Jakie prezenty chcielibyście dostać? Jakie prezenty przygotowujecie dla bliskich?
Propozycji w necie jest mnóstwo, tylko co wybrać? Jak myślicie?
W liście do Mikołaja napisałem, że chciałbym AirPodsy Pro 3 i gumowe dywaniki do mojego Cinkłaczento, liczę na to, że 6 grudnia buty będą pełne moich wymarzonych prezentów.
3 2025-11-29 21:08:39 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-11-29 21:09:07)
W liście do Mikołaja napisałem, że chciałbym AirPodsy Pro 3 i gumowe dywaniki do mojego Cinkłaczento, liczę na to, że 6 grudnia buty będą pełne moich wymarzonych prezentów.
O, skąd wiedziałeś, że nie wiem co dla faceta kupić? ![]()
Myślałam raczej o wykupieniu jazdy jakimś sportowym autkiem, ale to może na inną okazję poczekać.
UserNew napisał/a:W liście do Mikołaja napisałem, że chciałbym AirPodsy Pro 3 i gumowe dywaniki do mojego Cinkłaczento, liczę na to, że 6 grudnia buty będą pełne moich wymarzonych prezentów.
O, skąd wiedziałeś, że nie wiem co dla faceta kupić?
Myślałam raczej o wykupieniu jazdy jakimś sportowym autkiem, ale to może na inną okazję poczekać.
Paczki do Polski już poszły, dziś dotargałam je na pocztę. Mam nadzieję, że do Świąt dojdą.
Ja jakoś nie mam problemu z kupnem prezentów, dla każdego coś miłego. Raczej dobrze znam osoby które chce obdarować, więc nie sprawia mi trudności wybranie dla nich prezentow, nawet niezbyt drogich.
Co ja bym chciała dostać? Sama nie wiem... Niech to pozostanie niespodzianką ![]()
Aha! Na Mikołajki raczej nie robimy sobie prezentów. Może jakaś wspolnie zrobiona wykwintniejsza niż normalnie kolacja. Dzieci w rodzinie już nie ma, córka już dorosła, siostrzenica partnera już młoda osóbka, do tego mieszka w Nowym Jorku, więc raczej nie ma kogo obdarowywać. Swięta to co innego, obdarowywanie się idzie pełną parą. Przygotowania już w pełni ![]()
5 2025-11-29 21:46:12 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-11-29 21:49:43)
Szybka jesteś Salomonko ![]()
Mikołajkowe upominki to takie pomniejsze, głównie dla dzieci. Niestety trochę mi się pomysły wyczerpały. Ostatnio na Mikołaja czy Gwiazdkę były raczej jakieś vouchery, a w tym roku pustka, nic nie wiem ![]()
6 2025-11-29 21:49:42 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2025-11-29 21:52:58)
Mikołajkowe upominki to takie pomniejsze, głównie dla dzieci. Niestety trochę mi się pomysły wyczerpały. Ostatnio na Mikołaja czy Gwiazdkę były raczej jakieś vouchery, a w tym roku pustka, nic nie wiem
Może jakiś bilet do kina na fajny film dla dzieci? Pamiętam, że to mnie zawsze ratowalo, gdy córka była mała. Taki wypad do kina, plus jakieś smaczne przekąski, to dla dzieciaków duża frajda. Zwłaszcza, gdy idą w jakiejś grupce, do tego z kimś dorosłym.
Czy jestem szybka? Nie znasz chyba DHL Tamiraa ![]()
7 2025-11-29 21:51:54 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-11-29 21:55:38)
Tak, to byłby pomysł tym bardziej, że już upatrzyłam film. Tylko, że cała przyjemność dla nich to rozpakowywanie prezentów ![]()
Kiedy byłam dzieckiem to udawanie czy zabawy w przyjście Mikołaja to była część tych przyjemności i oczywiście wypatrywanie czy to Mikołaj prawdziwy czy udawana "podróba", a jak się wydało, to się wspominało o "pomocnikach". ![]()
Tak, to byłby pomysł tym bardziej, że już upatrzyłam film. Tylko, że cała przyjemność dla nich to rozpakowywanie prezentów
To zapakuj jakoś fajnie te bilety, dodaj jakieś smakołyki czy coś...
Tamiraa napisał/a:Tak, to byłby pomysł tym bardziej, że już upatrzyłam film. Tylko, że cała przyjemność dla nich to rozpakowywanie prezentów
To zapakuj jakoś fajnie te bilety, dodaj jakieś smakołyki czy coś...
Słodycze to mają zagwarantowane. Dzięki ![]()
Tamiraa napisał/a:Mikołajkowe upominki to takie pomniejsze, głównie dla dzieci. Niestety trochę mi się pomysły wyczerpały. Ostatnio na Mikołaja czy Gwiazdkę były raczej jakieś vouchery, a w tym roku pustka, nic nie wiem
Może jakiś bilet do kina na fajny film dla dzieci? Pamiętam, że to mnie zawsze ratowalo, gdy córka była mała. Taki wypad do kina, plus jakieś smaczne przekąski, to dla dzieciaków duża frajda. Zwłaszcza, gdy idą w jakiejś grupce, do tego z kimś dorosłym.
Czy jestem szybka? Nie znasz chyba DHL Tamiraa
![]()
11 2025-11-29 23:49:48 Ostatnio edytowany przez Samba (2025-11-29 23:54:17)
Mikołajkowe upominki to takie pomniejsze, głównie dla dzieci. Niestety trochę mi się pomysły wyczerpały. Ostatnio na Mikołaja czy Gwiazdkę były raczej jakieś vouchery, a w tym roku pustka, nic nie wiem
Kredki, mogą być akwarelowe z jakąś fajną kolorowanką, jeśli dzieci lubią rysować. Są piękne komplety tak do 200 zł. Lub jeszcze z podręcznikiem do rysowania dla dzieci.
Co do mnie, to kupiłam komuś plakat wykonany przez pewną artystkę. Mężowi bawełniany koc tak już gwiazdkowo-mikołajkowo, a sobie biżuterię. Tak, zakupy robione dzisiaj, bo u nas odbywają się Targi Rzeczy Ładnych. Jeśli miałabym dostać od kogoś książkę lub komuś ją dać, to byłby to Brewiarz dyplomatyczny Baltazara Gracjana - najlepsza książka jaką w życiu czytałam.
UserNew napisał/a:W liście do Mikołaja napisałem, że chciałbym AirPodsy Pro 3 i gumowe dywaniki do mojego Cinkłaczento, liczę na to, że 6 grudnia buty będą pełne moich wymarzonych prezentów.
O, skąd wiedziałeś, że nie wiem co dla faceta kupić?
Nie wiedziałem, ale jeśli pomogłem, to cieszę się
teraz tak sobie myślę, że jeszcze chciałbym termofor na te chłodne dni
jak nie przyniesie mi Mikołaj, to chyba sam sobie kupię ![]()
Jakie prezenty chcielibyście dostać? Jakie prezenty przygotowujecie dla bliskich?
Propozycji w necie jest mnóstwo, tylko co wybrać? Jak myślicie?
Rózgę. Taką prosto z sexshopu. Wiadomix
.
Nie wiedziałem, ale jeśli pomogłem, to cieszę się
teraz tak sobie myślę, że jeszcze chciałbym termofor na te chłodne dni
![]()
jak nie przyniesie mi Mikołaj, to chyba sam sobie kupię
No, te słuchawki to już raczej na gwiazdkę albo urodziny. Termoforów jest mnóstwo do wyboru, do koloru. Kiedyś to były takie żelowe gwiazdki do rozgrzewania rąk.
Prezenty sam sobie kupuję, niekoniecznie na Mikołajki
A jeśli komuś, to bez okazji..
Prezenty sam sobie kupuję, niekoniecznie na Mikołajki
To nie masz problemu z tym, co sobie kupić ![]()
Jakie prezenty chcielibyście dostać?

Zapach mi się średnio podoba, ale flakon extra:))
Z tego powodu szkoda mi kasy wydawać, ale jakbym dostała to co innego ![]()
Tamiraa napisał/a:Jakie prezenty chcielibyście dostać?
Zapach mi się średnio podoba, ale flakon extra:))
Z tego powodu szkoda mi kasy wydawać, ale jakbym dostała to co innego
Ale to fajne
Flakonik idealny na prezent ![]()
Flakonik idealny na prezent
Perfumy w sumie fajnie dostać. Tyle ja tylko kwiatowe zapachy lubie
21 2025-12-02 13:51:34 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-12-02 13:57:48)
Flakony są czasem jak dzieła sztuki;) Lubię na nie patrzeć:)
Ja niestety używam takich zapachów, gdzie flakony są proste i banalne, jak np. ten niżej. Nie ma na co popatrzeć. Nuda;)
I teraz porównać tamten flakon i ten. Jak dzień do nocy.
Jak jakiś zapach mi się podoba to wydam każdą kasę, ale dla flakonu nie będę, kurde, no nie:))
A prezenty pod choinkę mam już kupione praktycznie wszystkie. Nawet zapakowane i podpisane są ![]()
Takie rzeczy to już dużo wcześniej ogarniam, żeby potem nie latać na ostatnią chwilę.
Najfajniejsze są prezenty dla dzieci. Jeju, jak mi się te lalki monster high podobają! Barbie to bieda przy nich;) Może sama sobie kupię jakąś pod choinkę ![]()
Flakony są czasem jak dzieła sztuki;) Lubię na nie patrzeć:)
Ja niestety używam takich zapachów, gdzie flakony są proste i banalne, jak np. ten niżej. Nie ma na co popatrzeć. Nuda;)I teraz porównać tamten flakon i ten. Jak dzień do nocy.
Jak jakiś zapach mi się podoba to wydam każdą kasę, ale dla flakonu nie będę, kurde, no nie:))
A prezenty pod choinkę mam już kupione praktycznie wszystkie. Nawet zapakowane i podpisane są
Takie rzeczy to już dużo wcześniej ogarniam, żeby potem nie latać na ostatnią chwilę.
Najfajniejsze są prezenty dla dzieci. Jeju, jak mi się te lalki monster high podobają! Barbie to bieda przy nich;) Może sama sobie kupię jakąś pod choinkę
Ja jeszcze nie mam. Kika dni przed świętami dopiero kupie, tyle,ze ja to online prezenty zamawiam z dostawa na następny dzien. Nie lubię latać po sklepach, za duzo tlumow, w kolejkach stać
Ja na allegro dużo kupuję, zwłaszcza zabawek. Paczkomat mam pod nosem, więc luzik:)
Ja na allegro dużo kupuję, zwłaszcza zabawek. Paczkomat mam pod nosem, więc luzik:)
Online najlepiej kupowac prezenty
25 2025-12-02 15:08:04 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-12-02 15:08:16)
Uwielbiam przebierać, wybierać prezenty, więc dla mnie opcja ze sklepami i zniżkami. Owszem online bywa czasem taniej, a na pewno wygodniej.
bagienni_k napisał/a:Prezenty sam sobie kupuję, niekoniecznie na Mikołajki
To nie masz problemu z tym, co sobie kupić
O to chyba właśnie chodzi
Zresztą, póki sobie kupuję samemu, nie traktuję tego specjalnie, jako prezent. Jak się nie jest gadżeciarzem, to się specjalnie nie odczuwa potrzeby kupowania czy posiadania wielu drobiazgów.
Ja bym się ucieszyła z czegoś kreatywnego, fajnym pomysłem jest malowanie po numerach, czy LEGO architekt, a nawet puzzle 3d drewiane
Ale ja akurat jestem duszą artystyczną
Btw kocham dawać prezenty, nie tylko od okazji:)
Stety lub niestety, mam naturę raczej pragmatyczną, zatem większość rzeczy zazwyczaj musi mieć jakieś praktyczne znaczenie, niekoniecznie wyłącznie sentymentalne.
Właśnie zastanawiam się jaki prezent by mnie ucieszył. Chyba prawie każdy, dobre wody toaletowe, biżuteria, książka, a także coś zrobionego przez kogoś własnoręcznie typu brelok lub coś innego.
Właśnie zastanawiam się jaki prezent by mnie ucieszył. Chyba prawie każdy, dobre wody toaletowe, biżuteria, książka, a także coś zrobionego przez kogoś własnoręcznie typu brelok lub coś innego.
Ja sie nad tym nie zastanawiałam, chyba kazdy ![]()
Tamiraa napisał/a:Właśnie zastanawiam się jaki prezent by mnie ucieszył. Chyba prawie każdy, dobre wody toaletowe, biżuteria, książka, a także coś zrobionego przez kogoś własnoręcznie typu brelok lub coś innego.
Ja sie nad tym nie zastanawiałam, chyba kazdy
Dlaczego? ![]()
Każdy użyteczny
Nie taki zaś, który sobie jedynie wisi na ścianie czy stoi na półce..
W sumie jeszcze bym się ucieszyła z pizzy, czy z czekoladowego mikołaja ![]()
W sumie jeszcze bym się ucieszyła z pizzy, czy z czekoladowego mikołaja
Czekoladowy mikolaj to musi byc ![]()
Ja sobie już kupilam zestaw lego pod choinkę. Nie mogę się doczekać aż rozpakuję ![]()
Tamiraa napisał/a:Właśnie zastanawiam się jaki prezent by mnie ucieszył. Chyba prawie każdy, dobre wody toaletowe, biżuteria, książka, a także coś zrobionego przez kogoś własnoręcznie typu brelok lub coś innego.
Ja sobie już kupilam zestaw lego pod choinkę. Nie mogę się doczekać aż rozpakuję
Lego jest fajne. Ja lubię kwiaty lego na ozdobe
Ja sobie już kupiłam zestaw lego pod choinkę. Nie mogę się doczekać aż rozpakuję
![]()
Nie mogę przestać się śmiać ![]()
Ja sobie już kupilam zestaw lego pod choinkę. Nie mogę się doczekać aż rozpakuję
Uuuuuuu zazdro
jaki?
Właśnie zrobiłam znajomym świeczki sojowe na mikołajki, zrobię jeszcze ciastka do tego ![]()
Właśnie zrobiłam znajomym świeczki sojowe na mikołajki, zrobię jeszcze ciastka do tego
Wow!
Zainspirowałaś mnie.
Istotka6 napisał/a:Właśnie zrobiłam znajomym świeczki sojowe na mikołajki, zrobię jeszcze ciastka do tego
Wow!
Zainspirowałaś mnie.
![]()
Akurat na Mikołajki czy pod choinkę to już dawno specjalnie niczego nie kupuję ani nie dostaję.
Osobiście zniesmacza mnie już trochę ten przepych czy szum wokół tej czy innej "okazji", kiedy to "wypada" dać komuś prezent. Dlatego zdecydowanie wolę sobie coś kupić tak zwyczajnie, bez celebrowania mniej lub bardziej podniosłej daty.
Akurat na Mikołajki czy pod choinkę to już dawno specjalnie niczego nie kupuję ani nie dostaję.
Osobiście zniesmacza mnie już trochę ten przepych czy szum wokół tej czy innej "okazji", kiedy to "wypada" dać komuś prezent. Dlatego zdecydowanie wolę sobie coś kupić tak zwyczajnie, bez celebrowania mniej lub bardziej podniosłej daty.
Uważam podobnie co do obchodzenia np walentynek, czy innego święta - wypada to, na co sami mamy ochotę. A do tego komunikacja i jesteśmy w domu ![]()
43 2025-12-04 07:08:23 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-12-04 07:08:56)
Kiedy wypada dać prezent, nie ma żadnej przyjemności ani radości. A kiedy cały rok oczekuje się na tę okazję, żeby komuś wręczyć podarunek lub coś otrzymać to zmienia postać rzeczy. Też uważam, że na siłę nie ma co się obdarowywać. Nie wszyscy obchodzą walentynki, andrzejki czy nawet święta Bożego Narodzenia.
Właśnie irytuje mnie to oczekiwanie na okazję czy wręcz domyślne pragnienie otrzymania czy obdarowania kogoś czymś, "bo akurat trafia się okazja"(święto, rocznica). Dużo lepiej, moim zdaniem, jest ofiarowanie prezentu(w dowolnej postaci) bez żadnego widocznego powodu czy stosownej chwili. Wskazuje to na zaangażowanie i troskę o kogoś, nie tylko od święta.
O ile rocznica ważnego wydarzenia w życiu dwójki ludzi czy np. urodziny z pewnością są ważne, to już takie Mikołajki czy Walentynki stanowią przerost formy nad treścią...
Właśnie irytuje mnie to oczekiwanie na okazję czy wręcz domyślne pragnienie otrzymania czy obdarowania kogoś czymś, "bo akurat trafia się okazja"(święto, rocznica). Dużo lepiej, moim zdaniem, jest ofiarowanie prezentu(w dowolnej postaci) bez żadnego widocznego powodu czy stosownej chwili. Wskazuje to na zaangażowanie i troskę o kogoś, nie tylko od święta.
O ile rocznica ważnego wydarzenia w życiu dwójki ludzi czy np. urodziny z pewnością są ważne, to już takie Mikołajki czy Walentynki stanowią przerost formy nad treścią...
A ja lubię dawać prezenty zarówno z okazja jak i bez okazji, czasem jak mnie najdzie i odbije mi ochota kupienia czegoś np kumpelom jakies małe prezenty czy nawet mojej córce to idę kupuje i potem mam radochę, że one się cieszą z tego co im kupilam ![]()
46 2025-12-04 11:19:52 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-12-04 11:20:14)
Nie jesteś w tym odosobniony, znam takich, którzy nie lubią tych świąt, które są nagłaśniane w celach marketingowych. Walentynki - koniecznie masz coś kupić, mikołajki - koniecznie masz coś kupić, itp. Jeśli kupujesz bez okazji to jest prawie to samo co z okazji takich świąt, bo jaka to różnica: prezent ten sam, osoba obdarowana ta sama tylko dzień inny.
W tym wszystkim chodzi o to, że właśnie w przypadku tych okazji, kiedy ktoś prezentu nie dostanie, to pojawia się większe rozczarowanie niż w przypadku, kiedy mamy do czynienia z tzw. "zwyczajnym dniem". Ludzie oczekują raczej podarunków, upamiętniających pewne wydarzenia niż tak zupełnie bez okazji.
W tym wszystkim chodzi o to, że właśnie w przypadku tych okazji, kiedy ktoś prezentu nie dostanie, to pojawia się większe rozczarowanie niż w przypadku, kiedy mamy do czynienia z tzw. "zwyczajnym dniem". Ludzie oczekują raczej podarunków, upamiętniających pewne wydarzenia niż tak zupełnie bez okazji.
Nie wszyscy. Jeśli ja oczekuję prezentu, to mówię o tym głośno, żeby było wiadomo. Są tacy, którzy sami lubią sobie kupić, co chcą. A jak się wszystkim kupuje, to się nie pomija nikogo, choć symbolicznie. U mnie jedna osoba z rodziny za nic w świecie nie chce prezentów z okazji mikołajek czy gwiazdki. Przecież nie zrobimy tak, że tylko ona jedna nic nie dostanie, choc nigdy nic nie podaruje z tej okazji. Symboliczny drobiazg nie zawstydza, bo jest częścią danego święta i wspólnego spotkania.
No dobrze, każdy inaczej jest nauczony, każdy ma inne potrzeby. Wystarczy prosta komunikacja o oczekiwaniach wobec ludzi z którymi się "żyje" ![]()
50 2025-12-05 08:57:46 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-12-05 09:09:53)

Jutro Mikolajki som ![]()
Jutro Mikolajki som
Mikołajki tak ![]()
Uwaga, w nocy Mikołajki! oby tylko nikt nie dostał rózgi ![]()
Uwaga, w nocy Mikołajki! oby tylko nikt nie dostał rózgi
![]()
złoto napisał/a:Uwaga, w nocy Mikołajki! oby tylko nikt nie dostał rózgi
Ja dostanę prezent ![]()
Tamiraa napisał/a:złoto napisał/a:Uwaga, w nocy Mikołajki! oby tylko nikt nie dostał rózgi
Ja dostanę prezent
Zdradzisz jaki?
Julia life in UK napisał/a:Tamiraa napisał/a:
Ja dostanę prezent
Zdradzisz jaki?
A skad mam wiedzieć? Niespodzianka
złoto napisał/a:Julia life in UK napisał/a:Ja dostanę prezent
Zdradzisz jaki?
Jak to skąd? Przecież musiałaś napisać list do Mikołaja, co chcesz dostać?
Julia life in UK napisał/a:złoto napisał/a:Zdradzisz jaki?
Nie pisałam listu. To niespodzianka
złoto napisał/a:Julia life in UK napisał/a:A skad mam wiedzieć? Niespodzianka
Kinder niespodzianka.
Julia life in UK napisał/a:złoto napisał/a:Jak to skąd? Przecież musiałaś napisać list do Mikołaja, co chcesz dostać?
Kinder niespodzianka.
A skad mam wiedziec? Niespodzianka ![]()
Mikolajki dziś dzieci drogie ! ![]()
64 2025-12-06 13:22:16 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-12-06 13:22:34)
Mikolajki dziś dzieci drogie !
Dzieci zajęte prezentami, a jeszcze dziś będą miały jeszcze imprezę. ![]()
Mikolajki i co? Gdzie prezent dla mnie? Heh, Mikołaj się nie popisał ![]()