ostatnio wyczytałam w wielu artykułach o cudownych właściwościach spożywania na czczo szklanki wody z wyciśniętym sokiem z połowy cytryny...a ponieważ od kilku tygodni męczył mnie silny ból brzucha zwłaszcza po jedzeniu stwierdziłam że czas najwyższy oczyścić organizm z toksyn i właśnie tą metodą,i to był strzał w 10! czuje jak dosłownie schodzą ze mnie wszelkie złogi,oczywiscie żeby nie zaśmiecać jelit nie jem pieczywa i słodyczy, staram się jeść zdrowo, z owoców jedynie kiwi i grejpfruty.ale czuję że ta miksturka z cytryny jest rewelacyjna,czytałam że przyspiesza metabolizm co pomaga w odchudzaniu wiec to kolejny plus;) czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z taką metoda oczyszczania organizmu?
Powiem Ci jutro, po pączkach
Huanito, woda z cytryną działa i na czczo i zwyczajnie w ciągu dnia. Ja właśnie taką popijam teraz Nie przepadam za wodą samą w sobie a taka z lodem i cytryną jest pycha. Jest świetnym zastępstwem do wszelkiego rodzaju napojów smakowych. Do tego oczyszcza ciało z toksyn, skóra na twarzy i reszcie ciała jest bardziej nawilżona, promienna. Woda z cytryną sprawia, że czujesz się lekko, wspomaga na pewno odchudzanie (ale samo picie wody przy niezdrowym odżywianiu nie sprawi utraty wagi).
Generalnie jestem na tak, choć akurat cudem bym tego nie nazwała. W połączeniu ze zdrową dietą i aktywnym trybem życia-owszem. Jest też świetnym pomocnikiem przy nudnościach, chorobach i kacu.
4 2013-02-07 17:51:07 Ostatnio edytowany przez huanita (2013-02-07 17:52:49)
Mówiąc "czyni cuda" mam na myśli po prostu jej dobroczynne działanie tak czy siak ,czuję że to naprawdę genialnie działa .Mam nadzieję, że jeszcze trochę i poprawi mi cerę bo mam troche zaskórniaków ,nie są może bardzo widoczne ale w dotyku czuć "kaszkę" pod palcami strasznie mnie to denerwuje.
hej, ja piję wodę z cytryna od ... cieżko stwierdzić ale juz z 2 lata bedzie... zaczęło się od mojej choroby (przeziębienie zwykłe) wypiłam szklanke wody z 1 cytryna to znaczy nie z rana ale jakos przy okazji bo byłam w pracy mimo choroby. Piłam tak aż mi przeziębienie minęło.
Widząc to koleżanka z pracy mówiła o jakiejś kuracji "cytrynowej" z ciekawości zajrzałam na różne fora w internecie i stwierdziłam że to bardzo ciekawe, więc się temu podjełam pierwszy dzien kuracji z rana 2 cytryny i troszkę wody, drugi 3 cytryny i tak zwiekszałam dawkę aż do 8:)
czułam się wyśmienicie!! no ale stwierdziłam ze 8 jednorazowo to przegięcie więc piłam w ciągu dnia 4 cytrynki az do dziś:) aczkolwiek pije 2, jedną z rana a drugą koło 14. Może teraz nie pamietam jak było przed piciem cytryny ale nie narzekam i co wazne w ciągu tych 2 lat na nic nie chorowałam!!:D
Ocet jabłkowy z wodą także czyni cuda
A jakie cuda czyni?:)
Ocet jabłkowy z wodą także czyni cuda
Popieram, zarówno wewnętrznie jak i stosowany na zewnątrz na włosy i skórę
Płukanie gardła wodą z octem podczas przeziębienia działa ściągająco i przeciwzapalnie
- Nie wiem- odpowiedział Włóczykij .
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las.
Miał przed sobą sto mil ciszy.
Ja po occie to nie powiem co miałam. Ale wodę z cytryną mogę pić.
10 2013-02-12 10:18:00 Ostatnio edytowany przez luqi (2013-02-12 10:18:13)
Cóż, paradoksalnie większą niż w cytrynach ilość witaminy C znajdziecie choćby w natce pietruszki. Co do jej działania przeczyszczajęcego, najprawdopodobniej chodzi o ilość wody, jaką razem z cytryną wprowadzamy do organizmu.
A ocet jabłkowy ma działanie przeczyszczające
Tak, co do pietruszki to racja. Podobnie ma się rzecz z kiszoną kapustą.
Nigdy nie próbowałam,ale w ogole powinno sie pic duzo wody to bardzo zdrowe:)
co do octu jablkowego owszem, dziala, ale przeczytajcie sobie jakie sa skutki uboczne picia octu jablkowego nim zaczniecie to stosowac;) ja wypilam jedna szklanke, niedosc, ze czulam jakbym zjadla splesniale jablko, to jeszcze mama mi zaraz powiedziala co po tym moge miec i podziekowalam. poszukajcie w necie:)
Gdy zaczęłam się odchudzać dietetyk z CLO w Krakowie polecił mi właśnie wypijać taką miksturę rano i rzeczywiście znacznie wpłynęło to na mój metabolizm w ciągu dnia.
Ja słyszałam, że takie "cuda" działa też woda z miodem Więc może połączyć i pić wodę z miodem i cytryną?
Górnicy pijali wodę z miodem i cytryną (przygotowaną dnia poprzedniego!!) na oczyszczenie płuc. Ma zbawienne działanie na płuca i serce.
Ja do smaczku polecam dodać jeszcze troszkę świeżej mięty
18 2013-03-04 14:15:38 Ostatnio edytowany przez Bullinka (2013-03-04 14:19:05)
Gornicy pijali i owszem. Jak moj ojciec i dziadek... Jednak woda nie byla gotowana.
Teraz ten sam efekt mozna osiagnac zamrazajac przegotowana wode. Po odmrozeniu dodajemy miod i cytryne.
Najsmaczniejsza jest tuz po rozmrozeniu i dodaniu miodu i cytryny.
Mam taki sposob na podroz:wrzucam kostki lodu ( z przegotowanej wody ) do termosa, dodaje miod i cytryne. Sprawdzilo mi sie gdy musialam jechac gdzies dalej autem.
Smacznego
Woda z cytryną ma wspaniałe właściwości dużo szersze niż opisywane tutaj. Ma to bezpośredni związek z przewlekłymi niedoborami witaminy C, który występuje wśród naszego społeczeńśtwa.
20 2018-04-07 15:31:08 Ostatnio edytowany przez Iceni (2018-04-07 15:33:55)
Woda z cytryną jest po prostu wodą z cytryną.
Moze byc tez z pomaranczą, truskawkami, natką pietruszki, miętą albo z czym komu pasuje.
Cytryna nie zawiera jakiejś nadzwyczajnej ilosci wit.c, truskawki chociazby mają jej ciut wiecej, a papryka ma trzy razy wiecej wit.C niż cytryna więc w piciu wody z cytryną nie ma zadnego dodatkowego celu jak po prostu nawodnienie organizmu wodą ze smakiem, a jedyny "sekret" polega na tym, ze woda zmieszana z czymkolwiek wchłania sie wolniej dzieki czemu lepiej nawadnia organizm (czysta woda, np butelkowana zwykle przepływa przez nerki błyskawicznie i jest po prostu wysikiwana jedynie z niewielka korzyścią dla organizmu (w przyrodzie woda źródlana jest rzadkością, zwierzęta i ludzie przez tysiace lat pili wodę rzeczną, ktora zawiera wiele związków organicznych i mineralnych) dlatego dodanie czegokolwiek do wody podnosi skutecznosc nawadniania.
Woda z cytryną ma wspaniałe właściwości dużo szersze niż opisywane tutaj. Ma to bezpośredni związek z przewlekłymi niedoborami witaminy C, który występuje wśród naszego społeczeńśtwa.
Daje kopa z rana.
Super jest dieta (nie wiem jak to nazwać) cytrynowa. Pije się samą cytrynę wyciśniętą z różnej ilości cytryn w każdym dniu
Woda z cytryną jest po prostu wodą z cytryną.
Moze byc tez z pomaranczą, truskawkami, natką pietruszki, miętą albo z czym komu pasuje.
Cytryna nie zawiera jakiejś nadzwyczajnej ilosci wit.c, truskawki chociazby mają jej ciut wiecej, a papryka ma trzy razy wiecej wit.C niż cytryna więc w piciu wody z cytryną nie ma zadnego dodatkowego celu jak po prostu nawodnienie organizmu wodą ze smakiem, a jedyny "sekret" polega na tym, ze woda zmieszana z czymkolwiek wchłania sie wolniej dzieki czemu lepiej nawadnia organizm (czysta woda, np butelkowana zwykle przepływa przez nerki błyskawicznie i jest po prostu wysikiwana jedynie z niewielka korzyścią dla organizmu (w przyrodzie woda źródlana jest rzadkością, zwierzęta i ludzie przez tysiace lat pili wodę rzeczną, ktora zawiera wiele związków organicznych i mineralnych) dlatego dodanie czegokolwiek do wody podnosi skutecznosc nawadniania.
Wysikasz jak każdą inną. Możesz również kupić mineralną naturalną lub sztucznie mineralizowaną. Nie ma problemu. Natomiast woda z cytryną to dobre źródło uzupełnienia witaminy C. Gdzie nie stosuje się praktycznie żadnej obróbki. I wcale nie musi być owocem czy warzywem, gdzie jest jej najwięcej.
Iceni napisał/a:Woda z cytryną jest po prostu wodą z cytryną.
Wysikasz jak każdą inną. Możesz również kupić mineralną naturalną lub sztucznie mineralizowaną. Nie ma problemu. Natomiast woda z cytryną to dobre źródło uzupełnienia witaminy C. Gdzie nie stosuje się praktycznie żadnej obróbki. I wcale nie musi być owocem czy warzywem, gdzie jest jej najwięcej.
Ten jak zwykle... musi cos dorzucic bo spac by nie mogl
24 2018-05-01 23:45:25 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2018-05-01 23:49:33)
I kolejny Twój, nie niosący żadnej treści. No, ale nie ma to jak skomentować post z przed miesiąca.
Ja też codziennie na czczo piję, ale z dodatkiem miodu. Zostawiam na noc wodę z miodem, rano tylko wciskam połówkę cytryny Bardzo fajne takie oczyszczenie z rana
co do octu jablkowego owszem, dziala, ale przeczytajcie sobie jakie sa skutki uboczne picia octu jablkowego nim zaczniecie to stosowac;) ja wypilam jedna szklanke, niedosc, ze czulam jakbym zjadla splesniale jablko, to jeszcze mama mi zaraz powiedziala co po tym moge miec i podziekowalam. poszukajcie w necie:)
Wypiłaś sam ocet???? bez rozcieńczenia? 1-2 łyżki na szklankę wody!
Ja pij rano, bo lubię wodę z cytryną a samej wody niekoniecznie podobno taka woda podkreca metabolizm
Pamiętaj o tym
Polecieć chcę tam i z powrotem
z ramion Twych wprost do nieba
Ja od dłuższego czasu stosuję pewną dietę - reklam tutaj nie chcę robić, bo wyjdzie, że spamuje.. Codziennie rano piję ciepłą wodę przegotowaną z połową wyciśniętej cytryny
Po miesiącu uciekło mi -13kg i -60cm z obwodów
Ja od dłuższego czasu stosuję pewną dietę - reklam tutaj nie chcę robić, bo wyjdzie, że spamuje..
Codziennie rano piję ciepłą wodę przegotowaną z połową wyciśniętej cytryny
Eeee... 13 kg w ciągu miesiąca?
30 2018-09-15 18:19:10 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-09-15 20:12:06)
insomniaa napisał/a:Ja od dłuższego czasu stosuję pewną dietę - reklam tutaj nie chcę robić, bo wyjdzie, że spamuje..
Owszem też w to nie wierzyłam gdy stanęłam na wadze
Tym bardziej, że przepracowałam większość z "popularnych" diet.. Ale pewnego dnia trafiłam na grupę na Facebooku - nieregulaminowa reklama, najpierw się śmiałam i stwierdziłam, ze to pewnie kolejna facebookowa osoba, która chce wcisnąć jakieś pożal się Boże koktajle czy inne durnoty z jakiegoś "programu królów" czy jak to tam się nazywa - nie pamiętam dokładnie, w każdym razie pełno tego spamu. Okazało się, że za nic nie trzeba płacić, nikt nikogo do niczego nie namawia i nie jest to sekta jak na początku myślałam
Poczytaj jeśli jesteś zainteresowana, w internecie pełno jest informacji na temat nieregulaminowa reklama i tego czym się zajmuje
Salomonka napisał/a:insomniaa napisał/a:Ja od dłuższego czasu stosuję pewną dietę - reklam tutaj nie chcę robić, bo wyjdzie, że spamuje..
Owszem
też w to nie wierzyłam gdy stanęłam na wadze
Tym bardziej, że przepracowałam większość z "popularnych" diet.. Ale pewnego dnia trafiłam na grupę na Facebooku - nieregulaminowa reklama, najpierw się śmiałam i stwierdziłam, ze to pewnie kolejna facebookowa osoba, która chce wcisnąć jakieś pożal się Boże koktajle czy inne durnoty z jakiegoś "programu królów" czy jak to tam się nazywa - nie pamiętam dokładnie, w każdym razie pełno tego spamu. Okazało się, że za nic nie trzeba płacić, nikt nikogo do niczego nie namawia i nie jest to sekta jak na początku myślałam
Poczytaj jeśli jesteś zainteresowana, w internecie pełno jest informacji na temat nieregulaminowa reklama i tego czym się zajmuje
Spoko problem polega tylko na tym, że tak duże straty wagi w ciągu miesiąca są najnormalniej w świecie nie jest ani zdrowe ani działające
jak tylko zrezygnujesz z diety, kilogramy wrócą z nawiązką.
Zbieram Przegrywów jak Pokemony.
32 2018-09-15 18:34:01 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2018-09-15 18:34:40)
insomniaa napisał/a:Salomonka napisał/a:Eeee... 13 kg w ciągu miesiąca?
Owszem
też w to nie wierzyłam gdy stanęłam na wadze
Spoko
problem polega tylko na tym, że tak duże straty wagi w ciągu miesiąca są najnormalniej w świecie nie jest ani zdrowe ani działające
jak tylko zrezygnujesz z diety, kilogramy wrócą z nawiązką.
Też o tym pomyślałam.. poza tym, estetycznie wszystko o.k.? Bo tak szybkie schudnięcie nigdy nie przechodzi bez szkodliwego efektu dla skóry. Poza tym, nie można schudnąć aż tyle w ciągu miesiąca, bo to znaczyłoby, że nie dostarczano organizmowi żadnych kalorii, a do tego mocno się go odwodniło.
Osobiście jestem sceptyczna, ale są na świecie rzeczy, jakie nie śniły się filozofom...
Nie! Fizjologom.
Akurat na tej diecie nie ma możliwości odwodnienia się, bo polega ona na zupach, dodatkowo spore ilości wody, herbat itp. Ja startowałam z bardzo dużej wagi, w większości zeszła woda.. Ze skóra wszystko ok, poprawiła się cera, paznokcie i włosy..
Ja schudłam czyli mogłam
Ale wierzyć nie musisz, nie mam potrzeby namawiania tutaj kogoś do czego czy udowadniania
P.S. wszystko konsultowane było z lekarzem i dietetykiem
34 2018-09-15 21:57:34 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2018-09-15 21:57:57)
Ale nie chodzi o to, że nie mogłaś. Tylko o to, że zrzucanie tak dużej ilości kilogramów na miesiąc jest po prostu niezdrowe. Nie będziesz na tej diecie całe życie, a jak ją zrzucisz, to kilogramy wrócą.
Sensem zbilansowanej diety i ćwiczeń jest to, że zrzuca się powoli i organizm powoli przestawia się na inną gospodarkę. Wtedy nie ma efektu jojo, który za to pojawia się we wszystkich dietach "cud".
Ale nie chodzi o to, że nie mogłaś. Tylko o to, że zrzucanie tak dużej ilości kilogramów na miesiąc jest po prostu niezdrowe. Nie będziesz na tej diecie całe życie, a jak ją zrzucisz, to kilogramy wrócą.
Sensem zbilansowanej diety i ćwiczeń jest to, że zrzuca się powoli i organizm powoli przestawia się na inną gospodarkę. Wtedy nie ma efektu jojo, który za to pojawia się we wszystkich dietach "cud".
To nie jest żadna dieta cud, a zalecenia lekarzy Bez urazy, ale oni mają większą wiedzę od forumowych istotek
Lady Loka napisał/a:Ale nie chodzi o to, że nie mogłaś. Tylko o to, że zrzucanie tak dużej ilości kilogramów na miesiąc jest po prostu niezdrowe. Nie będziesz na tej diecie całe życie, a jak ją zrzucisz, to kilogramy wrócą.
To nie jest żadna dieta cud, a zalecenia lekarzy
Bez urazy, ale oni mają większą wiedzę od forumowych istotek
Jasne szczególnie spamerów.
Pytanie ile ci najlepsi lekarze płacą za reklamę na takim forum. Biedne forumowe istotki wreszcie mogą się dokształcić
tak się składa, że żaden normalny lekarz ani dietetyk nie zaleci diety, po której chudnie się 13kg w miesiąc.
37 2018-09-18 14:05:54 Ostatnio edytowany przez Averyl (2018-09-18 14:11:20)
tak się składa, że żaden normalny lekarz ani dietetyk nie zaleci diety, po której chudnie się 13kg w miesiąc.
temat ciągnie się już od ~2013 lat więc cud od tej porannej cytryny z wodą powinien się pojawić Myślę, że większość cudownych diet już stestowano. Zgadzam się z Lady Loka. Kiedyś widziałam taki żart rys. jak rekin wyskakuje z wody i odgryza nogę. Chyba szybciej stracić kg się nie da
mnie bardziej zdziwiło
Zagadka matematyczno-dietetyczna: ile było w obwodzie przed odchudzaniem?
Trochę mi to przypomina historię z amerykańskich programów, gdzie odchudzają ludzi o wadze ~200-300 kg, wtedy być może te wyniki stają się realne.
A tak swoją drogą - chyba pierwszym i najlepszym krokiem do odchudzania się jest dzienniczek (może być apka, która wszystko zlicza), co i ile się zjada. Czasem można się zdziwić: batonik ma tyle kalorii, ile się spala w czasie godziny marszu, czy jogi. Poza tym, wtedy się widzi - skoro już zjadło się 3/4 zapotrzebowania na kalorię, to znaczy, że kolację albo sobie odpuścić, albo zrobić małokaloryczną, albo iść poruszać się.
ja się zmagałam z bólami głowy i pleców. rzeczywiście po dużej szklance z cytryną ból przechodził, ale na plecy używałam tego urządzenia które mam w sygnaturce poniżej
dzięki temu zawsze piękna młoda i zdrowa
ja bym jeszcze dodała kurkumy do takiej wody od kąd piję taką miksturę czuję się o wiele lepiej.
Na mnie jedyne co działa woda z cytryną rano na czczo to tyle, że pobudza jak kawa. ale dobroczynnego spadku kilogramów czy czegoś innego nie odnotowałam