Seks na pierwszej randce to często nie tylko seks - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Seks na pierwszej randce to często nie tylko seks

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

Temat: Seks na pierwszej randce to często nie tylko seks

Witam chciałam się podzielić moimi spostrzeżeniami do seksu na pierwszej randki ostatnio bardzo popularny temat. Mianowice jak trochę poczytała na forum to seks na pierwszej randce ludzie rozumieją tak samo jak seks z nieznajomym tkz przygodny na jeden raz co moim zdaniem to nie prawda jest przynajmniej  w wielu przypadkach. Ja osobiście  nie jestem zwolenniczką seksu bez uczuć tylko dla sportu a już na pewno nie z nieznajomym ale seks na pierwszej randce to trochę inna sprawa, jeśli dwoje ludzi umawia się na randkę to są sobą zainteresowani idą w celu poznania się.
Znam wiele par co poszła do łóżka na pierwszej randce i są wiele lat ze sobą i myśle że większość kobiet decyduję sie na taki krok wtedy kiedy poczują że to prawdopodobnie ten facet że jest ogromna chemia itp nie na zasadzie takiej "zobacz jaki jest w łózku dziś mam ochotę na seks"
Właśnie to odróżnia często ludzi decydujących się na seks na pierwszej randce od tych co uprawiają go tylko dla zabawy na raz oczywiście to nie jest w każdym przypadku tak ale wydaje mi się że jest jakąś różnica.
Jak już pisała wyżej nie jestem zwolenniczką przygodnego seksu ale na pierwszej randce nie wykluczam że bym to zrobiła kiedy bym czuła to coś.

Jak wam się wydaje..?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Seks na pierwszej randce to często nie tylko seks

Jest tu ktoś?

3

Cześć Anka! A na cóż ten temat tak rozkminiasz? Chcą ludzie seksu to uprawiają seks, a jak nie chcą to się bawią w kotka i myszkę.

Budują przyjaźnie, miłości, zakochania, ich relacje są zatrute brakiem seksu. To jest chore, aby budować z kobietą mocną relację duchową, a sobie fundamentu w postaci seksu nie zapewnić. Coś jakby katedrę na niewiadomym gruncie postawić. Na cóż piękno katedry, jak może popękać, bo fundament kiepski.

Wiele kobiet zabrnęło w ślepy zaułek... twierdzą "nie jestem łatwa", ale nie czai że seks jest dla JEJ przyjemności. Boi się, że wybrany kochanek będzie kiepski, że odejdzie, że jej coś zabierze. Chciałaby uczuć, pożądania, a potem dopiero seksu... poznaje i poznaje, umawia się i umawia na randki, a potem sfrustrowana "że mężczyźni są tacy", że udają uczucia, a po seksie różowe okulary spadają.

Mężczyznę można poznać jaki jest dopiero po tym jak mieliście seks.

4

Nooo Gary....
Ale poleciałeś.... ale zgadzam się. Ja nigdy nie miałam problemów z seksem i zazwyczaj pierwsza randka kończyła się związkiem- krótszym dłuższym ale związkiem. Kazdy z nas powinien poznać się z tej str bo uważam to za bardzo ważny aspekt relacji. Żyłam kiedyś w związku praktycznie bez seksu- dramat..

5 Ostatnio edytowany przez poziomy (2018-09-27 22:00:58)

Gary napisał/a:

Coś jakby katedrę na niewiadomym gruncie postawić. Na cóż piękno katedry, jak może popękać, bo fundament kiepski.

(...)

cześć Gary/ hej ANKA920, a można dopytać na czym Ty swoją silną i piękną katedrę budujesz? wnioskuję, że to fundament bardzo pewny nie chcę używać porównania do skały bo ta jest zarezerwowana dla Chrystusa, może Twój fundament równie mocny ? przepraszam Autorkę, że nie odpowiadam bezpośrednio na pytanie ale może zarysuje się na tle odpowiedzi Garego.

6 Ostatnio edytowany przez Słabo ogarniająca ;) (2018-09-27 22:18:28)

A ja nie wiem czy jest sens się nad tym zastanawiać. Seks to seks, jeśli dwoje ludzi ma ochotę to zrobić na pierwszej randce to dlaczego nie? Znam ludzi którzy wylądowali w łóżku na pierwszej randce i są ze sobą po dzień dzisiejszy. Ja sama przespałam się z kolesiem na pierwszej randce, czy coś z tego będzie, nie wiem, okaze się. Z poprzednim chłopakiem spotykałam się pol roku zanim do czegoś doszło, a nie wyszło. Nie ma chyba reguły..

7

Raz w życiu miałam seks na pierwszej randce, z początku były wyrzuty sumienia choć sama chciałam. Co on o mnie pomyśli, że normalnie tak się nie zachowuje etc ale chyba wybrałam dobrze bo dziś ten facet jest moim narzeczonym tongue

8

poziomy napisał/a:
Gary napisał/a:

Coś jakby katedrę na niewiadomym gruncie postawić. Na cóż piękno katedry, jak może popękać, bo fundament kiepski.

(...)

cześć Gary/ hej ANKA920, a można dopytać na czym Ty swoją silną i piękną katedrę budujesz?

Też mnie to ciekawi, bo chyba nie na zdradzaniu żony z prostytutkami tongue

9

Tam gdzie seks, gdzie było zauroczenie, to jest stabilne. Tam gdzie było zauroczenie, ale nie było seksu to popękało jak bez fundamentu.

10

Osobiście twierdzę, że kiedy spotyka się dwoje dorosłych ludzi, to nie ma sensu zastanawiać czy doszło do czegoś więcej na pierwszej, drugiej, piątej randce czy może po pół roku. Ważne, aby nie robić niczego wbrew sobie, a równocześnie szanować wolę i uczucia drugiej strony, cała reszta nie ma znaczenia, a nie ma tym bardziej, że - jak życie pokazuje - tutaj nie sprawdzają się żadne uniwersalne reguły.

11

Moi drodzy, ale co w przypadku kiedy jest fajnie a po seksie facet nagle traci zainteresowanie? Przecież takich wątków jest tu od groma. Ja rozumiem ze taka sytuacja jest dla kobiety ciosem...

12

Kobieta też może stracić zainteresowanie po seksie i wcale nie zdarza się to tak rzadko, jakby się wydawało tongue

13 Ostatnio edytowany przez Gary (2018-09-28 09:49:12)

Ewelina.es napisał/a:

Moi drodzy, ale co w przypadku kiedy jest fajnie a po seksie facet nagle traci zainteresowanie? Przecież takich wątków jest tu od groma. Ja rozumiem ze taka sytuacja jest dla kobiety ciosem...

I właśnie dlatego seks im wcześniej tym lepiej.
Bo dopiero POOOOO seksie można zobaczyć jaki jest mężczyzna.
Możesz chodzić na randki rok, albo pięć lat, trzymać się za rękę, patrzeć w oczy, toczyć dysputy o filozofii życia, o filmach i książkach.
Ale jaki jest twój chłopak naprawdę dowiesz się PO seksie. A najlepiej po stu seksach.

I to nie jest wina mężczyzn w sensie świadomego oszustwa. Tak działa natura. Dlatego mistrz mawiał "chciałem z nią mieć seks, abyśmy się wreszczie mogli NORMALNIE zachowywać".

14 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-09-28 10:49:52)

Ewelina.es napisał/a:

Oj rany... wszystko może być ciosem i nie wypalić Ci w życiu..I bez przesady z tym ciosem..
Nie da się tak żyć, by się angazować na pół gwizdka.
Więc jeśli jest decyzja na jakąś relację to nie wycofujesz się w trakcie. A skąd Ty wiesz, że Tobie nie przejdzie?
To by było nawet piękne, gdyby kobiety angażowały się ot tak, od orgazmu. To nie wystarczy, chociaż wielu Panów, zwłaszcza niedoświadczonych woli tak myśleć.

15 Ostatnio edytowany przez Olinka (2018-09-28 15:11:15)

Chyba się nie do końca rozumiemy ja chciałam przekazać że wiele kobiet uprawiąjących seks na pierwszej nie koniecznie się kieruje tylko zaspokojeniem swoich potrzeb, raczej robiąc to spodziewają się że będzie następny raz bo czują że warto, a znam wiele kobiet właśnie tak podchodzących do tego tak jak ja.
Gary ty widzę w każdym podobnym temacie cały czas próbujesz udowodnić że seks to tylko seks zapewniam cię że dla wielu osób jednak nie zależy to od charakteru itp ..

----------
Dla kogoś to jest bawienie w kotka i myszkę dla drugie normalnie poznawanie się w celu zbliżenia się i tyle..
Generalnie ja sobie nie wyobrażam sobie iśc z facetem poznanym na imprezie do łóżka bo taki mam kaprys a na pierwszej randce być może jeśli by zaszły ku temu okoliczności sprzyjające ale nie każdy to może zrozumieć dla jednego jest czarne to czarne i tyle.

-------------
Nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim - łamiesz w ten sposób regulamin. Jeśli chcesz coś dopisać, użyj funkcji "edytuj".
Pozdrawiam, Olinka

16

Słabo ogarniająca wink napisał/a:

A ja nie wiem czy jest sens się nad tym zastanawiać. Seks to seks, jeśli dwoje ludzi ma ochotę to zrobić na pierwszej randce to dlaczego nie? Znam ludzi którzy wylądowali w łóżku na pierwszej randce i są ze sobą po dzień dzisiejszy. Ja sama przespałam się z kolesiem na pierwszej randce, czy coś z tego będzie, nie wiem, okaze się. Z poprzednim chłopakiem spotykałam się pol roku zanim do czegoś doszło, a nie wyszło. Nie ma chyba reguły..

Ale co porózniło tych 2 facetów że  z jednym dopiero po tak długim czasie wylądowaliście w łóżku a z drugim na pierwszej?? Może to te wszystkie uczucia o których pisałam i teraz z tym facetem to ma większy sens.

17

ANKA920 napisał/a:

Dla kogoś to jest bawienie w kotka i myszkę dla drugie normalnie poznawanie się w celu zbliżenia się i tyle..
Generalnie ja sobie nie wyobrażam sobie iśc z facetem poznanym na imprezie do łóżka bo taki mam kaprys a na pierwszej randce być może jeśli by zaszły ku temu okoliczności sprzyjające ale nie każdy to może zrozumieć dla jednego jest czarne to czarne i tyle.

ale nikt Cię nie namawia do łamania własnych zasad. Powiem  Ci tylko tyle, że nawet jak poznasz chłopaka, to możesz od niego usłyszeć, że chce stałego związku, a po paru spotkaniach w łózku usłyszysz good bye.
Ale jak chcesz wierzyć, ze mężczyżni dzielą się na złych co myślą tylko o seksie i dobrych, co chcą stałego związku, miłości- to może Ci tak miło myśleć, ale to nieprawda. Nawet tu na portalu, zwłaszcza jak dasz do zrozumienia że jesteś atrakcyjna, możesz dostać maile z wyznaniami, że ktoś marzy o stałym związku, a może okazać się inaczej, nie dlatego, że ktoś jest perfidny, tylko dlatego, że nad uczuciami nie mamy kontroli. A miłości szukają wszyscy, bez wyjątku. smile

18

Inaczej wskoczyć facetowi do łózka już na początku po czym facet ucieka i trochę dać się wykorzystać bo dostał to co chce a inaczej po dłuższym czasie kiedy okaże się zwykłym dupkiem nie ma reguły.

19

po prostu wydaje mi się że to wynika z postrzegania różnych spraw relacji damsko - męskich, ktoś jak uważa seks jako potrzebę fizjologiczna i nie widzi w tym żadnej głębszej wartości to raczej trudno mu będzie zrozumieć człowieka dla którego seks jest czymś więcej, nie tylko chodzi o seks są inne płaszczyzny naszego życia na które będą ludzie mieli różne zdanie i będą twardo ich tego zdania trzymać...

20

ANKO920, po raz drugi i ostatni zaznaczam, że po prawej stronie każdego ze swoich postów masz funkcję, która służy do edycji, czyli możliwości nadpisania poprzednio umieszczonego na forum tekstu, nie rozumiem zatem dlaczego tak uporczywie nie chcesz z niej korzystać. Zapewniam, że to naprawdę nie jest trudne, a równocześnie uprzedzam, że kolejnym razem otrzymasz ostrzeżenie.
Z pozdrowieniami, Olinka

21

Olinka napisał/a:

ANKO920, po raz drugi i ostatni zaznaczam, że po prawej stronie każdego ze swoich postów masz funkcję, która służy do edycji, czyli możliwości nadpisania poprzednio umieszczonego na forum tekstu, nie rozumiem zatem dlaczego tak uporczywie nie chcesz z niej korzystać. Zapewniam, że to naprawdę nie jest trudne, a równocześnie uprzedzam, że kolejnym razem otrzymasz ostrzeżenie.
Z pozdrowieniami, Olinka

Biorę cytuj ale coś nie tak jest.

22

ANKA920 napisał/a:
Olinka napisał/a:

Z pozdrowieniami, Olinka

Biorę cytuj ale coś nie tak jest.

Bo nie cytuj, ale edytuj.

23

Chyba trzeba zamknąć temat bo i tak ma to mały sens.

24

ANKA920 napisał/a:

Chyba trzeba zamknąć temat bo i tak ma to mały sens.

ma mały sens bo ile ludzi tyle opinii i nie dojdzie się tu do żądnych konkretnych i jednoznacznych wniosków.
jak ktoś chce to niech uprawia seks na pierwszej randce, albo niech wyznaje zasade trzeciej randki, albo dopiero jak sie zakocha, albo po ślubie, albo jeszcze inaczej. generalnie nie ma to żadnego znaczenia we współczesnym świecie i nie ma co do tego dorabiać historii.

ANKA920 napisał/a:
Słabo ogarniająca wink napisał/a:

Ale co porózniło tych 2 facetów że  z jednym dopiero po tak długim czasie wylądowaliście w łóżku a z drugim na pierwszej?? Może to te wszystkie uczucia o których pisałam i teraz z tym facetem to ma większy sens.

No właśnie nie do końca, byłam raczej przygotowana że ten z którym przespalam się na pierwszej randce więcej się nie odezwie i jakoś by to po mnie spłynęło. W tamtym czasie tego potrzebowałam i specjalnie się nad tym nie zastanawialam. Spotykamy się nadal, były kolejne randki, równie upojne wink) choć obecnie troche ta relacja spowolniła (o tym w innym temacie). A na pierwszym mi zależało i jakoś chciałam żeby wszystko działo się powoli, bez zbędnego pośpiechu, no ale jak już pisałam i tak nie wyszlo.

26 Ostatnio edytowany przez ANKA920 (2018-09-28 18:43:02)

No to jesteś kobietą która potrafi potrafi uprawiać seks całkowicie bez uczuć ja nie jednak jakieś powody musiały by mną kierować i nie mówię tutaj o miłości.Tylko zastanawiam się czy to była randka jeśli jedna ze stron chce tylko seksu to chyba już to się nie nazywa randką...
Ja randkę rozumiem jako spotkanie dwóch ludzi którzy  wpadli sobie w oko coś ich do siebie ciągnie a nie spotkanie w celu przespania się z tą osobą.

27 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-09-28 18:58:15)

Randka - zwłaszcza ta pierwsza - to jest spotkanie dwóch osób na tyle zainteresowanych sobą, żeby iść na randkę i bliżej się poznać, a co z tego wyniknie, tego nikt nie wie. Jak mają ochotę ze sobą uprawiać seks, to uprawiają - ale nadal nikt nie wie, co z tego wyniknie w przyszłości. To, że ktoś Cię zaprosił na randkę, nie oznacza, że się z Tobą ożeni. A do tego logicznym jest, że mężczyźni seksu chcą i nie ma tu co mieć do nich pretensji, że jak Ty też masz ochotę, to skorzystają big_smile
W czym właściwie masz problem? Nie chcesz uprawiać seksu, to go nie uprawiaj. Jak chcesz - to pewnie nikt problemu Ci z tym nie będzie robił. Ale jakieś wyimaginowane pretensje potem do facetów to sorry, ale trochę nie na miejscu. To Ty decydujesz, czy chcesz na tej pierwszej randce seks uprawiać. A jak będziesz, to nie znaczy, że od razu znalazłaś męża, bo - Ty bez uczuć nie potrafisz... a co to gościa na pierwszej randce obchodzi? On jeszcze nie musi mieć do Ciebie jakichkolwiek uczuć, to była tylko pierwsza randka...

Sprawiasz wrażenie, jakbyś chciała facetów przekonać, że jak kobieta na pierwszej randce uprawia z nimi seks, to mają obowiązek się w niej zakochać, bo ona do nich też coś czuje... a wypadałoby to odróżnić... jak kobieta się podoba, to logiczne, że facet będzie chciał z nią seksu, ale niekoniecznie od razu się zakocha...

28 Ostatnio edytowany przez ANKA920 (2018-09-28 20:14:01)

Oj czy ja coś napisałam odnośnie facetów ja tylko wyrażam swoją opinie co do kobiet uprawiających seks na pierwszej randce że często to dla nich nie tylko seks. Nic nie napisałam że po takiej akcji facet ma jakiś obowiązek spotykanie z kobietą, tylko że kobieta jeśli by wiedział że to będzie pierwszy i ostatni raz w wielu przypadkach by się wycofała ale wydaje jej się że jest inaczej.
Są kobiety które uprawiają seks z facetem mało poznanym i potem kiedy facet nie chce następnego razu mają kaca moralnego a są takie co to robią i nie mają bo jest ich takie właśnie założenie że to tylko raz...

29 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-09-28 20:24:40)

ANKA920 napisał/a:

Oj czy ja coś napisałam odnośnie facetów ja tylko wyrażam swoją opinie co do kobiet uprawiających seks na pierwszej randce że często to dla nich nie tylko seks. Nic nie napisałam że po takiej akcji facet ma jakiś obowiązek spotykanie z kobietą, tylko że kobieta jeśli by wiedział że to będzie pierwszy i ostatni raz w wielu przypadkach by się wycofała ale wydaje jej się że jest inaczej.
Są kobiety które uprawiają seks z facetem mało poznanym i potem kiedy facet nie chce następnego razu mają kaca moralnego a są takie co to robią i nie mają bo jest ich takie właśnie założenie że to tylko raz...

Ale co Cię obchodzą te kobiety?

30

Ok tak sobie tylko rozkminiam zaciekawił mnie ten temat i tyle i tak każdy zrobi to co uważa dla siebie za dobre i stosowne.

31

ANKA920 napisał/a:

każdy zrobi to co uważa dla siebie za dobre i stosowne.

I otóż to.

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Seks na pierwszej randce to często nie tylko seks

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024