Świńska grypa ? co myślicie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Świńska grypa ? co myślicie ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Świńska grypa ? co myślicie ?

Bardzo dużo informacji z mediów płynie o zagrożeniu pandemią świńskiej grypy. Nie wiem co myśleć. Z ptasią grypą też był mega alarm ? a w sumie ? na szczęście ? skończyło się dobrze. Nie wiem  czy jest to realne zagrożenie dla Polski czy też tylko szum medialny. Wiadomo, że  gazety muszą mieć ?sensacje?. Co sądzicie na ten temat ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Świńska grypa ? co myślicie ?

Nie wiem czemu, ale ja sie obawiam...     Jestem strachliwa.  Zalezy mi na zyciu, na osobach ktorych bardzo Kocham(szczegolnie jednej, nie liczac rodziny) zalezy mi na ich zyciu..    Bojesie..w szczegolnosci ze w skali 1-6, jest juz 5...

3

Z tego, co ja wiem to tak:
- od wczoraj lekarze mają zakaz przyjmowania na oddział zakaźny, muszą zostawić miejsca dla chorych na świńską grypę,
- w niemczech są już 3 przypadki zachorowania,
- w holandii jeden jak na razie,
- no i dzisiaj podniesiono stopień zagrożenia czy coś takiego (nbie słyszałam dokładnie) z 4 na 5,

4

5 stopień oznacza pełną gotowość, ale nie znaczy to, że Polska jest bardziej zagrożona wirusem niż przy 4 stopniu. To WHO ogłasza poziom zagrożenia.
Przy 5 stopniu musi być odpowiednia ilość leków czy miejsc w szpitalach. Podobno w Polsce jest to zapewnione.
Wszystkie przypadki zachorowań w Europie, oprócz jednego wystąpiły u osób, które wróciły z Meksyku. Więc takie osoby są najbardziej narażone. Czytałam dzisiaj, że szczepionka przeciwko grypie będzie gotowa za trzy miesiące.

5

Ze świńska grypa to jest tak jak z ptasia grypa i tak jak ze światowym kryzysem i tak jak z wojna w Iraku...
A więc po kolei:
1. wojna w Iraku- USA wymyślili po to żeby zdobyć dostęp do ropy i zarobić na tym, a Polska że się chciała podporzadkować podlizać to poszli murem za Ameryką, a czemu takie mocarstwa jak Francja odmówiły???
2. Światowy kryzys wymyślono po to bo za szybko kraje takie jak Polska sie rozwijały...
3. Ptasia grypa- wymyślona po to żeby wykończyć polskiego rolnika bo drób był za drogi...bo jajka za drogie itp a tu nagle ptasia grypa znikła...ciekawe czemu???
4. choroba szalonych krów- wymyślona po to żeby ludzie przestali kupować wołowinę ser, mleko... rolnicy ograniczyli hodowle krów do minimum bo się nie opłacał i teraz kiedy polskich produktów jest absolutne minimum nagle choroby szalonych krów nie ma...
5. i wreszcie przyszła pora na świńską grypę... wiecie czemu bo za żywiec muszą za dużo płacić... ale spoko zbiją cenę żywca świńska grypa przestanie istnnieć... tylko problem z jednym bo ceny żywca teraz spadną a ceny wędlin nie za to jak ceny żywca pójdą w górę to ceny wędlin też...rozumiecie??
A co do samej świńskiej grypy onajnowsze wiadomości mówią że nazwa ta jest MYLNĄ ponieważ u świń ani w meksyku ani w żadnym innym kraju nie wykryto wirusów/bakterii czy czegoś w tym stylu co wywołuje tą świńską grypę u ludzi.

Słowem mówiąc czysta polityka.... aż dziw wręcz nie  do wiary jak łatwo można manipulować zwykłymi ludźmi...

6

Kochane, nie uwazam, ze Wasze obawy musza byc az tak wielkie, poniewaz swinska grypa dziala o wiele delikatniej na ludzi bialoskorych, w przeciwienstwie do ludzi pochodzenia latynoskiego. Mieszkajac w kraju, gdzie ta grypa jest obecna, jestem obyta w tym temacie, poniewaz wszedzie slychac to samo:) Objawy swinskiej grypy sa bardzo podobne do objawow grypy, ktora nas tak czesto w zyciu atakuje:) A wiec:

Objawy Swinskiej Grypy:
-goraczka
-kaszel
-bol gardla
-bol miesni
-dreszcze
-wymioty
-biegunka.

Jesli zaczniecie sie zle czuc, najlepsza na uspokojenie bedzie wyzyta u lekarza:)
Pozdrawiam.

7

Ja jestem właśnie w Londynie gdzie podobno panuje świńska grypa, wczoraj zaczełam mieć syptomy... Ale w ogole sie nie przejmuje, bo albo to zwykła grypa albo świńska to i tak jeden pies, będę chorować tyle samo czasu i tymi samymi lekami się wyleczę co zwykła grypa.
Całe to HALO!!! wydaje mi się jest tylko z tego względu, że być może ta świńska grypa szybciej się przenosi z człowieka na człowieka i to przez to tak się przejmują, że będzie dużo chorych.

8

Powinno się ograniczać ryzyko świńskiej grypy poprzez nie zwiedzanie miejsc, w których jest podwyższone ryzyko choroby. Wybierałem się na wakacje do Meksyku, ale zrezygnowałem.

9

Ja tam wole dmuchac na zimne. Zaszczepilam sie,wiec mocno wierze ze nic mnie, ani mojej rodziny, w tym roku nie zlapie ;>

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Świńska grypa ? co myślicie ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024