Czytam sobie tabelę alimentacyjną opublikowaną przez ministerstwo sprawiedliwości i tam dla facetów zarabiających do 4300 brutto czyli nawet nie netto, a netto to jest 3262zł to taki facet mający dziecko musiałby płacić od 1004zł przy dziecku w wieku od 0 do 7 lat do nawet 1506zł alimentów jeżeli dziecko ma powyżej 18 lat, a żeby było śmieszniej przy trójce dzieci facet musi płacić więcej niż 100% swojej pensji. Nawet jak ma jedno dziecko to i tak jest 1500zł w plecy każdego miesiąca przez najbliższe ponad 20 lat. Jak ja sobie pomyślę ile fajnych rzeczy można za to mieć to aż żal mi tych ludzi którzy się na te dzieci decydują.
1 2025-07-24 19:45:39 Ostatnio edytowany przez pawkud (2025-07-24 19:46:59)
Poświęcają się, herosi, cześć im i chwała! ![]()
Poświęcają się, herosi, cześć im i chwała!
Coraz mniej ich. ![]()
Solaris napisał/a:Poświęcają się, herosi, cześć im i chwała!
Coraz mniej ich.
Nie wiem, nie liczyłam, ale w porównaniu do kobiet, chcą bardziej, tak wynika z badań.
faceci tak naprawde nie chca gowniakow , oni chca sie tylko misiac !
Że niby ciurlać się chcą? To wiadomo
Ale w temacie dzieci - też chcą.
walenie kotka przy pomocy mlotka .... nie chca ja Ci to mowie , zaden Ci prawdy nie powie tylko ja znam prawde ;D
Czyli perfidnie kłamią? Znowu się nabrałam
Dzięki, że mnie oświeciłaś ![]()
To nie wiedzialas ze to cwaniaki i kobinatorzy ? A jeszcze w tych czasach to calkiem prze ... ne
Wierzyłam, że to takie dobre, szczere misie, co na rękach noszą i kwiatkami obsypują...
To może jeszcze Święty Mikołaj nie istnieje???
Nie, nie chcę wiedzieć!
Wierzyłam, że to takie dobre, szczere misie, co na rękach noszą i kwiatkami obsypują...
Nie, nie chcę wiedzieć!
Swiety Mikołaj istnieje
Uff, czyli mogę liczyć na prezenty pod choinką ![]()
13 2025-08-11 21:55:24 Ostatnio edytowany przez Alice1 (2025-08-11 22:04:37)
Nie, nie chcę wiedzieć!
Ale to nie znaczy ze wszyscy sa nie odpowiedzialni
Istnieja faceci ktorzy sa super np . moj Tato czy moj szwagier i znam z obcych fajnych ale oni wszyscy dziecmi zafacynowani za bardzo nie sa
Wiadomo nigdy ich sie nie wypra i beda sie nimi interesowac ale chciec ? Hmmm ... nie raczej nie ! Podobnie jest ze zdrada , oni wszyscy zdradza wczesniej czy pozniej bo taka maja nature ale nigdy Ci prawdy nie powiedza . Zawsze beda Ci mydlic oczka ze jestes najwazniejsza , najwspanialsza , najukochansza a z tylu glowy inne mysli
Ja juz mialam do czynienia z tyloma egzemplarzami ze stwierdzilam iz najlepiej bedzie gdy bede sama i bezdzietna jest tak juz wiele ludzi na swiecie ze brak miejsca ![]()
Czyli każdy egzemplarz wadliwy powiadasz i woli kota albo chomika zamiast słodkiego bobaska?
I jeszcze zdradzają bez mrugnięcia okiem? A po co? Inne mają w poprzek czy co? Każda ma to samo.
Nie wiem, jak ja zasnę po tej okrutnej prawdzie. Koszmary mieć będę!
Spokojnie .... kazda potwora znajdzie amatora ;D
Amatora??? Pfff. Koneser brzmi lepiej ![]()