Polacy wstydźcie się - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Polacy wstydźcie się

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

1 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2025-06-08 01:34:33)

Temat: Polacy wstydźcie się

Mój sąsiad jest kierowcą, ale tym razem nie jechał sam. Pomogłem mu w pracy za free, bo widziałem, że jest bardzo zmęczony. My mieszkamy blisko berlina, a więc pojechałem z nim. W połowie drogi to ja prowadziłem (mam prawo jazdy na samochody ciężarowe).wpadłem do pewnego zakładu w Bademi-Wittenbergi a tam zaczepił mnie facet po 50. który gadał o tym, że szczepienia zabijają, że był za Braunem a później na Nawrockim, że Nawrocki zablokuje granice, bo Niemcy wpuszczają imigrantów, ale jednocześnie wcześniej mówił mi, że często musi jeździć do Polski. Biedny Nie jest ma prawie 2 mln zł na koncie. Nie ufa Ukraińcom i, że prędzej wypije z Rosjaninem i że w sumie nie raz był Rosji i – co więcej – ma tam przyjaciół. Zaraz później zagadał jakiegoś muzułmanina, ale mówiącego perfekt po niemiecku, żeby Niemcy nie wspierali Ukrainy, bo ich Rosja zrówna z ziemią. Po jakich on chodzi witrynach. Tłumaczył się, że kiedyś Ukraińcy banderowcy zabili jego bliskich. Moim zdaniem to, że zabili mu rodzinę. Banderowcy pokazuje, że tym bardziej facet może być rosyjskim agentem. Porozmawiałem z ludźmi facet. Ten straszył innych, że umrą za 2 lata, bo się zaszczepili sieje taki ferment. I ponoć podawał się za ateistę. Ateista wspierający katotaliba Grzegorza Brauna oraz pisowca Nawrockiego... 
Moje doświadczenie pokazuje, że ludzie ze wschodu są zakłamani nieszczerzy sieją ferment. Donoszą. Oszukują ludzi, którzy mają inne niż oni poglądy. Oto przykład mówiąc, żeby nie kupowali domu, bo z tą pensją nie mają zdolności kredytowej (wiem ze to było kłamstwo) donoszą do pracodawcy byle co jednocześnie mówiąc innym, jaki to pracodawca jest zły, ale oni mają godność i honor...
Za granica ludzie są na luzie gdziekolwiek, abym był, ale Polaka ze wschoduj poznać z daleka. Drze o byle co mordę. Mało mówi, albo jakiś wystraszony. Niemców nienawidzi, ale euro nie śmierdzi.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Polacy wstydźcie się

No. Strzeliłeś cały elaborat.
I co teraz?

3

Socjallibertarianin napisał/a:

Niemców nienawidzi, ale euro nie śmierdzi.

Ale Niemcy rozdają euro za darmo? Czy o co się rozchodzi?

4

Aha,,spoko

Lewica już kombinuję z glosami, że niby były źle liczone  big_smile
Ciekawe czy Sad Najwyższy zatwierdzi wyniki głosowania

6 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2025-06-10 18:58:12)

Legat napisał/a:

Niemców nienawidzi, ale euro nie śmierdzi.

Ale Niemcy rozdają euro za darmo? Czy o co się rozchodzi?

O to że nie pracuje się w państwie na które się pluje. No ale jak ktoś nie ma honoru godności...
Jak się nie podoba dany kraj to won do Polski. A tak walczą z imigrantami. Sami się nie asymilujecie. Was pierwszych wyrzucić. Znam masę Turków co pozbyli się swojego obywatelstwa ja prawdopodobnie też się pozbędę ale wtedy napisze powód z powodu patusa, pseudokibola i sutenera Nawrockiego. I nie mam żadnej pretensji do tych cwaniaków złodziei z PIS którzy w rozmowach face to face gardzą własnym elektoratem ale do tych głąbów co ich wybierają. I wypierają jak Rosjanie przestępstwa swoich plemiennych guru. Ich argument u najgłupszych to oni są uczciwi a reszta kradnie ale duża część to cynicy oni kradną ale reszta też kradnie ale mi dają albo co gorsza są katolikami. Jakby to nie było wzajemnie sprzeczne...

7 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2025-06-10 18:39:34)

Julia life in UK napisał/a:

Lewica już kombinuję z glosami, że niby były źle liczone  big_smile
Ciekawe czy Sad Najwyższy zatwierdzi wyniki głosowania

RADZĘ TO DOKŁĄDNIE PRZECZYTAĆ
Giertych to lewica. Ty nic nie wiesz chociażby o nielegalnej aplikacji Mateckiego rozdawanej PKW która bez żadnej certyfikacji miała umożliwiać dopisywanie się ludzi do list wyborczej przy zmianach okręgu głosowania. I takich ludzi było 2 razy wiele więcej jak w wyborach w 2020 roku i 5 razy tyle jakby policzyć wybory w 2015 roku. Wyborcy prezydenckie 2020 oraz 2025 śmierdzą fałszerstwem. Poza tym było mnóstwo tzw. "pomyłek" kilkadziesiąt komisji pomyliło głosy Trzaskowskiego z Nawrockim. Wybory parlamentarne PIS przegrał pomimo że zmienił ordynacje wyborczą.. Taką zmianę nazywa się z angielskiego Gerrymandering. PIS to zrobił centralizując PKW wprowadzając komisarzy zamiast radnych i to oni zrobili tzw. obwarzanek. Zrobili to tak że tak że ludzie ze wsi i małych miasteczek mieli jakby 1.1 głosów w stosunku do pozostałych okręgów wyborczych. Chodzi tu o liczbę głosów na jeden mandat. I tak okrąg warszawski ma 69000 głosów na 1 mandat a okręg elbląski ma 31000 głosów na jeden mandat. A mimo to PO wygrało ale gdyby nie było tej zmiany PO miałaby prawdopodobnie większość. A z lewicą oraz PSL-em kto wie czy nie większość konstytucyjną. Właśnie wygrana Trzaskowskiego byłaby rozwaleniem duopolu. KO miała by pełnie władzy oraz co za tym idzie brali by za wszystko pełną odpowiedzialność. Gdyby PISiory w tym Kaczyński trafili by za kratki za Srebrną to PO bez PISu by znikło. Konfederacja zastąpiła by roztrzaskany umierający PIS a lewica PO. Które by okazało się nijakie. A JEST TAK PIONIEWAŻ W TAKIEJ SZWECJI(PARTIA MODERATE) ORAZ  W WIELU INNYCH PAŃSTWACH LIBERAŁOWIE(NIE MYLIĆ Z WOLNORYNKOWYMI KONSERWATYSTAMI) ZWYKLE NIE RZĄDZĄ SAMI ALE WQCHODZĄ W KOALICJE BY ŁĄGODZIĆ RADYKALIZMY ZE STRONY LEWEJ (FRACNCJA) BĄDŹ PRAWEJ (SZWECJA). W POLSCE JEST AKI PROBLEM ŻE KOALICJANCIPI SĄ ZA SŁABI ZBYT ZRÓŻNICOWANI.

8 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-06-10 21:49:51)

Mój sąsiad jest kierowcą, ale tym razem nie jechał sam. Pomogłem mu w pracy za free, bo widziałem, że jest bardzo zmęczony. My mieszkamy blisko berlina, a więc pojechałem z nim. W połowie drogi to ja prowadziłem (mam prawo jazdy na samochody ciężarowe).wpadłem do pewnego zakładu w Bademi-Wittenbergi a tam zaczepił mnie facet po 50. który gadał o tym, że szczepienia zabijają, że był za Braunem a później na Nawrockim, że Nawrocki zablokuje granice, bo Niemcy wpuszczają imigrantów, ale jednocześnie wcześniej mówił mi, że często musi jeździć do Polski. Biedny Nie jest ma prawie 2 mln zł na koncie. Nie ufa Ukraińcom i, że prędzej wypije z Rosjaninem i że w sumie nie raz był Rosji i – co więcej – ma tam przyjaciół. Zaraz później zagadał jakiegoś muzułmanina, ale mówiącego perfekt po niemiecku, żeby Niemcy nie wspierali Ukrainy, bo ich Rosja zrówna z ziemią. Po jakich on chodzi witrynach. Tłumaczył się, że kiedyś Ukraińcy banderowcy zabili jego bliskich. Moim zdaniem to, że zabili mu rodzinę. Banderowcy pokazuje, że tym bardziej facet może być rosyjskim agentem. Porozmawiałem z ludźmi facet. Ten straszył innych, że umrą za 2 lata, bo się zaszczepili sieje taki ferment. I ponoć podawał się za ateistę. Ateista wspierający katotaliba Grzegorza Brauna oraz pisowca Nawrockiego... 
Moje doświadczenie pokazuje, że ludzie ze wschodu są zakłamani nieszczerzy sieją ferment. Donoszą. Oszukują ludzi, którzy mają inne niż oni poglądy. Oto przykład mówiąc, żeby nie kupowali domu, bo z tą pensją nie mają zdolności kredytowej (wiem ze to było kłamstwo) donoszą do pracodawcy byle co jednocześnie mówiąc innym, jaki to pracodawca jest zły, ale oni mają godność i honor...
Za granica ludzie są na luzie gdziekolwiek, abym był, ale Polaka ze wschoduj poznać z daleka. Drze o byle co mordę. Mało mówi, albo jakiś wystraszony. Niemców nienawidzi, ale euro nie śmierdzi.

Wiele by się chciało wypowiedzieć po przeczytaniu tego tekstu tylko co to da? Polacy nie raz i nie dwa wyjeżdżali za chlebem, i nie raz, i nie dwa psioczyli na wszystko bez ładu i składu. Fakt, że są tacy jak opisujesz, i jeszcze gorsi, ale też są lepsi. Ja bym nie generalizowała. A Niemcy to taki święci, uważasz? Dlaczego Niemcy nie wyjeżdżają na zarobek, a Polacy tak? Czy to takie super opuścić rodzinę, żeby się dorobić?

To po co tacy psioczą na imigrantów że ci nie szanują własnego kraju. W zakładzie w którym obecnie pracuję w Niemczech są Turcy, Kambodżanie, Syryjczycy, Albańczycy, Chorwaci itd.
A le naprawdę najgorsi są Polacy najczęściej mężczyźni. Sorry ale doradzałem koledze by napisał do niemieckich służb. Zdrajcy powinni być pozbawieni do głosowania. Ten facet ma na koncie 1,5 miliona zł ale kolega pękł ze śmiechu jak ten gościu myślał że w Polsce kupi dom i jeszcze mu dużo zostanie xD
Jakby rządzili ich ulubieńcy to byśmy wyszli z UE a więc euro nie śmierdzą. Jesteś prawakiem płacz i cierp w Polsce albo na Węgrzech, Rosji, Turcji jak tak kochasz te kraje. Ja ludzi traktuję równo bez względu na narodowość. Nie jeden cwaniaczek poleciał. Ma szczęście że nie pracuje tam gdzie ja. Powiesz swoje zdanie bez gładzenia to często pójdą groźby zgłaszasz i koniec. Nie po to wyjechałem, z Polski by znowu widzieć polskich prawaków.

10 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-06-11 09:33:13)

To po co tacy psioczą na imigrantów że ci nie szanują własnego kraju. W zakładzie w którym obecnie pracuję w Niemczech są Turcy, Kambodżanie, Syryjczycy, Albańczycy, Chorwaci itd.
A le naprawdę najgorsi są Polacy najczęściej mężczyźni. Sorry ale doradzałem koledze by napisał do niemieckich służb. Zdrajcy powinni być pozbawieni do głosowania. Ten facet ma na koncie 1,5 miliona zł ale kolega pękł ze śmiechu jak ten gościu myślał że w Polsce kupi dom i jeszcze mu dużo zostanie xD
Jakby rządzili ich ulubieńcy to byśmy wyszli z UE a więc euro nie śmierdzą. Jesteś prawakiem płacz i cierp w Polsce albo na Węgrzech, Rosji, Turcji jak tak kochasz te kraje. Ja ludzi traktuję równo bez względu na narodowość. Nie jeden cwaniaczek poleciał. Ma szczęście że nie pracuje tam gdzie ja. Powiesz swoje zdanie bez gładzenia to często pójdą groźby zgłaszasz i koniec. Nie po to wyjechałem, z Polski by znowu widzieć polskich prawaków.

Nie jestem dość kompetentna, żeby wyjaśnić zjawisko frustracji tych, którzy wyjeżdżają. Wiem tyle ile wszyscy o wybieraniu mniejszego zła, o magicznym myśleniu, że za granicą każdy się dorobi, o tym że wreszcie za granicą można powiedzieć co się myśli naprawdę. Sytuacja naszego kraju, ta geograficzna i polityczna jest taka jaka jest. Zgadzam się z tobą, że jak się wyjeżdża do innego kraju na zarobek, to raczej nie po to by wdawać się z tamtejszymi Polakami w jakiekolwiek dyskusje polityczne.
Przypomnę, że Polacy to też Europejczycy i nie ma u nas białych niedźwiedzi. Nie jesteśmy też jako naród odpowiedzialni za poziom świadomości poszczególnych jednostek.
A jak dochodzi do wyboru kandydatów na najważniejsze funkcje w państwie, to już nie odpowiem, bo nie mam pojęcia.
Do nas przybywają też inne nacje, wśród których nie brakuje przestępców i wolnych ptaków i czy jako naród możemy coś na to poradzić? U siebie masz Polaka, który pracuje, a więc odprowadza podatki, jak sądzę. Gdyby nie pracował, to nawet byś nie wiedział jakie ma poglądy polityczne, bo pewnie nie miałby żadnych.

11 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2025-06-12 18:15:14)

Zgadzam się. Ale ci ludzie psują nam opinię. Zastanawiam się czy napisać do niemieckich służb. Kierowca rozmawiał z szefem zanim dostał fakturę dowiedział się iż Piotr W nie tylko napastuje wszystkich pracowników swoimi rewelacjami ale także masowo jeździ po okolicznych miasteczkach i straszy wojną. A także nakleja naklejki propagandowe na punktach szczepień.

Zgadzam się. Ale ci ludzie psują nam opinię.

Którzy ludzie psują opinie?

13 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2025-06-12 18:16:21)

Szury typu ten Piotr W. Powyżej rozwinąłem post. Za bardzo się pośpieszyłaś. Mam nadzieję że ty nie kolejna która chce wstrzymania pomocy dla Ukrainy.

Szury typu ten Piotr W

Jaki Piotr W? I dlaczego on psuje opinie?

Przeczytaj mój temat

16 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2025-06-12 18:22:02)

Już nie pisze o ludziach co wybrali patusa. Wszyscy w landzie widzą kogo wybraliśmy wink Raczej wybraliście. Najlepsze że wybrali go ludzie którzy często wyjeżdżają do Polski a on zamknie granicę. Ja raz na pół roku. Bądź 4 miesiące. A oni Co 2 miesiące.
Ja bym takiego patusa jak Nawrocki nie wybrał nawet gdyby należał do partii razem. Po prostu nie poszedł bym na wybory i jeszcze ten spot jak okradał siostrę w dzieciństwie.

Już nie pisze o ludziach co wybrali patusa. Wszyscy w landzie widzą kogo wybraliśmy wink Raczej wybraliście.

Ja nie głosuję wogole w żadnych wyborach. Głosowałam tylko raz w życiu. Po prostu nie ma na świecie takiego polityka,którego program wyborczy,by mnie zadowolil zawsze przy każdym znajdę fajne i glupie pomysły. Dlatego ja uwazam, ze ktokolwiek by nie wygral i tak będzie tragedia

Trzaskowski zna 5 języków facet oblatany. Ja uważam że jakby rozliczył PIS i okazali by się winni to PO bez PISu by znikła bo ta partia nie ma nic do zaoferowania ale nie są zamordystami. Ja głosuję także w Niemczech na władze lokalne. U mnie jest mądry profesor. Polacy nie ufają ludziom wykształconym i mądrym. Chcą by nimi rządzili głupsi od siebie. Ponoć Duda udaje głupszego niż jest bo wyborcy by go wybrali i to różni nas od zachodu. Ja wszędzie się czuję jak u siebie. Umiesz mówić po angielsku ?

Trzaskowski zna 5 języków facet oblatany. Ja uważam że jakby rozliczył PIS i okazali by się winni to PO bez PISu by znikła bo ta partia nie ma nic do zaoferowania ale nie są zamordystami. Ja głosuję także w Niemczech na władze lokalne. U mnie jest mądry profesor. Polacy nie ufają ludziom wykształconym i mądrym. Chcą by nimi rządzili głupsi od siebie. Ponoć Duda udaje głupszego niż jest bo wyborcy by go wybrali i to różni nas od zachodu. Ja wszędzie się czuję jak u siebie. Umiesz mówić po angielsku ?

Oczywiście,że potrafię mówić po angielsku. No i co z tego ,że Trzaskowski zna 5 języków? W czym jego znajomość języków pomoże Polakom?

20

Zgadzam się. Ale ci ludzie psują nam opinię. Zastanawiam się czy napisać do niemieckich służb. Kierowca rozmawiał z szefem zanim dostał fakturę dowiedział się iż Piotr W nie tylko napastuje wszystkich pracowników swoimi rewelacjami ale także masowo jeździ po okolicznych miasteczkach i straszy wojną. A także nakleja naklejki propagandowe na punktach szczepień.

Moje wrażenie jest takie, że ten człowiek może być psychicznie chory. Ten pan nie przynosi  chluby ale też nie jest reprezentatywny i nie rozumiem dlaczego miałbyś się za niego wstydzić. No, nie wiem czy tak można naklejać gdzie się chce i co się chce. Nagabywanie innych  i jeżdżenie po okolicznych miejscowościach w celu straszenia wojna nie wydaje mi się normalnym zachowaniem. Może on myśli, że ma misję?

Nie wiem jak tam jest u was przy nowych władzach, pewnie prędzej czy później komuś zalezie za skórę i może się nie skończyć tylko na powrocie do kraju. U nas by mu to uszło na sucho, nikt by się tym nie przejął.

Osobiście na studiach jeszcze poznałam kogoś takiego czyli narzucającego własne poglądy wszystkim dookoła, męczącego, kłócącego się o najdrobniejsze rzeczy niezgodne ze światopoglądem tej osoby. Najlepszym sposobem było wysłuchanie w milczeniu lub zmiana tematu. Ta osoba nagle zniknęła i nie wiem co się z nią stało, bo studiów nie skończyła.

21 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-06-12 19:01:57)

Już nie pisze o ludziach co wybrali patusa. Wszyscy w landzie widzą kogo wybraliśmy wink Raczej wybraliście. Najlepsze że wybrali go ludzie którzy często wyjeżdżają do Polski a on zamknie granicę. Ja raz na pół roku. Bądź 4 miesiące. A oni Co 2 miesiące.
Ja bym takiego patusa jak Nawrocki nie wybrał nawet gdyby należał do partii razem. Po prostu nie poszedł bym na wybory i jeszcze ten spot jak okradał siostrę w dzieciństwie.

Musiałbyś zamieszkać w Polsce na dłużej, żeby mniej więcej wiedzieć co się zadziało. Zresztą to forum nie jest właściwym miejscem do tej dyskusji.
Ja nie jestem zwolenniczką dzielenia Polski, a niestety powoli do tego dochodzi.

22

Ale o uj Ci człowieku chodzi..?
Po polsku nadal pisać nie potrafisz, w niemieckich nazwach sadzisz byki, drapnąłbyś coś po angielsku i pewnie też byłby problem, więc trochę pokory...

23

Tytuł brzmi: "Polacy, wstydźcie się" - Ty nie jesteś Polakiem, że czasownik odmieniłeś w osobie drugiej?

24 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2025-06-13 13:43:27)

On ponoć ciągle z tym że ponoć kiedyś banderowcy zabili mu dziadka i babcie od strony ojca. Ja napisałem temat a wczoraj w wiadomościach złapano Polaka który przez rok współpracował z federacją rosyjska gdzie min. fotografował polskie instalacje wojskowe. Oglądałem kilka filmów gdzie były wyły wywiady z byłymi pracownikami, wywiadu kontrwywiadu jak kilka odcinków z 7 metrów pod ziemią (byli tacy ludzie) czy didaskalia (tu oglądałem wszystko nie tylko to wszystkie odcinki całej serii). I zemsta to główny powód współpracy z obcym wywiadem. Nie wiem czy on współpracuje ale nawet jeśli nie to musi czytać jakieś dziwne źródła. Bo ciągle mówił że coś czytał oglądał w Internecie.   
@Priscilla
To jest odezwa do sumienia. Tych co głoszą podobne brednie. To nie są jednostki w 100% wyborcy Brauna 6% głosów przy frekwencji prawie 72% to bardzo dużo ludzi no i niewiele lepsza konfa to już prawie 15% wyborców. Ja jak on obejmie władze (nie będzie elektem) usuwam Polsakie obywatelstwo na czas rządów tego patusa. On będzie musiał przeczytać powód rezygnacji z polskiego obywatelstwa. Może do pustej pały dotrze że on sam to spowodował.
Co się skłąda przeciw Nawrockiemu
Pominowszy wpadkiz  patyrem
Patusiarstwo:
-ustawki
-fizolstwo
-wziewy donolsowe
-sutenerstwo
-podejrzane znajomości z półświatkiem przestępczym czym tez się chwali w swojej książce jako Batyr.
sam ten fakt uniemożliwia w Polsce dostęp do tajnych informacji oraz dokumentów
-mobbing (tu wiem więcej)

karierowicz(pierwsze co wyszło od pracownika IPN.
No i jego działalność w IPN tj. ideologizacja historii w tym robienie z Polski mesjasza narodu iw wycięcie wszystkiego co dla nas zrobiła Europa.
Ilu z was wie dzięki komu pokonaliśmy bolszewików. Ilu was zwie że Polska przez lata miała wielki sojusz z Krzyżakami między innymi przeciw pogańskim Prusom oraz Litwie i nie tylko. Ilu was wie że Polska przed rozbiciem dzielnicowym
byłą państwem zbójeckim grabiła inne państwa oraz wyłapywała pogan i sprzedawała jako niewolników. Że Łokietek był bandytą napadał na państwa sojusznicze gwałcił i gorzej a jego uczciwy syn zebrał plony jego polityki. Podobnie było z Chrobrym kolejny bandyta dla odmiany Tusk  albo Sikorski go zachwalał bo moda na prawactwo. Kolejny dowód że nie jestem platfusem ale wybieram mniejsze zło. Którego Polacy nie potrafią wybrać. Młodzi głupcy płci męskiej wyzbierają ludzi którzy wpuszczą do polski fundusze hedgingowe które będą zarabiać na skupie mieszkań jako lokaty dla bogatych. Gwałtownie wzrośnie liczba pustostanów oraz cen mieszkań taki jest ich cel mieszkanie jasko lokata.
Kobiety zabieżcie dopwody swoim mężom oraz rososłym synom

25

No cóż, w łbach niektórym się nie mieści, że gdyby był wybór między pierwszym lepszym żulem spod sklepu a akolitą Rudego, to ten żul miałby szansę wygrać. Półtora roku wystarczyło, żeby sobie o bandzie Rudego zdanie wyrobić.

26

No to drze mordę ten człek ze wschodu, czy mało mówi?

Osobiście nie pochodzę ze wschodu, wręcz przeciwnie, ale poczułam się wręcz w obowiązku zabrać głos w tym przesacownym temacie.

Jestem za tym, aby nie budować podziałów i nie stwarzać barykad. Polska jest jedna, wschodnia, zachodnia, południowa i pólnocna. Wszyscy jesteśmy Polakami, pochodzimy z jednego kraju i mówimy jednym językiem.

27

Salomonka napisał/a:

Za granica ludzie są na luzie gdziekolwiek, abym był, ale Polaka ze wschodu poznać z daleka. Drze o byle co mordę. Mało mówi, albo jakiś wystraszony. Niemców nienawidzi, ale euro nie śmierdzi.

No to drze mordę ten człek ze wschodu, czy mało mówi?

Osobiście nie pochodzę ze wschodu, wręcz przeciwnie, ale poczułam się wręcz w obowiązku zabrać głos w tym przeszacownym temacie.

Jestem za tym, aby nie budować podziałów i nie stwarzać barykad. Polska jest jedna, wschodnia, zachodnia, południowa i północna. Wszyscy jesteśmy Polakami, pochodzimy z jednego kraju i mówimy jednym językiem.

Zgadzam się z tym całkowicie.

Socjal, nie potrafisz sklecić kilku zdań po polsku z sensem, więc nie dziwne, że nie wiele potrafisz też pojąć ze świata polityki.

ślad_po_bliźnie napisał/a:

Socjal, nie potrafisz sklecić kilku zdań po polsku z sensem, więc nie dziwne, że nie wiele potrafisz też pojąć ze świata polityki.

Ja tez wogole go nie rozumiem big_smile

Julia life in UK napisał/a:
ślad_po_bliźnie napisał/a:

Ja tez wogole go nie rozumiem big_smile

Czyli nie jestem sam big_smile

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Polacy wstydźcie się

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024