Matematyczno - fizyczny wzór... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Matematyczno - fizyczny wzór...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Matematyczno - fizyczny wzór...

W związku z otrzymanym komunikatem, dotyczącym bycia szczęśliwym. Należy czynić to,co się lubi, należy myśleć o tym, co się lubi oraz odczuwać to, co się lubi. Bez refleksji, czy czynienia tego, co się lubi, myśli o tym, co się lubi oraz odczuwać to, co się lubi. Czy nie będzie w opozycji  do ekosystemu, i zamiast szczęścia będą konsekwencje. Czy jest zbieżne z matematyczno-fizycznym wzorem na szczęście, które jest dobrocią, czyli chcesz być szczęśliwym bądź dobrym. Dla ekosystemu, czyli całokształtu wzajemnych życiowych zależności. Brak  refleksji, brak świadomości matematyczno - fizycznego wzoru na szczęście, które jest dobrocią. Prowadzą do zachowań antyspołecznych, czyli patologii, psychopatii, dewiacji, narkomanii etc...Teraz świadomi matematyczno-fizycznego wzoru na szczęście które jest tylko jedno, czyli chcesz być szczęśliwym bądź dobrym dla ekosystemu, które jest faktem naukowym i empirycznym. Zbieżnym z Biblią - instrukcją życia w ekosystemie.

Proszę o konkluzje.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Matematyczno - fizyczny wzór...

Ja poproszę o ten matematyczno-fizyczny wzór na szczęście, które jest przecież pojęciem psychologiczno-filozoficznym. Znaczy to tyle, że szczęście nie da się opisać liczbami. 
Jeśli w ogóle, to możemy mówić o chemii mózgu, ale to są już wzory chemiczne.

3

Olinka napisał/a:

Ja poproszę o ten matematyczno-fizyczny wzór na szczęście, które jest przecież pojęciem psychologiczno-filozoficznym. Znaczy to tyle, że szczęście nie da się opisać liczbami. 

Matematyczno-fizyczny wzór na szczęście, czyli  chcesz być szczęśliwym bądź dobrym. To niekwestionowany fakt naukowy do weryfikacji empirycznej. Analogicznie do wszystkich matematyczno-fizycznych wzorów.Natomiast nie ma wzoru, na chemiczne procesy mózgu.

4

To prawda czlowiek szczesliwy to czlowiek dobry

5

O ile spotkasz na swej drodze ludzi równie dobrych.
Bycie dobrym wśród złych może Ci zadać jedynie cierpienie.

6

Motocyklistka napisał/a:

Bycie dobrym uwalnia od stresu i strachu przed smiercia. Sama sprawdzilam na sobie jak grzesze jak  gdy przyjdzie zagrozenie to sie boje. Gdy czynie dobro to mam w sobie taki spokoj i pokoj, ze mogla bym na miejscu ze spokojem pasc trupem jak stoje bez strachu. Raz mialam sytuacje, ze jechalam z corka i jej ojcem I prawie mielismy wypadek I wtedy co mi przyszlo do glowy to bylo "Boze ja jestem nieprzygotowana na smierc,  duzo grzeszylam ostatnio". Od kad sie nawrocilam i czynie dobro niewazne czy dla dobrych ludzi czy zlych(nie chce zaplaty od ludzi) to serio moge odchodzic na tamten swiat w kazdej chwili bezstresowo, spokojnie i bez strachu. Jezus kazal kochac nieprzyjaciol. Nawet w listach apostolskich jest to pewnie powtorzone.

7

No ok, ale zakładam, że w tym wątku autor o Tobie jednak nie pisał.
Tak,wszyscy wiemy, że odkąd się nawróciłaś, to szczęście u Ciebie po ścianach płynie.
Pozwól jednak, że w moich wypowiedziach będę się odnosić do ogółu społeczeństwa, a nie podpierać przykładami z Twojego życia, ok?

8

Motocyklistka napisał/a:

To jest prawda zweryfikowana empirycznie. Natomiast prawdą również jest to, że cierpienie uszlachetnia, czyli zmierza do zmiany świadomości. Jak również,że nie ma nawrócenia bez cierpienia, które zmierza do refleksji.

9 Ostatnio edytowany przez Motocyklistka (2025-01-28 13:17:14)

W kontekście Bibli i wizji zbawienia z pewnością.
Niemniej, jeśli cierpienie ma dla Ciebie jedynie wymiar tu i teraz, to nijak nie nadaje Twojemu życiu szlachetności.

Wręcz jestem skłonna stwierdzić, że to cierpienie obraca dobro przeciwko Tobie i w pewien sposób szlachetność wypierana jest przez zło.
Czyli w skrócie - coś, jak dostosowywanie się do otoczenia.

10

Motocyklistka napisał/a:

W kontekście Bibli i wizji zbawienia z pewnością.
Niemniej, jeśli cierpienie ma dla Ciebie jedynie wymiar tu i teraz, to nijak nie nadaje Twojemu życiu szlachetności.

Wręcz jestem skłonna stwierdzić, że to cierpienie obraca dobro przeciwko Tobie i w pewien sposób szlachetność wypierana jest przez zło.
Czyli w skrócie - coś, jak dostosowywanie się do otoczenia.

Tak to zalezy tez od tego w co czlowiek wierzy i czy wogole jest wierzacy

11

toni144 napisał/a:
Olinka napisał/a:

Matematyczno-fizyczny wzór na szczęście, czyli  chcesz być szczęśliwym bądź dobrym. To niekwestionowany fakt naukowy do weryfikacji empirycznej. Analogicznie do wszystkich matematyczno-fizycznych wzorów.Natomiast nie ma wzoru, na chemiczne procesy mózgu.

Nie rozumiemy się. Nie kwestionuję stwierdzenia, że aby być szczęśliwym warto być dobrym (kwestia indywidualnego podejścia, ale - jak napisałam - tego nie kwestionuję), wciąż to jednak nie jest wzór matematyczno-fizyczny. Chodzi o precyzję pojęć.
Jeśli używa się pojęć, których się nie rozumie, to jest tak, jakby rozmawiać ze sobą w dwóch wzajemnie obcych językach.

12

Olinka napisał/a:
toni144 napisał/a:
Olinka napisał/a:

Nie rozumiemy się. Nie kwestionuję stwierdzenia, że aby być szczęśliwym warto być dobrym (kwestia indywidualnego podejścia, ale - jak napisałam - tego nie kwestionuję), wciąż to jednak nie jest wzór matematyczno-fizyczny. Chodzi o precyzję pojęć.
Jeśli używa się pojęć, których się nie rozumie, to jest tak, jakby rozmawiać ze sobą w dwóch wzajemnie obcych językach.

Dokladnie tu nie ma zadnej matematyki zeby byc dobrym i szczesliwym

13

Olinka napisał/a:
toni144 napisał/a:
Olinka napisał/a:

Nie rozumiemy się. Nie kwestionuję....

Matematyczno-fizyczny wzór na szczęście, czyli chcesz być szczęśliwym bądź dobrym dla całokształtu ekosystemu. Analogicznie do Jezusa Zbawiciela wzoru człowieka dla człowieka. Aby w ekosystemie nie czynić destrukcji, za którą na pewno poniesie się konsekwencje.

14 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-29 13:32:23)

toni144 napisał/a:
Olinka napisał/a:
toni144 napisał/a:

Matematyczno-fizyczny wzór na szczęście, czyli chcesz być szczęśliwym bądź dobrym dla całokształtu ekosystemu. Analogicznie do Jezusa Zbawiciela wzoru człowieka dla człowieka. Aby w ekosystemie nie czynić destrukcji, za którą na pewno poniesie się konsekwencje.

Dlaczego piszesz ekosystem zamiast swiat? Ekosystem mnie sie kojarzy ze srodowiskiem zwierzat, przyrody i klimatem.  A swiat ze wszystkim lacznie z ludzmi. To trzeba byc dobrym na swiecie,a nie w ekosystemie

15

New Me napisał/a:
toni144 napisał/a:
Olinka napisał/a:

Dlaczego piszesz ekosystem zamiast swiat? Ekosystem mnie sie kojarzy ze srodowiskiem zwierzat, przyrody i klimatem.  A swiat ze wszystkim lacznie z ludzmi. To trzeba byc dobrym na swiecie,a nie w ekosystemie

Jesteś częścią ekosystemu smile

16

Motocyklistka napisał/a:
New Me napisał/a:
toni144 napisał/a:

Jesteś częścią ekosystemu smile

No tak,ale swiat lepiej brzmi. Ekosystem mnie sie kojarzy z klimatem i przyroda,swiat to juz tak ogolnie ze wszystkim

17

toni144 napisał/a:

W związku z otrzymanym komunikatem, dotyczącym bycia szczęśliwym. Należy czynić to,co się lubi, należy myśleć o tym, co się lubi oraz odczuwać to, co się lubi.

A gdzie ten wzór, chory psychicznie użytkowniku?
Ale truizmy. Z drugiej strony co z sytuacją, kiedy nie lubię załatwić np. sprawy urzędowej, a muszę? Co wtedy z moim ekosystemem się zadzieje?

18

@New Me
Według Biblii Bóg Wszechmogący stworzył niebo i ziemie do oddziaływań energetyczno-informacyjnych (Rdz 1,1) Całokształt wzajemnych oddziaływań informacyjnych, w procesach życiowych zależności, czyli ekosystem. Przy czym zwierzęta i rośliny żyją w symbiozie, w ekosystemie nie czynią destrukcji. Natomiast ludzie są konsumentami, i w ekosystemie czynią destrukcje, za którą na pewno poniesie się konsekwencje.

@Samba
Szukajcie a znajdziecie, według słów Jezusa Zbawiciela wzoru człowieka dla człowieka.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Matematyczno - fizyczny wzór...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024