Rada dla wszystkich zdradzonych, zranionych, nie znających odpowiedzi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Rada dla wszystkich zdradzonych, zranionych, nie znających odpowiedzi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez cleo1984 (2010-12-28 21:20:03)

Temat: Rada dla wszystkich zdradzonych, zranionych, nie znających odpowiedzi

WSTĘP - NADGORLIWOŚĆ KONTRA WIECZNA KRYTYKA
Kiedy kobieta kocha swojego mężczyznę, zbyt mocno się stara, zabiega o jego względy, nie wymaga od niego niczego poza tym aby był, większość obowiązków sama wykonuje, gotuje sprząta mimo że i ona czuje się zmęczona, wraca po pracy i marzy aby usiąść i odpocząć...lub wymaga w sposób negatywny - szantażem, wieczną krytyką i pretensjami DO NICZEGO SIĘ NIE NADAJESZ, NIE MOŻNA NA CIEBIE LICZYĆ, wiecznym zrzędzeniem, wtedy to do niczego nie prowadzi, SŁOWA NIE DOCIERAJĄ DO FACETÓW A CZYNY
tak naprawdę w pierwszej sytuacji -czyli kiedy kobieta staje się nadgorliwa - zatraca siebie, własny rytm, odkłada na bok swoje potrzeby, przyjemności bo liczy się on i dzieci, jest ciągle przemęczona, czeka na odrobinę zainteresowania z jego strony, a on czuje sie królem sytuacji- wraca do domu, siada w fotelu, nic nie robi a dostanie i ciepły posiłek, żona zajmie się dziećmi bo on miał cięzki dzień w pracy albo stwierdzi, że  odczuwa potrzebę relaksu i wychodzi spotkać się z kolegami lub szuka atrakcji - bo w żonie zaczyna dostrzegać swoją matkę - która też kiedyś dbała o jego potrzeby TO TYLKO STEREOTYP ŻE KOBIETY MUSZĄ ROBIĆ WSZYSTKO- wszystko zależy od tego do czego kobieta przyzwyczai faceta na wstępie- jeśli będzie od neigo wymagać np robienia prania, gotowania na zmianę to go wychowa. Czasami natłok obowiązków, wychowywanie dzieci powoduje że kobieta czuje się winna, jeśli chce sobie sprawić mała przyjemność np iść do fryzjera, sama z koleżankami do kina czy teatru itp- a nie powinna tak się czuć bo każdy potrzebuje chwili dla siebie i nie tylko mąż ma do tego prawo aby gdzieś odreagować, poza tym jeśli zostawi się czasem faceta samego w domu to nic mu się nei stanie a wzbudzi to w nim jakąś ciekawość i niepewność - poczuje że może ją stracić bo ma swoje życie poza pracą i domem, poza nim

W drugiej sytuacji- kiedy męskie ego jest zaniedbywane, a on sam wiecznie krytykowany - przestaje słuchać co kobieta do niego mówi a jej pretensje też uświadamiają go że jej nadal mimo wszystko zależy, nawet jeśli on ją olewa i nic nie robi - bo nie jest obojętna

RADA DLA TYCH KTÓRE SĄ ZDRADZONE, ZANIEDBYWANE ITP
- to jak postrzegają nas inni zależy od nas samych- wiec czas wziąść się w garść i zadbać o własne szczęście, nie jesteś sama- na forum jest wiele osób które Ciebie będą wspeirać w trudnych chwilach i wzajemnie się mobilizować, pcoieszać i motywować do działania - wiec głowa do góry bo to początkowy etap i pameitaj, że te trudne chwile są czymś przejściowym bo odnajdziesz szczeście tylko daj sobie szansę i zacznij żyć- otrzyj łzy i DZIAŁAJ

ETAP MOBILIZACJI I DZIAŁANIA!!!- ZADBANIE O SWOJE WEWNĘTRZNE JA
- kochaj siebie taką jaka jesteś a wierzę, że jesteś kimś wartościowym,
- codziennie stawaj przed lustrem, uśmiecjaj się do siebie i powtarzaj sobie na głos że jesteś PIĘKNĄ WARTOŚCIOWĄ KOBIETĄ, ŻE PORADZISZ SOBIE W KAŻDEJ SYTUACJI I UDOWODNISZ SOBIE ŻE POTRAFISZ ŻYĆ BEZ NIEGO, ŻE JESTEŚ Z NIM Z WYBORU A NIE Z KONIECZNOŚCI BO NIE POTRAFISZ ŻYĆ BEZ NIEGO- SĄ INNI I PRZYJDZIE CZAS ŻĘ KTÓREGOŚ ZAUWAŻYSZ, ALE NA POCZĄTKU ZADBAJ O SIEBIE
- idz do fryzjera, kup sobie nowe rzeczy, maluj się- podkreśl swoją figuję- badź kobieca - dobry wygląd poprawia nastrój - szczególnie kiedy zaczynasz wątpić w swoją wartość,
- pamiętaj każda kobieta jest piękna tylko nie każda to w sobie odkryła lub zapomniała o tym przez natłok obowiązków- zapomniała o SOBIE, dlatego warto dbać o siebie nawet jeśli łzy napływają do oczów- PO CO? dla siebie samej,
- pokochaj swoja figurę, odpowiednio skrojona sukienka, spódniczka podkreśli Twoją kobiecość- wiec badź dumna z tego że jesteś kobietą- są liczne programy które udowodniły że każda kobieta może świetnie wyglądać,
- CWICZ, TAŃCZ, PŁYWAJ - rób cokolwiek w ruchu- to poprawia nastrój a wszystkie negatywne emocje wyrzucisz z siebie- jest wiele ćwiczeń, opcji fitess klubów- każdy coś znajdzie dla siebie czy to będzie taniec brzucha, zumba, czy jakiś aerobik, joga, philates
- unikaj wolnej, przytłaczającej muzyki, komedii romantycznych itp,
- znajdz sobie jakieś hobby i odnów stare znajomości,
PO CO TO WSZYSTKO- ABYŚ ODZYSKAŁA WEWNĘTRZNĄ RÓWNOWAGĘ, zaczeła dalej żyć- tym razem swoim życiem

A CO Z FACETEM?
- jeśli nadal z nim mieszkasz- przestań krytykować, krzyczeć i w KÓŁKO przypominać  jemu wszystkie jego złe czyny - słowa i tak nie docierają- LICZĄ SIĘ CZYNY- NAJLEPIEJ POMOŻ MU SPAKOWAĆ WALIZKI, BADŹ TWARDA, BĄDZ PANIĄ WŁASNEGO ŻYCIA- POKAŻ ZE SZANUJESZ SIEBIE I NIE CHCESZ BYĆ Z KIMŚ KTO NIE POTRAFI CIEBIE KOCHAĆ bo jesteś wyjątkową kobietą i jeśli on tego nie potrafił docenić zrobi to ktoś inny
- nie bój się samotności - jak odzyskasz wewnętrzną równowagę, poczucie humoru i uśmiech oraz zorganizujesz i sama zadbasz o mniejsze i wieksze radości w swoim życiu- ktoś się pojawi- daj sobie szansę- życie nie toczy się tylko wokół niego
- lepsze bycie samemu niż samotnosć i brak zrozumienia w związku, lub oszukiwane siebie samej- rezygnacja z własnych potrzeb i szcześcia
- jeśli postanowiłaś dać mu szansę - chcesz aby do Ciebie wrócił - to musisz wiedzieć jedno- nigdy nie wracaj do tego co było, nie wypominaj mu co zrobił, wyciągnij wnioski i badź czasem egoistyczna i zadbaj tylko o siebie- dzieciom krzywda się nie stanie gdy zostaną same z ojcem a Ty gdzieś wyjdziesz- TEŻ MASZ UCZUCIA, POTRZEBY- NIE JESTEŚ MASZYNĄ WIECZNEI PRACUJĄCĄ CZY MANEKINEM KTÓRY NIE MA UCZUĆ ... zastanów się czy jesteś w stanie znów mu zaufać w 100% bo jeśli NIE to wykończysz sama siebie ciągłymi podejrzeniami, kontrolowaniem co robi, gdzie jest, kłótniami itp- i ostatecznie doprowadzi to do toksycznego związku a ciebie to psychicznej ruiny po której jeszcze trudniej będzie się Tobie pozbierać ... jeśli nie bedzisz mu ufać i mówić teksty w stylu GDZIE BYŁEŚ, PEWNIE ZNÓW ZNALAZŁEŚ SOBIE JAKĄŚ LAFIRYNDĘ itp - odejdz ode mnie, nie dotykaj mnie i tak Tobie nei wierzę itp- to ostatecznie znów Ciebie zdradzi bo wyjdzie z założenie że skoro i tak myślisz że znów Ciebie zdradza to co za różnica
- OBOJETNOSĆ!!! - EMOCJE ZDRADZAJĄ TWOJA DESPERACJE, A ZIMNE WYCOFANIE SIĘ spowoduje ze zacznei zastanawiac sie ze przestalo Tobie zalezec, a moze juz kogos poznalas,
- PS KUP SOBIE KWIATY:) MOZE GLUPIE ALE DLACZEGO NIE ZMEOSZ SAMA SOBIE SPRAWIAC PRZYJEMNOSCI

FACECI ZDRADZAJĄ Z RÓZNYCH POWODÓW
- z własnego egoizmu,
- monotonii w łożku lub innych potrzeb, temperapentow- czasem niektorzy faceci wstydza sie powiedziec o swoich fantazjach bo boja sie co sobie o nich pomysli partnerka, - warto być tu bardzo otwartym i kreatywnym,
- gdy przestają wątpić w swoją męskosć i nie znajdują zrozumienia u kobiety z którą zyją,
- wieczna krytyka, zrzędzenie- facet unika powrotow do domu bo jest zmeczony tym wszystkim,
- gdy czują się zaniedbywani - czasem po porodzie dziecka- gdy kobieta jest przemęczona a on nie rozumie dlaczego ona nie ma ochoty na seks i jest taka wykonczona skoro siedzi tylko w domu- dlatego warto zaangażować faceta w domowe obowiązki aby po nieprzespanej nocy kobieta miala czas na relaks,
-  gdy widza w kobiecie z którą zyją swoją matkę - ugotuje, wypeirze, pomarudzi ale i tak zrobi kolację, wyprasuje a on ma czas dla siebie przed tv i dla kolegow a ona niech zostanei z dzieckiem w domu,
- gdy kobieta przestaje o siebie dbac- chodzi w dresach, bo po co ma sie stroic w domu skoro nigdzie nie wychodzi itp, nie ma czasu na makijaz bo ma tysiac obowiazkow a facet nie ruszy palcem bo dobrze sobie ja wychowal - gdzie sie podziala ta wesola, zadbana kobieta, tryskajaca energia i pomyslami - dlatego inne zadbane kboiety przyciagaja jego uwagę- NIE DLATEGO ZE SA PIEKNIEJSZE MADRZEJSZE itp- ale dlatego że maja czas dla siebie, sa czasem egoistyczne, zadbane, nie rzuca wszystkiego aby zaspokoic jego potrzeb i dlatego to on za nimi biega i mu to imponuje
- i powodow zdrad jest wiele ale warto sie zastanowic nad soba i tym jak sie postepowalo, czy zrobil to z egozimu, checi zaliczenia czy moze z innego powodu?

NIGDY NIE PORÓWNUJ SIEBIE DO INNYCH KOBIET I ICH NIE KRYTYKUJ PRZY FACECIE - szczegolnei ich wygladu- to stawia Ciebie na przegranej pozycji- jesli facet zobaczy ze jestes o kogos zazdrosna - wiec niepewna siebie- to zacznie sie zastanawiac co jest tego powodem- czesto jest tak ze on nawet nei zdaje sobie sprawy ze ktos moze byc lepszy od Ciebie poki sama nie zwrocisz mu na to uwagi - CEN SIEBIE A SAM UWIERZY ZE JESTES WYJATKOWA

Jesli postanowisz od niego odejsc albo on zrobil to juz wczesniej - to niech wie ze potrafisz zyc bez niego - udowodnij to sobie a niech jemu wyskocza oczy gdy zobaczy CIebie zadbana, pieknie ubrana i tryskajaca energia- wypelnij sobie czas tym co sprawia Tobie przyjemnosc aby znow sie usmiechac - niech zobaczy co stracił

NIGDY NIE BŁAGAJ ABY KTOŚ CIEBIE KOCHAŁ- SAMA KOCHAJ SIEBIE - A POKOCHA CIEBIE CAŁY ŚWIAT:)

i bez wzgledu na to jaka podejmiesz decyzje badz konsekwentna i zacznij zyć, otrzyj łzy i DZIAŁAJ

Zobacz podobne tematy :
Odp: Rada dla wszystkich zdradzonych, zranionych, nie znających odpowiedzi

cleo1984-jesteś kochana:-),dlaczego wcześniej Cię nie spotkałam...

3

mistrzostwo świata:) takich słow potzrebowałam 3lata temu po rozstaniu z mężem. Musiałam dojść do tego sama... a zajeło mi to dobry rok... dlatego szczęściary te które przeczytają to w odpowiednim momencie:)

4

smile wyciągam wsnioski z własnego życia i wierzę, że każda kobieta może być szcześliwa bo tak naprawdę to szczeście nosimy we własnym wnętrzu i trzeba na początku nauczyć się być szcześliwym samym ze sobą aby potem swoją pozytywną energią przyciągać innych do siebie- bo gdy dana osoba jest usmiechnieta, zadowolona z wlasnego zycia to wtedy inni do niej lgną jak osy do ula:) wiec pszczółki do roboty:P hehe - sama organizuję sobie życie i jestem na dobrej drodze smile

5 Ostatnio edytowany przez paulina20 (2011-01-16 04:31:57)

Bardzo wazne slowa  i godne zapamietania na cale zycie. Szczegolnie ostatnie zdanie wink
Podbijam i jednoczesnie ''zaznaczam'' sobie ten temat, pewnie kilka razy do tych slow wroce, bo sa bardzo fajne. O wielu rzeczach wiem, kilka rad mi sie przydalo. Mysle, ze powinno to przeczytac wiele kobiet.

6

ciężko było chwilami, ale dałam radę zauważyć że mogę żyć bez mojego faceta, teraz ta miłość wygląda troche inaczej już nie jest tak zwarta (już nie uważam że bez niego nie dałabym rady), ale to chyba dobrze, choć czasem mnie to zastanawia czy aby na pewno.
na pewno byłby ból przy rozstaniu ogromny, jednak wiem i czuję że jestem już inna, jestem silniejsza i mogę być sama.
u mnie nie było zdrady jednak jak ktos zainteresowany odsyłam do temtu "przyjaciółka w związku".

7

cleo1984 dziękuje, dziękuje, dziękuje! :*:* I pomyśleć, że wystarczy przeczytać jeden taki post i dojrzeć w nim siebie...swoje błędy... i co najważniejsze wiedząc, że to co radzisz jest jedynym wyjściem z sytuacji, w której nieczuje się kochana... proszę o miłość, a nie powinnam tego robić! Teraz to nie ja będe biegać i prosić, przecież jestem Ja, mam swoją godność i swoje sprawy- czas zająć się sobą i swoimi "zachciankami"...:):) O chwała! jak dobrze... jaka ulga,. że to zrozumiałąm...:)

8

a czy jest mozliwosc aby powstala taka rada ale z zamiana plci ? smile
ze to kobieta zdradza i co wtedy? smile

9

CZYTALAM Z PIEC RAZY TO JEST SUPER MOJA MAMA MAWIALA ZE DOCENIA SIE TO CO SIE MIALO KIEDY SIE TO STRACI WIEM PO SOBIE SZCZERA PRAWDA

10

mój mąż romansował przez internet z kobietami. One mu wysyłały swoje nagie zdjecia. Była to dla nie jakaś forma zdrady. Wcześniej bezgranicznie mu ufałam. Po tej sytuacji zaczęliśmy rozmawiać, on skończył z szukaniem kobiet w internecie, a ja przestałam zrzedzić. Powiedział mi ze robił to bo nie mógł się ze mną dogadać i ciągle go krytykowałam. Twój tekst, to tekst o mnie, ponieważ w tej chwili cały czas się martwię, że może mnie zdradzić, myślę o tym non stop. Mówi, ze nie zrobił by tego. Po tamtej sytuacji urodziło nam się drugie dziecko. Niestety jeśli jedzie np na szkolenie, idzie na imprezę, to cały czas myślę, że rozgląda się za innymi kobietami. Zaczęłam się przez to czuć nieatrakcyjna, jestem smutna i przygnębiona. Jestem ładną kobietą, w miarę zgrabną i zadbaną., mądrą i wykształcona, a jednak cały czas się czuje głupia i brzydka. On ogląda cały czas inne koleżanki  np na facebooku i nie wiem czy to po prostu zwykła ciekawość, czy porównywanie mnie do nich. Dziękuję Ci za ten tekst, bo od dziś będę pracowała nad sobą, bo rzeczywiście jestem trochę jak jego matka: sprzątam, gotuje, opiekuje sie dziećmi, piorę, a on leży po pracy przed komputerem i gra. Fakt czasem mi pomaga i pilnuje młodszego dziecka, ale np chcę mu wysłać coś ciekawego według mnie, jakąś informacje, artykuł, a on i tak tego nie czyta bo uważa to za mało ważne i każe mi lepiej posprzątać kuchnie niż zajmować się pierdołami. Nie chce się z nim rozstawać, ale czuję że więdnę przy nim. Spróbuję zrobić tak jak piszesz. Brakuje mi od niego przytulenia z samego siebie, jakiegoś zaskakiwania mnie, nawet w seksie on nie zaczyna nic robić, bo mówi, ze ja mam się trochę postarać. Jest mi strasznie smutno z tego powodu sad ...ale popracuje nad sobą, bo znam swoja wartość, tylko trochę się zagubiłam w tym wszystkim... Dodam jeszcze, że w obecnej sytuacji często on chodzi sam na imprezy z racji swojego hobby (jest djem), a ja ciągle siedzę w domu z dziećmi, bo nie mamy ich z kim zostawić.

11 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-06-25 16:56:56)

Mnie też te słowa strasznie pomogły... Okazuje się, że pomoc z zewnątrz jest czasami najbardziej przydatna. To samo jeśli chodzi o mojego męża (prawie bylego)... Musiałam zatrudniać detektywa z [spam], żeby w głupie proste 3 tygodnie mi udowodnił, że mąż snuje intrygę odnośnie zdrady już 4 rok!!! Coś strasznego... Każda kobieta która to przeżyła wię, ze to największy ból... Dziewczyny, nie dawajcie się, jeśli trzeba zatrudnijcie kogoś do pomocy, bądźcie twarde i nie dawajcie się oszukiwać!!!

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Rada dla wszystkich zdradzonych, zranionych, nie znających odpowiedzi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024