Starsza dziewczyna/partnerka/żona co myślicie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Starsza dziewczyna/partnerka/żona co myślicie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

Temat: Starsza dziewczyna/partnerka/żona co myślicie?

Witam,
takie pytanie czy ktoś kiedykolwiek był w związku z kimś kto w przypadku kobiet - facet 3 lata młodszy, w przypadku Panów kobieta 3 lata starsza? Ma ktoś doświadczenia z takimi relacjami?
Celowo tak to ustawiam, bo starszy facet jest przeważnie ok nawet jeśli to jest 5 lat, natomiast przyjęło się że kobiety są dojrzalsze i lepiej jak facet jest starszy
Nie chodzi mi o coś w stylu prezydenta Macrona i jego żony, czy relacji Madonny z młodszymi mężczyznami.
Tylko właśnie te 3-4 lata
Czy zaakceptowalibyście to, czy jednak zawsze facet musi być starszy? chociaż rok?
Rozmawiam akurat z dziewczyną na pewnym portalu randkowym, ja mam 34 lata, a ona 37 i nie wiem jak to traktować, czy warto czy średnio?
Wiem że to nie jest podejście na zasadzie aha nie można to nie, ale czy mogą być sytuacje gdzie ten wiek będzie stanowił sporą przeszkodzę?
Może ma ktoś doświadczenie i uważa że nigdy więcej bo?...no właśnie

Czy związalibyście się z kimś starszym 3 lata - Panowie, albo młodszym 3 lat a- Panie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Starsza dziewczyna/partnerka/żona co myślicie?
Jaśko666 napisał/a:

Witam,
takie pytanie czy ktoś kiedykolwiek był w związku z kimś kto w przypadku kobiet - facet 3 lata młodszy, w przypadku Panów kobieta 3 lata starsza? Ma ktoś doświadczenia z takimi relacjami?
Celowo tak to ustawiam, bo starszy facet jest przeważnie ok nawet jeśli to jest 5 lat, natomiast przyjęło się że kobiety są dojrzalsze i lepiej jak facet jest starszy
Nie chodzi mi o coś w stylu prezydenta Macrona i jego żony, czy relacji Madonny z młodszymi mężczyznami.
Czy zaakceptowalibyście to, czy jednak zawsze facet musi być starszy? chociaż rok?
Rozmawiam akurat z dziewczyną na pewnym portalu randkowym, ja mam 34 lata, a ona 37 i nie wiem jak to traktować, czy warto czy średnio?
Wiem że to nie jest podejście na zasadzie aha nie można to nie, ale czy mogą być sytuacje gdzie ten wiek będzie stanowił sporą przeszkodzę?

Czy związalibyście się z kimś starszym 3 lata - Panowie, albo młodszym 3 lat a- Panie?

Mój mąż jest ode mnie 3 lata młodszy.
Jak Wy jesteście między 30tką a 40tką, to przecież ta różnica jest praktycznie niewidoczna dla innych ludzi, więc po co się tym przejmować?
Jeżeli Ciebie odrzuca taka różnica, to bez sensu w to iść, bo się będziesz tylko na tym skupiał.

3 Ostatnio edytowany przez Jaśko666 (2022-07-06 14:56:04)

No właśnie wg mnie to będzie widać, bo np aktorka p. Żmuda-Trzebiatowska ma 37 lat, a wygląda na dojrzałą kobietę a nie dziewczynę
Ja z kolei mam wygląd chłopca, więc mogę mieć i 45 lat a wyglądam jak 30 latek wieczny i wg mnie to będzie widać.
Więc nie wiem czy warto się spotykać i czy warto w to iść, poza tym kobiety starsze mają inne potrzeby np. dziewczyna 25 letnia będzie też co innego chciała, taka starsza może traktować takiego gościa jak brata.

Nie wiem, nie byłem w takiej relacji i tu jest problem. Owszem ktoś akceptuje fotki, fajnie się rozmawia ale zdjęcia to nie wszystko i rozmowa tego typu.
Tak myślę, czy warto w ogóle coś rozwijać z tego.
Nie spotkaliśmy się na żywo ale tak myślę czy warto. Raz kiedyś miałem parę "randek" z dziewczyną rok starszą no ale nie wyszło.

Nie wiem tak mi się wydawało że starsze Panie wolne, wolą 45 latków a nie "młodszych kolegów".

U mnie np w kościele jest nowy ksiądz, który chyba ma podobny wiek +/- a wygląda jak chłop 50 letni.

4

Jaśko666 napisał/a:

Nie zawracałabym sobie głowy związkiem w którym mężczyzna jest młodszy. Teraz może Ci się to wydawać bez znaczenia, ale wyobraź sobie siebie jak będziesz miał 40 lat. 30 letnie dziewczyny będą się do Ciebie ślinić, a Twoja partnerka będzie wtedy miała 43 lata. Kalkulacja jest jasna

5

Te kilka lat różnicy nie robi,  nie jest to różnica 10 lat gdzie już można  coś zacząć myśleć. 
Uważam,  że jeśli relacja dobrze rokuje to bym nie przejmowała się różnicą wieku,  chyba,  że nie byłbyś w stanie tego zaakceptować. Nawet jeśli wyglądasz  młodo,  naprawdę ważne jest co ludzie pomyślą? Jeśli tak,  może pora przyjrzeć się sobie i rozwiązać problemy ze samym sobą?

6

Za dużo rozkminiasz. Za duzo w tym innych ludzi i chęci pokazania się.
Nie, to u Was nie wypali.

7

To znaczy nie wiem czy wypali, myśmy się nie widzieli na żywo jeszcze, pytam po prostu o Waszą wizję, bo są kobiety dla których młodszy facet to tragedia nawet jak jest modelem z okładki.
Trzeba też pamiętać, że ja mówię o portalu, co innego jest poznać się u kogoś, czy gdzieś i relacja buduje się sama a co innego spotkanie na siłę z portalu i ma być fajnie i pięknie.

8 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2022-07-06 15:47:53)

Jaśku,  dlaczego  nie zapytasz  o to kobietę z którą nawiązujesz relacje? Każda kobieta jest inna,  jednej to może przeszkadzac,  drugiej nie.  My nie odpowiemy na pytanie,  czy akurat  Tej kobiecie to przeszkadza...

9

Jaśko666 napisał/a:

To znaczy nie wiem czy wypali, myśmy się nie widzieli na żywo jeszcze, pytam po prostu o Waszą wizję, bo są kobiety dla których młodszy facet to tragedia nawet jak jest modelem z okładki.
Trzeba też pamiętać, że ja mówię o portalu, co innego jest poznać się u kogoś, czy gdzieś i relacja buduje się sama a co innego spotkanie na siłę z portalu i ma być fajnie i pięknie.

No ja napisałam, mamy taką samą różnicę wieku jak Wy, tylko jesteśmy od Was młodsi. Nie czuć tej różnicy zupełnie.

10 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-07-06 16:11:34)

Taka roznica wieku to jak zadna, gdy ma sie ponad 25 lat. Wcz3sniej bylby problem. Tylko musisz brac pod uwage, jesli chcesz miec dzieci,  bo wtedy to mlodsza/ w tym samym wieku to juz tez ten pociag zaraz odjedzie

11

Ja myślę, że jak ktoś pyta o takie rzeczy na forum, tj potrzebuje społecznej aprobaty - dobra chłopie, rób to ksiądz na ambonie nie będzie się śmiał, to nie może iść w coś takiego.

Z mojej perspektywy osoby, która spotykała się czasem z młodszymi chłopakami, nie ma to jakiejś dużej różnicy, no chyba że jest to 10 lat to sobie odpuszczam.
Rzeczywiście, rzadko się zdarza aby kobieta była starsza, ale coraz częściej to się zdarza i dobrze.

Tylko do związkow które jakoś odbiegają od normy społecznej, to trzeba mieć jaja. Nie każdy je ma, dlatego jak już na tym etapie boisz się, że będzie widać to szukaj młodszej dziewczyny, raczej nie będziesz miał problemu aby takową znaleźć.

12

Kolego 3 lata? Śmiech. O co innego ci chodzi.

13

Zaraz, zaraz...3 lata? To wg Ciebie jest dużo..Chłopie, to praktycznie to samo pokolenie, ta sama mentalność...

Widzę, że tutaj oczywiście dalej obowiązują wśród niektórych pewne schematy, gdzie to zawsze facet musi być starszy...

14

Mój szwagier jest młodszy od swojej żony o 3 lata, nie widać tej różnicy zupełnie, są chwilę przed 40stka, a mają jeszcze 2-letnie dziecko, co już zupełnie Ich "odmładza".
Taka różnica wieku wg mnie to żadna różnica.

15

Chwilę temu był linkowany temat w którym mężczyźnie zbrzydła partnerka, bo już ciałko nie te, a jemu się marzą wysportowane 25 latki.  Po co sobie robić problem.

Poza tym chcesz mieć dzieci? Ale nie w ogóle, kiedyś, tylko teraz? Bo z nią musiałbyś teraz się zdecydować.

16 Ostatnio edytowany przez 123qwerty123 (2022-07-06 17:24:42)

M!ri napisał/a:
Jaśko666 napisał/a:

Nie zawracałabym sobie głowy związkiem w którym mężczyzna jest młodszy. Teraz może Ci się to wydawać bez znaczenia, ale wyobraź sobie siebie jak będziesz miał 40 lat. 30 letnie dziewczyny będą się do Ciebie ślinić, a Twoja partnerka będzie wtedy miała 43 lata. Kalkulacja jest jasna

Jakby miał młodszą o dwa lata to mając 40 lat jego żona ma 38. Takze wtedy tez jest roznica miedzy 38 letną kobietą a tymi 30 letnimi śliniącymi.

Poza tym jak juz bedzie mial zone to te śliniące nie powinny robic na nim wrazenia. Zawsze moze sie trafić mlodsza i ładniejsza. Moglby w wieku 40 lat miec zone 30stke a ogladac sie za sliniącą 25latką.

Znam tez przypadek gdzie mąż lat 40 zostawił zonę lat 30 dla kobiety 38 letniej śliniącej

17

Skoro masz wątpliwości teraz to zawsze bedziesz miał. 3 lata to jest nic.  Zapytaj siebie czego chcesz.
Mnie by ten wiek nie przeszkadzał. Znam pare gdzie facet 12 lat młodszy i się dogadują mają dzieci. Ale trzeba faktycznie mieć jaja do takich związków.

18

A nie organizują  gdzieś półkolonii  dla dzieci, Jasiu ? wink
Pewnie masz z 13 patrząc po myśleniu.  smile

19

Ela210 napisał/a:

A nie organizują  gdzieś półkolonii  dla dzieci, Jasiu ? wink
Pewnie masz z 13 patrząc po myśleniu.  smile

Jest już po leżakowaniu, można korzystać z internetu do kolacji smile

20 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-07-06 17:45:24)

Skoro pytasz to potrzebujesz aprobaty z zewnątrz, co to ludzie powiedzą, a to źle rokuje, lepiej sobie odpuść. U nas jest 5 lat różnicy, ja starsza, jak zaczęliśmy się spotykać Moj miał 27 lat, ja wiadomo wink Wyglądam dosyc młodo jak na swoj wiek, ale moj też big_smile Mój nie miał żadnych wątpliwości, ale on ma wyrąbane na to co ludzie powiedzą. Ja mialam, owszem, ale ni chodziło o opinie innych. Dogadujemy się super, uważam że bardzo do siebie pasujemy, nie widzę tej różnicy wieku.
Na pewno kluczowa kwestia to dzieci, wiadomo, tak jak ktoś wyżej napisal, a reszta?

21

Znam 11 letnie małżeństwo gdzie ona jest starsza o 9 lat.
On lat 35 ona 44.
3 dzieci.
Zakochani w sobie po uszy.
Jeżeli obydwoje są pełnoletni to różnica wieku na poziomie 3 lat to żart.
A im są starsi to tej różnicy kompletnie nie ma.
Skoro dla (niby)34 letniego faceta,różnica 3 lat to powód do robienia ankiety na forum to sory raczej jest tak jak pisze ela i masz lat 13.

22

Tak mówicie tylko np mój kuzyn odkochał się w 5 min w kobiecie, 2 lata młodszej tylko dlatego że jest po rozwodzie i nie będa mogli brać slubu można?Można
Ciekawe też dlaczego raczej 30 latka wchodząc na portal randkowy nie zaznacza od 25 lat faceta tylko możeeee 28-35

Nie rozumiem też dlaczego kluczowa sprawa to dzieci? Zabronione jest ich posiadanie w wieku 38lat czy jak? W jakim wielu Marczuk-Pazura została matką? Bujakiewicz chyba też dosyć późno.

23

A wiesz z jakimi problemami wiąże się ciąża w wieku blisko 40 lat?
Jest ogromna różnica pomiędzy ciąża w wieku 30 a 40 lat.
Nie wiem jakie widełki ustawiają kobiety na portalach randkowych bo nie jestem kobieta.
Ty z tego co piszesz to tez nie.

24

Czyli z tego wynika że sytuacja sama się rozwiązała, nie ma co rozkminiać faktycznie bo muszę szukać młodsze skoro to tak wygląda.
Skoro jest ogromna różnica między 30 lat a 37 to może najlepiej poznawać 20-kilku latki? big_smile

25

Nic nie zrozumiałeś

26

3 - 4 lata to nie różnica. 13 - 14 to jest konkretna różnica i związków z taką różnicą jest chyba jak na  lekarstwo.

27 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-07-06 18:37:59)

Zabronione posiadanie dzieci w tym wieku nie jest, ale jest jednak trudniej, no nie oszukujmy się. Ma 37 lat, zanim związek się rozkręci też trochę potrwa, z wiekiem ciężej zajść w ciążę. Oczywiście jeśli w ogóle chcę mieć jeszcze dzieci, bo też to nie jest takie oczywiste. Dlatego to tak ważna kwestia.
Kobiety nie chcą często sporo mlodszego, zwłaszcza jak same mają powiedzmy 30 lat, taki 25 latek często ma jeszcze tryb zabawienia się, a nie myślenia o poważnym związku do grobowej deski, na innych etapach w życiu są. Tak ogólnie ujmując, bo oczywiście są wyjątki

28

Tak cały czas sie zastanawiam, jakim cudem dla kogoś 3 lata mogą być sporą różnicą...

29

Powiem tak, w pracy mamy babkę 75 rocznik i widać że to jest dorosła, dojrzała kobieta, natomiast jeden z moich sąsiadów to gość 81 rocznik, może tutaj jest 6 lat różnicy okej, ale ten gość to taki koleś, a ta babka to Pani dorosła, ja niestety różnicę widzę.
Pytanie skoro uważacie że to jest ok, spoko ale dlaczego to jednak jest rzadkość? No bo raczej co 2 małżeństwo, co drugi związek to nie jest ona 3-4 lata starsza, on 3-4 lata młodszy.

30

Jaśko666 napisał/a:

Powiem tak, w pracy mamy babkę 75 rocznik i widać że to jest dorosła, dojrzała kobieta, natomiast jeden z moich sąsiadów to gość 81 rocznik, może tutaj jest 6 lat różnicy okej, ale ten gość to taki koleś, a ta babka to Pani dorosła, ja niestety różnicę widzę.
Pytanie skoro uważacie że to jest ok, spoko ale dlaczego to jednak jest rzadkość? No bo raczej co 2 małżeństwo, co drugi związek to nie jest ona 3-4 lata starsza, on 3-4 lata młodszy.

No dobra, ale co z tego? W sensie po kij tworzysz jakieś głupie tezy? Nie pasuje Ci, to nie wchodź w taki związwk i tyle, a nie analizuj niepotrzebnie jak wygląda Twój sąsiad czy Twoje koleżanki.

31

Jaśko666 napisał/a:

No ok, ale co z tego? Może ten sąsiad wygląda młodzieńczo. Znam kobietę, lat 60, która wygląda (tak wiem, będzie trudno uwierzyć) jak dobrze zadbana kobieta ok. 50, szczupła, ładna całe życie, bardzo ładna twarz, młodzieńcze wręcz rysy twarzy, nie żadna baba z kalafiorem na głowie, wyczesem i w garsonce tongue

32

123qwerty123 napisał/a:
M!ri napisał/a:
Jaśko666 napisał/a:

Jakby miał młodszą o dwa lata to mając 40 lat jego żona ma 38. Takze wtedy tez jest roznica miedzy 38 letną kobietą a tymi 30 letnimi śliniącymi.

38 a 43 to wciąż 5 lat które będzie baaaardzo widać w tym wieku.

Jaśko666 napisał/a:

Nie rozumiem też dlaczego kluczowa sprawa to dzieci? Zabronione jest ich posiadanie w wieku 38lat czy jak? W jakim wielu Marczuk-Pazura została matką? Bujakiewicz chyba też dosyć późno.

Nie wiem czego Cię na biologii uczono, ale bardzo często koło 40 kończy się płodność kobiety i się już nie da, choćby ona bardzo chciała.

Jak tak bardzo interesujesz się życiem celebrytek to powinieneś wiedzieć, że Marczuk-Pazura długo walczyła o tę ciążę. Nawet książkę napisała na ten temat.

33

Jaśko666 napisał/a:

Witam,

Były robione badania nad preferencjami dotyczącymi wieku partnera. Co ciekawe zarówno w nowoczesnych, jak i tradycyjnych kulturach te preferencje były bardzo zbieżne i tak, kobiety zwykle chciały partnera zbliżonego wiekiem, najwyżej pięć lat młodszego i nie więcej niż 10 lat starszego, więc 3 lata młodszy partner spoko mieści się w typowych preferencjach.
Chociaż mówiąc szczerze odrzuciłabym potencjalnego młodszego partnera na wstępie.

34

Ok ale tak mówicie o tym że 3 lata to nic, a oglądał ktoś ten odcinek Wojewódzkiego?
https://www.youtube.com/watch?v=9T5k2M3ZdIU

Tekst Wojewódzkiego pt "Czy nie peszy Cię rozbieranie się przy dziecku" coś jednak sugeruje

Generalnie ciężki temat, bo tak na prawdę chyba zalet posiadania młodszej partnerki mimo wszystko jest więcej, chociażby prokreacja jak już tak rozmawiamy.
Nie wiem też co to znaczy że trzeba mieć jaja żeby np facet był ze starszą kobietą, w jakim sensie jaja?

Ja to może na początek zwyczajnie umówię się z dziewczyną bo te rozmowy o różnicy wieku to może być mało istotny szczegół wobec problemów z dogadywaniem się itd.

35

Jaśko666 napisał/a:

Ok ale tak mówicie o tym że 3 lata to nic, a oglądał ktoś ten odcinek Wojewódzkiego?

Tekst Wojewódzkiego pt "Czy nie peszy Cię rozbieranie się przy dziecku" coś jednak sugeruje

Generalnie ciężki temat, bo tak na prawdę chyba zalet posiadania młodszej partnerki mimo wszystko jest więcej, chociażby prokreacja jak już tak rozmawiamy.
Nie wiem też co to znaczy że trzeba mieć jaja żeby np facet był ze starszą kobietą, w jakim sensie jaja?

Ja to może na początek zwyczajnie umówię się z dziewczyną bo te rozmowy o różnicy wieku to może być mało istotny szczegół wobec problemów z dogadywaniem się itd.

A ja kolejny raz zadam to samo pytanie:
"No dobra, ale co z tego? W sensie po kij tworzysz jakieś głupie tezy? Nie pasuje Ci, to nie wchodź w taki związek i tyle, a nie analizuj niepotrzebnie jak wygląda Twój sąsiad czy Twoje koleżanki."

Tekstami Wojewódzkiego bym się nie kierowała, on miał partnerki i po 20 lat młodsze od siebie. Poza tym, skoro jak sam twierdzisz, jesteś po 30tce, to trudno Cię traktować jak dziecko. Ja tak mojego męża nie traktuję. Na Boga, uprawiam seks z dorosłym mężczyzną, a nie z dzieckiem tongue

Widzisz, Ty jaj nie masz. Bo jakbyś miał, to byś nie rozkminiał tego na forum próbując udowodnić jakąś tezę nie wiadomo skąd.

Ta kobieta to istnieje tak w ogóle? Bo brzmisz tak, jakbyś przyszedł tu z jakąś konkretną tezą do przedstawienia i próbował na siłę znaleźć do niej argumenty. Tylko po co?

36

To naprawdę Cię boki, skoro zadałeś sobie trud aby takie research wykonać nt opinii wśród celebrytów. A Wojewódzki, no to ostatnia osoba której da się słuchać w kwestii jakiejkolwiek a kwestii wieku partnera to już w ogóle.
Ja myślę, że ten temat to prowokacja, ponieważ nie wierzę że komuś trzeba aż tak udowadniać, że to jest ok, gdyby różnica była 10 lat, Ty 23 ona 33 to bym kminila, że no może być różnie, ale nic nie jest stracone.

Co do posiadania jaj w takich sytuacjach, przydają się, wtedy korzystasz ze swojego charakteru i robisz co chcesz a nie co inni ewentualnie mogą myśleć i powiedzieć. Zasadniczo jak mówiłam, jak kogoś nie stać na bycie w związku jakkolwiek odbiegającym od normy, to niech na starcie da sobie spokój.

37

Jaśko666 napisał/a:

Ty tak na poważnie? :-D
Nie oglądam TV, ale nawet ja wiem, że Wojewódzki prowadzi rozrywkowe show i po prostu jaja sobie robi.

Temat o różnicę 3-4 lat? Niech ten świat się skończy..

39 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-07 17:43:36)

Jaśko666 napisał/a:

Tak, sugeruje, że prowokował pytaniami big_smile

- A po co zaprasza się dziewczynę na basen? Żeby wypłynęła i on mówi...: "Do widzenia"! tongue

40 Ostatnio edytowany przez PainIsFinite (2022-07-07 18:22:02)

Może i masz wygląd chłopca w wieku 45 lat ale również jego dojrzałość. Z tego co napisałeś mi wybrzmialo traktowanie kobiety jako jakiegoś trofeum, czegoś obok Ciebie co ma jakieś kryteria spełnić, jakoś wyglądać. Nieważne co sobą reprezentuje, kim jest, co ja kręci. Nieważne o czym marzy, o czym mogłaby gadać godzinami. Musi być najpierw odfajkowane "wiek" a pewnie i "waga" oraz "wygląd".

Edit: Dobra, doczytałam resztę Twoich postów i albo masz naprawdę 13 lat albo jesteś niestety na troszkę innej półce inteligencji emocjonalnej. Uderzaj w 20-tki kolego, one spełnia wszystkie Twoje oczekiwania! Pytanie czy Ty spełnisz ich...hmmm...

41

Ja wolę kobiety starsze od siebie, oczywiście nie aż tak jak w przypadku prezydenta Francji, ale przedział 5-10 jest ok.

3 lata różnicy to właściwie poziom rówieśniczy jak dla mnie.

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Starsza dziewczyna/partnerka/żona co myślicie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024