Czy szczęście innych nas cieszy,czy drazni? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy szczęście innych nas cieszy,czy drazni?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2026-01-12 13:40:37)

Temat: Czy szczęście innych nas cieszy,czy drazni?

Tak.sie zastanawiam nad tym,bo kiedy jeszcze mialam Facebooka zauważyłam po naprawdę chamskich i wrednych komentarzach ,ze wielu ludzi nie potrafi zniesc szczescia i sukcesu innych ludzi

Przyklad kobieta ma męża który duzo zarabia i zalatwil jej pomoc do sprzątania domu i gotowania. Komentarze wrednych zazdrośnic "nie mogła bym tak leżeć i nic nie robic" "zobaczymy jak Cię mąż kopnie w d***" "chyba jest ślepy, że płaci sprzątaczce, skoro ma niepracującą zone" itd

A to tylko jeden z przykladow

Jad,zawisc,zazdrośc ,że ktoś ma lepiej. Ileż nienawiści,że jakaś kobieta,która nie pracuje nie musi w domu sprzątac i gotować 

Dlaczego w polskim narodzie jest tyle jadu wobec ludzi,którzy mają lepiej, latwiej, wygodniej? Ktorzy jakos obeszli system i zyja po swojemu ?

Skad to wynika? Mozecie wytlumaczyc

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Solaris (2026-01-12 14:07:38)

Odp: Czy szczęście innych nas cieszy,czy drazni?

Nie wiem czy to kwestia "polskości" czy charakteru.
Mnie cieszy szczęście innych. Im więcej szczęśliwych ludzi wokół, tym świat lepszy, więc pośrednio Twoje szczęście wpływa i na mnie a moje na Ciebie a wiec bądż najszczęśliwsza smile
Jak człowiek jest szczęśliwy to emanuję dobrą energią, jest bardziej życzliwy i wszyscy na tym korzystają. A nieszczęśliwi, sfrustrowani, zawistni ludzie po prostu szkodzą innym. A, że w necie najłatwiej bezkarnie wylać żółć, żeby się kosztem innych poczuć lepiej to wiadomo od dawna.
Netem to ja się kompletnie nie przejmuję, bo zawsze można kliknąć i nie czytać bzdur. Gorzej w realu.

3 Ostatnio edytowany przez Gosiawie (2026-01-12 14:19:45)

Julia life in UK napisał/a:

Tak.sie zastanawiam nad tym,bo kiedy jeszcze mialam Facebooka zauważyłam po naprawdę chamskich i wrednych komentarzach ,ze wielu ludzi nie potrafi zniesc szczescia i sukcesu innych ludzi

Przyklad kobieta ma męża który duzo zarabia i zalatwil jej pomoc do sprzątania domu i gotowania. Komentarze wrednych zazdrośnic "nie mogła bym tak leżeć i nic nie robic" "zobaczymy jak Cię mąż kopnie w d***" "chyba jest ślepy, że płaci sprzątaczce, skoro ma niepracującą zone" itd

Jad,zawisc,zazdrośc ,że ktoś ma lepiej. Ileż nienawiści,że jakaś kobieta,która nie pracuje nie musi w domu sprzątac i gotować 

Dlaczego w polskim narodzie jest tyle jadu wobec ludzi,którzy mają lepiej, latwiej, wygodniej? Ktorzy jakos obeszli system i zyja po swojemu ?

tak naprawde pisza znajomi w komentarzach znajomym na fb?

Widzialam wiele kasliwych komentarzy, ale obcy ludzie sie szarpali, tak jak tutaj tez niekiedy big_smile

Solaris napisał/a:

Nie wiem czy to kwestia "polskości" czy charakteru.
Mnie cieszy szczęście innych. Im więcej szczęśliwych ludzi wokół, tym świat lepszy, więc pośrednio Twoje szczęście wpływa i na mnie a moje na Ciebie a wiec bądż najszczęśliwsza smile
Jak człowiek jest szczęśliwy to emanuję dobrą energią, jest bardziej życzliwy i wszyscy na tym korzystają. A nieszczęśliwi, sfrustrowani, zawistni ludzie po prostu szkodzą innym. A, że w necie najłatwiej bezkarnie wylać żółć, żeby się kosztem innych poczuć lepiej to wiadomo od dawna.
Netem to ja się kompletnie nie przejmuję, bo zawsze można kliknąć i nie czytać bzdur. Gorzej w realu.

Dokladnie tak. Wiem,ze nie wszyscy ludzie sa wredni ale są tacy i takich jest cała masa,dlatego ten temat. Ja też się cieszę cudzym szczesciem big_smile. W realu niestety też się zdarza, zależy,gdzie kto mieszka i wokół jakich ludzi.

Gosiawie napisał/a:

tak naprawde pisza znajomi w komentarzach znajomym na fb?

Widzialam wiele kasliwych komentarzy, ale obcy ludzie sie szarpali, tak jak tutaj tez niekiedy big_smile

Niewiem czy to znajomi,raczej nie, ponieważ komentarze takie były na grupach,a nie na profilu danej osoby.. no tutaj też było czuc zazdrość i jad chociaż już się dużo poprawiło  big_smile

6

Mimo że sam nie jestem szczęśliwy cieszy mnie ze ktoś jest szczęśliwy   smile

Miklosza napisał/a:

Mimo że sam nie jestem szczęśliwy cieszy mnie ze ktoś jest szczęśliwy   smile

To bardzo dobrze ,a Ty też będziesz szczęśliwy zobaczysz, tylko rób co Ci psychiatra polecił  smile

8

Czytaniem hejtów w Internecie raczej się nie zajmuję. Jestem w takiej grupie, gdzie wszelkie próby wprowadzenia nieprzyjaznej atmosfery są od razu dławione w zarodku, za co jestem wdzięczna adminom. Nawet jak ktoś by się chciał pochwalić, że nie pracuje i jest z tego dumny, najprawdopodobniej taki wpis by się wcale nie ukazał, bo grupa istnieje w konkretnym celu.

Tamiraa napisał/a:

Czytaniem hejtów w Internecie raczej się nie zajmuję. Jestem w takiej grupie, gdzie wszelkie próby wprowadzenia nieprzyjaznej atmosfery są od razu dławione w zarodku, za co jestem wdzięczna adminom. Nawet jak ktoś by się chciał pochwalić, że nie pracuje i jest z tego dumny, najprawdopodobniej taki wpis by się wcale nie ukazał, bo grupa istnieje w konkretnym celu.

Chodzi Tobie o grupy na Facebooku? Ja już go nie mam,ale kiedy miałam to też pisalam na temat i każdy wpis innych nie na temat też był usunięty. Natomiast mało kto pisze nie na temat

10 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2026-01-14 10:27:12)

Tamiraa napisał/a:

Chodzi Tobie o grupy na Facebooku? Ja już go nie mam,ale kiedy miałam to też pisalam na temat i każdy wpis innych nie na temat też był usunięty. Natomiast mało kto pisze nie na temat

Ta grupa jest na FB i poza nim. Znamy się, spotykamy i uczestniczymy w imprezach.

Edytuję. Jak ktoś chce anonimowo przedstawić problem, to też jest taka możliwość, ale ogólnie można się spotkać z kim się chce i omijać te osoby, które się chce.

Tamiraa napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Ta grupa jest na FB i poza nim. Znamy się, spotykamy i uczestniczymy w imprezach.

Edytuję. Jak ktoś chce anonimowo przedstawić problem, to też jest taka możliwość, ale ogólnie można się spotkać z kim się chce i omijać te osoby, które się chce.

I tak jest fajnie  smile

12

Obchodzi mniee głownie szczęscie bliskich mi osób, jeżeli inni odnoszą sukcesy - dobrze dla nich, ale czemu miałoby mnie to drażnić?

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy szczęście innych nas cieszy,czy drazni?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024