Meteora napisał/a:Mam mnóstwo zainteresowań,
U mnie to właśnie zainteresowania generują kręgi towarzyskie. Ponieważ mam bardzo różne zainteresowania, więc należę do różnych kręgów towarzyskich z tymi zainteresowaniami powiązanych.
Spotykam się cyklicznie raz w miesiącu: na dyskusjach tematycznych, w dyskusyjnym klubie czytelniczym, na spotkaniach autorskich, na konferencjach.
Odwiedzam znajomych prywatnie by rozmawiać na interesujące nas tematy, na przykład polityczne, duchowe lub inne. Mam znajomych w róznym wieku, od o wiele młodszych do o wiele starszych.
Okazją do spotkań są także wspólne inicjatywy takie jak przygotowanie występów wokalnych.
Mam liczną rodzinę i tradycją są spotkania przy ognisku z rozmowami i wspólnym śpiewem.
Nie mam FB, telefonu używam w celu umówienia terminu spotkania, aktywność Internetową traktuję jako marginalną.
Wiele zależy od temperamentu: inaczej funkcjonuje towarzysko introwertyk, a inaczej ekstrawertyk ( u mnie jest przewaga ekstrawertyzmu, ale lubię także odosobnienie i ciszę), inaczej funkcjonuje melancholik, inaczej flegmatyk, a jeszcze inaczej sangwinik czy choleryk.
Najważniejsze jednak jest czy to co masz jest tym co lubisz, czy chcesz to zmienić i pozwalasz sobie na zmianę, czy może boisz się zmiany?