Tak to bywa jak człowiek sobie za dużo duma o pewnych sprawach. Co sądzicie na ten temat? Czy prawdą jest że okres dla kobiety od około 30lat jest tym gdzie są one najlepszymi partnerkami, żonami, matkami? Że właśnie w tym czasie pokazują największe w życiu pazurki, mają największe libido, masę pomysłów w głowie i cały świat stoi przed nimi otworem? Gdzieś kiedyś wyczytałem że kobiety właśnie w tym wieku charakteryzują się największym popędem seksualnym, chęcią do pieszczot, bliskości i intymności z partnerem. Ale z drugiej strony jeśli nikogo nie mają przy swoim boku to ponoć wtedy jest im właśnie najgorzej i zdecydowanie ciężej to znoszą niżeli mężczyźni. Zapraszam.
2 2011-09-06 16:39:25 Ostatnio edytowany przez Juliette (2011-09-06 16:39:36)
Zapewne tak jest, bo mając 30 lat, z reguły większość kobiet już się 'ustatkowała', mają mężów czasem dzieci i dlatego są szczęśliwe i spełnione.
Z libido i seksem to jest tak, że 30 latka już wie co lubi, co ją kręci, jakie pozycje.
Umie sama siebie zadowolić i nie boi się/nie wstydzi o tym mówić swojemu partnerowi w przeciwieństwie od swoich młodszych koleżanek.
To zależy, ale myśle, że może byc to prawdą choć wydaje mi sie, że ja już jestem najlepszą partnerką, nie tylko w łóżku
mam wysokie libido i śmiem twierdzieć, że z wiekiem może ono spadać. Teraz jestem najbardziej zakręcona, szalona, mam pełno pomysłow, muszę coś robic, nie lubię siedzieć w miejscu. Nie wiem, jak to bedzue za 7 lat, ale być może coś ulegnie zmianie. Najbardziej chyba zmieni się libido, bo mając meza, dzieci, nie bede miala czasu i glowy do tego, by się kochać i myslec o seksie, no ale mogę się mylić.
to nie zawsze wiek jest odpowiedzialny za zachowanie i emocje kobiety tak samo jak i mężczyźni w wieku ok 40 lat przechodzą burze emocjonalne życiowe wszystko zależy od temperamentu kobiety i środowiska w którym przebywa większość 30 zachowuje się albo jak zrzędy albo dopada je depresja a czy seks akurat w tym wieku staje się dojrzalszy to też zależy od charakteru nie ma określonego wieku dojrzałość u każdego jest indywidualnością