego doświadczenia w pracy. Pisze tu ponieważ 7 lat temu zmarł mi ojciec,rok temu mama a ja mam problem z którym zostałam sama. Mój maz pracuje za granicą i widzimy się zaledwie przez wekendy jeszcze co 3 tygodnie. Od września moja mlodsza corka dostała się do przedszkola, syn idzie do szkoły w przyszłym roku. Ja będąc sama w domu coraz bardziej myślę o tym ze się starzeje a nigdzie jeszcze nie pracowałam. Skończyłam technikum odzieżowe i studium turystyczne. Mam maturę i jestem zarejestrowana u męża w pracy razem z dziećmi. Nie chce być kura domowa która wciąż zajmuje się domem. Chce coś zrobić dla siebie, poznać nowych ludzi... Wyjść do ludzi. Ale jak pomyśle o tym ze gdy znajdę prace jakas na pol etatu a dzieci mi się po górują nie mam nikogo kto by z nimi został,zajął się chorymi. Teście mieszkają daleko ode mnie i juz są schorowani,starzy nie przyjadą, nie pomoga. Nie wiem co mam robić,zrobiłabym wszystko żeby się wyrwać z domu,nawet myślałem żeby iść sobie na jakieś studia ale to też niemożliwe, właśnie przez to ze nie mam z kim tych dzieci zostawić. Pomóżcie proszę,dajcie jakieś rady...
A zorganizuj grupę samopomocy babskiej. 2-4 dziewczyny w podobnej sytuacji, blisko mieszkające i wymiana dzieciakami.
A ne możesz wyjechać do męża?
Niestety nie mogę maz pracuje przy montarzu wind firma jest polska i niekiedy pracuje też w Polsce, a tu niedawno kupiliśmy sobie mieszkanie. Zresztą tam czy tu pewno byłoby to samo.
5 2013-10-23 12:29:18 Ostatnio edytowany przez Sundari (2013-10-23 12:30:06)
A zorganizuj grupę samopomocy babskiej. 2-4 dziewczyny w podobnej sytuacji, blisko mieszkające i wymiana dzieciakami.
Ciekawy pomysł. Mogłabyś poszukać wtedy przez Urząd Pracy jakiegoś stażu i nabrać doświadczenia + dostać pieniądze (coś ok tys. zł) jako osoba bezrobotna (nie wiem czy znajdujesz się w grupie osób uprzywilejowanych - wejdź na stronę UP i tam poszukaj info o stażach)
A szukałaś pracy tzw. "zdalnej"? To jest dobre rozwiązanie dla osób, które mają ograniczony czas, który moga spędzić poza domem. A myślałaś coś o np. projektowaniu odzieży? Masz czas, wykształcenie w tym kierunku, wystarczy Ci maszyna do szycia, materiały i własna inwencja twórcza Może pomyśl o projektowaniu ubrań dla kobiet czy dzieci, fajnych poduszek, czy kap na sofy. Może odkryjesz swoje powołanie. Co Ty na to?
Dziewczyno masz dzieci w wieku przedszkolnym-wysyłasz je do przedszkola, znajdujesz jakąś pracę w godzinach kiedy tam się znajdują i tyle