Dziewczyny znacie dobre świeczki zapachowe, o intensywnych mocnych zapachach, ktore po rozpaleniu czuć mocno,intensywnie ?
Zwykle kupuje swieczki ale ich zapach jest bardzo delikatny i malo intensywny
chcialabym takie ktore czuc mocniej
ale by nie kosztowaly tez 50zl za sztukę
A może spróbowałabyś z olejkiem eterycznym i kominkiem? Na górę wlewasz kilka kropel olejku, pod spodem zapalasz podgrzewacz i po kilku minutach intensywny zapach roznosi się po mieszkaniu
Ja mam podobny problem z świeczkami, pachną jak je wącham przed zapaleniem, a potem zapach jakoś znika. Nie wiem ile musiałabym ich zapalić jednoczesnie by cos poczuc. Przerzuciłam sie na kadzidełka, mam ich mnóstwo i żongluję zapachami, bo nos przyzwyczaja mi sie do tego samego zapachu. Gdzies czytałam, ze z kadzidełkami nie wolno zbyt szaleć, bo powodują raka, no, ale co go nie powoduje. Az se zapale teraz
kominek mam, ale wole jakos swieczki, takie duze zapachowe chcialam... ale widocznie taki ich urok ze zapach jest bardzo delikatny. Coz pozostaje mi kominek. A kadzidelka jakie kupujesz? bo ja mialam takie smierdzące dymem i mnie to zniechęcilo jakies specjalne są co pachna nie dymowo?
Mam dużo rodzajów kadzidełek, jakiś dziwny zbiór: mojego chłopaka, mój, troche od mojej siostry i czasami jak gdzies jestesmy na wakacjach za granicą to tez kupujemy jakieś dziwne. Niektóre ładnie się palą i przyjemnie pachną, niektóre śmierdzą i dymią wtedy łapie mojego kota jak jest w domu i przenosze go w inne miejsce, az sytuacja sie unormuje
Air Wick Multicolor:) Super są! Świecąc zmieniają kolory:) Ale chyba tylko jeden zapach jest taki że go naprawdę czuć (jak dla mnie:)) I akurat jest to zapach typowo "zimowy" - cynamonowe jabłko:) Świetny nastój do grzańca!:)
Sama nie próbowałam, ale przyszły mi do głowy pałeczki zapachowe (te zanurzone w olejku), może one się sprawdzą...
Ja swego czasu też szukałam świeczek zapachowych. I co zakup to rozczarowanie Nawet takie, które wydawały się pachnieć intensywnie, po zapaleniu pachniały tyle co nic. Więc przestawiłam się na kominek zapachowy i teraz sama sobie określam intensywność zapachu
Pamiętam, jak kiedys za małolata gdzies usłyszałam, ze jak psiknie sie perfumem na żarówkę (oczywscie gdy jest gorąca i gdy mamy włączone cały czas swiatło) to bedzie pachniec, nie pamietam jak mi poszło, az sobie teraz psiknę
Mam podobny problem ze świeczkami... Czasem jak zapalę kilka i wyjdę z pokoju to czuć taki lekki zapach, ale gdy siedzę sobie i zapalę jedną to dopiero gdy przy świeczce jestem to czuć lekki zapach.
Ale podobnie jak niektóre Panie rekompensuje to sobie olejkami eterycznymi i od czasu do czasu kadzidełkami :-)
Normą jest że gdy przebywacie w pomieszczeniu gdzie palą się świeczki zapachowe to po pewnym czasie przyzwyczajacie sie do zapachu i przestajecie go czuć. Podobnie jak z perfumami. Jeżeli sie nimi spryskasz i nie czujesz ich zapachu to znaczy że jest to zapach dla ciebie - nie drażni cię. Ale wu\iem o czym mówicie bo sama też czasami chciałabym bardziej intensywnie czuć zapach. Zdarzyło mi się tylko raz. Świeczkę kupiłam na rynku w Kazimierzu była z kitu pszczelego nie ze steryny (mniej toksyczne są te z kitu) i rzeczywiscie mocno pachniała wanilią.
no ale to też zależy od świeczki. te markowe typu kringle candle czy yankee są wyczuwalne cały czas
Ja kupuje ikeowskie świeczki..super pachną
A czy czesto używacie w domu takich mini kominków z olejkami zapachowymi ?? Co o tym myslicie ? Ładnie pachnie w domach?
Są też takie perfumowane świece zapachowe, które teoretycznie są mocniejsze. Ja mam zawsze wrażenie, że świeczki zapachowa bardziej pachną jak stoją niż jak się palą.
Ja mam całą kolekcje takich świeczek, ale wydaje mi się, że nie pachną wcale aż tak intensywnie.
Polecam woski do aromaterapii firmy Olynk znajdują się one na stronie producenta łatwo znaleźć wpisując Olynk do wyszukiwarki
Używam kominka zapachowego i olejku albo świec Bolsius - najładniejszy i najbardziej intensywny zapach ma drzewo sandałowe. Bolsiusy można kupić w Rossmannie.
Ja także polecam naturalne olejki eteryczne do palenia w kominku - zapachy można dowolnie mieszać, a przy tym dodatkowo działają aromaterapeutycznie
20 2017-05-05 10:12:03 Ostatnio edytowany przez magda40 (2017-05-05 10:13:01)
Jak to jest z tą aromaterapią? Robiłam do niej kilka podejść, miała działać odprężająco, dużo osób ją zachwala a ja za każdym razem kończyłam z bólem głowy. Co robię nie tak? Świeczki które stosowałam to małe zapachowe podgrzewacze, więc nie były zbyt intensywne, ale może one się nie nadają? jak jest z olejkami? Czy po nich też może boleć głowa?
yenkee candle sa naprawde dobrymi swieczkami, starczaja na dlugo i maja mega intensywny zapach, fakt faktem sa drogie ale moim zdaniem warto
yenkee candle sa naprawde dobrymi swieczkami, starczaja na dlugo i maja mega intensywny zapach, fakt faktem sa drogie ale moim zdaniem warto
Potwierdzam. Te świece są niesamowite. Pachną intensywnie i długo po tym jak się je zgasi. Ja jeszcze używam wosków tej firmy jeśli chcę szybko uzyskać ładny zapach w domu. Drogie ale warto
Ja po prostu uwielbiam świeczki zapachowe. W moim domu zawsze coś jest, a ostatnio na jakie świetne trafiłam. Znajoma, która dobrze wie, że mam bzika na punkcie świeczek, podesłała mi stronę spam , na której można kupić naturalne świece sojowe, zapachowe w fajnych pojemniczkach. Na początek wybrałam zapach świerku. W całym domu roznosi się zapach zimowego lasu. Pięknie, wszystkim się podoba!
Uwielbiam świeczki w domu podczas niezwykłych dni. W łazience czy w sypialni nadają nastroju.
jadzix napisał/a:yenkee candle sa naprawde dobrymi swieczkami, starczaja na dlugo i maja mega intensywny zapach, fakt faktem sa drogie ale moim zdaniem warto
Potwierdzam. Te świece są niesamowite. Pachną intensywnie i długo po tym jak się je zgasi. Ja jeszcze używam wosków tej firmy jeśli chcę szybko uzyskać ładny zapach w domu. Drogie ale warto
Za info o woskach dzięki. Skusiłam się teraz na nie.
Yankee są bardzo dobre, pachną nawet niepodpalone. Tak bardzo, że musiałam dodatkowo wietrzyć. Jeśli kogoś przeraża cena bądź chce przetestować zapachy nie wydając fortuny od razu na duże świece, mają oni w ofercie także małe rozmiary za kilka zł, ale te też długo trzymają i nadają intensywny zapach w całym pomieszczeniu. Więc warto.
Kiedyś kupowałam świece z Almi Decor, teraz firma przerzuciła się na sprzedaż internetową więc nie wiem czy jeszcze mają je w ofercie czy nie. Powinni mieć... W domu mam jeszcze stare, około 8-letnie, świece z Almi, częściowo zużyte, i co prawda już nie nadają zapachu w pomieszczeniu ale same jeszcze trochę pachną.
no ale to też zależy od świeczki. te markowe typu kringle candle czy yankee są wyczuwalne cały czas
Też polecam yankee candle - ja używam wosków które rozpuszcza się w kominku, cenowo spoko, zapach nie zdarzy sie znudzić
Kominki są fajne natomiast niebezpieczne. Jak mam dzieci to boje się że to wywalą czy coś.
memcandles com robią fajne świece sojowe. Możesz nawet ich poprosić o specjalny wzór który zostanie wypalony na szkle.
Zazwyczaj od nich biorę bo sprawdzone, inne z rossmana to parafina trująca więc... ble.. pozdrawiam