Korpo praca - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Korpo praca

Cześć od dwóch tygodni pracuje w typowym finansowym korpo praca hybrydowa to jest mój pierwszy raz w takim miejscu wcześniej pracowałam w  finansach ale nie w typowym korpo. W sumie bardzo zdziwiło mnie to że każdy jest od siebie trochę oddalone mentalnie w sensie ludzie przychodzą robią co mają robić ze słuchawkami na uszach często ludzie zespołu nawet się do końca nie znają albo zespołu obok bo wiadomo że w jednym Departamencie są nawet dwa zespoły. Ja się sama zastanawiam jak to wygląda w typowym korpo że chodzi o on boarding ponieważ mijają dwa tygodnie ledwo co nie miała dostępu do systemów postanowiłam że chce szybciej zacząć i robię jakieś tam rzeczy tak naprawdę moją pracę wykonuje trzy dni i się stale uczę ale nie wiem czy to co robię jest poprawne czy szybko to rozumiem niby ktoś mi tam poprawia mówią mi że jest ok że jak na taki krótki staż w sensie te trzy dni cztery prawdziwej pracy to jest bardzo dobrze ale nie wiem ile jest w tym prawdy. Nie są to jakieś skomplikowane rzeczy finansowe ale taka bankowość korporacyjną. Ile trwa takie wdrożenie pracownika w takim korku bo ja pracuję trzy dni w sensie że robię to trzy dni bo de facto pracuję od 1 września ale mam wrażenie że albo jakoś wolno to łapie albo też nie  - bo nie mam punktu odniesienia… ale dużo rzeczy przerobiłam do tej pory i jak na tę 3,5 dnia tka w zasadzie pracy . w moim uznaniu szybko to robię ale jest też tak że menadżer ma totalnie wszystko gdzieś o wszystkim zapomina nic nie mam inni pracownicy muszą mi pomagać bo nic nie mam załatwione jest totalny luz i masakra no to jest to wszystko trochę dla mnie takie Lelum Polelum czy to jest normalne w takich miejscach że taki on boarding trwa trochę dłużej tylko ja jestem taka narwana i muszę zrobić coś szybko działać robić coś wykonywać? Czy to normalne że w takich miejscach wygląda to tak że długo to trwa nikt się nie spieszy ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Korpo praca

To bardzo zależy do jakiego miejsca trafisz, korpo korpo nierówna. Dużo zależy od kierownika, od współpracowników, i od Twoich wcześniejszych doświadczeń. A onboarding kto Ci robi - dział HR, czy masz jakiegoś buddy'ego?

3 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-11-07 19:04:48)

Odp: Korpo praca
kasia_aktywna napisał/a:

A onboarding kto Ci robi - dział HR, czy masz jakiegoś buddy'ego?

A nie można normalnie, po polsku, tylko trzeba "rzucać" tym okropnym korpo-slangiem?
Czy nie lepiej brzmi: Kto wprowadza Cię do firmy - dział HR czy może masz przydzielonego na start opiekuna?

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024