Ostatnio rozglądałam się za nowymi łóżkami do pokoju i nie wiem dlaczego, ale bardzo mocno podoba mi się taki trochę egzotyczny pomysł antresoli, czyli w skrócie łóżko jest bliżej sufitu aniżeli podłogi, a pod łóżkiem jest np biurko czy jakaś szafa. Co myślicie o takim pomyśle ? Wiem, że to może koncepcja bardziej dla dzieci czy dla pokojów które mają małą przestrzeń, no ale mi się ta koncepcja podoba, a czy wy zamieniłbyście swoje obecne łóżka na takie antresole ?
Ostatnio rozglądałam się za nowymi łóżkami do pokoju i nie wiem dlaczego, ale bardzo mocno podoba mi się taki trochę egzotyczny pomysł antresoli, czyli w skrócie łóżko jest bliżej sufitu aniżeli podłogi, a pod łóżkiem jest np biurko czy jakaś szafa. Co myślicie o takim pomyśle ? Wiem, że to może koncepcja bardziej dla dzieci czy dla pokojów które mają małą przestrzeń, no ale mi się ta koncepcja podoba, a czy wy zamieniłbyście swoje obecne łóżka na takie antresole ?
A jeśli to nie dla dziecka to mam pytanie. Nie zdarzyło Ci sie nigdy spać z łóżka? Bo ja juz chyba wszystkie klepki wokół łóżka zaliczyłem. Jakby klepki byly 2 m niżej to nie pisałbym juz tu dzisiaj
katrin890890 napisał/a:Ostatnio rozglądałam się za nowymi łóżkami do pokoju i nie wiem dlaczego, ale bardzo mocno podoba mi się taki trochę egzotyczny pomysł antresoli, czyli w skrócie łóżko jest bliżej sufitu aniżeli podłogi, a pod łóżkiem jest np biurko czy jakaś szafa. Co myślicie o takim pomyśle ? Wiem, że to może koncepcja bardziej dla dzieci czy dla pokojów które mają małą przestrzeń, no ale mi się ta koncepcja podoba, a czy wy zamieniłbyście swoje obecne łóżka na takie antresole ?
A jeśli to nie dla dziecka to mam pytanie. Nie zdarzyło Ci sie nigdy spać z łóżka? Bo ja juz chyba wszystkie klepki wokół łóżka zaliczyłem. Jakby klepki byly 2 m niżej to nie pisałbym juz tu dzisiaj
Nie, nie zdarzyło mi się nigdy spaść z łóżka, zresztą i przed tym można się zabezpieczyć dosyć łatwo.
Bert44 napisał/a:katrin890890 napisał/a:Ostatnio rozglądałam się za nowymi łóżkami do pokoju i nie wiem dlaczego, ale bardzo mocno podoba mi się taki trochę egzotyczny pomysł antresoli, czyli w skrócie łóżko jest bliżej sufitu aniżeli podłogi, a pod łóżkiem jest np biurko czy jakaś szafa. Co myślicie o takim pomyśle ? Wiem, że to może koncepcja bardziej dla dzieci czy dla pokojów które mają małą przestrzeń, no ale mi się ta koncepcja podoba, a czy wy zamieniłbyście swoje obecne łóżka na takie antresole ?
Nie, nie zdarzyło mi się nigdy spaść z łóżka, zresztą i przed tym można się zabezpieczyć dosyć łatwo.
Znaczy nie lunatykujesz ![]()
katrin890890 napisał/a:Bert44 napisał/a:A jeśli to nie dla dziecka to mam pytanie. Nie zdarzyło Ci sie nigdy spać z łóżka? Bo ja juz chyba wszystkie klepki wokół łóżka zaliczyłem. Jakby klepki byly 2 m niżej to nie pisałbym juz tu dzisiaj
Znaczy nie lunatykujesz
Nie, ale przyznaje, że też nie jestem spokojna przy zasypianiu, zanim zasnę to przewiercę się ze 100 razy z boku na bok.
A co jak spadniesz z tego łóżka? Albo kto inny? Sobie lepiej wokol poduszki podloz na podloge,bo jak z wysokosci uderzysz glowa o twarda podłogę albo o kant jakiegoś mebla to trup na miejscu
A co jak spadniesz z tego łóżka? Albo kto inny? Sobie lepiej wokol poduszki podloz na podloge,bo jak z wysokosci uderzysz glowa o twarda podłogę albo o kant jakiegoś mebla to trup na miejscu
Wystarczy że barierka będzie wyżej niż materac.
Tylko jakie to ma znaczenie, ważne, że Tobie podoba się podoba taka koncepcja.
Trzeba by wypróbować, żeby się deklarować, jak komuś odpowiada wdrapywanie się do łóżka, to czemu nie. Zawsze można zejść na ziemię ![]()
Julia life in UK napisał/a:A co jak spadniesz z tego łóżka? Albo kto inny? Sobie lepiej wokol poduszki podloz na podloge,bo jak z wysokosci uderzysz glowa o twarda podłogę albo o kant jakiegoś mebla to trup na miejscu
Wystarczy że barierka będzie wyżej niż materac.
A to wtedy tak
katrin890890 napisał/a:Ostatnio rozglądałam się za nowymi łóżkami do pokoju i nie wiem dlaczego, ale bardzo mocno podoba mi się taki trochę egzotyczny pomysł antresoli, czyli w skrócie łóżko jest bliżej sufitu aniżeli podłogi, a pod łóżkiem jest np biurko czy jakaś szafa. Co myślicie o takim pomyśle ? Wiem, że to może koncepcja bardziej dla dzieci czy dla pokojów które mają małą przestrzeń, no ale mi się ta koncepcja podoba, a czy wy zamieniłbyście swoje obecne łóżka na takie antresole ?
Trzeba by wypróbować, żeby się deklarować, jak komuś odpowiada wdrapywanie się do łóżka, to czemu nie. Zawsze można zejść na ziemię
No może mieć znaczenie, bo może ktoś ma, albo miał i też był tak jak ja pozytywnie nastawiony, ale ostatecznie z jakiegoś powodu z tego zrezygnował.
wieka napisał/a:katrin890890 napisał/a:Ostatnio rozglądałam się za nowymi łóżkami do pokoju i nie wiem dlaczego, ale bardzo mocno podoba mi się taki trochę egzotyczny pomysł antresoli, czyli w skrócie łóżko jest bliżej sufitu aniżeli podłogi, a pod łóżkiem jest np biurko czy jakaś szafa. Co myślicie o takim pomyśle ? Wiem, że to może koncepcja bardziej dla dzieci czy dla pokojów które mają małą przestrzeń, no ale mi się ta koncepcja podoba, a czy wy zamieniłbyście swoje obecne łóżka na takie antresole ?
Trzeba by wypróbować, żeby się deklarować, jak komuś odpowiada wdrapywanie się do łóżka, to czemu nie. Zawsze można zejść na ziemięNo może mieć znaczenie, bo może ktoś ma, albo miał i też był tak jak ja pozytywnie nastawiony, ale ostatecznie z jakiegoś powodu z tego zrezygnował.
Miałem z barierka żeby się nie zabić. Było niby fajnie ale wrocilem na ziemię. Jakos lepiej
Zależy. Jakbym szukała odosobnienia, być może. Na górze bliżej sufitu jest cieplejsze powietrze, więc musi być w mieszkaniu dobra wentylacja. No, i z góry jest dobry punkt obserwacyjny ![]()
Tylko jak na takie łóżko wchodzić a potem.z niego schodzić?.
Jeśli tobie się podoba, to co komu do tego. Zawsze będzie ktoś "za" i tyle samo "przeciw".
Mnie osobiście to się w ogóle nie wydaje fajne, sprawia wrażenie jakieś prowizorki, albo raczej rozwiązania dla dzieci lub młodzieży z braku miejsca na łożko. Chyba że nie jest to typowe łożko z drabiną, ale porządna szeroka antresola, ze schodkami i oknem na której stoi normalne łożko. Jakoś nie wydaje mi się takie urocze wspinanie się po drabinie do łożka, ale jak napisałam; Co kto lubi.
Jak śpisz sama myślę, że będzie w porządku, ale jak masz partnera to choćby kochanie się na takim łóżku może być problematyczne.
Takie łóżko jest dobre dla singla, dla dwójki zdecydowanie niepraktyczne.
Jak śpisz sama myślę, że będzie w porządku, ale jak masz partnera to choćby kochanie się na takim łóżku może być problematyczne.
Takie łóżko jest dobre dla singla, dla dwójki zdecydowanie niepraktyczne.
No nie łóżko by było jak karuzela, by się kręciło ![]()
Antresole są często tak podwieszone, że między ich podłogą a sufitem nie ma za dużo przestrzeni. Tak że nawet możesz nie być w stanie się wyprostować wstając z łóżka.
Większa antresola to prawie tak jak domek na drzewie
Wygląda atrakcyjnie i można do niej zamontować nawet drzwi.
W ogole mi się nie podoba:) I zdecydowanie wolę łóżko bliżej podlogi niż sufitu:)))
To dobrze wygląda w wysokich wnętrzach, ale one są mało przytulne.
W ogole mi się nie podoba:) I zdecydowanie wolę łóżko bliżej podlogi niż sufitu:)))
To dobrze wygląda w wysokich wnętrzach, ale one są mało przytulne.
Ja tak samo. Łóżko na suficie ![]()
21 2026-04-14 23:38:01 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2026-04-14 23:39:47)
Większa antresola to prawie tak jak domek na drzewie
Choć na tym projekcie pomieszczenie rzeczywiście jest bardzo wysokie, to mogłabym tak mieszkać. Ja bardzo lubię przestrzeń. Oczywiście spokojnie wystarczy niższy pokój, bo tutaj wysokości jest aż nadmiar, ale wszystko ma swoje plusy i minusy.
Moja przyjaciółka swego czasu miała antresolę, co pozwoliło jej z dużego salonu wydzielić całkiem przytulną sypialnię i jak pamiętam, to bardzo sobie chwaliła to rozwiązanie. Potem kupiła drugie mieszkanie, znajdujące się nad poprzednim, przebiła strop i obydwa połączyła ze sobą schodami. Wygląda to bajecznie. Ponadto w kamienicy znajdującej się w bardzo atrakcyjnym punkcie śródmieścia ma teraz namiastkę piętrowego domu ![]()
Tamiraa napisał/a:Większa antresola to prawie tak jak domek na drzewie
Choć na tym projekcie pomieszczenie rzeczywiście jest bardzo wysokie, to mogłabym tak mieszkać. Ja bardzo lubię przestrzeń. Oczywiście spokojnie wystarczy niższy pokój, bo tutaj wysokości jest aż nadmiar, ale wszystko ma swoje plusy i minusy.
Moja przyjaciółka swego czasu miała antresolę, co pozwoliło jej z dużego salonu wydzielić całkiem przytulną sypialnię i jak pamiętam, to bardzo sobie chwaliła to rozwiązanie. Potem kupiła drugie mieszkanie, znajdujące się nad poprzednim, przebiła strop i obydwa połączyła ze sobą schodami. Wygląda to bajecznie. Ponadto w kamienicy znajdującej się w bardzo atrakcyjnym punkcie śródmieścia ma teraz namiastkę piętrowego domu
No, tak, Większe mieszkanie i można sobie pozwolić na taką antresolę. Nie ma wrażenia przytłoczenia.
Ja też bardzo lubię ten pomysł! Wizualnie antresola ma niesamowity klimat, zwłaszcza jeśli pod spodem urządzi się przytulny kącik do pracy albo małą garderobę.
Zgadzam się jednak z dziewczynami, że kluczowa jest wysokość pomieszczenia i dobra wentylacja. Ciepłe powietrze zawsze ucieka do góry, więc latem przy samym suficie może być regularna sauna, jeśli w pokoju nie ma dobrego przewiewu. Kolejna rzecz to kwestia pościeli – słyszałam od znajomej, że ścielenie takiego łóżka albo zmiana poszwy na materacu to niezły trening gimnastyczny, kiedy trzeba to robić na kolanach albo stojąc na drabinie.