Poszukuje bratniej duszy, kolezanki do wspolnych rozmow, Londyn UK. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Poszukuje bratniej duszy, kolezanki do wspolnych rozmow, Londyn UK.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 58 ]

Temat: Poszukuje bratniej duszy, kolezanki do wspolnych rozmow, Londyn UK.

Witajcie,

Mieszkam od kilku lat w Londynie. Niestety los chcial, ze nie posiadam tu zadnych znajomych, przyjaciol. Owszem poznalam tu kilka osob, ale zaden z tych kontaktow nie przetrwal proby czasu, kazdego pochlonal wir wlasnych obowiazkow, albo tez zmusil wyjazd gdzieindziej. Drobna niesmialosc i brak tej wlasnie przebojowosci utrudnia mi  nieco zawiazywanie kontaktow hmm Bo niestety co glosne i halasliwe to jest lubiane, a ja naleze do ludzi raczej spokojniejszych smile Bardzo chcialabym z kims porozmawiac, kogos poznac, bo samotnosc tu na obczyznie doskwiera mi niesamowicie. Jesli ktos ma chec, niech napisze. Ucieszy mnie to bardzo! smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poszukuje bratniej duszy, kolezanki do wspolnych rozmow, Londyn UK.

Jak cos to pisz na maila o wszystkim i o niczym smile Czekam smile

3

hej współczuje ale wszystko ma swoje plusy i minusy ciężko jest wszędzie ty tam samotna ja tutaj ;-]] ale jest takie forum ze możemy pogadać  i trochę raźniej jest ;-]]

Hej. Ja również mieszkam w UK. Do Londynu mam pare godzin jazdy, bo mieszkam nierówne Birmingham. Niestety tez czasem czyje się bardzo samotna. Wiadomo można poznać ludzi w pracy czy szkole, ale mam wrażenie, ze to niego samo. Pomimo tego ze mam koleżanki i kolegów, to i tak czuje się jakbym była na uboczu, bo większość zna się od małego. Pózniej jakoś cieżko znaleźć tzw. bratnia dusze.
Może zacznij od tego jak się tutaj znalazlas? Czym się zajmujemy na codzień? Co cię interesuje?
Jeżeli nie chcesz pisać tutaj to zapraszam na email albo gg.
Pozdrawiam

P.S. Powyższa wiadomość nie jest skierowana tylko do autorki tematu. Zapraszam wszystkie emigrantki do dyskusji ;-)

Właśnie przeglądając forum i widzę ze tutaj nikt się nie odzywa. Czyżby wszyscy nagle znaleźli znajomych? Jeśli tak to super, wiadomo, ze przyjaciół zbyt wielu mieć nie można.
Mam nadzieje ze u was dziewczyny wszystko w porządku :-)

6

To I ja sie odezwe bo mi chyba tez zaczyna troche doskwierac brak blizszych kolezanek czy przyjaciolki. Tak jak mowicie, jest sporo znajomych z ktorymi mozna wyskoczyc np do pubu, ale to nie to samo. Rowniez kontakty z osobami z Polski zaczynaja sie sypac. Za dlugo juz przebywam za granica I zaczyna tez brakowac wspolnych tematow bo borykami sie z zupelnie innymi problemami na co dzien. Chetnie wiec nawiazalabym nowe znajomosci tutaj w UK smile

Hej! To moze zacznijmy od tego skad jestes, jak dlugo juz w UK mieszkasz i czym sie zajmujesz? Co cie tutaj sprowadzilo? Po prostu powiedz o sobie cos wiecej smile

Ciezko znalezcz przyjaciol, wiec nie jestes w tym osamotniona. A co do znajomosci z Polski, to mozna sobie dac spokoj. Wszystko sie predzej czy posnij sypie.

8 Ostatnio edytowany przez gingerova (2013-02-09 04:10:05)

Ooo smile widze, ze cos drgnelo, choc mnie tu dluzsza chwile nie bylo. Z tymi przyjaciolmi w Polsce pewnie roznie bywa. Ja mam jedna, jedyna i ja pielegnuje i mam nadzieje, ze sie nigdy nie ''sypnie'', mimo, ze PL niestety odwiedzam tylko 2 razy do roku. Co do UK, znajomosci byly, ale sie wykruszyly. Ach, zycie wink A z wiekiem zauwazam, ze cholerka wink coraz to trudniej pozyskac nowe. Ja pracuje w branzy retail, nic specjalnego. Znalazlam sie tu tuz po wkroczeniu Polski do Unii, pobylam pare lat i postanowilam powrocic do kraju, co bylo BLEDEM smile ale jak widac zawitalam ponownie w Londynie i minie niebawem juz 3ci rok. W wolnym czasie (o ile sie zmobilizuje) lubie malowac, zaznaczam, ze totalna amatorszczyzna wink i lubie takze wspinac sie po gorkach, co prawda zaczynalam jako dziecko i mialam wielo...wieloletnia przerwe, ale od jakiegos czasu zaczelam ta przygode na nowo. W Anglii prowadze spokojne zycie, bylo nieco ciekawsze gdy swoja obecnoscia zabarwiali je znajomi, ale od jakiegos czasu musze sobie radzic sama. Teraz Wasza kolej, drogie Panie wink pozdrawiam cieplutko!

9

Hej ja też w jakiś sposób samotna w Uk..chetnie poznam nowe koleżanki..mieszkam w Coventry:/ jak coś to piszcie na email:-)pozdrawiam Patrycja

gingerova czyli rozumiem, ze juz do Polski sie nie wybierasz? Szkockie wzgorza chyba by ci bardzo odpowiadaly na te wspinaczki smile
Skoro teraz moja kolej, to moze zaczne od tego, ze o czerwcu minie 7 lat od kiedy tutaj przyjechalam. Skonczylam studia w zeszlym roku i wlasciwie od razu udalo mi sie znalezc prace wiec nie jest zle. W wolnym czasie staram sie robic duzo rzeczy. Spacery z psem, czytanie ksiazek, pokazy samochodowe na ktore jezdze z chlopakiem. Ostatnio nawet kupilam sobie maszyne do szycia i probuje sie sama uczyc. Jezeli o malowanie chodzi to tez czasem sie zdarza. Aczkolwiek nie potrafie malowac tak od siebie, wiec jedyne co mi sie udaje robic to odrysowywac rysunki innych. To wlasciwie chyba tyle ode mnie na poczatek smile

patrycja ja studiowalam w Coventry, wiec przez ostatnie 3 lata bywalam tam codziennie. Mieszkam okolo 30 minut samochodem, wiec pozdrawiam kolezanke z okolicy.

11

Czesc,

Ja tez szukam kogos do pogaduszek :)

Mam 25 lat i mieszkam w Leeds wiec kawalek od Was dziewczyny ale mam nadz ze to nie stoi na przeszkodzie :)

Pozdrawiam

12

no jasne ze nie ma znaczenia;)witam i pozdrawiam

13

Beautiful Nightmare napisał/a:

gingerova czyli rozumiem, ze juz do Polski sie nie wybierasz? Szkockie wzgorza chyba by ci bardzo odpowiadaly na te wspinaczki smile
Skoro teraz moja kolej, to moze zaczne od tego, ze o czerwcu minie 7 lat od kiedy tutaj przyjechalam. Skonczylam studia w zeszlym roku i wlasciwie od razu udalo mi sie znalezc prace wiec nie jest zle. W wolnym czasie staram sie robic duzo rzeczy. Spacery z psem, czytanie ksiazek, pokazy samochodowe na ktore jezdze z chlopakiem. Ostatnio nawet kupilam sobie maszyne do szycia i probuje sie sama uczyc. Jezeli o malowanie chodzi to tez czasem sie zdarza. Aczkolwiek nie potrafie malowac tak od siebie, wiec jedyne co mi sie udaje robic to odrysowywac rysunki innych. To wlasciwie chyba tyle ode mnie na poczatek smile

patrycja ja studiowalam w Coventry, wiec przez ostatnie 3 lata bywalam tam codziennie. Mieszkam okolo 30 minut samochodem, wiec pozdrawiam kolezanke z okolicy.

Ja mieszkam tu od około 5lat i co roku zamierzam uciec z tego miasta..nie podoba mi się strasznie ale wiaze się to ze zmiana pracy i szkoły mojego synka...pozdrawiam "sąsiadkę":-)

14

No to i ja się przyłączę. Też jestem teraz w UK prawie od 2 lat. Krótko ale w sumie długo... Cała rodzina w Pl - a ja tu samiuteńka jak palec... Mam w Polsce jedną przyjaciółkę, znamy się od prawie 18 lat i jakoś udaje nam się pielęgnować tę przyjaźń. Chociaż ciężko nawet spokojnie pogadać bo albo ja w pracy albo Ona w pracy, ale piszemy do siebie i plotkujemy jak za starych dobrych czasów.

15

PaulAnka27 napisał/a:

No to i ja się przyłączę. Też jestem teraz w UK prawie od 2 lat. Krótko ale w sumie długo... Cała rodzina w Pl - a ja tu samiuteńka jak palec... Mam w Polsce jedną przyjaciółkę, znamy się od prawie 18 lat i jakoś udaje nam się pielęgnować tę przyjaźń. Chociaż ciężko nawet spokojnie pogadać bo albo ja w pracy albo Ona w pracy, ale piszemy do siebie i plotkujemy jak za starych dobrych czasów.

Najgorsze gdy cala rodzinę się ma w Pl łącznie z przyjaciółmi..tesknota za nimi bywa ciezka:/
Witam i pozdrawiam
Jeśli można wiedzieć która czesc UK:-)

16

Miasteczko Halstead

17

Ja mieszkam w Londynie.
Nie mam tu żadnych koleżanek praktycznie, poza jedną którą rzadko widuje.
Za to mam męża i samych kolegów. ha big_smile

18

Witam
Kobitki  z koleżanka  szukamy pracy w Szkocji możecie coś poradzdzic,zależy nam na jak najszybszym wyjezdzie.Bedziemy wdzieczne za jakiekolwek rady a może gdzieś coś o jakiejś pracy wiecie,pozdrawiam

19

Hej dziewczyny! Mieszkam w Londynie już ładnych parę lat, raz są znajomi, raz ich nie ma. Odkąd nie pracuje, tj parę miesięcy brakuje mi bardzo ludzi, kontaktów, rozmowy o czymkolwiek. Mam dwójkę dzieci i zajmuję się nimi, domem. W wolnych chwilach uczę się szyć, narazie na prześcieradłach albo zasłonkach szyję ubrania z patternów i sprawia mi to ogromną radość.  Lubię kawę, czasem plotki, jazdę na rowerze, no i seriale:). Jak ktoś ma ochotę zapraszam na gg. Mój numer to: 2456035.
Martha

20

Hej...
Mam 26 lat, mieszkam niedaleko Ealingu...(10 min pociągiem od Ealing).
Obecnie nie pracuje, wiec brakuje mi towarzystwa, moje stare się jakoś wykruszyło... każdy poszedł w swoja stronę...
Mój mąż większość czasu spędza w pracy, a ja jakoś nie mogę sobie znaleźć zajęcia...

Chętnie poznam dziewczyny w wieku ok 20-35lat, może uda nam się milo spędzić razem czas, poznać się, zaprzyjaźnić...

Jestem gadułą, ale wysłuchać tez potrafię, lubię zakupy, kosmetyki i wiele wiele innych wink przecież jestem kobieta wink
Jeśli masz ochotę mnie poznać to zapraszam do kontaktu smile Może uda nam się nawiązać fajną znajomość smile

Pozdrawiam i do sklikania smile

21 Ostatnio edytowany przez sylwia1991 (2014-10-04 19:20:27)

Hej asterka1988 ja tez mieszkam niedaleko ealingu jakies 20 min autobusem. masz 26 lat tak? Ja mam 23, wiec wydaje mi się że wspólnych tematów nam nie zabraknie jak będziesz miała ochotę się spotkać. smile

22

Do asterka1988, mam nadzieję ze zajrzysz tutaj niebawem i ze sie spotkamy wkrótce. Pozdrawiam.

23

NinaLafairy, to dawaj namiary na jakiegoś fajnego kolegę big_smile

24

Hej dziewczyny, mieszka któraś z was w Londynie i ma ochotę na spotkanie? Rozmowy? plotki? Czy wspólne wyjście na zakupy czy kawe? wink
Ja mieszkam nie daleko wembley,

25

Hej, ja mieszkam w Londynie i chętnie wyskoczę na kawę smile

26

O to Fajnie amka260.. A daleko od wembley mieszkasz? To jak chcesz to w przyszłym tygodniu możemy sie spotkać na jakąś kawę, masz jakiegoś maila? smile)

Hejka:) jeśli masz ochotę to pisz na maila :)możemy pogadać o wszystkim smile

28

to i ja witam Was dziewczyny z Londynu smile mam prawie 28 lat a w Londynie jestem od ponad 7.  Choc na samotnosc, jak i nadmiar czasu narzekac nie moge, ale chetnie poznam kogos nowego i wyskocze na jakas kawke smile Piszcie na meila albo tutaj jesli ktos bedzie chetny na spotkanie smile

29

Witajcie smile. Niestety nie mieszkam w Londynie, a w Bournemounth, ale też chętnie kogoś poznam smile

30

Hej, o fajnie by bylo się spotkać, (kiedysbylam), no mi niestety czasami samotność doskwiera, ;( no ale niestety takie życie:)
Ja jestem chętna na jakąś kawę, tylko mam problem z twoim mailem, masz go zapisane na swoim profilu ? Bo nie mogę znaleźć,

31

Sylwia - napisalam do Ciebie meila smile

32

Hej;-) mieszkam w okolicach Coventry.tez niestety czasem doskwiera mi samotnosc. Z checia porozmawiam lub wybiore sie na kawe;-)

33

Hej,Mieszkam w okolicach Oxfordu w UK.Jestem tutaj ponad rok.Strasznie doskwiera mi samotnosc.:(Jestem komunikatywna osoba i lubie przecywac wsrod ludzi,ale tutaj....?Moja bariera jest brak dobrej znajomosci  jezyka angielskiego. Przyjechalam tutaj bo musialam ,to byla moja ostatnia deska ratunku. Mieszkam tutaj z moim synem i "facetem" z ktorym wiecej sie kloce niz normalnie rozmawiam....ale coz ..on zna dobrze jezyk angielski...W Polsce zalatwialam doslownie wszystko ,a tutaj...niestety jestem zdana na faceta i to mnie wkur.......Wiem wiem napiszecie...ucz sie jezyka...ale co myslicie ze teo nie robie??tylko ze sie nie da w miesiac heh.Napiszcie prosze .....

34

Hej!!!! Do mnie też piszcie! Ja mieszkam w Londynie od prawie 5 lat - kurde, jak ten czas leci...
O znajomych w Londynie łatwo, o przyjaciół ciężko, ludzie szybko przychodzą i jeszcze szybciej znikają.

Co lubię? Ostatnio fotografię, zawsze książki, piszę bloga, ogólnie pisać lubię.

35

CatLAdy - z jakiej czesci Londynu jestes?

36

Czesc dziewczyny! W Anglii jestem dopiero 2 miesiace i zaczyna mi doskiwerac samotnosc hmm wiec chetnie poznam kolezanki z  Northampton lub okolic smile , pozdrawiam

37

Hejka:) mi tez ogromnie zaczela doskwierac samotnosc sad Chetnie kogos poznam. Jestem z Birmingham I mam 27lat. Julia 2109 doskonale Cie rozumiem jezeli chodzi o faceta .... Rok temu zwiazalam sie z Anglikem I miala to byc super love story ale coz..... Mieszkamy razem a ja zaluje kiedykolwiek zdecydowalam sie z nim zwiazac ...... Takie zycie. Tak Wiec dziewczyny I chlopaki piscine Bo musze sie czasem oderwac od zycie codziennego wink

38

Hej!
Ja mam 28 lat i mieszkam w Londynie. niestety calymi dniami jestem sama bo moj pracuje, czasami uda nam sie wyjsc razem na zakupy, czy poprostu spedzic dzien. Dodam tylko ze jestem w 8 m-cu ciazy i ta samotnosc juz tak dala mi w kosc , ze nie mam ochoty czasem wstac z lozka, ale gadula ze mnie. Takze jak cos to piszcie, chetnie poznam kogos z kim moglabym nawiazac znajomosc, porozmawiac, spotkac sie.

39

Julia2109 wiem przez co przechodzisz, ja tez jestem w podobnej sytuacji do Twojej, takze nie martw sie nie jestes sama... Jak cos to smialo pisz moze uda nam sie spotkac albo razem cos wymyslic:)

40

Witam wszystkich smile Mam 26 lat i jestem z okolic Coventry, mieszkam juz tutaj od 7 lat, mam grupke znajomych, z ktorymi czasami sie spotykam ale brakuje mi prawdziwej przyjaciolki, kogos na kim mozna polegac i zaufac.... Jezeli jestes w tej samej sytuacji i poszukujesz kogos z kims mozna wyjsc na kawe, zakupy czy do kina napisz do mnie smile

41

kiedysbylam napisał/a:

CatLAdy - z jakiej czesci Londynu jestes?

Południowy wschód -  Camberwell, a Ty?

42

CrazyCatLady napisał/a:

Witam wszystkich smile Mam 26 lat i jestem z okolic Coventry, mieszkam juz tutaj od 7 lat, mam grupke znajomych, z ktorymi czasami sie spotykam ale brakuje mi prawdziwej przyjaciolki, kogos na kim mozna polegac i zaufac.... Jezeli jestes w tej samej sytuacji i poszukujesz kogos z kims mozna wyjsc na kawe, zakupy czy do kina napisz do mnie smile

O matko, ile tu na forum kobiet- kotów. Ja, Ty, widziałam też gdzieś catwoman. big_smile

Miau!

43

sluze pomoca:D jestem w uk srednio co 2 miesiace:D

44

No milosniczek kotow tutaj nie brak CatLady smile W sam raz dla mnie !

45

CatLAdy - ja jestem z polnocnego wschodu - okolice Walthamstow.

Kimiki a Ty gdzie mieszkasz ?

46 Ostatnio edytowany przez rena666 (2014-12-18 18:24:59)

Witam. Szukam przyjaciółki do pogadania, na wypad na imprezę, zakupy i w ogóle wink Męczy mnie mnie samotność i nuda sad Tylko praca, mieszkanie, praca, mieszkanie i tak w kółko hmm  Mieszkam w Royal Tunbridge Wells.

47

cześć dziewczyny- z tego co widzę to dobrze znacie siebie- wiecie, że chcecie i potrzebujecie kontaktu z kimś, bo czujecie się samotne...

Ja też tak mam, że czasami potrzebuję kontaktu z kimś, a nie ma do kogo buzi otworzyć- ale czasami nie myślę o tym, ale jednak to nie przechodzi...

Ja nie mieszkam w Londynie, ani Leeds ani w innym mieście w Anglii, ale w Polsce i tutaj też samotność w tłumie- potrafi być zabójcza- to nie jest kwestia miejsca-

Chętnie pogadam- to jak możemy się umówić?

Pozdrawiam serdecznie,
Ania smile

48

Czesc wink  przybywam zwalczyc samotnosc wink  mieszkam w kettering okolice Northampton I chce poznac  kogos chetnie wink  jestem to na "stale"  niecaly rok  wink  pozdrwaiam

49

Hej kasia 1122  ja jestem z okolic Northampton wink chetnie popisze  jesli masz chec to napisz na email wink pozdrwaiam

50

Hej kasia 1122  ja jestem z okolic Northampton wink chetnie popisze  jesli masz chec to napisz na email wink pozdrwaiam

51

Chętnie z kimś pogadam, z jakąś fajną otwartą babką (również i facetem), z którą/którym można wyjść na kawę/piwo/kluby/teatr? Przeprowadzam się za jakieś dwa miesiące do Londynu i dlaczego by nie poznać nowych ludzi? Ja mam 25 lat, pracuję w NHS, nie mam dzieci- to tak na marginesie smile

52

Hej noname12_34 !

Ja też chętnie spotkałabym się z jakąś fajną babką, bo brak mi w UK fajnych znajomych smile Mieszkam kawałek za Londynem (dokłdanie Reading) ale pociąg do centrum dociera w pół godziny smile Mam 24 lata i też brak potomstwa tongue Za to niedługo zaczynam prace w NHS w papierkach big_smile

53

Specjalnie dla Cb włączyłam kontakt email, PannoKolorowa smile

54

A mi pokazuje, że zablokowane sad

55

Może włącz możliwość wysyłania emaili do Cb i ja napiszę? smile

56

Hej napisz na tego maila: misskolorowa małpa gmail kropka com wink

57

nie wiem czy ktos tu jeszcze zaglada, ale tez rozpaczliwie poszukuje kolezanki, z która mozna wyjsc na kawe/zakupy/impreze/rower albo po prostu sie wygadac. Mieszkam w UK juz od 8 lat i na poczatku znajomych mialam bardzo duzo, ale pozniej zaczelam studia, przeprowadzilam sie do Londynu i wszystko sie jakos wykruszylo. Mam 22 lata i tez pracuje w NHS smile

58

witam wszystkich:) jestem tu nowa i chcialabym odswiezyc post:) jak ida poszukiwania?  jestem z birmingham

Posty [ 58 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Poszukuje bratniej duszy, kolezanki do wspolnych rozmow, Londyn UK.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024